"Zamanı geldiğinde yuvasına dönecek"

Macaristan'la oynanan milli maçta yaptığı hareket nedeniyle eleştirilerin boy hedefi haline gelen Emre'ye Polat'tan destek geldi. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Konyaspor'la oynanan karşılaşmadan önce Lig TV'nin sorularını yanıtlarken, ***8220;Emre'ye teklif yapmadık. Ben her zaman Emre ile görüşüyorum. 2-3 hafta önce de görüştüm. Yurt dışındaki futboluyla ilgili benim görüşlerimi alıyor. ***8216;Ne zaman döneyim' diye soruyor. Ben de ona biraz daha yurt dışında oynaması gerektiğini, zamanı geldiği zaman da dönmesi gerektiğini söyledim. O da zamanı geldiğinde tabii yuvasına, Galatasaray'a dönecek. Ama Emre bu sezonki planlarımız içinde yok***8221; dedi.
Adnan Polat, ***8220;Emre'nin milli maçta yaptığı hareket konusunda ne diyorsunuz?***8221; şeklindeki soruyu ise, ***8220;Hiç doğru bulmuyorum. Affedililir bir tarafı yok. Bir milli takım kaptanı böyle bir şey yapmamalı. Emre'ye hiç yakışmadı. Yanlış yaptı. Ancak ben bir futbolcunun toplu halde medya tarafından bu boyutta linç edildiğini hiç görmedim. Doğal olarak eleşitirdik olacak ama bu tamamıyla lince döndü. Bizim de çocuklarımız, evlatlarımz var. Gençler hata yapıyor. Yapmaya devam edecekler. Ama biz onları kazanmak zorundayız. Emre'yi kaybetmek yerine kazanmak zorundayız. Türk futbolunda ne futbolcular neler yaptı. Bu bir iki haber-yorumla geçiştirildi***8221; diye yanıtladı.
12 milyon YTL istiyorlar
Newcastle United'deki geleceği de tartışılan Emre için İngiliz medyasında dün ilginç bir haber yer aldı. News Of The World Gazetesi'nin haberine göre, Newcastle United Kulübü'nün devre arasında elden çıkarmayı düşündüğü Emre için 4 milyon pound (Yaklaşık 12 milyon YTL) istiyor. Haberde menajerler aracılığıyla görüşmelerin sürdüğünü, Emre'nin Türkiye'ye dönmek istemediği ve yine İngiltere'de bir kaç kulüple görüşme halinde olduğu iddialarına da yer verildi.