![]() |
DELİ GÖNÜL İNİL İNİL İNLEME
Deli gönül inil inil inleme Kadir Mevla'm hasretime sal beni Viranlıkta görsen baykuş sanırsın Bir hüma kuşuyum sen de bil beni Ulu bezirganım kumaş satarım Gökyüzünde uçan kuşu tutarım Yetmiş iki dilden bilir öterim Anın için fark edemez el beni Akpınar'ın boz bulanık seliyim Ol sebepten aklım yoktur deliyim Nâci derler dört güruhun biriyim Ararsan Hak divanında bul beni Gider idim ben de kendi işime Aşkın doluları yağdı başıma Ağu kattı benim tatlı aşıma Ummanlara gark eyledi sel beni |
DERDİM ÇOKTUR HANGİSİNE YANAYIM
Derdim çoktur hangisine yanayım Yine tazelendi yürek yarası Ben bu derde nerden derman bulayım Meğer şah elinden ola çaresi Türlü libas giymiş gülden naziktir Bülbül çevreyleme güle yazıktır Çok hasretlik çektim bağrım eziktir Güle gelir gelir canlar paresi Benim uzun boylu serv-i çınarım Yüreğime bir od düştü yanarım Kıblem sensin yüzüm sana dönerim Mihrabımdır iki kaşın arası |
DİNLE SANA BİR NASİHAT EDEYİM
Dinle sana bir nasihat edeyim Hatırdan gönülden geçici olma Yiğidin başına bir hâl gelirse Bunu ellere açıcı olma Ha leyli ha leyli ha leyli Mecliste arif ol kelamı dinle a canlar ey Mecliste arif ol kelamı dinle El iki söylerse sen de bir söyle Elinden geldikçe sen iyilik eyle Hatıra dokunup yıkıcı olma Ha leyli ha leyli ha leyli El ariftir yoklar senin fendini a canlar ey El ariftir yoklar senin fendini Dağıtırlar tuzağını bendini Alçaklarda otur gözet kendini Kat-i yükseklerden uçucu olma Ha leyli ha leyli ha leyli Pir Sultan Abdal'ım sözüm başarır a canlar ey |
DİVANA KALSIN
Ben de şu dünyaya geldim giderim Kalsın benim davam divana kalsın Muhammet Ali'dir benim vekilim Kalsın benim davam divana kalsın Yorulan yorulsun ben yorulmazam Derviş makamından ben ayrılmazam Dünya kadısından ben sorulmazam Kalsın benim davam divana kalsın Ben de vekil ettim bar-i hudamı O da kulu gibi zulüm ede mi Orda söyletirler bir bir adamı Kalsın benim davam divana kalsın Dolanıp çevrilip birgün gelirsin Ettiğin işlere pişman olursun Orda da mı Hızır Paşa olursun Kalsın benim davam divana kalsın |
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
Koyun beni hak aşkına yanayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Benim pirim gayet ulu kişidir Yediler ulusu, kırklar eşidir On iki imamın server başıdır Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Kadılar müftüler fetva yazarsa İşte kemend, işte boynum asarsa İşte hançer, işte kellem keserse Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
DOSTUM DOSTUM
Bin cefalar etsen almam üstüme Gayet şirin geldi dillerin dostum Varıp yad ellere meyil verirsen Kış ola bağlana yolların dostum Dostum dostum dostum gelsene canım İlahi onmaya yardan ayıran Bahçede bülbüller ötüyor uyan Kula gölge ise Allah'a ayan Senden ayrılah gülmedim dostum Dostum dostum dostum gelsene canım Pir Sultan Abdal'ım gülüm dermişler Bu şirin canıma nasıl kıymışlar İster isen dünya malı vermişler Sensiz dünya malı neylerim dostum Dostum dostum dostum gelsene canım |
DÜNYA BENİM DİYE GÖĞSÜNÜ GERME
Dünya benim diye göğsünü germe Dünya kadar malın olsa ne fayda Söyleyen dillerin söylemez olur Bülbül gibi dilin olsa ne fayda Kurtulamazsın Azrail'in elinden Bir gün olur çıkarırlar evinden Allah'ın ismini koyma dilinden Dünya kadar pulun olsa ne fayda Sen de dersin söz içinde sözüm var Çalarsın çırparsın oğlum kızım var Senin şunda üç beş arşın bezin var Bütün dünya malın olsa ne fayda |
DÜNYANIN ÜSTÜNE KURULU DİREK
Dünyanın üzerinde kurulu direk Emek sayılmadan, sızlar bu yürek Bu düzeni kim kurmuş bizler de bilek Söyle canım söyle dinlesin canlar Ocağa koymuşlar köşe taşını Hak kollasın gerçeklerin işini Bir gün ağrıdırlar senin başını Söyle canım söyle dinlesin canlar Pir Sultan Abdal'ım farz eylesinler Yola gelmeyenden edilmez minnet Cümlenin muradı dünyada cennet Söyle canım söyle dinlesin canlar |
DUYSUN CANLAR DEYÜ BİZİ ASARLAR
Yeşil başlı ördek göllere uçtu Duysun canlar deyü bizi asarlar Bir taş oynamasın yerli yerinden Duysun canlar deyü bizi asarlar Çıkardılar ağ bedenden atmaya Şimdi indirdiler yine dahmeye Kanrıldım çevrildim baktım zahmaya Duysun canlar deyü bizi asarlar Varlığın çevresi dopdolu incir Severim demeye canım zarıncır Elimde kelepçe boynumda zincir Duysun canlar deyü bizi asarlar İlimi sorarsan köyümdür Banaz Dilerim onmasın ol kanlı Sivas Bir ben ölmeyinen alem yıkılmaz Duysun canlar deyü bizi asarlar Pir Sultan Abdal'ım kaddim büküldü Gözümün gevheri yere döküldü Kendir kement boğazıma takıldı Duysun canlar deyü bizi asarlar |
ELA GÖZLÜ YARDAN BİZE GEL OLDU
Ela gözlü yardan bize gel oldu Varamam şu yerler yazlanmayınca Hiç talip kalmadı ehl-i dil oldu Gerçekler bilinmez izlenmeyince Ali'yi sevenler ayan eylemez Saklayıp sırrını beyan eylemez Erenler nutkunu nihan eylemez Muhabbet kurulup sözlenmeyince Ali'yi sevenler gönül döşürür Döşürür de aşk kazanın taşınr Her mürşit çiğ talip mi pişirir Ateş yakıp altı közlenmeyince Pir Sultan Abdal'ım demek olur mu Hercai dilbere emek olur mu Rızasız lokmasın yemek olur mu Mürşit nazarında tuzlanmayınca |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:57 . |