![]() |
alkışlık itiraflar :):)
Acı kaybımız
> 3 ay önce ailemize katılan, Necmi ismini verdig?imiz kaplumbag?amız dün > vefat etmis¸. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük. > ******cag?ız durduk yerde can verdig?i için gidip Necmi'yi aldıg?ımız > dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceg?ini sordug?umuzda ''Abi onlar kıs¸ > uykusuna yatar'' cevabını almıs¸ bulunmaktayız, hepimizin bas¸ı sag?olsun. Bu > vicdan azabıyla ben de çok yas¸amam herhalde. > > > Annemin Maceraları > Shrek'in fragmanlarını gösteren bir televizyon kanalında, el ele tutus¸mus¸ > Shrek ve Fiona'yı gören annem, 'Bunlar Süleyman ve Nazmiye Demirel çifti > mi?' diye sordu! Seçememis¸ gözleri o mesafeden. > > > Alfabe > Ben de bu yıl okula bas¸layan torunum için kuvvetli bir moral alkıs¸ı > istiyorum. Daha ikinci gün: 'Örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi > geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?' deme cesaretini > gösterdig?i için. > > > Annem! > 'Bu taraf bitti.' diye CD'yi arkasına çeviren ve sonra da 'CD çalar > çalıs¸mıyor!' diye feryat eden anneme alkıs¸ az geliyor! > > > Modem > Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem 'Bu ne?' diye > sordu. Ben de kolay anlasın diye 'Hani benim bilgisayarım var ya onunla > internete giriyorum. I?s¸te internete girmek için o kutu zorunlu.' diye uzun > uzun açıkladım. Anneannem dinledi beni; 'Yani modem bu' dedi ve konu > kapandı... > > > Yaz Okulu > Bir alkıs¸ da annesine yaz okulunu kazandıg?ı müjdesini veren üniversite > ög?rencisine gelsin. Bu yaratıcılıg?a s¸apka çıkartılır. > > > Beyin göçü > Tikky oldug?u her halinden belli olan kızımız Bes¸iktas¸-Taksim midibüsünde > yanındaki arkadas¸ına dert yanmaktadır. ''S¸ekerim dördüncü kez girdim > ÖSS'ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika'ya o olucak.. Böyle > böyle beyin göçü oluyor is¸teeaa!'' Sen git, masrafları ben kars¸ılıyorum. > > > > Alman yazar > Bir alkıs¸ da lisede edebiyat dersinde okudug?u s¸iir bitince sınıfa dönüp > 'Bu s¸iiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıs¸tır' diyen hocaya, 'Niye, kag?ıt > bulamamıs¸ mı?' cevabını veren arkadas¸a gönderelim. > > > > Düz mantık > Eg?er bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir > evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldig?iniz bir bas¸ka evin > camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasınız. > > > I?ngilizce yazılısı > Bir alkıs¸ da ingilizce sınavında 'Nice ........' s¸eklindeki bos¸lug?u 'Nice > mutlu yıllara!' s¸eklinde dolduran, dahi mi aptal mı oldug?unu henüz > anlayamadıg?ımız ög?rencime istiyorum. > > > Hügo'lar Bes¸ledi > Bir alkıs¸ da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak > okurken V. Hugo'ya 'Bes¸inci Hugo' diyen arkadas¸ımıza gelsin. > > > Ne zaman? > Kardes¸im karne almıs¸tı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni > kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocug?un moralini bozmayın, > sakın kötü bir s¸ey söylemeyin.' Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele > de sen, sakın çocug?un gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve > sordu; 'Karne için ne zaman özür dileyeceg?iz?' > > > Havale > Bankada gis¸enin önünde is¸lemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gis¸ede > is¸lem yaptıran yas¸lı teyzeye, is¸lemini yapan kadın soruyor: 'Parayı kim > alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın > hayrını görme I?ns¸allah yazalım.' > > > > Lamba > Dün gece evime giderken yolun tenhalıg?ından olsa gerek kırmızı ıs¸ıkta > geçtim. Ardından yurdum polisine alkıs¸ı hak ettiricek anons: 'Bacım o > geçtig?in gece lambası deg?ildi, çek sag?a.' > > > > Hacim nedir? > Ög?retmen bir arkadas¸ımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. > sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Ög?rencimizden gelen > cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?' > > > Asabi Polis > Hareketli bir Bag?dat Caddesi aks¸amında, polis abilerimiz rutin oldug?u > üzere devriye gezmektedir. Is¸ıklarda müs¸teri bekleyen taksiye yaklas¸ılır > ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1 > saniye' is¸areti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir > ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!'' > > > Neden olmasın > 5 yas¸ındaki yeg?enime babası soruyor: 'Büyüyünce ne olacaksın kızım?' > 'Asena olacag?ım babacım; sen ne olacaksın?' Babası gayet sakin cevap > veriyor: 'Katil' I?kisine de meslek hayatlarında bas¸arılar.:D :D :D :D :D :D |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:08 . |