![]() |
Ferayidir Kızın Adı Ferayi
Muğla-Galip Birgili-Raziye Gülten-Muzaffer Sarısözen Ferayidir Kızın Adı Ferayi Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Türkmen Kızı Katarlamış Mayayı Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Rinni Rinna Rinni Rinna Rinanay Rinanay Da Aman Da Yandım Ferayi Demirciler Demir Döver Tunç Olur Öf Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Sevip Sevip Ayrılması Güç Olur Öf Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi |
Fırat Kenarının İnce Dumanı
Şanlıurfa-Mehmet Güzelgöz-Mehmet Özbek Fırat Kenarının İnce Dumanı Dağlara Yayılır Seher Zamanı Ben Yarimden Kestim Artık Gümanı Bülbül Bülbül Ne Ağlarsın Yuvan Mı Yoktur Bülbül Bülbül Yoksa Benim Gibi Sızlar Yaran Mı Çoktur Bülbül Şu Dağlardan Aşalım Di Gel Gel Ağlaşalım Karşı Karşıya Fırat Kenarında Koyunlar Kuzlar Yanıma Gelmiyor Gelinler Kızlar Değmeyin Yarama Derindir Sızlar Bülbül Bülbül Ne Ağlarsın Yuvan Mı Yoktur Bülbül Bülbül Yoksa Benim Gibi Sızlar Yaran Mı Çoktur Bülbül Şu Dağlardan Aşalım Di Gel Gel Ağlaşalım Karşı Karşıya |
Mahpushane İçinde Attım Postumu
Orta Anadolu-Ahmet Yamacı-Ahmet Yamacı Mapushane İçinde Attım Postumu (Oy Oy) Şimdi Bildim Düşman İle Dostumu Aziz Arkadaşlar Bize Küstü Mü (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım Mapushane İçinde Yanıyor Gazlar (Oy Oy) Oturmuş Mapuslar Çalınır Sazlar (Bayramdan Bayrama Çalınır Sazlar) İdama Gidenin Ciğeri Sızlar (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım |
İçinde Attım Postumu
Orta Anadolu-Ahmet Yamacı-Ahmet Yamacı Mapushane İçinde Attım Postumu (Oy Oy) Şimdi Bildim Düşman İle Dostumu Aziz Arkadaşlar Bize Küstü Mü (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım Mapushane İçinde Yanıyor Gazlar (Oy Oy) Oturmuş Mapuslar Çalınır Sazlar (Bayramdan Bayrama Çalınır Sazlar) İdama Gidenin Ciğeri Sızlar (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım |
Merdo
Aşık Mahzuni Şerif Sana Bir Gün Olsun Gülmedi Hayat Kaderi Berbat Merdo Burası Gurbet Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi Köprünün Başında Merdo Pusu Kurarlar, Seni Ararlar Merdo İzin Sorarlar Seni Kırarlar Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi Mahzuni Yanıyor Derdo Bitti Baharım Bahar Aylarım Merdo Soldu Bağlarım Yeşil Bağlarım Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi |
Mert Dayanır Namert Kaçar
Kars-Aşık Dursun Cevlani-Muzaffer Sarısözen Mert Dayanır Namert Kaçar (Yavrey Hey) Meydan Gümbür Gümbürlenir Şahlar Şahı Divan Açar Divan Gümbür Gümbürlenir Yiğit Kendini Öğende (Yavrey Hey) Toplar Menzili Döğende Şeşber Kalkana Değende Kalkan Gümbür Gümbürlenir Top Atılır Kal'asından (Yavrey Hey) Hak Saklasın Belasından Köroğlu'nun Narasından Her Yan Gümbür Gümbürlenir |
Mevlam Bir Çok Dert Vermiş
Malatya-Kemal Çığrık-Nida Tüfekçi Mevlam Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş. Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari. Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim. Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. |
Mihriban
Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Sarı Saçlarına Deli Gönlümü Bağlamışım Çözülmüyor Mihriban Ayrılıktan Zor Belleme Ölümü Görmeyince Sezilmiyor Mihriban Yar Deyince Kalem Elden Düşüyor Gözlerim Görmüyor Aklım Şaşıyor Lambada Titreyen Alev Üşüyor Aşk Kâğıda Yazılmıyor Mihriban Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama Aşk Deyince Ötesini Arama Her Nesnenin Bir Bitimi Var Ama Aşka Hudut Çizilmiyor Mihriban |
Minnet Eyledikçe
Aşık Dertli Minnet Eyledikçe Aksine Döner Etmeyelim Çarkı Devrana Minnet Geceler Muhabbet Şem'ası Yanar Hacet Değil Mah-I Tabana Minnet Ezberden Okuduk Aşk Kitabını Anladık Sofunun Her Sevabını Saki Sundu Bize Hayat Abını Kalmamıştır Ab-I ******a Minnet Müminler İşine Münafık Şaşa Münkürler Başını Ko Vursun Başa Kana At Tacını Giydikten Sonra Ne Sultana Minnet Ne Hana Minnet Erenlen Bezmine Giremez Namahrem Bu Yolda Baş Veren Olurmuş Mahrem Dost Derdinden Buldu Derdine Merhem Dertli Etmez Gayrı Dermana Minnet |
Öl Deseydin Ölmez Miydim
Erkan Yoksuli Be Hey Vicdansız Yüreksiz Öl Deseydin Ölmez Miydim Sen Efendi Ben De Köle Ol Deseydin Olmaz Mıydım Tutuşurdum Ateşinle Ölürdüm Senin Uğrunda Diz Çöküp Önünde Secde Kıl Deseydin Kılmaz Mıydım Gerek Yoktu Yanmalara Yanıpta Kül Olmalara Benim İçin Ummanlara Dal Deseydin Dalmaz Mıydım Bilirsin Sevdandır Ahtım Ne Taç İsterim Ne Tahtın Yüreğinde Bin Yıl Mahkum Kal Deseydin Kalmaz Mıydım Yanardım Yanardağ Gibi Püskürürdüm Lavlar Gibi Sonbaharda Yaprak Gibi Sol Deseydin Solmaz Mıydım Şansım Ayrılıktan Yana Kül Olmuşum Yana Yana Erkan Yoksuli Sen Bana Kul Deseydin Olmaz Mıydım |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:49 . |