![]() |
Özel - Siir
Bütün Siir Paylasimlariniz buraya lütfen...
|
İlk Şiir Benden Olsun..İstanbul Ve Bir Sevgi..Bu Kadar Güzel Anlatılır..
..Sen İstanbul Kokardın... Martıların gözlerinden dinledim İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş,güya suçlu benmişim Oysa can yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim Göklerden hicran yağdı İstanbul'lu bir geceydi Yere düşen her damlanın,yüreğinde sen vardın İsmin dudaklarımda idamlık bilmeceydi Yalansa kahrolayım sen istanbul kokardın. Sevda dediğin gülüm,bir buse dudağımda Bıçak gibi,yasak gibi,kan gibi... Utanır intihar ederdi ölüm,hayata rest çekip ağladığımda Korkak gibi,tutsak gibi,yaşanmamış an gibi... Ben lal olmuş bülbülüm,sen deli gülsün bağımda Toprak gibi,yaprak gibi,candan özge can gibi... Kuş uçmaz kervan geçmez dağımda Kah aşkı yağan kar tanesi,kah leyla tüten rüzgardın Zambak gibi,leylak gibi,sigaramda duman gibi Sevdiceğim sen İstanbul kokardın Dayadım ondörtlüyü İstanbul'un şakağına İstediğim gül içmekti gözlerinden bir yudum Seni sordum gündüzlerce Bu şehrin her sokağına Söylemedi inat ettim gece seni uyudum. Ben bir sana bir bu şehre gül dedim Güneş ve ay şahittir şahittir geceyle toprak Sensizken İstanbul'da bir kez olsun gülmedim Yıllar kapımı çaldı ellerinde vur emri Yokluğun var sen yoktun ölüm geldi ölmedim Ağladım yüreğimde sen sende divane şehir Aşkından hatıra dedim gözyaşımı silmedim Ben bir sana bir bu şehre gül dedim Belkide can bunun için ben gülleri çok sevdim Gözlerimden dökülen yaş denizi ıslatıyor Sevda kilim hasret nakış gönül derdi dokuyor Çatlayası deli yürek sen sen diye atıyor Oyy gece gözlüm oyy İstanbul seni seni kokuyor ..Serdar Tuncer.. |
Gülmeyi Bilmeyen Gözler...
yine ağlamakla geçen bir gün daha..neden,niçin? aşk bu kadar acı olmamalı..aşk bu kadar zor olmamalı.. değil mi kimi kandırıyorum..aşk yalan ..aşk acı...aşk sonu olmayan umut yolculuğu.. ama sonu hep gözyaşıyla sonlanan bir oyun..yürekleri avutmak için kurgulanmış bir oyun.. gözyaşların ardına saklanmaktan yoruldu bu yürek..sevgiyi bulduğu yüreği kaybetmek...kazandığını sanıp yenilmek.. neden hep bu sonsuzluk içindeki karanlık sonu yaşamaya mahkumuz.. neden gözlerimiz taa o doğduğumuz anda yaşarıyor.. neden hep ağlayarak gözlerimizi açıyoruz bu yalan hayata.. keşke her acı o doğduğumuz anda ki gibi olsa.. hiç birşeyin farkında olmadan hayatın çok güzel olduğunu umut edip dursak.. aşkın yaşanmaya değecek kadar güzel ve bir o kadar da yüreğimizi aşan acıyla dolu olduğunu bilsek.. akan gözyaşlarımız böyle derinden etkilemese yüreğimizi.. ama olmuyor işte.her gözyaşı damlamızda bir ah,bir yara.. dökülen gözyaşları gözlerden akmaya bıkmadı..gözler yüreklere rest çekse bile.. hayat yürekleri ağlatmaktan ne zaman bıkacak..yüreklerin yansıması gözler ne zaman gülmeyi öğrenecek.. yine ağlıyor bu kalp çığlıklarıyla ağrıyor..çaresiz akşamlarda gözyaşlarımı dışarı akıtarak belki aşk acısının ilacını bulabilirim diye sabahlara kadar ağlamak..tam da avutup yürekleri yeni bir heyecan derken..yine hüsran..aşk kapıyı çalacak mutluluk çıkagelecek derken yine bomboş hayal sayfaları kalıyor ellerde..umut kırıntılarıyla kendini avutuyor yürekler.. ''belki ''sözcüğünü acı biliyor acıyı yenmeye cesaret edemeyen kalpler.. kan çanağına dönmüş bu gözler haykırıyor artık yalan dünyaya..nefessiz kalıyor ağlamaya mahkum yürekler..hangi ritim de çarptığını çözemediğimiz bu yürekler var ya en büyük intikamlarını gözlerden alıyor..çünkü kalplerin gücü ağlamaktan başka birşey bilmeyen gözlere yetiyor..GÜLMEK İÇİN YARATILMIŞ GÖZLERDE YAŞLAR NİYE derler.. peki ya AĞLAMAYA MAHKUM GÖZLER NEZAMAN GÜLECEK.. unuttu bu gözler sebepsiz gülmeyi.. müebbete verildi hep ağlamak için.. unuttu bu gözler, gözyaşı olmadan gün geçirmeyi... gözlerime yansıyacak umutlarım kalmadı bu hayatta! dün yüreğimi de gömdüm sonu bilinmeyen toprağa |
Yaşanılanları Kontrol-S ile kaydedip,
Kontrol-Z ile geri yaşıyorum Ben sevdamı download edip masaüstüne alıyorum. En çokta ekranı kapladığın o anı özlüyorum Italik yürüyüşlüm, Bold bakışlı sevdiğim... Öyle bir halt yedim ki, sakın affetme beni Simge durumuna küçült, saatlerce beklet beni Tüm sistemlerimi çökert, Ziple sıkıştır ve parçala Alt F4 ile kapat, Shift ile değiştir beni ****nin mousela oynadığı gibi oyna, Manzaralı mouse pedinde gezdir beni Yeni bir pencere açalım ve unutalım her şeyi Geri dönüşüm kutusuna gönderelim maziyi Kısa yol oluştur fazla bekletme bu seveni En çok Flash Animasyonlu halini özlüyorum PC görünüşlü, Mac duruşlu sevdiğim Kalpten kalbe bağlantım bağlantısı yapılır Kapanır kapılar, ağa oturum açılır Sevdamız monitöre saniyelerle yazılır Disconnect olursam beni yine arar mısın? Masaüstünde bulamazsan belgelerime bakar mısın? Yokluğunda erişim paketi teselli olmasa da Değişiklikleri kaydedip, yeniden bağlanır mısın |
Abartılmış Sevdalar
bazen öyle bir an gelir ki abartılmış sevdanızın gerçekle yüzleşmesini yaşarsınız sizi çok sevdiğini sandığınız ses geçiştirmek için bir seni seviyorum kondurur yüreciğinize en kimsesiz en ilgiye aç halinizde halbuki içten bir canım kaç seni seviyorum eder değil mi yalnız hissedersiniz kendinizi sığınmaK istersiniz delice sarılmak ağlamak sonra da gülmek ışık açıktır ama etraf karanlık gelir yazdır ama nedense soğuktur hava durumu bozuktur gönül yaylarında kar yağar abartılmış sevgilerinize birden kim seviyor ulan bu dünyada beni gerçekten diye haykırmak ister yürek değil mi Annem dersiniz buruk sesinizle ama yok o da nafile zaten o sayılmaz ki işte bazen böle gelir bazen düzelir ama kanarsınız yine abartılmış sevgilerinize kimsesizliğin hikayesidir işte bu yanlış bir yerdeyim dedirtten hikaye herkes bilir herkes yaşar bu hikayeyi tıpkı benim şu an yaşadığım gibi insanoğlu olmaktan gelir bu hikaye en az abartılmış sevgileriniz kadar abartılmıştır biraz eksik çoğu fazla ! |
Abarttık
tamam sus artık, anladık, abarttık, anlamadık, anlaşılmadık, sus artık, bu son anlarımızda, sus artık, yılandan dilin, akrepten elin, sus artık, bizde insanız, yeter artık, sus artık, en azından, ben giderken, saygılı ol biraz, sus artık, susmak nedir , bilmezmisin sen, sus artık, tamam anladık, sen hiçbir şeye değmezmişsin, abarttık, sus artık, ben gidiyorum, allah'ını seversen sus artık... |
Aç perdelerini gökyüzüme
Efsunlu saatlerde sıcaklığı vardı ellerinin, Ben seni seçtim sevgilim, Matemi olmayan bir bedenden, Aşkına aşkımı katarak geçtim, Gördüm ellerinde hüzün, Bir tutam sevda ile gülen yüzün vardı, Çocukluğun vardı,çocukluğum gibi, O masumluğun bana hep yüreğini anlatırdı, Ve ben özledim seni durmadan sevgilim, Yokluğuna yağan her yağmurda kendimi, Aşkına karışan sensizlik bildim, Durduğum yerde ıslanıyor şimdi gözlerim, Ben seni seçtim sevgilim,ki sen, Hasret çeken gecelerimde yüreğime bir büyüsün, Aç perdelerini aşk'ın,kaldır gökyüzünü, Seni sevdiğimi koskoca bir şehir görsün, Ve duy ama inanma, Ne dostunu dost,ne düşmanını düşman bilir bu dünya, Aşkla başlar hayat,aşkla biter her düşen gibi sevdaya, Ben seni sevdim sevgilim,seni seçtim, Ve yazacak aşkı olmayan bir şair gibi değil, Yüreğim bilerek başladım şiirlerce seni anlatmaya, Suskunluğu tanımazsın sen benim bildiğim,bu yüzden, Sen kalacaksın hayatım boyunca değer verdiğim..... |
Acaba
Bin kez öptüm yine İstanbul'u bugün Yağmur mu yoksa ben mi ağlıyorum Yalnız bütün şehirden özür dile Bir gün gelirsen buralara Sayende İstanbul sırılsıklam... Herhangibir akşamüstü Sensizlik yine beni yakaladı suçüstü Şu an baktığım denizden Ne vardı sevdalarım bir bir çıksa İçimdeki karanlığı alsa Kızıl saçların omuzlarımda dolaşsa Birdaha ağlarmıyım acaba |
Acem Kızı
Sefamı sürersin uzaklarda Eğlenirmisin bensiz Söyle yüzün güler mi Birazda olsa acem kızı Yoksa yalnızlık mı çekersin Kanlı gözyaşları mı dökersin Hasretle yollarımı mı beklersin Söylesene acem kızı Sen sevilmeye layıksın Sen hep gülmeye alışıksın Sen hayatla barışıksın Ne desem yalan olur Senin için acem kızı. |
Acep Nerdedir
Yalan dolan ile geçen ömrümde Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Bir tatlı kelâmdır tüten gözümde Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Bilirim, garibin kimsesi olmaz Evvel dost diyenler, arayıp sormaz Hatırın sormaya kapıyı çalmaz Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Yürekte kanayan derttir, hasrettir Gönlü bir virane, Engin gariptir Bir gelse, bir gülse, ol ki cennettir Arıyor gözlerim, acep nerdedir? |
Acı Kahve
Köhne bir kahvede ucuz bir öğle yemeğinin üzerine yudumladığım acı kahve gibisin. Sana sığındıkça ben muhtaç olduğumda acı sıcaklığına sen hep dibe çöktün kendi dünyanda, bütün ağırlığınla. |
Acı Olur Ayrılık,Söz Olur
Söz olur sevgili uzaklaş aşktan, Nederler sonra,ele güne karşı... Söz olur sevgili kaç aşktan, Ne kurtuluşu olur sonra,cümle alem... Söz olur sevgili kapılma kalbine, Dinleme onu! Ne olur sonra,beraber olsak... Ne olur aşkı yaşasak... Çalıncada kapımızı ayrılık, Ne olur sevgili, Zor olur... |
Açıklarda
Bir ağızdan çalınan düdükler, kalın kalın, Boşlukta tos vuracak nokta arayan çığlık. Koşup, yılanlar gibi üzerinden suların, Arıyor teknemizi oturacak bir sığlık. Omuz omza şahlanan dalgalar, büyük büyük, Bir ses işitip ürkmüş, sürülerle canavar. Gözlerinde kıvılcım, ağızlarında köpük, Birbirinin üstünden atlayıp geliyorlar. Gittikçe boşluklara düşmekteyiz enginde; Arkadaki sahilse, fosfor bir iz halinde, Her ân bir parça daha uzaklaşıyor bizden. Deniz, bu yerde ölüm korkusu kadar derin; Kocaman bir kuş gibi geliyor peşimizden, Ruhu, bu kapkaranlık suda can verenlerin |
Acımasız Gerçekler
Yine seni durmadan düşündüğüm bir gündü Düşünmediğim bir an bile yoktu aslında Acaba kavuşabilirmiyim diye düşünüyordum Çok ama çok geçti biliyordum Ben yinede durmadan düşünüyordum Bir çözümü olmalıydı sana kavuşmanın Fakat bir çözümünü bulamıyordum Olumsuzluklara rağmen tek dayanağım sendin Aynı gün ilerleyen saatlerin birinde Senden bir haber duydum ve yıkıldım Düğünün varmış davet ediyorsun Yetmezmiş gibi beni yok sayıyordun Anladım ki meğer ben hiç olmamışım Sende bir yer bulamamışım O kadar rahat davrandın ki Ben hayatında hiç olmamışım gibi Sensizliğin ateşi bağrıma kadar işlemişken Hayatım alt üst olmuşken Yaşadığımı bile hiç hissetmezken Hayatından şimdi mutlumusun Ben umutluydum senden Umutla yaşanmıyormuş bu hayatta Sayende iyice kazıdım beynime Ne söylediysem inanmadın İnat edercesine gülüp geçtin Sana kaç kez geldim Bir kez olsun bile ağzını açmadın Meğer sen hiç gelmemişsin ki bana Umudum sevdiğim değilsin artık Ben de seni hayatıma karşıma Çıkmamış tanımamış sayıyorum Ne çok yanılmışım meğer Boşu boşuna güvenmişim sana İstediğin olduğu artık sonunda Öldürdün beni Kına yak. |
Adalar Vapuru
Çocuklara... Ben çocukken En çok Adalar vapuruna Binmek isterdim***8230; Karaköy***8217;den Başlardı yarışımız Bir martılar bizi geçerdi Bir biz martıları***8230; Bir yunus balığı Can yoldaşım, sırdaşım, Arkadaşım olurdu. İçim huzur bulurdu***8230; Kara korsanlar, define avcıları Dalga seslerinde, Denizköpüklerinde yaşardı. Macera hiç bitmezdi... Ben çocukken En çok Adalar vapuruna Binmek isterdim |
Adamım
Neden suratın asık, neden gül benzin soldu Yine neler düşündün adamım Neden öyle irkildin,neden yüzünü döndün Bilirsin o sebepten hala kafam çok bozuk Nasıl da çıldırmıştım ben o gün devdim Nasıl da parlamıştım alevlenmiştim Öldürdüm inan öldürdüm inan Öldürdüm kahrolayım Arkamda kapkara çarpık gölgeler Depremler, Ihtilaller, çökük damlar Ağlıyorsun adamım, ağlıyorsun adamım Ağlama gül ki kendimi bulayım Dışarıda kar yağıyor, sokaklar boş değilmiş Cigaram var, sen cay demle adamım Unutmadan bakıver gece gözüyle gördüm Kıvrılmış penceresi su bizim yan odanın Nasıl da bozulmuştum nasıl haykırdım Nasılda sinirlendim biliyorsun ya Geliyordum ansızın karsıma çıkıverdi Şu bizim evin penceresi Arkamda kapkara carpik gölgeler Depremler, Ihtilaller, çökuk damlar Ağlıyorsun adamım, ağlıyorsun adamım Ağlama gül ki kendimi bulayım |
Adamlar
Sönmüş saçlarında son damla ışık, Bir düş***8217;ün içinde gibi her akşam -Ve yüzleri duman kadar dağınık- Geçer bu sokaktan binlerce adam. Umut gözlerinde ölü bir bakış, Çığlık bir bükülüş dudaklarında; Bulamadıkları nedir ki, yaz kış Dolaşırlar şehrin sokaklarında? Sanki yalvaran bir duadır onlar, Belki tanrılara açık vesvese, Bir nehir. Bu nehir her akşam akar Derinden ruhları çağıran sese. |
Adı Yok
Umarsız yolların düş sakinleri Çınar altı konaklar her bahar vakti Sönmüş yıldızları fırsat bilip Dertleşirler meltem rüzgarları gibi İçimde kilometrelerce üzgün düşler Hasat zamanını hasretle bekler Belki de canımdaki acı bu Söz ister her akşam kalbim seni ister Boşluğunu dolduramaz hiçbir saadet Yıldıramaz beni kederlerim azıcık sabret Ağlamak mı dersin yoksa gülmek mi Göçüp gittiğimde kalbinde hep beni yad et Kapımda soğuk ayaz akşamlar Odamda sonbahar kokusu var Yitirilmiş sessiz sedasız anlık duygular Çalıyor bedenimden gel ruhumu sar Ey gelmişine yandığım uçsuz bucaklar Kim silebilir kaderimi şaşarım Alt etmişim hayatımı dolar taşarım Hani dilinin ucuna gelir takılır ya Hani gözlerin bakmaya kıyamaz ya İşte öyle bir adam yaşar sol yanımda Kum saati gibi tükenen ömrümü Sil baştan alıp geriye saramıyorum ki ADI YOK bu şiirin anlatamıyorum ki. |
Adı Yok Yaşanılanların Ötesinde
Zaman tüketir içinde seni Sen zamanı içersin Sonsuz hayal çeşmelerinden. Hayatın pelerini Durgun sularında serili Ellerin O narin, pamuk ellerin Kanatır düşlerini Tanımaz kimseler seni. Yüzünde dinlenen yorgun güneş Sarhoş bir yıldızın ayıklığına direnir Oysa Bulutları kaçıran aynı yağmurdu Islanan sokaklarda Sen de öyle. Çocuksu düşlerini kovaladığın Mevsimsiz sancıların tekrarıdır Yaşadığın hayatın kırıntıları |
Adım Abbas
Adım abbas; On yaşımda anamı babamı toprağa hediye etmişem Adam vurmuşam, Ekmek çalmışam, Mahpus yatmışam, Yoksullukla dost olmuşam, Varlıkla düşman... Ne kimse bana aşık olmuş.Ne de ben kimseye aşık olmuşam... Zemheri ayazlarla karları yorgan yapmışam, Kavurucu sıcaklarda sokaklar da bağdaş kurmuşam, Ne gülmüşem,Ne ağlamışam. Bir ömrü yoklukla atlatmışam.... |
Adımı Koyamadım
Bardağını taşırmak mümkün değil yalnızlığın Perhizde kalabalıklarım Orucunu tutmaya o kadarda hevesli değilim aslında Aklımın şadırvanında susuz kalmış umutların. Erleri aç, eli oltalı düşlerimin. Faytonları rast makamında ayaklanmaz, Hımbıl hünerli heveslerimin. Çimen yürekli olsam ne vardı sanki! Envayi çeşit çiçeklerim olsa ne olurdu! Ah! ben, kıblesini yitirmişim sergüzeştliğin! Gülüşlerimin boyları beysiz. Anonim yaslarda kayboldum, Bakiliğimin sazları hem mızrapsız hem de telsiz. İsa gibi içimde ölenleri diriltsem Musa gibi mimiklerimi yutan denizleri ikiye bölsem Muhammed gibi başıma taş yağdıkça Vaziyetimin hikmetine gülsem, sabretsem. |
SİTEM Perişan yaşadım gittin gideli, Sende acıları tanıyacaksın***8230; Bana çektirdiğin sevda bedeli, Dilerim karalar bağlayacaksın***8230; Bir dünya kurdunki viranelerden, O mekanda asla, olmayacaksın, Gönülsüz yaşarım ne gelir elden, Rastlarsan, halimi sormayacaksın***8230; Ateş benden yanar, kahrıma düşse, Erirsin yüzüme bakmayacaksın, Bu vefasızlıkla bahtın gülmüşse, Sende vicdan yokmuş, takmayacaksın***8230; Ahmet Günbay Yıldız v |
Adımı Unut
Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... |
Adımız Sanımız Türk'tür
Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Ey vatanıma göz diken bizden ürk Bu ülkeyi kurdu yüce Atatürk Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Şanlı zaferlere hep imzâ attık Alçak düşmanları denize kattık Bir bir şehit olduk toprağa yattık Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk İffetim namusum bu aziz vatan Kendini kollasın bayrağa çatan Sonra olur yerin dibine batan Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Şehit kanlarıyla ülkem yeşerdi Canını verenler de bir beşerdi Yan gözle bakana mezar eşerdi Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Bu vatan bizimdir bizim kalacak Yoktur bizden bir tek toprak alacak Mehmetçik hâine korku salacak Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk. |
Adın Senin
Saçlarına can veren yıldızlar nerde gülüm Hangi ferman dokundu bakışlarına senin Belki sahrada değil, şimdi göklerde gülüm Taşıyor bulutları gözlerinde, nazenin Senin her kirpiğinde bir dervişin ahı var Muhteris aynaların eskidiği yerdesin Yüzünde en çaresiz devlerin günahı var Zamanı sonsuzluğa bağlayan mahşerdesin Divan-ı harbe giden yiğitlerin ardında Kanayan kitaplara gül götüren yağmurum Hüznü bir tabut gibi buluyorum derdinde Senin toprağın için çırpınıp ağlıyorum Memnu bir zerrin kadar edalı ve soylusun Gamzelerinde nazlı kıvılcımlar gizlenir Bağbozumunda bile yediveren boylusun Gün olur ki, kalbinde gözlerin filizlenir Bu sevda dayanılmaz bir ağıttır zülfünde Rüzgarın her busesi içimde kurşun olur Yıldız kayar, ay susar geceye güldüğünde Dağda çiğdem solarken çölde ceylan vurulur Ben bu yol ayrımında sensiz olsam ne çıkar Kahra göçen kuşların kanatlarında kaldın Ölümün gözyaşları bir gün hicranı yıkar Tarihe bir sır gibi düşer senin de adın |
Adına Ölümsüzlük Yazıldı
Adına,ölümsüzlüğü yazdım. Satır, satır. mısra, mısra... Saçlarından bir tel ver, ölümüm olsun. Güllerin içinde,bir taze gülsün... Esen'sin güzelsin, yüreğimdesin.. Kalbinden bir yol ver. Gelenin olsun... Tüm güzel çiçekler, elinde solsun.. Gel tut ellerimi, bekletme;ne olursun... Nazlısın, tatlısın,yüreğimdesin... |
Adına yaktığım türküler
Ne söyler bu türküler Ay karanlık gecelerde yüzen gemiler Sevilip sevdikten sonra İnsan böyle yalnız mı kalır Bahtına hatırlamak mı düşer Ne söyler bu türküler Bomboş ovalardan geçen trenler Bir kere Menemen'den Kolları kelepçeli bir adamla Bir cardarma oturdular yanıma Manisa'da indiler Küçüktün annem söyledi "Atımın adı Dilber'dir" "İskender Bey dayımdır" Büyüdüm neden sonra anladım Has bahçede kör sarmaşık Karışık güller arasına Ben şahin değilim Yükseklerde uçamam tek başıma Serçe kuşu değilim İnemem nar dalından Pınar başına Pencerem denize karşıdır Oturur düşünürüm bazı günler Seni beni mahzun eden bu haller geçer Gün gelir herkes gibi ben de ölürüm Bu aşk yürekten yüreğe yeniler Bir gün ağızdan ağıza dolaşır Adına yaktığım türküler |
Adını Koyamadığım
kalbi şiir diye kanatıldıkça ***8220;bir şairi en çok kelimeler öldürür***8221; gözlerimi alan bir güneşsin seni görebilmek için geceyi bekliyorum sen ardında bir dolunay bırakıp gidiyorsun dolunayın ne güzel***8230; geceler sabahı emzirirken koynunda yarına dünden saklanıyorum bir nefesle üşüyen o sıcak kucağın uyku damlatmıyor gözlerinden gözlerime hiç yutkunamıyor gözlerim gecelerinden çaldığım uykularını senin için hecelerden bir dağı tek sözcükle sırtlıyorum ismine sığdırdığım dertlerimden bana hiç yer kalmıyor adını koyamadığım***8230; rüyalarda ıslanmış saçlarımı tararken kim düşürdü ellerinden seni uykuya zemheriler kıskansın ay düşende kızıl saçlarından sonbaharı sen kokarken kopartılan bütün çiçekler kan yağdırıyor gözlerinden avuçlarıma /yaprak yaprak nasıl anlatacak bu gidişin /benim nasıl geldiğimi ölüm sana ben doğarken gebe kalınca azrailin salladığı beşikten hangi ayet kan damlatır damarlarına imzalasın bir yıldız kayarak /göklerdeki yemini dualarımla nasır tuttun şu ellerimde bir nefeslik yolculuk değil mi yanın al beni de yanına alsana anne***8230; |
Adını Sen Koy
Koyu kızıl ve yumuşacık, Dudaklarının arasında, Bir sigara olayım mı, Olayım , olayımda yak beni, Çekeceğin bir derin nefesle, Dumanlaşayım, Ciğerlerinin en derin yerine ineyim sonra, Ciğerine, derinliğine ciğerine çek beni... Nikotinime bulansın için, Nikotinden de nikotin olayım, Yayılayım mı kanına, ne dersin ? Bulaşayım mı; inceden ince, İçinden çıkmazcasına, her zerrene, Yayılayım mı ha, yayılayım mı ? Ve sen özümü tüketince içinde, Üfleyesin gerisin geri beni, O güzel dudaklarınla, Yaşamımın sensiz geçen her anının, Boşlukları olsun her üflemen, Yani ömrümün sensiz olan tüm zamanları canım... Bir sigara dumanı değil de, Hayatına düşen bir sis gibi, At içinden beni, Savur boşluğa,dağıt, dağıt ki kaybolayım, Posamı, posamı çıkarırca,dudaklarınla sıkıştır, Ve artık işe yaramaz bir izmarit parçası olduğuma kanaat ettiğinde, N'olur, yere atma beni yine de, Önce ince parmaklarınla bir tablada ez, Hırsını iyice alıp, bir çöpe at olmaz mı ? Çünkü ben bu halimle bile senden izler taşıyacağım, Anlayacağın ki gülüm, Parmak izlerin üzerimdedir, Nefesin sinmiştir bana, Rujun ve dudak izlerine bulanmışımdır yani, kalan her yanımla, Hepsi neyse de, İz de olsa, dudaklarına kıyamam ki, kıyamam gülüm... Ve sonra al başını avuçlarının arasına, Dizlerine yasla güzel alnını , Bir derin nefes al, bir beni düşün, İçinde değilim artık, Yerim bomboş göreceksin ki, Sonra istersen hıçkırır, istersen sessiz kalırsın, Yada ağlarsın ne deyim, Gerisi senin bileceğin, Hiç bir şeyin nedenini sormaya muktedir değilim artık, Ama ağlarsan eğer, Ayaklarının bastığı yere akan gözyaşlarına bak, Damlayan her gözyaşında hayalimi göreceksin, Pişman olacaksın, pişman olacaksın, pişman olacaksın... |
Adsız-1
Ben birşey anlatacaktim kime anlatacaktim Ben bir yere gidecektim nereye gidecektim Biri vardi yanimdaydi, kimdi o Bana birşeyler söylemişti ne demişti |
Affet
Affet beni sevgili, Bilemedim. Bilemedim kırgınlığını, kırılganlığını, Eylül çiçekleri gibi nazendeliğini, Sözlerim keskin kılıç, kesip atacağını bilemedim. Affet sevgili, Bilemedim tutulacağımı sana, seni özleyeceğimi bu kadar. Sesini duymak, iki satır beklemek, hissetmek seni, Bilmezdim isteyeceğimi bu kadar, bilemedim. Affet sevgili, Bir eylül daha geçmesin böyle, 'Beni affet' dersem, affeder misin, Alır mısın beni kalbinin en özel yerine |
Affet sevdim
tesadüf müydü aramadan bulmak Yoksa bulduğumuz kişide mi arıyorduk aşkı? Boş verdim Ben alıştım da, seni bu kadar çok sevmeme Omuzlarımdaki melekler şaştı Ve bir bilsen, yokluğunda ne uykularım kaçtı Kenar mahallenin fakir sokağında, oyuncakları kırıldı diye annesinden dayak yemiş masum bir çocuğun Gözyaşlarını biriktirdim sana... Gidersen ağlarım belki Ama sen hep gül Gözlerindeki güneş batmasın yeterki... Tabiata inat, Hiçbir çiçeğe benzemeyen bakışların her an beynime kazılır. Söylesene, sen şiir olmuşken, sana şiir mi yazılır... Mecnundan nasihat aldı yüreğim Ferhat tan kuvvet Seni bu şiir rahatsız ettiyse, ne olur beni affet |
Affettim seni
Affettim seni Sen de bağışla beni. Taşıma dünleri yarına at klozete çek sifonu dönüp bakma geçmişe. "iyi ve mutlu ol" 'dur son temennim eski sevgiliye ne isyanım var, ne sitemim ne de kederlenirim geçmişin yaralarını silmişim iyileşmiş berelerim. Seni her kırdığım gün için özür dilerim ve geçirilen her güzel gün için teşekkür ederim. Rastlaşmayalım isterim çünkü sen beni tanıyamazsın o kızı yine bende bulamazsın çünkü hayat akar ve gidişte dönen kuşlar aynı değildir. Çok zaman geçmiş çok sular akmış nehirden yıllar su gibi geçmiş zaman anıları törpülemiş. Masal bitti ve bu kız büyüdü kah ağladı kah güldü bilirmisin sevgili hayat öğretti ağlarken de gülmeyi. Bitermiş her sevda masalı er geç. Bir rüyaydı uzun. Sen de böyle farz et geçmişe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et. Bağışla beni benim de seni bağışladığım gibi bir gün dua edersen benim için de olsun dudaklarında iyi bir temenni. Eksik olmasın üzerinden rabbin eli korusun her kötü şeyden seni unut sende beni, mutlu ol emi yaşam fani, ölüm ani... Silik bir anı olsun sende ani. |
Ağaç Gözlüm
Duaların sana diz çökmüşse Umudum sana andiçmişse Bitmeyen şiirimsin artık Ağaç gözlüm Yüreğime kilit attım seni Çıkma düşüncemden Gözlerin ya beni öldürecek Yada ne zaman güldürecek Bu ağaç benim Bugün bir yağmur geçti buradan Sevda yüklü Ağaç gözlümü ben sularken |
Ağla
ağla sevdiğim, ağla ki göz yaşların pınar olsun pınar ki o, içinde hep umut coşsun coşkun sürekli sevdiğinin peşinde koşsun ağla, ağla bende ağlarım göz yaşlarım ölsem de az kalır artık sevmesen de hatıralardan gönlüme haz kalır yaslarım yüzümü ışığa göz yaşlarım beyaz kalır gün gelir taze derin bir mezar kazılır ölürüm ardımda heybetli bir yas kalır.. |
Ağladım
Ağladım göz yaşalarım döndü denize. Derdimi kimseye söleyemedim. Kurşun geldi kalbime dönüpde bakamadım. Başıma neler geldi sana diyemedim. Beni kaç kere vurdular adını söylemedim. Yıkılsın dünyam. Ağladım göz yaşalarım dödü ateşe. Baıra bağıra yazdım seni içime . Bir kez olsun seni öpemedim. |
Ağladıkça
ağladıkça gözler yaşlanıyor seni düşünüyorum saatlerce gözlerim yine sulanıyor beni anlamak o kadarda zor değildi biliyorum bana hak vermiyorsun kelimeler bitince bakışlarda buluyorsun gözlerimin esrarengizliğini ve sadece beni anlatıyorsun ağlayan birini gördüğünde yağmurlar seni anlatıyor yapraklar beni sen yağmur gibi soğuk |
Ağladım Anne
Güneşin doğmasına daha vakit var Kuşlar bile hala derin uykuda Sabahın kör karanlığında düştük yollara Şafak sökerken vardık, Bağrında hain saklayan dağlara Yem mi olacaktık, yoksa hedef mi Bu kendini bilmez leş kargalarına Yazık değilmiydi bu körpecik vatan evlatlarına İçine düştüğüm durumu kimseler görmesin diye Bir sağ yanıma baktım, birde sol yanıma Sipere yattığım kayanın arkasında Seni düşünüp te Ağladım anne, ağladım anne Sen ve senin gibi binlerce ana Mehmet***8217;im kurban olsun demişler bu vatana Ne mutlu canını verenlere, Bu vatan bu bayrak uğruna Neyim varsa gitsin inan senin yoluna Zaten Türkün bu görev borçtur boynuna Beni yaralayan beni kahreden anne Düşmüşüz bir politik oyuna Dönen kirli oyunları gördüm de İsyanımı kimseler görmesin diye Bir sağ yanıma baktım birde sol yanıma Senin söylediklerin geldi o an aklıma Sipere yattığım kayanın arkasında Ağladım anne, ağladım anne |
Ağladım,Çünkü Hakettim
Dün değildi ki***8230; Önceki gün, Önceki ay, Önceki yıl da değildi. Kaç bahar, Kaç hazan eskidi. Kim bulabilir ki yüzlerce gecenin, Sabah olamayış sancılarının, Ruhumda bıraktığı viran parsellerini. Kah yağmura, Kah kar fırtınalarına, Kah toza toprağa karıştım. Kaç hançer yedim, Kaç vurgunla, Derinlik şoklarına girmişim. Kim anlayacak yıldırımların Sadece bana düştüğünü***8230; Belki yüzlerce kez, Ümitsizlik girdaplarında kaybolmuş, Belki binlerce defa, Dönmüşümdür yolların sonundan. Bunlar; Bir göz göze gelişin Kesilmiş karşılıksız çekleri gibi Hep gölgemdiler. O göz göze gelişle, Darmadağın olan benliğim Sevdası uğruna paramparça olsa da Asla vazgeçmedi, Vazgeçemedi. Ve gün bugün***8230; Uğruna çıkmazlara girdiğim, Yoluna bir ömrü hiçe saydığım, O sevdalı gözlerinde kaybolduğum, Aşkımla bu sabah Eleleyiz... Dalgalar sahili dövüyor, Bense ölçemediğim, Dalga boyları kadar ağlıyordum. Ağlıyordum, çünkü hak ettim***8230; |
ğır Hasta
Üfleme bana anneciğim korkuyorum Dua edip edip, geceleri. Haytayım ama ne kadar güzel Gidiyor yüzer gibi, vücudumun bir yeri. Niçin böyle örtmüşler üstümü Çok muntazam, ki bana hüzün verir. Ağarırken uzak rüzgarlar içinde Oyuncaklar gibi şehir. Gözlerim örtük fakat yüzümle görüyorum Ağlıyorsun, nur gibi. Beraber duyuyoruz yavaş ve tenha Duvardaki resimlerle, nasibi. Anneciğim, büyüyorum ben şimdi, Büyüyor göllerde kamış. Fakat değnekten atım nerde Kardeşim su versin ona, susamış. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 . |