![]() |
annelerimizden ne öğrendik ?
> >ıyı yapılmış bır ışı takdır etmeyı:
> > > >"bana bakin, çıkın birbirinizi dışarda gebertin, evi daha > > > >yeni temizledim...!!!" > > > >duaların gucunu: > > > >"yat kalk dua et ki baban müzik setinin bozulduğunu > > > >farketmedi..." > > > >zamana karşı yarışmayı: > > > >"o oyuncaklarını topla yoksa bi tekme attığım gibi hepsini > > > >karşı sahilden toplarsin.." > > > >mantıklı düşünmeyı: > > > >"ben öyle dıyosam öyledir...!!!" > > > >ileri görüşlü olmayı: > > > >"çıkmadan önce temiz bi çamaşır giy.. yolda allah korusun > > > >başına bişi gelir kirli çamaşırla etrafa rezil olursun." > > > >hayatın trajıkomık yanlarını: > > > >"sen daha orda gülmeye devam et, birazdan ben seni tam > > > >güldürücem... " > > > >hayatın çelişkılerle dolu olduğunu: > > > >"kapa çenenı ve çorbanı iç ..!!" > > > >dayanıklı olmayı: > > > >" o ıspanak bitene kadar sofradan kalkmak yok..!!!" > > > >hava raporu tahmını yapmayı: > > > >" şu dağınıklığa bak... yabancı biri görse odanın ortasından > > > >kasırga geçmiş sanır..." > > > >abartmayı: > > > >"sana 500 bin defa söyledim kirli ayakkabılarinla içeri > > > >yürüme diye..!!" > > > >davranış psikolojisini: > > > >"babana çekiceğine biraz bana çekseydin noolurdu ..." > > > >olağanüstü durumlara hazırlıklı olmayı: > > > >"dinleme bakalım anne sözü dinlemee...!!! 'kafana meteor > > > >düşücek kenara çekil' diye bağırsam onu bile dinlemezsin di > > > >mi......!!!!" > > > >kıskanmayı: > > > >" dünyada senin annen baban gibi mükemmel bi aileye sahip > > > >olmayan kaç milyon çocuk var biliyo musun..." > > > >sabırlı olmayı; > > > >"baban eve gelsin, sen görürsün'' > > > >hakkımızı alacağımızı; > > > >"eve vardığımızda ben bilirim sana yapacağımı" > > > >diyalog kurmayı; > > > >"sana bir şey sorduğumda cevap ver...!!" > > > >"ne söyleyeyim anne?" > > > >"sus!! bana cevap verme!!!" > > > >tıp bilgilerini; > > > >"gözlerini şaşı yaparken bir gün öyle kalıvereceksin, > > > >göreceksin gününü" > > > >olgun olmayı; > > > >"bu tabağın hepsini bitirmezsen asla büyüyemezsin." > > > >genetik bilgileri; > > > >"sen de o lanet olası babana çektin." > > > >bilgeliği; > > > >"benim yaşıma gel de anlarsın o zaman." > > > >v e ... > > > >adaleti; > > > >"bir gün senin de çocukların olacak.. inşallah onlar da sana > > > >senin şimdi bana yaptıklarını yaparlar..." |
Al***305;nt***305;:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:03 . |