![]() |
Gitti Gidecek
Sevmek
Güzel meslek Ama zor Can dayanıyor Dayanmasına Ama yürek Gitti gidecek BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU |
Sevgilim Ben şimdi
Sevgilim ben şimdi büyük bir kentte seni düşünmekteyim
Elimde uçuk mavi bir kalem cebimde iki paket sigara Hayatımız geçiyor gözlerimin önünden Çıkıp gitmelerimiz, su içmelerimiz, öpüştüklerimiz "Ağlarım aklıma geldikçe gülüştüklerimiz". Çiçekler, çiçekler, su verdim bu sabah çiçeklere O gülün yüzü gülmüyor sensiz O köklensin diye pencerede suya koyduğun devetabanı Hepten hüzünlü bu günlerde Gür ve çoşkun bir günışığı dadanmış pencereye Masada tabaklar neşesiz Koridor ıssız Banyoda havlular yalnız Mutfak dersen - derbeder ve pis Çiti orda duruyor, ekmek kutusu boş Vantilatör soluksuz Halılar tozlu Giysilerim gardropda ve şurda burda Memo'nun oyuncak sepeti uykularda Mavi gece lambası hevessiz Kapı diyor ki açın beni kapayın beni Perdeler gömlek değiştiren yılanlar gibi Radyo desen sessiz Tabure sandalyalardan çekiniyor Küçük oda karanlık ve ıssız Her şey seni bekliyor her şey gelmeni İçeri girmeni Senin elinin değmesini Gözünün dokunmasını Ve her şey tekrarlıyor Seni nice sevdiğimi Cemal SÜREYA __________________ |
Ben Sussam Sen Yinede Beni Anlasan
Sözler tükenince öyle bakismalar mi baslar?...Ben hic konusmasam sen beni öylece anlasan...Sussak beraberce...Sessizligi dinlesek...
Dokunmaya kalkmasan icimdeki firtinalara...Aglamama neden olmasan...Icimden alsan bu koca Sevdayi sende kalsa...Hic yasanmamis olsa...Unutmaliyim diye sayiklamasam... Bensiz de yasayabilirsin mutlu olursun desen gözlerinle...Ben kafa sallasam olurum elbet olurum desem icimden...Sende olursun elbet diye son bir bakis atsam...Gözlerin dolmasa...Gözyasi icine degil cok uzaklara aksa... Gözlerinde hüzün yelleri esmese...öyle mutluluk kivilcimlari ucussa...Inansak beraberce Unutabilecegimize...Basaririz mutlaka basaracagiz... Yutsak bütün ayrilik sözlerini...Hic ayrilmayacakmis gibi vedalassak...Yarina kadar ALLAH a emanet ol desen...Sen bildigin halde gidecegimi bilmiyormus gibi davransan... Sonra Gökyüzüne baksak....Yagmur yagsa...Yaz yagmurunun ardindan Gökkusagina sarilirmis Günes desek ikimiz bir agizdan...Bakmasak birdaha birbirimize...Arkamizi dönsek her kez kendi yoluna...gitse..bitse... Kim bilir bi yerlerde Gökkusagi cikar sen bir ucunda ben diger ucunda renklerin ahengiyle dans ederiz bir kere bile el ele tutusamadigimiz icin inatla.... _alıntı_ |
bin gece benden sana avans
yüz kere söyledim sana bırakıp gitme diye !.... yüzelli kere ağladım , kırkyedi kere vurdum kapıyı duvara , yetmişüç kere savurdum arkandan umutları, seksendokuz kere bayıldım , altmışüç kere pencerede kaldım , yetmişbir kere balkonda , üçyüz kere şiir yazdım , yüzyirmibeş kere mani , bin kere seni seviyorum dedim ama....... ama...... bir kere bile ölmedim.... peki vazgeçtim mi ? geçmedim milyon kere geçmedim.... bırakıp gitsen de beni , farketmez bir kere geldim,bin kere beklerim...... _alıntı_ |
Davet
CanımTÜRKİYEM
Davet Dört nala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde,dişler kenetli,ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem,bu cennet bizim. Kapansın el kapıları,bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... Nazım Hikmet |
BöyLe Gitmek Mi OLur?.....
Bir yararı olacağına inansam Tutup ateşe vereceğim şu resimleri... Sonsuz karanlıkta dahi, Seni fark etmeyeceğimi bilsem Çoktan kör ederdim gözlerimi.... Ayrılığın hakkını ver... Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı. Kalmayı beceremedin, Bari gitmesini öğren! Ne bileyim vur sırtımdan mesala Ayrılık ayrılık olsun..... Gideşlerden gidiş beğen! Tufan olup öyle git, bir zerren kalmasın Tozu dumana kat ki giderken Hatırlanmayasın... Selam o zaman, ardında bıraktığın her derde! Yeter ki gitmeler senin olsun... Benim omzuma yükleme bunu. Ayrılık dert değil... Ne yapar ne eder, Gidişine eklerim yokluğunu... Uyumalara bile korkuyorum Çık artık fikrimden... Çok oluyorsun! Böyle gitmek mi olur? Her gidişinde, Kendini bende unutuyorsun..... Okan Savcı ... |
Ne Yazar..
Duydum ki vefasız incinip küsmüş Darılsa ne yazar darılmasa ne? Bir selam yollardı onu da kesmiş Kırılsa ne yazar kırılmasa ne? Ben keder üretir dert yaratırım, Aleme ibrettir her bir satırım, Kırk yılın başında halim hatırım Sorulsa ne yazar sorulmasa ne? Benden uzak olsun ersin ahtına Dilerim sultanlar çıksın bahtına Layık olmadığı gönül tahtına Kurulsa ne yazar kurulmasa ne? Kervanı kırılmış çölden beterim Hancıya yolcuya hasret giderim Yüz karası olmuş gönül defterim Dürülse ne yazar dürülmese ne? ..Cemal Safi.. |
Daha önce bıçaktan hiç su içmedim
Hiç kısılmadı kerpetene bıyıklarım Gururlu bir gemiyim oldum bittim Sabah olur yelkenlerimi saklarım Özgürlük dediğim yerde demirledim Üstüme varma bulutları tutamam Böyle paldır küldür gideceklerdir Gelmezsen farketmez kimseyi aramam Asıl sevdiklerim en içimdekilerdir Onlarla yaşarım eğer yaşarsam Olurmu gecemi yesile çalmak Yıldız çivilemek parmak uçlarıma Ölüm kadar çabuksa eğer yaşamak Hiç doğmamayı isterdim ama Bir kere doğmuşum ölmek yasak ... |
Seni Seviyorum De...
Seni Seviyorum De...
Seni seviyorum demekle iş bitmiyor***8230;. Gitmiştin.... Yanında benliğimin bir parçasını alıp, Yüreğimi ise yarım bırakıp, Elveda demeden çekip gitmiştin. Başarmıştın.... Geceleri uykumu bölmeyi, Aklımdan çikmamayı, Uzakta olduğun halde beni ağlatmayı başarmıştın. Göstermiştin... şerefsiz birinin nasıl oldugunu, Hırçın tarafını, Gözlerinde yalan söyleye bildiğini göstermiştin. Demiştin... Seni seviyorum diye, Sonsuza kadar senleyim, Korkma hep yanındayım demiştin. Anlamıştım... Herkese güvenilmedigini, Insanların iki yüzlü ola bildiğini, Seni seviyorum demekle işin bitmediğini anlamıştım. |
Ben Ölürsem...
Ben Ölürsem...
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:23 . |