![]() |
Günaydın Çocuklar - Barış Manço
Hey hey Günaydın çocuklar günaydın Hep güler yüzle karşılarsınız beni Hey hey günaydın çocuklar günaydın Sabah akşam bıkmadan dinlersiniz beni Dün gece düşündüm de renkler olmasaydı yaşanmazdı bu dünyada Korktuğum odur ki kapkara bir dünyayı isteyenler var aramızda Oyun ister bazen büyükler tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Hey hey günaydın çocuklar günaydın Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü Hey hey günaydın çocuklar günaydın Gökyüzü neden mavi düşündünüz mü Başak sarı çim yeşil her şeyin bir rengi var değişmez doğanın dengesi Mor turuncu sarı eflatun pembe haki çamur bile kahverengi Oyun ister bazen büyükler tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Uzakta bir ülkede insanlar anlaşmış tam silahları bırakırken İçlerinde ikisi hemen karşı çıkmış sonuçta onlar kazanmış İkisinin de önünde birer düğme varmış biri yeşil diğeri kırmızı Bir iki üç demişler basıvermişler ve sonunda dünya kapkaranlık olmuş Tam istedikleri gibi |
Hatırlasana - Barış Manço
Hatırlasana hani bana sözvermiştin O akşam ayrılırken döneceğim demiştin Yıllar geçti bekledim boş ümitlerle Hatırlasana hani bana söz vermiştin O akşam ayrılırken seviyorum demiştin Yıllar geçti bekledim boş ümitlerle Duydumki bugün evleniyormuşsun Artık başkasının oluyormuşsun Gücüm kalmadı dayanmaya Ağlamak istiyorum doya doya hıçkıra hıçkıra |
Kağızman - Barış Manço
Kağızman'a ısmarladım nargele nargele Kağızman'a ısmarladım nargele nargele Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy Bahar gelir kuzular yayılır yan yana Bahar gelir kuzular yayılır yan yana Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Gerdana gerdana oy Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Gerdana gerdana oy |
Kayaların Oğlu - Barış Manço
1923`Ün ilik bir ekim sabahinda Kayalarin topraga dikine saplandigi yerde dogdum Toprak anayla kaya babanin ogluyum ben Toprak anam sevgi dolu bereket dolu Toprak anam sessiz ama toprak anam dopdolu Toprak anam toprak anam anadolu Babamsa sagi solu belli olmaz Bir gürledimi yer yerinden oynar Gögsünde catirdamalar olurmus |
Kol Düğmeleri - Barış Manço
Hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi Başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi İki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi İki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda Akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi Gelir kol düğmelerimin birleşme saati Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana Bitsin bu işkence kalsınlar bu arada Heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar Yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi Bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar |
Lahburger - Barış Manço
Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Kaf dağının ardında uzak bir ülkede Kozu paylaşmak için iki düşman kabile Seçtiler iki civan sürdüler beni dare Biri aslan yürekli miyav kartal misali Biri ürkek bakışlı anka kuşu sanki Çektiler silahları çünkü ilahlar kurban istediler Töreler aşk dinlemez yalnız emreder Hamburger gençliğin sevgilisi Hamburger sevdanın yanık sesi Hamburger çift kaşarlı bir rüya Hamburger olmaz güzelin böylesi Biraz soğan biraz ketçap Salata malata hardal ketçap Hamburger bu aşk fizik ötesi Hamburger çıtır çıtır patates ile Hamburger dilinmiş turşu ile Hamburger batıya açılan pencere Hamburger pencereden uçtu tencere Biraz soğan biraz ketçap |
Mahkum - Barış Manço
Koca ekmeği paylaşmak dururken Tek bir lokmanın kavgası uğruna İşte sonunda yalnızız baş başa Kırık bir sazın son telleri gibi Mahkum ettik kendimizi Yalnız ve yan yana yaşamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yaşamaya Sevmek nedir öğrenmeden Gençliği görmeden yaşlanmaya Gözlerden uzak sevişmek dururken İç dünyamızı korumak uğruna İşte sonunda yalnızız baş başa Tıpkı bir dalın son direkleri |
Nenni Bebek - Barış Manço
Elmalıdan çıktım yayan Emmim atla dayın yayan Dayan hey dizlerim dayan Bebek beni neyledin Yaktın yıktın kül eyledin oy Nenni nenni nenni nenni nenni nenni bebek oy Nenni nenni nenni nenni nenni nenni bebek oy Eve var deveden yüce Deveyi yüklettim gece Nicedeyim anam nice Bebek beni neyledin Yaktın yıktın kül eyledin oy Nenni nenni nenni nenni nenni nenni bebek oy Nenni nenni nenni nenni nenni nenni bebek oy Bir taş attım yuvarlandı Gitti beşiğe dayandı Yavrum uykudan uyandı Bebek beni neyledin Yaktın yıktın kül eyledin oy |
Ne Köy Olur Benden Ne De Kasaba - Barış Manço
Kim demişse iki gönül bir olunca Samanlık seyranmış birde ban sorsa El kızı doyar çavdar ekmeğiyle Babası büyütmüş baklava börekle Geriye ne kaldı bir kuru sevdayla Ne köy olur benden ne de kasaba Gerçekler yaşam gibi ağır ağır önümden geçiyor Yine de merhaba Bir yaşam gerçek gibi ağır ağır sonuna geliyor Son bir merhaba |
Nane Limon Kabuğu - Barış Manço
Eski adamlar doğruyu söylemiş Bir çiçekle bahar olmaz Kişi kendini bilip sağa sola sormalı Can pazarı bu oyun olmaz Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü Sonunda şifayı kapıpta şaşırınca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman Ha ha ha ha ha içine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman Ha ha ha ha ha hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman Ha ha ha ha ha bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:28 . |