Tekil Mesaj gösterimi

Alt 30.04.08, 10:34   #3189
Hasani
Uzman

Hasani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etmis: 32
Tesekkür almis 155 -> 113 Konu

Shabani Nonda Galatasaray TVye Konuştu

Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetin ardından hiçbir gazete ve televizyona röportaj vermeyen Shabani Nonda sadece Galatasaray TV'nin sorularını yanıtladı. Shabani Nonda'nın, Fenerbahçeye attığı gol ve ligdeki şampiyonluk mücadelesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar...

Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesi ile ilgili olarak neler düşünüyorsun?
Çok mutluyuz. Ne diyebilirim ki, geçekten bu durumda konuşulması gereken maçın içinde olan gelişmeler ya da maçta oynadığımız oyundan çok belki maçın sonucu. Çünkü biliyorsunuz başa baş bir şekilde şampiyonluk yarışını gülüren üç takım vardı pazar gününe kadar. Bu maçın sonucu bizim diğer takımlardan ayrılmamız için çok önemliydi. Dolayısıyla bu düşünce yapısı içinde maça çıktık ve bunu başardığımız için çok mutluyuz.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında attığın gol biraz takipçilik gerektiren bir goldü. Savunma ve kalecinin hatalarını kovalayan bir isim misin?
Bu gol bizim antrenörlerimizin hep söylediği gibi hücumcuların devamlı olarak uyanık olması gerektiğini anlatıyor. Bir hücumcunun o anda çevresinde olup bitenle devamlı olarak ilişki içinde olması gerekir, devamlı olarak etrafını takip ediyor olması gerekir ve yeni gelişmelere açık bir şekilde oyunu takip ederek çıkan olanakları değerlendirmeyi bilmesi gerekir. Ben dün eğer o topu o şekilde takip etmiş ve daha sonra dokunabilmiş olmasaydım ne olacaktı; kaleci geri dönecekti, topu alacaktı, yere kapanacaktı ve ondan sonra oyunu takip edecekti. Ben bunun bilincinde olarak hızlı bir şekilde o topu takip edip, kalenin içine sokmak gerektiğini düşündüm. Burada yapılması gereken de odur. Fakat zannediyorum ki, benim de Türkiyede attığım tek gol değil aynı tarzda, buna benzer bir golüm daha var ki, zaten futbolculuk kariyerimde de buna benzer bir çok gol daha görebilirsiniz.

İki takım arasındaki 100. lig maçında, 100. golü attın, bununla ilgili neler söyleyeceksin?
Bundan hiç haberim yoktu ama çok önemli benim için. Galatasaray gibi büyük bir kulübün tarihinde yer alabildiysem ne mutlu bana. Tabii ki önemli olan bizim için& Fenerbahçeyle aramızda bir 3 puan vardı. Dolayısıyla şimdi düşünmemiz gereken o maçta olup bitenden çok önümüzdeki maçta, kazandığımız galibiyeti nasıl pekiştireceğiz ve şampiyonluğa giden yolda nasıl daha sağlam bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bizim için şu anda önemli olanın bu olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu golden sonra çok büyük bir sevinç yaşadın artık bu derbilere alıştın herhalde, bu derbilerin tutkusunu sen de yaşıyorsun çünkü gol sevinci diğer karşılaşmalara göre çok farklıydı. O coşkuyu bizlere tarif edebilir misin?
Bu benim takımın bir parçası olabildiğimden bu yana üçüncü Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması ve tabii ki hafta boyunca, gerek şehirde dolaşırken, gerek televizyonda kanalları değiştirirken, gerekse burada arkadaşlarımızla konuşurken bu maçın önemi hakkında dile getirilenlere kayıtsız kalmak mümkün değil. İster istemez her geçen gün yeni bir şey öğreniyorum Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti hakkında. Bir de derbi maçının özel koşullarına bakmak lazım. Bu maçta sadece bizim oynadığımız oyundan değil, bir de stadı dolduran taraftardan bahsetmek lazım. Siz golü attığınızda taraftarın gösterdiği o sevinç dolayısıyla size de geçiyor. Tabii ki bu ister istemez futbolcunun kendini ifade edebilmesini sağlıyor.

Artık iki maçı kaldı Galatasarayın. Şampiyonluk şansını yüzde kaç görüyorsun, tecrübelerine dayanarak bundan sonraki motivasyonun nasıl olacak?
Ne denebilir ki! Ben şu anda içinde bulunduğumuz durumdan zaten son derece hoşnutum. Çünkü bütün maçlarımızı alarak güzel devam ediyoruz fakat onun dışında Cevat Hoca için bir iki şey söylemek gerekirse; her şeyden önce gerçek bir centilmen; bir beyefendi olduğunu söylemeliyim. Ben kendisiyle sezon başında çalışmaya başladım. Çünkü fiziki olarak takımında yer almaya kendimi hazırlamam gerekiyordu. Kendisiyle çok uzun zaman çalıştık. Daha sonra kendisiyle antrenör ya da hoca olarak sürdürdüğümüz bir ilişkimiz var; ben kendisiyle birlikte çalışmaktan büyük keyif alıyorum.