Geri git   A-Z ye Herkonu > Genel Konular

 
 
Seçenekler Stil
 
 
Alt 26.09.07, 19:31   #11
karakule38
Herseyden Haberi Var
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1.326
Tesekkür etmis: 421
Tesekkür almis 421 -> 189 Konu
Standart

KARACA YAHNİSİ

1 500 gr. Karaca eti
500 gr. Koyun eti
1 Bardak sadeyağ
1 Kaşık un
1 Bardak et suyu
4 Diş kıyılmış sarmısak
10 Arpacık soğan
10 Mantar
Biber, tuz

Karacanın etini yumurta büyüklüğünde doğrayınız. Bunun üçte biri kadar yağlı bir koyunun göğüs etinden lokma lokma, kesip tencereye koyunuz. Kuvvetli ateşte bir kaşık sadeyağı ile kızartıp çıkarınız. Yerine karaca etlerini atınız. Tahta kaşıkla çeviriniz, rengi dönmeye başlayınca un serperek, karıştıra karıştıra kızartınız. Sonra içine etsuyu, kıyılmış sarmısak, tuz ve biber koyunuz, sonra da tencereyi orta ateşte pişiriniz. Beş, on dakika geçince yağdan geçirilmiş küçük soğanla haşlanmış taze yada konserve mantar ekleyiniz. Gereğince pişince yahniyi tabağa boşaltınız. Etrafına kızarmış ekmek koyup servis yapınız.
__________________
Offline   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:01 .

Powered by Herkonu team