![]() |
Güller solmadan önce gel
Gecenin yarısında gel Gizli gizli gel sessiz gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Bak ben gelmeden önce gel Ben sana gel demeden gel İşte şimdi gel hadi gel Uykulara karışmadan Yastığımız buruşmadan Rakımız mayışmadan gel Gün sabaha kavuşmadan Ayaklarım dolaşmadan Arzular savuşmadan gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Ateş sönmeden önce gel Sabahın serininde gel Islak ıslak gel titre gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Şarkım bitmeden önce gel Söyleyince gel çabuk gel Hadi hadi gel şimdi gel Uykulara karışmadan Yastığımız buruşmadan Rakımız mayışmadan gel Gün sabaha kavuşmadan Ayaklarım dolaşmadan Arzular savuşmadan gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel |
Ne sen leyla' sın ne de ben mecnun
Ne sen yorgun ne de ben yorgun Kederli bir akşam içmişiz sarhoşuz hepsi bu Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan Hep sonradan gelir aklıma hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan Ne sen bulutsun ne de ben yağmur Ne sen mağrur ne de ben mağrur Hüzünlü bir akşam susmuşuz durgunuz hepsi bu Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan Hep sonradan gelir aklıma, hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan |
Koçero bir dağ çekirgesinin gecede irkilmesidir
Bir belirsiz karanlıktan Bir belirsiz karanlığa İrkilip uçmasıdır Bir dağ çekirgesinin Bir kurdun kaçmasıdır kendi karaltısından Yamaçtan bir taşın yuvarlanması Bir pınarın durup durup akması Bir çift gözün karanlığa bakması Şimşeklerin uzak uzak çakmasıdır dağlarda Bir mavzerin yanlışlıkla patlamasıdır Bir geyiktir koçero Sekerken taştan taşa kırılmış bilekleri Tırnakları kekik nane ve menekşe kokulu Tırnakları rüzgarlı Suçsuz bir geyik Avcılar yakalarsa mezedir eti *****ler kovalarsa diş kırasıdır Bir okul piyesidir koçero Açış konuşmalıdır ve halaylı türkülüdür Müsamere derler adına oralarda Kaymakamlı savcılı ve çavuşludur Biletlidir ve yoksullar yararınadır Muhtara sorarsanız Bizim serseri veli Marabaya sorarsanız İşini bilmemiş deli Köylüye sorarsanız Ekmeksiz garibin teki Çocuklara sorarsanız Yüce dağlar aslanı aslan koçero Kimsesize sorarsanız Hükümet bilir onu Candarmaya sorarsanız Devletin dağlarda silah çatması Vurguncuya sorarsanız Yolkesici yağmacı Soyguncuya sorarsanız Devletin acizliği Sağcıya sorarsanız ******et pezevengi Solcuya sorarsanız "ferman padişahın dağlar bizimdir" Erzurum'da kol başıdır Erzincan'da deli daylak Pir sultan yoldaşıdır sivas'ta Bir "kılıcı kanlı" van'da Mardin'de bir Gözükanlı kaçakçı Diplomata sorarsanız Turistik bir serüven Kaymakama sorarsanız "ahval-i adiye"den Sosyeteye sorarsanız Eğlenceli bir briç Sorarsanız bezirgan filimciye Gişelik bir senaryo Sorarsanız bürokrata Atatürk'ün gardrobuna Tükürmüş biri Hümaniste sorarsanız Fransızca bilmeyen Montenyi'den anlamıyan Mitologya tragedya Hümanizma helenizma Hiçbirinden çakmayan Bir yörüktür koçero Ne anlar rönesanstan Ne anlar restorasyondan |
Gençliğimi kimse bilmez
Sakallarımdan cocuk kokusu Ağzımdan ay ışığı fışkırır benim Ceketimi yağmurlara astığımdan beri Tehlikeli şiir okur Dünyaya sataşırım ben Güzüm baharlara Yüzüm yağmurlara Hüznüm dağlara küs Gözüm sabahlara Ömrüm topraklara Hüznüm dağlara küs Geceden karanlık sebebim Geceden mülteci kederim Korkarım dönmez yüreğim Korkarım güzelim korkarım Beni soracaklar Beni bulacaklar Beni yoracaklar yar Beni tutacaklar Beni yakacaklar Bana kıyacaklar yar Sorulur karanlık sebebim Vurulur mülteci kederim Korkarım dönmez yüreğim Korkarım güzelim korkarım |
Munzurdan bir kuş indi
Karalı karalı Gittim baktım kanatları Yaralı yaralı Kirvem belli Dersim dağları Maralı maralı maralı Kirvem kirvem kirvem kirvem Hey avcı vurmuş gor kaç gündür yaralı Munzurdan bir tas su verim de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir türkü söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur kime vereyim Kirvem yine bela kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela kirvem yine bela Kor olmuş dağlar yolum karanlık Aaahh diz çöküp illede Anam anam anam diyor Burna haber salında daye daye daye Ahhhh dönüp gitsem şu dağlara diyor Kirvem dağlarda nerde olduğunu bilem Ahhhhh dağlara git ateş yak orda olduğunu bilem Ahhhh kirvem uzat uzat ayağının altını öpem Munzurdan bir taş su verim de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir türkü söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur kime vereyim Kirvem yine bela kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela kirvem yine bela Kor olmuş dağlar yolum karanlık |
Kapıya vurdun ardımdan
Ölecektim ben kahrımdan Beni vursalar anlımdan Yine senin derdindeyim Geçip karşımda dursan Hem bağırsan hemde kızsan Beni keleş ile vursan Yine senin derdindeyim Kaleşnikof ile vursan yine senin derdindyim |
Deli dolu bir akşam
Vakit ayrılık Saatler yanlızlığa dönüyor mağrur Yabancı düşler kalmış dünden geriye Yür kler pişmanlığa çarpıyor mağrur Adımı anamazsın, yoluma çıkamazsın Gönülden sevemezsin sen Geçmişi silemezsin, rüyama giremezsin Gerçekten sevemezsin sen Beklenen ölümlerin kaçışı olmaz Bir yıldız bilinmeze kayıyor mağrur Ben sürgünüm sen durgun Kaçak bu sevda Dilim hep elvedaya dönüyor mağrur Haykırsam duyamassın Çağırsam gelemezssin Yürekten sevemezsin sen Zor günde aramassın Hiç yalnız kalamazsın Korkusuz sevemezsin sen Öyle bir koşup gidişin vardı ki Seni vicdansız, insafsız, kitapsız Deli dolu bir akşam Vakit ayrılık Saatler yanlızlığa dönüyor mağrur Yabancı düşler kalmış dünden geriye Yürekler pişmanlığa çarpıyor mağrur Adımı anamazsın, yoluma çıkamazsın Gönülden sevemezsin sen Geçmişi silemezsin, rüyama giremezsin Gerçekten sevemezsin sen Beklenen ölümlerin kaçışı olmaz Bir yıldız bilinmeze kayıyor mağrur Ben sürgünüm sen durgun Kaçak bu sevda Dilim hep elvedaya dönüyor mağrur Haykırsam duyamassın Çağırsam gelemezssin Yürekten sevemezsin sen Zor günde aramassın Hiç yalnız kalamazsın Korkusuz sevemezsin sen Öyle bir koşup gidişin vardı ki Seni vicdansız, insafsız, kitapsız |
Rüya, bütün çektiğimiz
Rüya kahrım, rüya zindan. Nasıl da yılları buldu, Bir mısra boyu maceram. Sus, kimseler duymasın. Duymasın ölürüm ha. Aymışım yarı gece de Seni bulmuşam sonra Yağar bir yağmur sonra... Bilmezler nasıl aradık birbirimizi, Bilmezler nasıl sevdik birbirimizi, İki yitik hasret, İki parça can. Sus, kimseler duymasın Duymasın ölürem ha Aymışam yarı gecede Seni bulmuşam sonra Yağar bir yağmur sonra... Yağıyor yeşil yeşil. |
Yiğidim yiğit olmasın aya
Yanık türkülere vurmayın beni Tutuşur dizelerim dizelerim sonra Her biri yıldız kendi halinde Geceleri inen inen sessizlik Umarsız açan eski yaradır İşte gene yükseldi duvarlar Etme gözlerim koru kendini Ayıklasam dize dizelerimden Acıyı dönüş duvar nemini Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın şiirimi sıcak bir ekmek gibi Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın türkümü sıcak bir ekmek gibi |
Bir mavi otobüs gelirdi
Seni alır giderdi O mavi otobüs var ya Seni alır giderdi Kaldırımlar kaldırımlar varya Seni alır giderdi O mavi otobüs varya Seni alır giderdi Fabrikada tütün sarar sanki kendi içer gibi Oturmuşta hayal kurar bütün insanlar gibi Cama cama Cama çıkma sevdiğim O fabrikanın onu varya O kalabalık insanlar varya Seni alır giderdi Saat 6''yı 10 geçe varya O mavi otobüs varya O insanlar varya Seni alır giderdi Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Oturmuşta hayal kurar Bütün insanlar gibi |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:06 . |