Tekil Mesaj gösterimi

Alt 31.01.08, 18:00   #11
Hasani
Uzman

Hasani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etmis: 32
Tesekkür almis 155 -> 113 Konu

Hiç konuşmadan gönderdi

Kararına saygı duyarım ama Feldkamp bir kez bile görüşmeden beni takımdan gönderdi.Yollanan isimleri alt alta koyun; şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro çıkacaktır

Hasan Kabze... Galatasarayın 2005-2006da kazandığı mucizevi şampiyonluğun çok öne çıkmayan başaktörlerinden biriydi. İnönü Stadında attığı iki sıradışı golle zafere damgasını vurmuştu. Taraftarlar onun ismine besteler bile yaptı. Ancak Sarı-Kırmızılı kulüpten kopuşu sessiz sedasız oldu. Şimdi Rus Ligi takımlarından Rubin Kazanda forma giyiyor. Tecrübeli golcü; yaşadıklarını, yeni hayatını, hedeflerini FANATİKe anlattı. Söz Hasan Kabzede:

Sami Yeni çok özledim
Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Rusyada en çok özlediğim şey o Ali Sami Yen Stadının ambiansı ve müthiş taraftar... Sahaya çıkışımızda bizi tribüne çağırışlarını hiç unutamam. Galatasaraydan ayrıldığım için üzülmüştüm. Ancak bunlar profesyonel hayatın gerçekleri... Şimdi Rubin Kazanda forma giymekten dolayı mutluyum. Kararına saygı duyarım ama Feldkamp bir kez bile görüşmeden beni takımdan gönderdi. Beni hiç aklından bile geçirmemesini garipsemiştim. Benim sorunum takımda sürekli forma şansı bulamamaktı. Gol attıktan sonraki haftalarda da yedek kalıyordum. Adnan Sezgin bana kararı ilettiğinde zaten teknik heyetin bana karşı olan tavırlarından durumu anlamıştım.

Önce tereddüt ettim
Rubin Kazandan cazip bir teklif gelince biraz tereddüt etmiştim. Sonuçta bilmediğim bir yerdi ve Rus Ligi çok rağbet gören bir organizasyon değildi. Ancak gidip orayı gördüğümde ikna oldum. Zaten teknik direktör Kurban Berdiev Tacikistanlı bir müslüman. Benim oraya gidişimde katkısı büyük oldu. İstanbula başka bir oyuncuyu izlemeye gelmiş ve o maçta beni beğenmiş. Bana karşı olan güvenini anlattı, ben de oynayabileceğim bir takımı tercih ettim. Başlarda adaptasyon sorunu çekmiştim. Ama bu evreyi atlattım. Kulübün tesisleri çok iyi, birçok büyük takımda bile olmadığını söyleyebilirim.

Moskovaya karşı oynamak başka
Şehirde 10 tane cami var, cuma namazına gitme imkanı bile bulabiliyorum... Kazan, Rusya içinde özerk Tataristan bölgesinin başkenti ve Rus Ligindeki maçlar aslında birer milli karşılaşma gibi geçiyor. Özellikle Moskova takımları (CSKA, Spartak, Dinamo) bizim sahamıza geldiğinde her açıdan büyük mücadele yaşanıyor. En basitinden iddiamız olmasa primler bile ikiye katlanıyor.

Burada kafam çok rahat
Geçen sezon 4 gol kaydettim. Ama burada taktiksel anlamda bazı zorluklar çekiyorum. Bizim takım da Rusyadaki birçok takım gibi defansif oynuyor. Sahada 7 savunma oyuncusuyla yer alıyoruz. Tabii bu da ileri uç oyuncularını zor durumda bırakıyor. Herkes bizim maçları çok soğuk havalarda oynadığımızı sanıyor. Ama burada lig kasım ortasında bitip, mart sonunda yeniden başlıyor. Belki ilginç gelecek ama ben henüz Kazanda aşırı bir soğuk görmedim. Burada kafam çok rahat. Ne medya baskısı var ne de hakkımda tartışmalar. Televizyonlarda kimse çıkıp, sabahlara kadar futbol konuşmuyor. Zaten benim hakkımda bir şeyler yazılıp, çizilse bile anlamadığım için etkilenmiyorum.

Gözleri Türk yıldızlarda
Bu sezon Kazan açısından büyük önem taşıyor. Şehrin bininci kuruluş yıldönümü olması nedeniyle çok güçlü bir takım kurmayı hedefliyorlar. Enerji firması Rubin ve özerk Tataristan hükümetinden maddi destek alıyoruz. Bazı Türk oyuncularda gözleri var. (Gökdeniz, Gökhan Ünal).Tomasın buraya gelişi benim için çok iyi oldu. Kulüp, stoper arıyordu ve ben de Tomasın Galatasaray ile sorunları olduğunu biliyordum. Onlara, Toması önerdim. Tomasla da konuştum ancak hiçbir şekilde mesuliyet kabul etmeyeceğimi söyledim. O da gelip şehri ve tesisleri gezdikten sonra sözleşmeyi imzaladı.

Beni hiç unutmasınlar
Benim gönderilişimi sorgulamıyorum, alınan karara saygılıyım. Ama Galatasaraydan gönderilen oyunculara bakın... İliç, Necati, Hasan Kabze, Cihan, Emre Aşık, Aydın, Ergün, Mondragon, Ferhat, İnamoto, Oğuz, Orhan Ak, Özgürcan, Tomas ve Tolga. Herhalde bu isimlerden bir 11 çıkarılsa gayet kaliteli bir takım olur. Ancak ben yine de bir gün fırsat olursa Cim Boma dönmeyi seve seve kabul edeceğim. EURO 2008de Ay-Yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım ama Milli Takım yetkililerin benim performansımı takip etmeleri gerekir. Umarım onlar da beni unutmayacaktır.

Rus hakemler felaket
Bu sezon son yıllarda olmadığı kadar heyecanlı geçiyor. Dört takım arasında yaşanan bu üst düzeydeki mücadele ligin kalitesini ve futbola olan ilgiyi arttırıyor. Kazanda ligi fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum. Sivaslı olmam dolayısıyla Sivassporun şampiyon olmasını isterim. Türkiyede hep hakemler konuşuluyor ve eleştiriliyor. Ancak bir de Rusyayı görün. Gerçekten bizim hakemleri burada çok arıyorum. Rus hakemleri tam bir felaket.