Geri git   A-Z ye Herkonu > Genel Konular

 
 
Seçenekler Stil
 
 
Alt 26.09.07, 18:25   #11
karakule38
Herseyden Haberi Var
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1.326
Tesekkür etmis: 421
Tesekkür almis 421 -> 189 Konu
Standart

Hamsikoli (Hamsili Ekmek) Tarifi


Malzemeler

Bir bağ pazı
bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan
Bir bağ pırasa yaprağı
bir iri domates büyüklüğünde içyağı
dört bardak mısır unu
iki kaşık tereyağı
bir avuç nane
iki kase hamsi
Tarif Bilgileri
Kategori: Deniz Ürünleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırılır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir.
__________________
Offline   Alıntı ile Cevapla
Tesekkür edenler:
Daisy136 (26.09.07)
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:01 .

Powered by Herkonu team