![]() |
Elbet Bir Gün
Hep aynı cümleler Bazen hayat çok katı davranır insana; Kızarsın bu gidişe, Seni üzdüğünü düşünürsen de Hiç düşünmezsin sana neler verdiğini.. Nelerle karşılaşmazsın ki bu uzun yolda Ayrılıklar, hatalar, özlemler En korkuncu da ihanettir! Ağlarsın, üzülürsün, Etrafında kul olmasa da Yukarıad birileri var unutma! Ağladım, haykırdım, yalvardım Sordum nereye bu gidiş? Çok mu dürüst davranmıştım, Çok mu değer vermişim Evet!! Sevgilimin dediğini dedim sonra Umutsuzluk içinde "elbet bir gün.." |
Elde Kalan
Bir Kac Bulutluk Gözyasi... Bir Kac Parca Ayrilik Var. Hirsla Doldurulmus Yürek, Prangalanmis Fikrim Var. |
Elveda
kaç zamandır yalnız ellerim sıcak bir ten arar hep kaç zamandır ama gözlerim nefes kesecek güzellik arar hayatim sessiz kaç zaman günlerim dilsiz ayaklarım pas tutmuş yürümedim kaç zaman kalbim isteksiz atıyor ruhum bedenimden çıkmak istiyor nergislerin kokusunu almıyor burnum ölüm sessizliğini yaşıyor ömrüm kaç zamandır gülmedim bir tebessüm nedir bilmedi dudaklarım şarkıları unuttum harfler uzak bana dilim varmıyor söylemeye ama ELVEDA... |
Emanet
şiir yazıyorum salonun da evimin ev mi? ev benim değil kiracıyım,tıpkı olduğum gibi dünyada kalem,kağıt mı?onlar da emanet hepsi kardeşimin,adı Mehmet sevgin de emanetti bende bitti almaya sahibi geldiğinde emanetmiş herşey,sevgiler bile hiçbirşey hiç kimsenin değilmiş aslında. aşk,mal,mülk,para şan,şöhret,hepsi palavra git iste bakalım,kefen orada benden bu kadar şiir mi? şiir bitti |
Kabahat Kimde
Çaresizlik adına yaşanmış tüm gerçeksizliklerden Yoluma çıkmış her türlü berbat çirkinliklerden Adını bile söylemeye cesaret edemediğim düşlerimden Hatırı sayılır üzüntülerimden geriye ne kaldı Yalnızlığımın kanatları altında ebedi yolculuğuma Bir yol arkadaşı bile edinemedim neyleyim Üstü kapalı yalan sevdaların derdinden Yalıçapkını bakışlarından kaçmaya meyilliyim Ağlamaklı geçen her gecenin mahsun nefesinde Gizlenmeye çalışır ama saklanamam her seferinde Artık yıldızları saymayı bırakmak istiyorum Bir martı özgürlüğüyle kendimi bu hayattan Sevgisizliğin tüketilmişliğinden ruhumu silmek istiyorum Sanmayın sakın bunu da kaderdendir Canına yandığımın ilâcı yok üzüntüm kederdendir Hapsolur giderim ben de yokluğunun sonbaharında Anlatamam kimseye çünkü bütün kabahat bendedir |
Kader Zinciri
Sök at gözümdeki sperliklerini, Tamir et bedenimin özengilerini, Al kan ver dudaklarıma ol gecelerimin, Sar sıcağını donmuş ruhumun stepsi dolunayına, azıcık güç ver kaderin cilvesine, Tutsak beynimin koparsın zincirlerini, Duru karanlıkta titrek bir mum umut, Olgun bir yürek karda doğan bir güneş gibi, İlk oksijeni tokatla veren kader zinciri, Görülür hep ızdırabın izleri göz pınarlarında, Hep karanlığın güneşinde kavruldu kırılmış kaderim, Sıcak arayışıma her uzanışımda, neden donuk mehtap Kara gönlüme estir sıcak nefesini cennet melekleri, Solgun tenini yaklaştır,meltem sonsuzluğunun ezimetine, Vursun gönlüm zincirini, kader şarabının buruk lezzeti, Kaderim manasını yitirmişse sustursun zirvedeki çığlığı, Kurtul boynumdan kadersizlik, Kır halkalarını kötü kaderin sevgi ipliğini bağla, çiçek çiçek baharlaştır yüreğimi, Varsın acıların en kötüsünde ikamet edeyim, Aşk tomurcuklar versin bilmezlik karanlığında, Zaman çağırsın onu yalnış öğretilendeyse yüreğim, Acı ezerse mehtabı yıpranmış Gönlümde olsun bozkır mehtabı, Aynadaki müsvetler gölgem bile kaderimin peşinde, Sil kaderimi dünyadan, Buruk bir anı olarak kalayım, Bir oluk dolusu kan ver dudaklarıma, Unutulmuş bir kahkahamla kan kusayım Kaderin zinciri hep böyleyse, Günün ilk ışıklarıyla kaybolayım. |
Kalbim
Ellerinde çiçekler, Aşk kokuyor çiçekler. Gözlerinde bulutlar, Ağlıyor bulutlar. Kulaklarında nefesim, Sen diyor sesim. Dudaklarında dudaklarım, Seni söylüyor dudaklarım. Her yerinde dilim, Sadece seni söylüyor dilim. Teninde tenim, Sen kokuyor tenim. Gönlünde gönlüm, Seni seviyor gönlüm. Herşeyinde herşeyim, Sadece senin herşeyim. Kalbinde kalbim, Senin için atıyor kalbim... |
Kalbimde Dersin
Son gün bu mekânda, musalla taşına konulurum Beyazlar kefenim olur, bir tabutta yer bulurum Kılarlar cenaze namazımı, dualarla yolcu olurum Sonra alırlar senden, kara toprakta son bulurum. Sevgin alabildiğine, öyle büyük ki gönlümde Ölüm bile korkutamaz asla, ölsem sevginle Ebedi içinde yaşat beni, dünyadan silinsem de Ve sürdüreyim varlığımı, o kahverengi gözlerinde. Unutma, bol bol sevgini serp mezarıma, sula Açsınlar, aşkımın çiçekleri bir bir sonsuzluğa Sonra da, bir gün beni bir soran olursa sana Yaşatıyorum O ölmedi, kalbimde dersin onlara. Belki, başka bir dünyaya göç etmiş olsa da yüreğim Hasretim sana, hiç bir an çürümez ki bedenim Ayrılık ne kadar acı da olsa, koparamaz bizi sevdiğim Söyle, sensiz Cennet'te dahi rahat edebilir miyim? |
Kalbimin Şairiyim
Ben kırık kalbimin şairiyim Duygulanır şiir yazarım Kimi hüzünlenir, kimi ağlarım Bazen eski hatıralar gelir göz önüme. Ben sevdanın tiryakisiyim Bir sevda bulamadım kendime Bazen pes ederim Ama en sonunda da hep yenik düşerim yüreğime. Ben kalbimin esiriyim Söz geçiremem doğru görsem bile Sevmekten uslanmaz bu yürek Aşk acısı çekse bile. |
Kalbini Dinle
Hiç kimseyi aldırma Başkasının sözüne kanma Hiç kimseye boyun eğme Yalnız kalbini dinle. Hayatta çok aşık olacaksın Çok kişiye sevdalanacaksın Belki evlenip yuva kuracaksın Ama yalnız kalbini dinle. Kuşlar konacak pencerene Aşk türküleri söylecekler Yeni sevdalar getirecekler Ama sen kalbini dinle. |
Kader Utansın
Sevdanı unutmak kolay mı? Yaşananlarıbir anda silmek kolay mı? Gerçekleri görmek zorundayız Birbirimizi unutmalıyız Gördüm o güzel gözlerini Bağlandım sana tüm sevdamı Ama kader utansın Bizi birleştirmeyen. |
Kabusum Oldun
Bu can sana çok fena vurulmuş, Aşkından deli divane olmuş. Bunu henüz yeni anladım. Çünkü bu kez sana çok farklı baktım. Rüyalarımda bile sen varsın, Düşlerimde de. Seni karşımda görünce, Elim, ayağım birbirine dolaştı. Meğerki sevdan, çok kötü çarpmıştı, Hepsi bu yüzdenmiş anlatım bunu. Solmuş bir çiçek gibi sarardı benzim. Dayanamadı ağladı, gözlerim. Seni görünce rüyalarımda, Uykudan uyandım biranda. |
Maaşım Bu Ay Yetecek Sandım
Memur saray yapmış ceviz dalına Amman amman Çatısını yel uçurmuş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Sabah evden iş yerime giderken Amman amman Boş cüzdamın cepten düşmüş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Akşam üstü işten eve dönerken Amman amman Yanlışlıkla taksiye bindim gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Hafta sonu uğramıştım markete Amman amman Doldurduğum poşetleri gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tezgahtarın güzeline kandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Ev sahibin seni sordu dediler Amman amman Gözlüklerim yere düştü gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Ayvayı yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım |
Madde ve Mana
Mevsimler beşe çıktı Renklerse sekize... Herşeye tamam der geçerim Fakat bir soru ki,zihnimi deliyor... Madde bu kadar göz alıcı iken, Mana ne kadar yürek yakıcıdır? |
Mâden İşçisi
Kim bilir ne de zordur Yerin metrelerce altında gün Yüzü görmeden umuda kazma sallayan Bir kömür mâdeni işçisi olmak. Kim bilir ne kadar da zordur Bir grizu patlamasında Evine ekmek götürmek pahasına Canından olmuş bir mâden işçisinin Gözü yaşlı yakını olmak. Ölmek kolay da yaşamak zor zanaat. |
..AyrıLık Nikahı..
Seni bilmem ama ben kararliyim Su garip sevdadan cayalim gitsin Bu askta senden cok ben zararliyim Bir kumar oynadik diyelim gitsin Icimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtimiz böyle istiyor Kaderin emrine uyalim gitsin Seninle burcumuz tutsaydi keske Aslanlar bir baska yengec bir baska Yarini olmayan hayirsiz aska Ayrilik nikahi kiyalim gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gercekte bu hissi tanimadik biz Böyle bir masali yasamadik biz Bir varmis bir yokmus sayalim gitsin Marifet felegin elinden cikmis Dünyada baska bir terzisi yokmus Keremi Asliyi narina yakmis Atesten gömlegi giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasin kuskun Tek sana müptela tek sana düskün Ardindan bir agit yakalim askin Adini elveda koyalim gitsin ..Cemal Safi.. |
Ben seni hayal etmeyi özledim... Yeşil gözlerinle bana bakmanı, Benim sana tapmamı, Hasretinin yanaklarımı ıslatmasını özledim.... Ben seni beyazlar içinde düşünmeyi özledim... Ben siyahlar içindeyken senin parıldamanı, boynundaki pırlantadan senin daha değerli olduğunu, Sana evet demeyi özledim... Ben seni düşünürken kaybetmeyi özledim... Sıcacık ellerinin benden uzaklaşmasını, Son kez sana baktığımı, beni unutma diye haykırmanı özledim... ben seni hiç özlemedim ki.... giderken bıraktığın sıcaklığı, senin yanındayken duyduğum güveni özledim... ben seni değil,bizi unutmadım... ben seni sevdiren anıları unutmadım... seni ilk öpmemi,ilk seni seviyorum dememi unutmadım... ilk ayrılığı,sensizliği unutmadım.... ya senle ya da sensiz kesilecek bu soluğum., hayallerde senle sonsuza kadar mahkum, sorduğum son sorum Azrail***8217;e olacak O da benimle cennette mi? |
Su içtiğim pınara ateşin dokunuyor,
Sildim seni gönlümden, desem de neye yarar?... Bütün hücrelerimde fermanın okunuyor, Sahilimi kurutan, senin çöllerindir yar, Yüreğimi avucunda, kaçsam da neye yarar?... Ahmet Günbay Yıldız |
EceLin (m) AzraiL ziyaret etti dün beni.. aldi götürdü bendeki seni.. yas tutmus yüregim divane simdi.. kalemim dahi hisseti .. o biLe yazmiyor artik seni.. Alisirmis ya insanogLu mezar tasina.. katLanirmis her aciya.. bak bende nefes aliyorum daha.. Hic direnmedim gidisine.. Ecel bu dediLer.. Alip götürdüLer.. yüregimden cenazen cikti.. topraga verdim sevgimi.. ne cok cirpindi bedenin .. fakat eceL dediLer.. er veya gec .. ruhunu tesLim edecek dediLer.. hezamankinden cok daha gücLüyüm simdi.. Bi baska güvende hissediyorum artik kendimi.. Hani .. derdin ya hep bana.. "Ben önceden de yoktum.. bundan sonrada Olmasamda Olur.." Nede dogru SöyLemisin Oysa.. Can evimden Canimi aLdin ya.. sende Cansiz Kaldin iste sonunda__ TatLi_BeLa |
Ya BeNiMSiN Ya BeNiM Gezdirme peşinden nafile beni Yaktırma yıktırma bana alemi Benim kadar kimse sevemez seni Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Eyvallahım olmaz bir başkasına İstersen gel dene istersen sına Sokmam hiç kimseyi yar dünyasına Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Ne gül istiyorum ne bağ ne bahçe Ne saray ne koltuk ne il ne ilçe Bu sevda uğrunda ömrümde geçse Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Yayılsa dünyaya kol kol tellallar Kulaktan kulağa geçse fermanlar Elimden alamaz gelse krallar Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Bu dünya bir yana sen bir yanasın Seninle yaşarım içimde cansın Sen bana,bu dünya ellere kalsın Ya benimsin,ya benimsin,ya benim |
Boşver be yaşı başı!
gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?.. şöyle atıp koyu grileri-siyahları sabahtan, sarı bir kaşkol atabiliyor musun boynuna, ondan haber ver? koyma bir kenara yüreğini, aç kapılarını, gelene geçene yol verme girsin diye içeri ama gömme başını toprağa bir çift güzel göz uğruna. Bilirim yine yeşerecek bir çiçek bulursun bir dalda, ama aklını kaybedecek bir aşk varsa avuçlarında, bırak aksın yollarına. yağ geç, yık geç, kimse inanmazsa inanmasın. sen inan yüreğine, hem ona geçmezse kime geçer sözün?.. büyü büyü... bak ellerin ayakların kocaman. aklın da maaşallah yerinde, e ne diye tutarsın yüreğini uçmasın diye. akıllı ol, yüreğin gelir peşinden, boşver yaşı başı, aşk var mı aşk, sen ondan haber ver? takılmışsın yüzündeki gözündeki çizgilere. o çizgilerin yüreğine neler kazıdığını düşün, atmak mı istiyorsun kendini bir dereye soğuk bir kış günü, öl gitsin... parayı pulu savurup, bir balıkçı köyünde balık tutmak mıdır isteğin, savrul gitsin... Boş ver be yaşı başı, kim tutar seni kim, kendi yüreğinden başka kim?. Aklını al da öyle git, ister bir duvara, ister bir odaya, ister kıra bayıra vur da git. Dert etme ellerini, onlar da gelir seninle bırakmadıkça birine. O biri de gelir gerçekten istediğin oysa, seveceksen ve öleceksen uğruna... yaşa be, yaşa da öyle git, gireceksen toprağa... yaş 70'e gelse bile, hayat daha bitmemiş. sen mi biteceksin? çekeceksen bile bayrağı, yaşadım ulan dibine kadar diyemiycek misin? Can Yücel |
nerden buluyon güzelleri
|
SENİ DÜŞLEMEK
Bu şehirde sığınağım olur musun desem sana Yoksa bakıp dursam mı öylece gözlerine Söz etsek acıdan, hüzünden ve senden Güneşe karşı tutsam ellerinden Serçe kanatlarında taşısak mı sevdaları Yoksa orkidelerimi bitirsem avuçlarında Her sabah taksam sana zümrütten küpeler Seni düşlemek bile her şeye değer Kuytularımızda saklasak mı baharı desem Yoksa konuşmadan sussak mı öyle Bölsek zamanı kuşluk vakti bir yerinden Her gece düşersin yüreğime en derinden |
Al***305;nt***305;:
|
Al***305;nt***305;:
|
hayat çokk kısa
sevgi kıyafetini giymeye fırsatın oldumu? tin'inden ipek atlas dokuyup bedenine kıyafet biçtin mi? yoksa? başkalarının sevgi kıyafetini çalıp, potluğunu anlıyamadan mı giyindin?... yalanla bin yıl yaşamaktansa evladır gerçekle bir gün yaşamak ... hayat çok kısa dokutabildin mi? sevgi kıyafetini tin'ine!. yoksaa potlu el kıyafetiyle.. yalan mı giyindin? gülümse, sevgiye sevginle sevginle sarmanlanıp tebessüm et aleme.. hayat çok kısa haydi giydir sevgiyi tin!ine ... |
Al***305;nt***305;:
|
valla varsa daha beklerim yani okumayı hele güzel olanı okumayı severim
|
Sana Bir Canı Anlatmak Sana bir canı anlatmak istiyorum Her an seninle olan, her an seni yaşayan Sana bir canı anlatmak istiyorum Her an sevdana koşan, yalnız sevdanla coşan Notalara dökeyim bir şarkı olsun Sözcüklere dökeyim bir şiir olsun Gitarın tellerinde bir nağme olsun Sana ölümsüz aşkı anlatmak için Sana bir canı anlatmak için Gönlümü vurdular demiştim sana İçimdeki duygular hep senden yana Sevdalar akıyordu kalbinden bana Sana bir canı anlatmak istiyorum Sana bir canı anlatmak istiyorumm.. |
Al***305;nt***305;:
|
Al***305;nt***305;:
|
Sabah Yıdızım Ey benim doğmayan sabah yıldızım Geceler mi uzak sen mi uzaksın Ne zaman bitecek bu yanlızlığım Umutlar mıuzak sen mi uzaksın. Bil artık sabtımın sabrı da bitti Seninle gelen aşk sensiz terk etti Çalmadın kapımı çalmadın gitti Ellerin mi uzak sen mi uzaksın. Sen misin 'ben miyim' kimmiş yalancı Nasıl yaşarız biz bize yabancı Böyle bir ayrılık ne kadar acı Yollar mı uzak sen mi uzaksın. |
sensiz yaşayamıyorum
kirpiklerinde akşam oluyor güzelim, Ve el ayak çekildi çekilecek, Yaşıyorum, gelen yepyeni bir gün gibi geceleri, Zamansız okunuyor Med-Cezir'de aşk şiirleri El değmemiş hayllerinden öpüyorum, Gözlerime mühür bildiğim o şehla gözleri Teninde gece yaşanıyor sevdiğim, zamansızlık bu Yağmurlar gibi terliyorum, Aşk bırakıyorsun dudaklarıma, aşk, Her nefesinde boğuluyorum, Aklımdan bile geçirmediğim duygularının, Yüreğime bırakıldığı yeri tırnaklıyorum, Çığlık atarak martılar yükseliyor pencerenin önünden, Birini yanlız senin için yakalıyorum, Bir sen oluyorsun bende, bir ben, Med-Cezir gecelerinde yanlız sana ölüyorum, Yıldızlar gibi, kimsesiz, hep aynı yerde, kurşun rengi sabahlara bölünüyorum Kirpiklerinde gece bitiyor sevdiğim, Ve el ayak uyandı uyanacak, biliyorum Sevdalım, yarim, özlediğim, Med-Cezir ruhum Yüreğimde aşk bırakılan geceler var, Sensiz yaşayamıyorum..... |
yokk.! Küçük bir çocuktum, hala .!hatırlıyorum, Ençok sevdiğim şeydi ekmek arası hiçbir şey... Hiç mutlu olamasam, bir parça ekmek alırdım. Hayallerimi, umutlarımı, hiçbir zaman benim olmayan mutluluklarımı içine istif ederdim. Ve afiyetle bir güzel yerdim. İçime işlenirdi hayallerin o uçsuz bucaksız mutluluğu. Şenlenirdi içim, bir karnavalı andırırdı kalbim. Kimileri bana deli derlerdi... Bende; olsun, varsın desinler, böyle delilikler dostlar başına diye kendimi avuturdum... Ama artık avutmalar da bir işe yaramıyor... Bazen aynada kandime bakıp, küçük bir sorgulama çektiğimde görüyorum ki: Elimde, mutlu olmak adına, ekmek arası hiçbir şeyimden başka hiçbir şeyim yokk yokk |
bunları rarlayım senden alıcam ben
|
SeN OLsaM
Çöller sen olsan Ben ise oradaki kumlar Her rüzgar esişinde seni okşasam Dünya sen olsan Güneşte ben Kızgın ışıklarımla seni ısıtsam Ve senden ayrılmamak üzere Seninle sen olsam. |
çölerde sen olsan ben ise oradaki kumlar kimindi bu hocam
|
BİRGÜN BAKSAMKİ GELMİŞSİN Birgün baksam ki gelmişsin.. Bir güvercin gibi yorgun uzaklardan yar. Gözlerinde bir bitmez, bir tükenmez güzellik Saçlarında ilkbahar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Gülüşünde taze serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çicek açmış dokunduğun bütün kapılar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Hasretin içimde sonsuzluk kadar. Şaşırmış kalmışım birdenbire çaresiz. Dökülmüş yüreğime gökyüzünden yıldızlar. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Ne yüzünde bir gölge, ne dilinde sitem var. Tozlu papuçlarını gözlerime sürmüşüm Benim olmuş dünyalar... |
ellerine sağlık gerçekten saygı duycam demeki bu gecae sana okudukca
|
O VEYA BEN... Ben veya o, ben veya o Bir saniye senle olamam artık Aç kartlarını ya benle ol, veya onunla Aç kalbini kabul et Bildiğimi Kabul et, kabul et O veya ben, o veya ben Ben veya o, ben veya o Yıldızlar dizili, ay hilal Şehir uykuya dalmış. Sana canımı ruhumu Herşeyimi verirdim Yeterki benle ol. Kabul et, bildiğimi Hadi kabul et bildiğimi O veya ben, o veya ben Ben veya o O veya ben Ben!... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:10 . |