![]() |
Lele kurban ben olayım
Ah göğsünde ben olayım Senin yerin sıcak kalsın Ah yine giden ben olayım. Lele kurban zor gelir Dağlara giden zor gelir Avcı yaralar kekliği Altum' a giden zor gelir. Lele kurban boşa gider Ne söylersen boşa gider Çiğnenir ektiğin güller Ah emeklerin boşa gider. Lele kurban gülü verin Dönemsem de gülü verin Mayın tarlasına düştüm Kan kırmızı gül verin. |
Üç etekli ak pusulu türkü bakışlı
Kadınlar yürüyor dağlara doğru Leylak moru gül kurusu dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Sivas'lımı Urfa'lımı bilemem gayri Kadınlar kadınlar dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara dogru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi Bilemezler avcının kim olduğunu Sezmişler düşmanın kokusunu Kadınlar kadınlar dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi |
Artik seninle duramam.Bu Aksam cikar giderim.
Hesabim kalsin Mahsere, elimi Yikar giderim. Sen zahmet etme Yerinden.Gürültü yapmam derinden. Parmaklarin üzerinden, Su gibi akar giderim. Artik sürersin bir Sefa.Ne Cismim kaldi ne Cefa. Sikayet etmem bu defa, Disimi sikar giderim. Bozar mi sandin Acilar.Belaya atlar giderim. Kursun gibiyim Ahuzer gibi, Dag gibi Patlar giderim. Bozar mi sandin Acilar.Belaya atlar giderim. Kursun gibiyim Ahuzer gibi, Dag gibi Patlar giderim.... Kaybetsem bile herseyi, bu Aski yirtar giderim. Sinsice olmaz gidisim.Kapiyi carpar giderim. Sana Yazdigim sarkiyi, Sazimdan söker giderim. Ben Aglayamam bilirsin.Yüzümü döker giderim. köp**lerimden Kusumdan, Yavrumdan cayar giderim. Senden aldigim ne varsa, yerine Koyar giderim. Ezdirmem sana kendimi.Gövdemi yakar giderim. Beddua etmem üzülme.Kafama Sikar giderim. Ezdirmem sana kendimi.Gövdemi yakar giderim. Beddua etmem üzülme.Kafama Sikar giderim. Ezdirmem sana kendimi.Gövdemi yakar giderim. Beddua etmem üzülme....Kafama Sikar giderim. |
Vur sırtına vur sırtına
Dostun olam vur sırtına Madem ki ben kaldıramam Derdimi al vur sırtına Duman kalır duman kalır Ocak tüter duman kalır Ben yanarım hiç tükenmem Benden sonra kalan kalır Kalan kalır kalan kalır Giden gider kalan kalır Ben giderim geri gelmem Benden sonra kalan kalır Ah ne fayda ah ne fayda Kefen beyaz ah ne fayda Bir hayına yaş dökersin Kadrin bilmez ah ne fayda Meydan kalır meydan kalır Yiğit ölmez meydan kalır Yere vurma hatırımı Sana kahpe meydan kalır Kalan kalır kalan kalır Giden gider kalan kalır Ben giderim geri gelmem Benden sonra kalan kalır |
Uçakları nedeyim?
Gökkuşağı gönder bana Senin olsun süngülerin Gül dikeni yeter bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Silahları nedeyim? Benim sevgim mavzer bana Suya attığım çiçekler Bir gün olur döner bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana |
Geçmedi yare sözümüz
Yollarda kaldı gözümüz Yere sürüldü yüzümüz Böyleymiş karayazımız. Çiçekler açılmaz oldu Pınarlar içilmez oldu Yar bize gülmez oldu Böyleymiş kara yazımız. Yalnız ona yar demiştik Onda bir şey var demiştik O bizi anlar demiştik Böyleymiş kara yazımız. Hey gönül gene bu gece Kederim geceden yüce Gel susalım beraberce Böyleymiş kara yazımız |
kara yılan der ki harbe oturak
kilis yollarından kelle getirek nerde düşman varsa orda bitirek vurun antepliler namus günüdür. sürerim sürerim gitmez gadana fransız kurşunu da geçmez adana varın söyleyin garip anama analar da böyle yiğit doğurur. |
Akşam olur karanlıklar çökende
Devriyeler adım adım gezende Kar kaplamış solmuş güller görende Sarılıp dallarını öpesim gelir Sanki gökten kar yerine kan yağıyor Kar altında üşümüş bir çocuk ağlıyor Yaşlı gözleriyle bana bakıyor Akan göz yaşını içesim gelir İşte böyle karanlıklar içinde Devriyeler adım adım gezende Yar uykuda ben yine penceremde Doğacak güneşi göresim gelir |
Malatya' dan çıktım yola, yollar yanıyor
Düşman sarmış dört yanımı, kurşun saçıyor Düşmüşüm bir çukura, canım yanıyor Yaşasam mi ölsem mi Karar vermek zor. Beyler deresinde kardaş pusu kurdular Dağda çadır çadır aştılar tüfek çaktılar İki er kardeşi canımdan, canımdan vurdular Yaşasak mi ölsek mi Karar vermek zor. Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
Bayrakları göndere çeken çocuklar
Aç bir destandır kan gölü gruplarda Bir çocuk ağlar ağlar durur Bir ana tandıra düşer kavrulur Bir gelin parmağıyla deşer rahmini Radyoda ince saz, ney taksim Büyür çetelerin hıncı Kent ince ince susar Ve korku bir kahpe yaradır içerden işler Vurur hançerini şah damardan ihanet Satarsın ulan satarsın Açılmamış gonca gülünü Gökte yıldız kayınca, için yanınca Gözlerin ıslanınca, akşam olunca Dön yüzünü dağlara, bir mavzer gibi Sabır zorlayınca, sel kabarınca Kar tanesi uçunca, çiğ tükenince Kardelenler açınca, otlar bitince Avucumda ateşle, dönerim sana Toprak uyanınca, bahar gelince |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:29 . |