![]() |
Bir Destandir çanakkale
ÇANAKKALE ŞEHİDLERİNE Şu boğaz harbi nedir, var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların, yükleniyor dördü beşi Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar... O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar, Yaralanmış tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i... Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvara yetmez o kitab... Seni ancak ebediyyetler eder istiab. "Bu, taşındır" diyerek Kabe'yi diksem başına; Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına; Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namıyle, Kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyle; Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan; Yedi kandilli Süreyya'yı uzatsam oradan; Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına, Uzanırken gece mehtabı getirsem yanına, Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem; Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem; Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana. Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini, Şarkın en sevgili sultanı Salahaddin'i, Kılıç Arslan gibi iclaline ettin hayran... Sen ki islamı kuşatmış, doğuyorken hüsran, O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın; Sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın; Sen ki; a'şara gömülsen taşacaksın... Heyhat, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat... Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. M.AKİF ERSOY |
ruhla kalemin birleştiği mükemmel bir şiir kalemine sağlık yüreğine sağlık mehmet akif mekanın cennet olsun inş..
|
ÇANAKKALE-KIBRIS ŞEHİD VE GAZİLERİ DE YARGILANMALI...
'ÖLÜRSEM ŞEHİD,KALIRSAM GAZİ' DEMİŞLERDİ O MÜBAREK İNSANLAR.BU DEDİKLERİ,İNANDIKLARIDA İSLAM'IN GERÇEĞİ İDİ.. ÇANAKKALE VE KIBRIS ŞEHİD VE GAZİLERİ DE YARGILANMALI... ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ HA... BU ZAFER ''ALLAH ALLAH' NİDALARIYLA KAZANILMIŞTI.. KIBRIS'TA AYNI ŞEKİLDE...'ALLAH ALLAH ALLAH..... BU SÖZLER BAŞSAVCININ GÖZÜNDEN KAÇMIŞ OLMALI....YADA BİRİLERİ ÜFÜRMEDİ KULAĞINA SAVCI BEYİN... ÇANAKKALE DE,KIBRIS TA ALLAH ALLAH DİYE ÖLECEKSİN,ÖLÜRKEN KELİME_İ ŞAHADET GETİRECEKSİN.... TÖVBE TÖVBE... CUMHURİYETE,LAİKLİĞE YAPILIRMI BÖYLE İHANET... ACIN DAVAYI,BOŞ OTURMAYIN... www.hahuer.azbuz.com |
ÇANAKKALE BİR BAŞKA AĞLAR
Bin damla kan akar, Milyonların gözyaşları süzülür, Çanakkale bir başka ağlar! Kan köpüklü sularla Gelibolu***8217;yu vurur, Yürekler kilitlenir, onca yiğit şahlanır, İki yüz elli bin can hıçkırıklarda yankılanır. Fırtınalara tutulur Çanakkale, Tam kalbinden vurulur tabyalar, Analar ağlar, mendiller ağlar, Kan oturur gözlere, ateş düşer yüreklere. Düşmanın namlusuna karşı nice yiğitler, Ellerinde düşmanın göğsüne inecek süngüler. Şehit namzetleri ile dolar siperler, Dağlar can ile, dalgalar kan ile ağlar, Çanakkale bir başka ağlar! Dövülür Gelibolu, dövülür Çanakkale, Ama bir adım bile geçit vermez Anzak***8217;a, İngiliz***8217;e. Gri gemiler, kanlı sularda, Kurşunlar, Mehmetçiğin göğsünde, bağrında***8230; Mecidiye tabyasına bin selam, Koca Seyit ağlar, kemikler sızlar. Mehtap Deresi***8217;nde süngüler parlar, Şehitler; tek değil, bölük hiç değil, alaylar. Mustafa Kemal, Conkbayırı***8217;ndan kahramanlara ışıldar, Kınalı Murat kurban olur. Çanakkale bir başka ağlar! Bir destandır, yazılır; Mavzer ile, kan ile, can ile, vatan ile***8230; Seddü***8217;l-bahir***8217;e basan kirli düşman çizmeleri, Toprakları ağlatır, Mehmetleri sızlatır. Müjdeler size vatan toprağından Hakk***8217;a uçanlar, Müjdeler size bu vatan için can veren kahramanlar, Yağmurlar size ağlar, hatıralar size ağlar. Şüheda aşkına, vatan aşkına, Ana aşkına, yar aşkına, Son bir kez dönüp bakar, Allah aşkına, Geçilmeyen Çanakkale bir daha, bir daha ağlar! .. |
ÇANAKKALE DESTANI
Gelibolu adasında / Allahın Aslanları Yazacaklar burada / Çanakkale destanı Kalemler insan ise / mürekkebi Türk kanı Komutana söz verdim/ savaş başladığında Gece gündüz demeyip/ vuracağım düşmana Ekmek diye mermiyi/ veriyorlar ağzıma Cennete gideceğim/ sakın ağlama Ana Başıma yağan ateş/ yüreğimdekinden az Yedi düvel gelse de/ beni boğazlayamaz Top-tüfeğe güvenen/ iman hesabı yapmaz Çanakkale***8217;ye gelenler/ bir daha ayrılamaz! Top tüfek kullanmadan/ saldırdık biz düşmana Siperleri çevirdik/ biz hallaç pamuğuna Gafil düşman şaşırdı/ Türk***8217;ün kahramanlığına Tarihe bakmayanlar/ tokat yer suratına Gökten yağmur gibi/ yağıyordu bombalar Bu vatanın uğruna/ ölüyordu Aslanlar Bayrağımın rengine/ boyanıyor topraklar Ben ölsem de siperde/ bu kan düşmanı boğar Ana kuzusu diye/ boğazıma daldılar! Birkaç günün içinde/ bizi avlayacaklar Biz Aslan yavrusuyuz/ bunu geç anladılar Anadolu da Analar/ hep Aslan doğruyorlar Cengaverlik, cesaret/ kanunda var her Türk***8217;ün Vatan-Bayrak-Özgürlük/ değişmeyecek bir bütün Çanakkale***8217;ye gelen/ şu ucubelere bakın Hak hakkın yanındadır/ bu Milleti tanıyın! |
Çanakkale
Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyorum düşmana karşı Of!gençliğim eyvah Şu boğaz harbi nedir Var mı ki dünyada eşi En kesif orduların yükleniyor dördü beşi Şuheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar O rüku olmasa Dünyada eğilmez başlar Yaralanmış tertemiz Alnından uzanmış yatıyor Bir hilal uğruna ya rab Ne güneşler batıyor Ey bu topraklar için Toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek Öpse o pak alnı değer Ne büyüksün ki Kanın kurtarıyor tevhid'i Bedr'in aslanları ancak Bu kadar şanlı idi Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı Beriden zelzeleler kaldırıyor A'mâkı Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam Atılan her lağamın yaktığı: yüzlerce adam Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer O ne müthiş tipidir ya rab savrulur enkaaz-ı beşer Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak Boşanır sırtlara vâdilere, sağanak sağanak Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni Of!gençliğim eyvah Kılıç arslan gibi iclâline ettin hayran Sen ki, islam'ı kuşatmış, doğuyorken hüsran O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın Sen ki, A'sâra gömülsen taşacaksın .heyhât Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber Sana âgûşunu açmış duruyor peygamber Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı Beriden zelzeleler kaldırıyor A'mâkı Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam Atılan her lağamın yaktığı: yüzlerce adam Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer O ne müthiş tipidir ya rab savrulur enkaaz-ı beşer Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak Boşanır sırtlara vâdilere, sağanak sağanak Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni Of!gençliğim eyvah |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:19 . |