![]() |
"Yeter ki inanalım"
![]() Sarı-Kırmızılı takımın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, Galatasaray***8217;ın UEFA Kupası***8217;nı alacak güçte bir kulüp olduğunu söyledi. Zor bir grupta olduklarını belirten Sambacı, ***8220;Yeter ki inanalım. Tek handikapımız, yeni bir takım olmamız. Çünkü Galatasaray 2000***8217;de UEFA***8217;yı kazanırken oturmuş bir kadrosu vardı. Belki bizim de zamana ihtiyacımız olabilir. Gruptan çıkarsak, ki çıkacağımıza inanıyorum, arzuladığımız yerlere yürümemiz kolaylaşacaktır***8221; diye konuştu. ***8216;Uyumayı çok seviyorum...***8217; Sambacı, başka bir kulüpte belki de 1 yılda tamamlayabileceği uyum sürecini Galatasaray***8217;da sadece 3 ayda aştığını sözlerine ekleyip, şunları kaydetti: ***8220;Burayı evim gibi görüyorum. Tabii ki yabancı bir ülkede yalnız bir erkek olarak hayatını sürdürmenin çok zorluğu vardır ama herkes yardımcı oluyor. Uyumayı çok seviyorum. En büyük hobim bu diyebilirim. Pilav, sahanda yumurta, ızgara biftek ve patates kızartmasına bayılıyorum. En sevdiğim film ise Esaretin Bedeli.***8221; |
Adam gibi adam Nonda
![]() Galatasaray'ın Roma***8217;dan transferi Shabani Nonda***8217;dan örnek hareket... Her fırsatta yoksul vatandaşlarına yardım elini uzatan Kongolu futbolcu, bu kez de ülkesindeki amatör kulüplere destek oldu. Lotto ile imzaladığı sponsorluk anlaşması gereği kendisine ödenmesi gereken parayı kabul etmeyen 30 yaşındaki oyuncu, bunun yerine 20 takım forma, şort ve çorap aldırarak Kongo***8217;ya yollattı. Nonda***8217;nın daha önce de ülkesine onlarca Galatasaray forması gönderdiği belirtildi. Kan ve gözyaşı içinde büyüdü... Yoksul bir ailenin çocuğu olan Nonda, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 16 yaşına kadar silah sesleri altında yaşamış, kan ve gözyaşı içinde büyümüştü. O günleri anlatırken yine gözleri dolan tecrübeli futbolcu, ***8220;Futbolu bıraktıktan sonra ülkeme daha fazla yardım yapacağım. Orada açlık içinde yaşam savaşı veren insanlar var. Spor, özellikle de futbolun artık bir çıkış noktası olacağını düşünüyorum. Bu yüzden amatörleri desteklemeyi kendime görev edindim***8221; dedi. Tek idolü var: Che Nonda, ***8220;Hayattaki tek idolüm***8221; dediği Che Guevara***8217;nın resmini taşımaktan onur duyduğunu söyledi. Yıldız futbolcunun Che***8217;ye olan hayranlığı çocukluk yıllarından geliyor. Che***8217;nin 1959***8217;da Küba***8217;da gerçekleştirdiği devrimden 6 yıl sonra Kongo***8217;ya giderek Afrika ülkelerindeki düzeni de yeni baştan yaratmaya çalışması, Nonda***8217;yı etkileyen en büyük faktördü. Kongolu oyuncu, bunu da her fırsatta dile getiriyor. |
Türk Lincoln!
![]() Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Lincoln ve ülkesinden gelen kuzenleri birlikte maçı izlerken, ellerindeki bayrağı birlikte sallayarak tezahüratlara destek verdiler. Türk vatandaşı olması konusunda öneri gelmesi durumunda bunu değerlendireceğini ifade eden ünlü futbolcunun, Türk bayrağını coşkulu bir biçimde sallaması dikkati çekti. |
Feldkamp'tan futbolcularına övgü Galatasaray-Denizlispor maçının ardından Lig TV mikrofonlarına konuşan Galatasaray teknik direktörü Feldkamp oyuncularını övdü. ![]() "Carrusca'nın golü tabiki çok güzeldi böyle goller attığı zaman ve mücadele etmeye başladığında takıma girebileceğini gösterdi. Carrusca'nın saklanmaması lazım yetenekli bir oyuncu zaten penaltıyı da onun sayesinde kazandık. "Oyuncularıma saygı duyuyorum 3 günde bir maç yapıyoruz bu kolay değil onlar çok iyi mücadele ediyorlar Aykut'un gösterdiği performansı da çok beğendim uzun zaman sonra görev aldı ve çok iyi oynadı çok iyi iki kalecimiz var" "Şimdi Hasan Şaş gibi bir oyuncuyu her antrenör ister Hasan'ı her yerde oynatabilirsiniz. Sakat futbolcularımızın İdmanda çok iyi çalışıyorlar doktorlarla görüşüp bilgi alacağım ve onları Gaziantep maçında oynatıp oynatmıaacağıma karar vereceğim." |
Song gülen iyi güler
![]() G.Saray'ın dünkü karşılaşmada ön plana çıkan ismi geldiği günden beri sürekli eleştirilen futbolcusu Carrusca'ydı. Arjantinli oyuncu, 40'ta attığı akıl dolu golle Cimbom'u öne geçirdi. Carrusca, takımına bir de penaltı kazandırarak galibiyette başrol oynadı. Aslan'a 3 puanı getiren golü ise penaltıdan Song kaydetti. Denizlispor'un tek sayısı 74'de Hasan Yiğit'ten geldi. Konuk ekibin çok net pozisyonlar yakaladığı maçta kaleci Aykut inanılmaz kurtarışlar yaparak geceye damga vuran isimlerden biri oldu. Hakem Vedat Yüksel, Ümit Karan'ın ceza sahasında yere indirildiği pozisyonda G.Saray'ın net bir penaltısını vermedi. Kupa Aslanı Aykut'un kalesinde devleştiği karşılaşmada Carrusca attığı gol, yaptırdığı penaltı ile Cimbom'a galibiyeti getiren isimdi. Galatasaray, Denizlispor'u ligin ardından, kupada da aynı skorla mağlup ederek çıkışını sürdürdü: 2-1. Yeşil-siyahlı ekip karşısında Aykut'un kalede yaptığı başarılı kurtarışlar sayesinde ayakta kalan Cimbom, 40. dakikada Carrusca'nın aşırtma golüyle öne geçti. İkinci yarıda defansif bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı ekip, 74. dakikada Hasan'ın ayağından golü kalesinde görmekten kurtulamadı. HASAN KULLANMADI Ancak eşitlik sadece 1 dakika sürdü. 26. dakikada Ümit'in penaltısını vermeyen Vedat Yüksel, Çağlar'ın bu kez Carrusca'ya tekmesini es geçmedi. Hasan'ın atışı kullanmak istememesi üzerine topun başına geçen Song, Souleymanou'nun üzerinden golü buldu. Ligdeki maçı Nonda'nın penaltısıyla kazanan Cimbom, kupa maçında da penaltı golüyle galibiyete ulaşmış oldu. |
Maçın yıldızı
DENİZLİ maçının en iyileri Aykut ve Carrusca'ydı. Uzun bir aradan sonra forma şansı bulan genç file bekçisi, ikisi maçın başında olmak üzere Denizlispor'un 5 net vuruşuna geçit vermezken, Carrusca ise attığı gol ve Galatasaray'a kazandığırdı penaltı ile galibiyette pay sahibi oldu. Maçın hareketi GALATASARAY karşılaşmanın 40. dakikasında golle sonuçlanan harika bir atak gerçekleştirdi. Barış hızla sağdan getirdiği topu, Ümit Karan'a, Ümit Arda'ya, Arda da kendisinden geride bulunan Carrusca'yı çıkardı. Arjantinlinin aşırtma vuruşu, savunmaya da çarpıp ağlarla buluştu. Maçın hareketi GALATASARAY karşılaşmanın 40. dakikasında golle sonuçlanan harika bir atak gerçekleştirdi. Barış hızla sağdan getirdiği topu, Ümit Karan'a, Ümit Arda'ya, Arda da kendisinden geride bulunan Carrusca'yı çıkardı. Arjantinlinin aşırtma vuruşu, savunmaya da çarpıp ağlarla buluştu. Kader anı GALATASARAY karşısında birçok pozisyondan yararlanamayan Denizlispor, özellikle 2. dakikada arka arkaya çok önemli iki vuruşu gole çeviremeyerek büyük bir fırsat tepti. Önce ceza sahası içinde Güray'ın vuruşu Aykut'tan dönerken, ardından Engin genç kaleciye takıldı. Maçın hakemi VEDAT Yüksel, Galatasaray-Denizlispor karşılaşmasında vasat bir yönetim gösterdi. 26. dakikada Çağlar'ın Ümit Karan'ı çekerek düşürdüğü pozisyonda penaltıyı es geçen Yüksel, itirazı nedeniyle Ümit'e sarı kart vermeyi tercih etti. Yüksel, bazı faullerde de hatalı kararlar verdi. |
![]() ![]() ![]() ![]() Golcü futbolcunun gribe yakalandığı belirtilirken, forvette Ümit, Serkan ikilisi görev yaptı. Sabri de sahalara döndü. KADROYU DEĞİŞTİRDİ Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Denizlispor karşısında kadrosunu değiştirdi. As ve yedek oyunculardan karma bir kadroyla sahaya çıkan sarı-kırmızılı ekipte kaleci Aykut, Carrusca, Serkan ve Bouzid forma şansı bulurken, yaklaşık 2 aydır sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Sabri de Denizlispor maçında görev yaptı. HASAN YEDEKLERDE Alman çalıştırıcı, Hasan, Volkan, Servet ve Uğur'u yedek bırakırken, sakatlıkları bulunan Lincoln, Linderoth, Okan, Hakan Şükür, Ayhan ve bu maçta kadroya alınmayan Nonda forma giymedi. Kongolu golcünün grip olduğu bu nedenle Denizli karşısında oynamadığı ifade edilirken, sarı-kırmızılı ekibin forvetinde Ümit Karan- Serkan ikilisi oynadı. |
![]() |
![]() |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:23 . |