Kaos!
İçişleri Bakanlığı, 'Yapılsın' tavsiyesinde bulundu, adaylar çok sert tepki koydu. Yönetim ise sürpriz bir çıkış yaptı: Biz daha burdayız!
14.12.2007
Sular hiç durulmuyor
Trabzon'da olaysız gün geçmiyor... Yönetimin önceki akşam üye Seyfullah Hacımüftüoğlu***8217;nun, ***8220;Aidatını yatırmayan üyelerin de oy hakkı olmalı***8221; başvurusu paralelinde kongreyi ertelemesiyle başlayan hareketlilik artarak sürüyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, olağan kongrenin ertelenmesinin kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu değerlendirmesini yapsa da yönetim geri adım atmadı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu***8217;nun sözleri ise yepyeni bir tartışmanın kapılarını araladı...
***8216;Transfer yapacağız!***8217;
***8220;Kongre yapılmayacak***8221; diyen Baturoğlu, ***8220;Gelecekte bir sıkıntı yaşamamak için bu kararı aldık. Bu tamamen kulübü düşündüğümüz içindir. Yoksa kendimizi bu büyük külfetin altına niye atalım? Önümüzde ödenmesi gereken 20 milyon YTL ve transferler var. Dava süreci bitmeden kongre olmaz. İki ay içinde tüzük değişikliği kongresi yapacağız. Önümüzdeki süreçte işleyişle ilgili herhangi bir adımımız olmayacak. Ancak transfer gerekirse yapacağız. Borsada da en az zarar için çalışacağız***8221; ifadelerini kullandı.
***8216;Bu bir skandaldır***8217;
Bu gelişmeler en çok şüphesiz kongreyi bekleyen başkan adaylarını kızdırdı. İbrahim Hacıosmanoğlu, ***8220;Bu bir skandaldır ve mevcut yönetimin başarısız sürecinin bir devamıdır. Bu skandala imza atanlar bunun hesabını, delegenin ve camianın önünde ödeyecekler***8221; dedi. Sadri Şener ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Yönetimin şu anda hiçbir imza yetkisi yoktur. Nasıl işler çevriliyor anlamıyorum. Eğer devam etmek istiyorlarsa o zaman kongrede aday olsunlar. Bu zihniyet kulübü kaosa sürükler.***8221;
İşte listeler
İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: A.Kemal Başaran, Köksal Güney, Sait Yılmaz, Salim Karabacak, Günhan Üçüncüoğlu, Ufuk Pervanlar, Kenan Sönmez, Halil Berin, Sabri Hacıahmetoğlu, Mustafa Güler, Şevket Çakıroğlu, Yusuf Şimşak, Salih Erdem
SADRİ ŞENER: Önder Karaduman, Bahri Köse, Önder Bülbüloğlu, Cenker Üstün, Ömer Ayvacı, Saner Ayar, Necmettin Aytekin, Muammer Saka, Hayrettin Hacısalihoğlu, Mahmut Aksu, Celil Hekimoğlu, İhsan Alioğlu, Hasan Yener, Levent Erkuloğlu
|