![]() |
AZİZİM SULTANIM SEN SAFA GELDİN
Kaynat muhabbetin kazanın kaynat Bir nasihat eyle dostlara dinlet Gevher deryasında gevher al da sat Azizim sultanım sen safa geldin Sohbette hezaran muhabbet açar Mümin kullarına Hak rahmet saçar Yâri olan yârinden geçer Azizim sultanım sen safa geldin Yâri olan arar yârini bulur Eser bad-ı saba gönlüm de farır Yükün katerlenmiş Nevruz'dan gelir Azizim sultanım sen safa geldin Abdal olan giyer hırkayı şalı Yar için çekeriz ah ile zarı Er irfan ceminde süreriz demi Azizim sultanım sen safa geldin |
BANA BİR YAR OLSA
Bana bir yâr olsa gönül verdiğim Çıksa bari yüreğimden bu acı Yâresin bekleyip ahdin güttüğüm Bulunsa bir sınık yâre sancı Yârinden ayrılan hiç gülmez imiş Akar çeşmi yaşı silinmez imiş Kişinin dediği olunmaz imiş Salar imiş her yanına satıcı Aşk elinden ciğerciğim delindi Gönlün kal dediği yerde kalındı Her nerede olsa bize bulundu Gıybet edip yüzümüze gülücü |
BANA MEDET SENDEN OLUR
Bana medet senden olur efendim Aşılmaz dağların dost ardında kaldım Eller dosta doğru çeker göçünü Elsiz viranede çöllerde kaldım Sana derim sana ey kaşı kare Artıyor eksilmez dost sinemde yâre Bir aşinam yok ki halımı sora Yalanh doianlı dillerde kaldım Sabahtan sabahtan semah tutarım Dosta kadar gider oy benim katarım Baykuş gibi viranede öterim Gel gör ne perişan hallerde kaldım |
BE HEY ACAYİP ADAM
Be hey acayip âdem öldüğünü bilemezsin Korlar bir karanlık dama Kapı baca bulamazsın Yağmur yağar yeller eser Mezarı başına yıkar Seksen bin canavar sıkar Hiç birine vuramazsın Gel bu öğüdü al benden Yarın fırsat gider elden Hak saklasın cehennemden Karanlıktır çıkamazsın Yer pamuk olur atılır Cümle deryalar katılır Dilin damağın tutulur Doğru cevap veremezsin |
BE SEVDİĞİM
Be sevdiğim seni benden ayıran Din iman bulmaya diyelim Allah Şu sinemi aşk oduna dağlayan Bekası olmayan diyelim Allah Bir münafık sebep oldu bu işe Umarım başına hem taşlar düşe Kör yılanlar ura cesedi şişe Eriye döküle diyelim Allah O da benim gibi yana kuruya Kısmeti tükene başı çürüye Seyit Vakkas bir ok ura devire Cennet'e girmeye diyelim Allah Allah anı bin bir belaya ata Kısmeti tükene vadesi yete Yetmiş seksen sene döşekte yata Yata da kalkmaya diyelim Allah Pir Sultan Abdal'ım almadım hızaz O kelp rakip bize eyledi garaz Başka dertten gayrı bin kantar maraz Gire de çıkmaya diyelim Allah |
BEN DE BU DÜNYAYA
Ben de bu dünyaya geldim giderim Döner çiftim ağır harmanım mı var Bu dünya dolusu malı n'ederim Hesabın vermeğe fermanım mı var Bu malın hesabın bizden alırlar Anın için el çekmiştir veliler Harami var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Yitir bu hileyi gönlünden yitir Tamam eyle eksik yerlerin bitir Bana derler gam yükünü sen götür Benim götürecek dermanım mı var Dükkan açmış bir müşteri ararsın Gelene geçene haber sorarsın Bana ağır ağır minnet m'edersin Felek sende demim devranım mı var Pir Sultan Abdal'ım derdim dökerler Ağu oldu yediğimiz şekerler Güzel sevdik diye ahım çekerler Benim Hak'tan özge cananım mı var |
BEN DE ŞU DÜNYAYA
Ben de şu dünyaya geldim geleli Emaneten bir don giymişe döndüm Sahibi çıktı da elimden aldı Koru yerde koyun yaymışa döndüm O yar geldi geçti geri bakmadı Hendekler kazdırdım sular akmadı Çok yuva bekledim cücük çıkmadı Boş yuva beklemiş yoz kuşa döndüm Ben de erler meclisinde eğlendim Farzı kıldım sünnetinde bağlandım Dünya kumar imiş geldim ütüldüm Kendi hayaline dalmışa döndüm Pir Sultan Abdal'ım bu dünya fâni Baştan başa kim sürdü bu devranı Yârin bir çift sözü üşüttü beni |
BEN HAK'KIN EDNA KULUYUM
Ben Hak'kın edna kuluyum Kem damarlardan beriyim Ayîn-i cemin bülbülüyüm Meydana ötmeye geldim Hudey hudey Şah aşkına Hak yardım etsin düşküne Hudey hudey Pir aşkına Hak yardım etsin düşküne Bir nefescik söyleyeyim Dinlemezsen neyleyeyim Aşk deryasını boylayayım Ummana dalmaya geldim Pir Sultan'ım yer yüzünde Hata var mıdır sözümde Eksiğim kendi özümde Darına durmaya geldim |
BENDEKİ YARALAR TÜRLÜ TÜRLÜDÜR
Gönül niçin ahvalimi bilmezsin Bende ki yaralar da türlü türlüdür Öğüt versem öğüdüm dinlemezsin Bendeki yaralar türlü türlüdür Açma zülüflerin yellere karşı Bülbül figan eder güllere karşı Gel ağlatma beni ellere karşı Bendeki yaralar türlü türlüdür |
BENDEN SELAM SÖYLEN
Benden selam söylen sofu canlara Vücudun şehrini yuyanlar gelsin Yedi kat göklerin yedi kat yerin Kudret binasını kuranlar gelsin Pirimi sorarsan Ali'dir Ali Altından çakılmış Düldül'ün nalı Kim sürdü kuyuda kırk arşın yolu O yolun süreğin sürenler gelsin Sofuluk dediğin bir kolay iştir Pirimin gördüğü mübarek düştür Eti yok kanı yok bir uçar kuştur O kuşun dilini bilenler gelsin Sofuluk eyleyen arıtır özün Kimse yok anlaya şu benim sözüm Demirin yüzünde karınca izin Karanlık gecede bulanlar gelsin Pir Sultan Abdal'ım özüm didarda Saklayalım Hak katında nazarda Çıkmadık can kazılmadık mezarda O canın namazın kılanlar gelsin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:47 . |