Geri git   A-Z ye Herkonu > Genel Konular

 
 
Seçenekler Stil
 
 
Alt 26.09.07, 19:09   #11
karakule38
Herseyden Haberi Var
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1.326
Tesekkür etmis: 421
Tesekkür almis 421 -> 189 Konu
Standart

Hamurda hindi

1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet soğan,
1 paket kuşbaşı hindi eti,
1 adet kabak,
250 gram mantar,
10 adet taze fasulye,
yarım demet maydanoz,
tuz,
karabiber.
Hamur için:
3,5 su bardağı un,
8 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet yumurtanın beyazı,
tuz.
Üzerine:
Haşlanmış maydanoz sapı,
1 adet yumurtanın sarısı

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, sıvıyağ, yumurtanın beyazı ve tuzu karıştırın. İyice yoğurarak hamur yapın. Üzerine nemli bez örtüp dinlendirin. Bu esnada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için sıvıyağı
kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda pambeleştirin. Hindi etini ekleyin. İyice kavurup, haşlanarak küçük doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip tencereyi ocaktan alın. Hamuru
küçük bezelere ayırın. Unlanmış bir zeminde 15 cm. çapında açın. 2 çorba kaşığı içten koyun, kenarlarını bohça gibi toplayın. Haşlanmış maydanoz sapıyla bağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
__________________
Offline   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:50 .

Powered by Herkonu team