![]() |
Dağda keklik avlarım
Tabancamı yağlarım Ben bir öksüz oğluyam Gençliğime yanarım Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş. Yine oldu akşamlar Eğleniyor gagoşlar Vay benim deli gönlüm Nerelerde akşamlar Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnos Zalım ağlattı beni Derde bağlattı beni En yoksul&kötü günlerimde Bıraktı gitti beni Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş. |
Yaşayanlar bir gün ölür
Bir gün ölür elbette Ağaçlarla balıklarla Kuşlarla ben amenna Ağlayanlar bir gün güler Bir gün güler elbette Uyanmakla anlamakla Bilmekle ben amenna Kısa çöp uzun çöpten Hakkını alacak elbette Direnmekle güvenmekle Barışla ben amenna |
Paldır küldür yıkılır bulutlar
Gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet O eski, o eski heyecan ölür An gelir biter muhabbet Şarkılar susar heves kalmaz Şataraban ölür Şarabın gazabından kork Çünkü fena kırmızıdır Kan tutar & tutan ölür Sokaklar kuşatılmış Karakollar taranır Yağmurda bir militan ölür An gelir Ömrünün hırsızıdır Her ölen pişman ölür Hep yanlış anlaşılmıştır Hayalleri yasaklanmış An gelir şimşek yalar Masmavi dehşetiyle siyaset meydanını Direkler çatırdar yalnızlıktan Sehpada pir sultan ölür Son umut kırılmıştır Kaf dağı' nın ardındaki Ne selam artık ne sabah Kimseler bilmez nerdeler Namlı masal sevdalıları Evvel zaman içinde Kalbur saman ölür Kubbelerde uğuldar baki Çeşmelerden akar sinan An gelir -la ilahe illallah- Kanuni süleyman ölür Görünmez bir mezarlıktır zaman Şairler dolaşır saf saf Tenhalarında şiir söyleyerek Kim duysa & korkudan ölür -tahrip gücü yüksek- Saatli bir bombadır patlar An gelir Attila ilhan ölür |
Canım ey canım ey
Canım eylen ey Evimi başıma yıkıp giden hey Kapkara büyürken Geceler derinden Canımı içimden Alıp giden hey Ay gidiyor Günlerim kanıyor Gün yüzün dönüyor Ay gidiyor Günlerim kanıyor Gül yüzün dönmüyor Canım ey canım ey Yanan ömrüm ey İçime ateşi Koyup giden hey Sessizce büyürken Avluda cehennem Güneşi koluna Takıp gelsen hey |
Maviye
Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine Rüzgârda âsi. Körsem, Senden gayrısına yoksam, Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... İtten aç, Yılandan çıplak, Vurgun ve belâ Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık... Dört yanım puşt zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar, Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı, Dört yanım puşt zulası, Dönerim dönerim çıkmaz. En leylim gecede ölesim tutmuş, Etme gel, Ay karanlık... |
Saat 21'i vuranda
Burada kan panalar çalardı Burada. Burada hasret ve dert Sen nerdeydin? Bugün Bugün görüş günümüz Herkes geldi, sen nerdeydin? Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık Tam yüzyıl Tam yüzyıl oldu yüzünü görmeyeli Gözlerin içimde durmayalı. Dokunmayalı sıcaklığına karnının Tam yüzyıldır bekler beni bu şehirde bir kadın Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık |
şimdi saat sensizliğin ertesi
yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben... şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benden sana ayrılığın hediyesi olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun.. şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun be..bu son olsun! bu da benim sana ayrılırken mazeretim olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben... şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun... kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun isterim sende ben gibi yan ömrüne hep ağla hep ağla bu benden son dua bu benden ayrılık hediyesi olsun |
bizim evin bacaları aman aman kader
yanmaz oldu sobaları aman aman kader yarim gitti gelmez oldu aman aman kader bu da bana bin dert oldu aman aman kader. bahçelerde yeşil yaprak mamoş giyer kara kaban gel ikimiz sarılalım en sonumuz kara toprak eyvah eyvah mamoş eyvah doktor getir yarama bak. ben kapıyı araladım ben bahtımı karaladım eyvah eyvah eyvah eyvah ben mamoşu yaraladım uyan mamoş uyan uyan. pencereden bir taş geldi ben zannettim mamoş geldi uyan mamoş uyan uyan başımıza neler geldi eyvah eyvah mamoş eyvah doktor&tabip getir yarama bak. |
Geçiyor önümden
Sirenler içinde Ak eller u tunde Çiçekler içinde Dudaginda yarım Birsevdanın hüznü Aslan gibi gögsü türküler içinde Rastlardım avluda Hep volta atarken Cigara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz Dal gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeği sularken Diyarbakırlıymış adı bahtiyar Suçu saz çalmakmış Öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül yüzlü bahtiyar Yaralıyım yerde kalan sazı kadar Benide saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgatta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler Gazete çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona ölmedin diyordu Ölüm ilanında hüzünle gülüyordu... |
Bugün düsünemiyeceğin kadar başım belada
Köşe başları tutulmuş üstelik yağmur yağmada İler-tutar yani yok (2) Fişlenmişim adım-eşkalim bilinmekte Üstelik göğsümde yani tam şuramda Kirli sakalıyla bir eşkiya gezinmekte Başım belada Adamın biri vurulmuş sokakta Cebinde adresim bulunmuş Başım belada Tabancamı unutmuşum helada Nerden baksan tutarsızlık (2) Nerden baksan ahmakça başım belada üzerime kan sıçramış doğarken uykularım yarıda kalmış başım belada senelerce kuralsız yaşamışım nere gitsem çaresi yok (2) nere gitsem çaresi yok yanmışım Sevdim inanamayacağın kadar seni esmer kız Kirpiklerimde çırpınan şu tuzlu gözyaşımda İhanetin adı yok Neylersin ki çember daralmakta Şimdilik hoşçakal yaban çiçeğim Yasal mermisiyle bir komiser yaklaşmakta Başım belada adamın biri vurulmuş sokakta cebinde adresim bulunmuş başım belada tabancamı unutmuşum helada nerden baksan tutarsızlık (2) nerden baksan ahmakça başım belada üzerime kan sıçramış doğarken uykularım yarıda kalmış başım belada senelerce kuralsız yaşamışım nere gitsem çaresi yok (2) nere gitsem çaresi yok yanmışım başım belada |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:31 . |