![]() |
EN İYİ DOSTUNDAN SAKIN SEN SENİ
Bir öğüdüm vardır sana söyleyem En iyi dostundan sakın sen seni Öğüdüm dinlersen manası budur En iyi dostundan sakın sen seni Gelir senin ile güler de oynar Ardınca önünce ayıbın söyler Bir vakit gelince önüne çıkar En iyi dostundan sakın sen seni Senin ile hüsnün bahçesin gezer Gönül aşk elinden satırlar yazar Ardınca önünce kuyular kazar En iyi dostundan sakın sen seni Gelir senden önce yükseğe çıkar Gözlerinden kanlı yaşını döker Ayağın kayınca urganın çeker En iyi dostundan sakın sen seni Pir Sultan Abdal'ım böyle söyledi İndi aşkın deryasını boyladı Bunu işlemeyen kula söyledi En iyi dostundan sakın sen seni |
ERLER HİMMET EDİN
Banaz'dan sürdüler bizi Sivas'a Erler himmet edin ben gidiyorum Garipçe canıma kıldılar cefa Erler himmet edin ben gidiyorum Gidi kafir gelir dedim imana Kuzular ağlıyor hem yana yana Getirip de haps ettiler zindana Erler himmet edin ben gidiyorum Gidi gideceğim yoldan kalmadı Güzel Şah'a gelir dedim gelmedi Pirimizden bize himmet olmadı Erler himmet edin ben gidiyorum Urganım çekildi sığındım dara Üstüme döküldü ağ ile kara Muhbirim üstünde çıralar yara Erler himmet edin ben gidiyorum |
FELEK BENİ NAZLI YARDAN AYIRDI
Ne güzel de muradıma ererken Felek beni nazlı yardan ayırdı Ak gül kırmızı gül dererken Felek beni nazlı yardan ayırdı Kızardı kayalar don giydi dağlar Yeşil yaprak ile bezendi bağlar Yar ile sahraya çıktığım çağlar Felek beni nazlı yardan ayırdı Demir kafes idim doldum ıssıldım Kurulu yay idim durdum kasıldım Yemeden içmeden sudan kesildim Felek beni nazlı yardan ayırdı Yaz gelende yazı yaban yurt olur Ak sürüye kara koyun kurt olur Sevip sevip ayrılması dert olur Felek beni nazlı yardan ayırdı |
GAM ELİNDEN BENİM ZÜLFÜ SİYAHIM
Gam elinden benim zülfü siyahım Peykan değdi sinem yaralandı gel Suna başın için ağlatma beni Bugün sevda candan aralandı gel Gamdan hisar oldu mekanım yurdum İşitmez avazım dinlemez virdim Bir değil beş değil on değil derdim Düğümler baş verdi sıralandı gel Hasretine vasıl olam mı böyle Mecnun'a da bili kalır mı Leyla Ölümlü dünyadır gel helâl eyle Yüklendi barhanam kiralandı gel Ne çekerse dertli sinem dağ olmaz Gürler gelir geçer ömür çağ olmaz Teşevvüştür yaralarım sağ olmaz Göğerdi çevresi karalandı gel |
GEÇTİ DOST KERVANI
Şu karşı yaylada, göç katar katar, Bir güzel sevdası serimde tüter, Bu ayrılık bana ölümden beter, Geçti dost kervanı, eyleme beni. Şu benim sevdiğim başta oturur, Bir güzelin derdi beni bitirir, Bu ayrılık bana zulüm getirir, Geçti dost kervanı, eyleme beni. Ben gidersem sunam bana ağlama, Ciğerimi aşk oduna dağlama, Benden başkasına meyil bağlama, Geçti dost kervanı, eyleme beni. Gider isem bu il sana yurt olsun, Münafıklar aramızda kurt olsun, Ben ölürsem yüreğine dert olsun, Geçti dost kervanı, eyleme beni. Pir Sultan Abdal'ım dağlar aşalım, Aşalım da dost iline düşelim, Çok nimetin yedim helallaşalım, Geçti dost kervanı, eyleme beni. |
GELMİŞ İKEN BİR HABERCİK SORAYIM
Gelmiş iken bir habercik sorayım Niçin gitmez Yıldız Dağ'ı dumanın Gerçek erenlere yüzler süreyim Niçin gitmez Yıldız Dağ'ı dumanın Alçağında al kırmızı taşın var Yükseğinde turnaların sesi var Ben de bilmem ne talihsiz başın var Niçin gitmez Yıldız Dağ'ı dumanın Benim Şah'ım al kırmızı bürünür Dost yüzün görmeyen düşman bilinir Yücesinden Şah'ın ili görünür Niçin gitmez Yıldız Dağ'ı dumanın |
GURBET ELDE
Gurbet elde bir hal geldi başıma, Ağlama gözlerim Mevlâ kerimdir. Derman arar iken derde düş oldum, Ağlama gözlerim Mevlâ kerimdir. Hüma kuşu suya düştü ölmedi, Dünya Sultan Süleyman'a kalmadı. Dedim yâre gidem nasip olmadı, Ağlama gözlerim Mevla kerimdir. Kağıda yazarlar ufak yazılar, Anasız olur mu körpe kuzular. Yürek yaralıdır, ciğer sızılar, Ağlama gözlerim Mevlâ kerimdir. Pir Sultan Abdal'ım böyle buyurdu, Ayrılık donları biçti giydirdi. Ben ayrılmaz idim felek ayırdı Ağlama gözlerim Mevlâ kerimdir. |
GÜZEL AŞIK
Güzel aşık çevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi Yemeyenler kalır naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer Duyamazsın demedim mi Çıkalım meydan yerine Gidelim Ali seyrine Canı başı Hak yoluna Koyamazsın demedim mi Pir Sultan Ali şahımız Hakka ulaşır rahimiz Oniki imam penahımız Uyamazsın demedim mi |
GÜZELLERİN ZÜLFÜ DESTEDİR
Güzellerin zülfü destedir deste Erenler har için oturmuş posta Bir zaman sağ gezer bir zaman hasta Hasta halin nedir der bulamadım. Pir Sultan Abdalım dağlar ben olsam Üstü mor sünbüllü bağlar ben olsam Alem çiçek olsa arı ben olsam Dost dilinden datlı bal bulamadım |
HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ
Arzuladım size geldim Hünkar Hacı Bektaş Veli Eşiğine yüzüm sürdüm Hünkar Hacı Bektaş Veli Pir elinden dolu içtim Doğdum elinize düştüm Ak cenneti gördüm geçtim Hünkar Hacı Bektaş Veli Güvercin donunda duran Cümle eksikler bitiren Beş taşı şahit getiren Hünkar Hacı Bektaş Veli Kırk Budak'ta Şem'a yanar Dolusun içenler kanar Aşıkların sema döner Hünkar Hacı Bektaş Veli |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:02 . |