Geri git   A-Z ye Herkonu > Genel Konular

 
 
Seçenekler Stil
 
 
Alt 26.09.07, 18:34   #11
karakule38
Herseyden Haberi Var
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1.326
Tesekkür etmis: 421
Tesekkür almis 421 -> 189 Konu
Standart

Palamut Yahnisi Tarifi
Malzemeler

İki küçük palamut
Bir tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy soğan
1 bardak su ya da 1/2 bardak su ve 1/2 bardak kırmızı şarap, limon.
2 küçük havuç
4-5 diş sarmısak
1 1/2 fincan zeytinyağı
1 fincan domates salçası
1 kahve kaşığı kırmızı biber veya karabiber
Bir tatlıkaşığı kırmızı biber veya karabiber

Yapılışı

Halka halinde kesilmiş, bol suyla yıkanmış palamutları iyice süzdürdükten sonra hafifçe tuzlayarak bir kaba koyun. Zeytinyağının yarısını bir tencereye koyun, kızdırın. Yarım halka halinde ince doğranan soğanları, zeytinyağlı tencerede 15 dakika kavurun. Soğanlar esmerleşince havuçları da ince bir biçimde doğrayın, çentilmiş sarımsaklarla birlikte tencereye katın. Tencere kıvama gelince, zeytinyağının geri kalan kısmını, domates salçasını, kırmızı veya karabiberi, tuzu, suyu katarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Bu harcın yarısını bir tepsiye aktarın ve üzerine balık dilimlerini sıralayın. Yarım bardak şarabı üzerine gezdirin. Harcın diğer yarısıyla balıkları örtün. Önce kapağı açık, sonra da kapağı kapatılan tepside orta ateşte 25 dakika süreyle tutun.
Palamut yahnisi ılık veya soğuk olarak, limon sıkarak yenir.
__________________
Offline   Alıntı ile Cevapla
Tesekkür edenler:
Daisy136 (26.09.07)
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:31 .

Powered by Herkonu team