![]() |
Ağla Diyorsun Bana
Ağla Diyorsun Bana
ey yürekli değişen kesinlik bencil bir kinin erdeminde boğulan karınca -ağla diyorsun bana senin ülkende gözlerim kaldı inatla suladım yüreğimi sıradan bekleyişler ve kederli hıçkırıklar yarattım sana körpe sevinçler veren ıslak ve karanlık sokaklardan -ağla diyorsun bana gözyaşları aşkın kanıtı mı? |
Adın Senin
Adın Senin ![]() Saçlarına can veren yıldızlar nerde gülüm Hangi ferman dokundu bakışlarına senin Belki sahrada değil, şimdi göklerde gülüm Taşıyor bulutları gözlerinde, nazenin Senin her kirpiğinde bir dervişin ahı var Muhteris aynaların eskidiği yerdesin Yüzünde en çaresiz devlerin günahı var Zamanı sonsuzluğa bağlayan mahşerdesin Divan-ı harbe giden yiğitlerin ardında Kanayan kitaplara gül götüren yağmurum Hüznü bir tabut gibi buluyorum derdinde Senin toprağın için çırpınıp ağlıyorum Memnu bir zerrin kadar edalı ve soylusun Gamzelerinde nazlı kıvılcımlar gizlenir Bağbozumunda bile yediveren boylusun Gün olur ki, kalbinde gözlerin filizlenir Bu sevda dayanılmaz bir ağıttır zülfünde Rüzgarın her busesi içimde kurşun olur Yıldız kayar, ay susar geceye güldüğünde Dağda çiğdem solarken çölde ceylan vurulur Ben bu yol ayrımında sensiz olsam ne çıkar Kahra göçen kuşların kanatlarında kaldın Ölümün gözyaşları bir gün hicranı yıkar Tarihe bir sır gibi düşer senin de adın |
Öğrendim ki...
ÖĞRENDİM Kİ...
. Farkında mıyız acaba ? Yıllar sonra öğrendim ki... Öğrendim ki, Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, gerisini karşı tarafa bırakırsınız. Öğrendim ki, Güveni geliştirmek yıllar alıyor Yıkmak 1 dakika. Öğrendim ki, Hayatında nelere sahip olduğun değil, kiminle olduğun önemli. Öğrendim ki, Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün, Ama sonrası için bir şeyler bilmek gerek. Öğrendim ki, Kendini en iyiyle kıyaslamak değil, Kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir. Öğrendim ki, İnsanların başına ne geldiği değil, O durumda ne yaptıkları önemli. Öğrendim ki, Ne kadar küçük dilimlersen dilimle, Her işin iki yüzü var. Öğrendim ki, Olmak istediğim insan olabilmem çok zaman alıyor. Öğrendim ki, Karşılık vermek düşünmekten çok daha basit. Öğrendim ki, Sevdiklerinle iyi ayrılman gerek. ***8216;***8217;Bittim***8217;***8217; dediğin andan itibaren, daha pilinin bitmesine çok var. Öğrendim ki, Sen tepkilerini kontrol edemezsen, Tepkilerin hayatını kontrol eder. Öğrendim ki, Kahraman dediğimiz insanlar bir şey yapılması gerektiğinde, Yapılması gerekeni Şartlar ne olursa olsun yapanlardır. Öğrendim ki, Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor. Öğrendim ki, Bazı insanlar sizi çok seviyor, Ama nasıl göstereceğini bilmiyor. Öğrendim ki, Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterirseniz, Bazıları hiç karşılık vermiyor. Öğrendim ki, Para ucuz bir başarı. Öğrendim ki, En iyi arkadaşla sıkıcı an olmaz. Öğrendim ki, Düştüğün anda seni tekmeleyeceğini düşündüklerinden bazıları, Seni kaldırmak için elini uzatır. Öğrendim ki, İki insan aynı şeye bakıp, farklı şeyler görebilirler. Öğrendim ki, Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır. Öğrendim ki, Her şartta kendisi ile dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor. Öğrendim ki, Hiç tanımadığın insanlar 2 saat içinde hayatını değiştirir. Öğrendim ki, Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatır. Öğrendim ki, Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. Öğrendim ki, Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa kullanılsın, Anlam yükü o kadar azalır. Öğrendim ki, Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasındaki çizginin, Nereden geçtiğini bulmak zor. Öğrendim ki, Gerçek arkadaşların arasına mesafe girmez, Gerçek aşkların da! Öğrendim ki, Tecrübenin kaç yaş günü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, Ne tür deneyimler yaşadığınızla ilgisi var. Öğrendim ki, Aile hep insanın yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan da ilgi, sevgi ve güven görebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil. Öğrendim ki, Ne kadar yakın olurlarsa olsunlar, En iyi arkadaşlar da üzebilir. Onları affetmek gerekir. Öğrendim ki, Bazen başkalarını affetmek yetmiyor, Bazen insanların kendisini affedebilmesi gerekir. Öğrendim ki, Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın, Dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. Öğrendim ki, Şartlar ve olaylar, Kim olduğumuzu etkilemiş olabilir, Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. Öğrendim ki, 2 kişi münakaşa ediyorlarsa Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. Öğrendim ki, Her problem kendi içinde bir fırsat saklar Ve problem fırsatın yanında cüce kalır. Öğrendim ki, Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, Pişmanlığı uzun yıllar sürüyor***8230; |
An geliyor, tıkanıp kalıyorum bir yerlerde... Nefesim kesiliyor, soluksuz kalıyorum.
Kalbim senin yanındaki gibi hızlı çarpmıyor. Gözlerim senin yanındaki gibi güzel bakmıyor. Güneş bile senin olmadığın bir sabaha dünyayı ısıtarak doğmuyor, üşütüyor beni... Ay gecemi aydınlatmıyor, karanlığa gömüyor beni... Mevsimlerin döngüsünde hep kışta takılıp kalıyorum, yaz gelmiyor buralara. Üşütüyor yokluğun, ayazında titretiyor. İçimi yakıyor, dışımıysa ne sen sor ne ben söyleyim. Acılara uyuyorum, mutluluklara uyanıyorum. Mavi gökyüzü seni bana getirsin istiyorum. Gecenin zifiri karanlığında elin elimde, gözün gözümde yeniden doğalım istiyorum. Yağan yağmurla birlikte düş dudaklarıma, hecelerimi sustur, cümlelerime nokta koy istiyorum. Gir gönlümün sokağına, cadde cadde keşfet, karış karış topraklarının sana ait olduğundan artık emin ol istiyorum. Gel bana, şehrimi fethet, ruhuma karış, benliğimde kaybol istiyorum. Varlığın bile huzur veriyor bana! Evet işte bu. Mutlulukların en büyüğü bu olsa gerek... Aynı anı yaşamasakda aynı şehirde nefes almak, her gece aynı gökyüzünde buluşmak seninle... Dünyalara bedel bir şey bu. Eğer bu delilikse evet deliyim. Delisine, deli divane aşık olan bir deliyim. Delisi için dünyanın şah damarını kesebilecek bir deliyim. Delisi uğruna yaşama istifasını verecek, nefesinden geçeçek bir deliyim. En büyük delilik değil mi zaten bir deliyi sevmek? En büyük delilik değil mi hiç dönmeyecek olanı beklemek? Ve en büyük delilik değil mi divane olup sokak sokak gezmek? Hadi, gel o mavi gözlerine kurban olduğum yar! "Bekle beni, sakın bir yere." dedin, bekledim, beklicem, gerekirse ömrümün sonuna kadarda beklerim ama hasret çukurun her geçen gün kalbimde biraz daha derinleşiyor. |
Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi...
Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsar mı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesten başkaydı işte... Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı... Ne güzeldiler sen bilmiyordun... BEN SENİ SEVİYORDUM... Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalarak Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteleyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller... Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun... Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yağmurlar yağdı, serin haziran akşamları Derken bir gün uzaktan gördüm seni... Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zamanki gibi... Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi... |
bir koltuğa bıraktım bedenimi
kıpırtısız kapadım gözlerimi nihayet gelen geceyi dinliyorum... tütünle harmanladım sevdanı nefes nefes içime çekiyorum ne çok gürültü yapıyor yıldızlar ve ben seni ne çok özlüyorum... şehir uzanmış ayaklarımın dibine sereserpe çok uzak ışıklar göz kırpıyor bulutlara görüyorum gecenin ağırbaşlı laciverdini işveyle kışkırtıyor ayışığı gülümsüyorum ne çok gürültü yapıyor yıldızlar ve ben seni ne çok özlüyorum... aç bir martı kopmuş sahilden dolanıyor bu saatte kanatları bölüyor tenhalığını bir bacanın irkiliyorum... durup bana bakıyor düşünceli hayret ediyorum gagasını aralıyor bir şeyler anlatıyor sanki evet...'bekle' diyor duyuyorum... ne çok gürültü yapıyor yıldızlar ve ben seni ne çok özlüyorum... kocaman bir ateş böceği gibi göz alıcı ışıklarıyla bir uçak geçiyor başımın üstünden ardından bakıyorum... bir eski saba geçiyor aklımdan 'seni herkesten kıskanıyorum, kalbimi yaktın,ah...yanıyorum' umarsız söylüyorum... ne çok gürültü yapıyor yıldızlar ve ben seni ne çok özlüyorum |
Sen bu akşam hayal kurmak istiyorsun...
sen bu akşam hayal kurmak istiyorsun biliyorum kilometrelerce uzaktan gelen kelimelerin virgülü noktası hecesi sesinin buğusu ki bir salkım kara üzüm gibi hareli buydu anlatmak istediği hasretten geçen trenlerin rüzgarı gibi anılar tünelinin esir karanlığına ok gibi saplanmak istiyorsun satır aralarında okuma hüznümü bırak dağınık kalsın bir bekar yatağı gibi tutkular bir haremlik sofasının eprimiş dantel örtülü orta masasında isli aleviyle hala yanan bir şamdanda unuttum kendimi altın varaklı bir endam aynasından seyredip avunuyorum güzelliğini bırak hayaletlerim beni avutsun sen bu akşam hayal kurmak istiyorsun biliyorum lakin vakit geç güzelim git git söyletme beni anlatamam yaşayamam yaşatamam sana bendeki ben'i yaklaştı git gide ellerim cehennem alevlerine kıyamam kavrulursun... git... git ne olursun... |
FELEK
Arzımı almadım geçen yıllardan , Bir anda belimi kırdın be felek ! Şaşırdım dünyanın garip haline , Sağ gösterip soldan vurdun be felek ! Ne gençlik dinledin, ne hasta, yaşlı . Hayatın yolları, çakıllı taşlı . Takvimlere baktım, nasıl telaşlı ? Zamanın çarkını kurdun be felek ! Gözlerde fer bitti, başa ak düştü . Her türlü çileyle yaşamak düştü . Bu yükü sabırla taşımak düştü ; Sırtıma ne dertler sardın be felek ! Örmeye kararlı kader ağını , Yıprattın ömrümün güzel çağını. Virane eyledin gönül bağımı ; Gelip de kapımda durdun be felek ! |
ALDANMA CAHİLİN KURU LAFINA
Aldanma cahilin kuru lafına Kültürsüz insanın külü yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hâli yalandır Cahil okur amma alim olamaz Kâmillik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler deli yalandır |
DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın. Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:03 . |