![]() |
Aynı şey deilmi bırakıp gittiğinde de acı çekiyorsun asıl şimdi aşk ne öğreniyorsun .
|
Benim Olmasanda
Sen benim en eski alışkanlığımsın
Belkide ben doğmadan seninle yaşamaya Seni unutmamaya mahkum edilmiş Bir ömür boyu her nefes alışımda Nefesimin yarısının sen olması sağlanmış Sen benim en büyük zaafımsın Hiçbir şekilde ve koşulda karşı koyamadığım Ne zaman gelirsen evet dediğim Gelen sen olursan başımla kabul ettiğimsin Sen benim en büyük pişmanlığımsın Hayatımın bir devrini kaplayan Saniyesini bile tekrar yaşamayı istemekten kendimi alıkoyamadığım Dizlerimin bağını çözen, yüzümü kızartan, Ve bile bile sevmekten vazgeçemediğimsin Sen benim unutamadığım, unutamayacağımsın Düşünmekten acıda olsa zevk aldığım Adını besmele gibi dilimden düşüremediğim Beynimle kalbimin en acımasız savaşı Ve her seferinde savaşın galibi olansın Sen benim olmasanda ÖMRÜM, AŞKIM, YALANIM, GERÇEĞİM, HERŞEYİMSİN. |
Gün Gördük
Gün gördük bıçak sırtında,
Gün gördük soluğu yangındı alev, alev, Gün gördük gülü dikenlim, Çıkmaya çalışırken yaşamın yokuşunu, Tutunduğumuz dallar geldi elimize. Ördüğümüz duvarlar mahpushane oldu bize. Gün gördük saçma sapan, yürek tasalı, Yetiştirdiğimiz ağaçlar bize yabam, Kan akıttığımız topraklar, Ve dağlar, Ovalar, Ve denizler, Çöldü serinliği bize uzak, Sanki boz kır oldu bizim için servideki yaprak. Gün gördük bakır cengi yaşamı, Düğün halaya çevirdik, Ansızın umulmadık bir akşam. Yani ellerimiz güldü öyle bir akşam, Ve dikenli idi soluduğumuz yaşam. Umut dolu geleceğe bakan gözlerimiz, Sevda yüklü sözlerimiz, Olmadı değil mutlu günlerde akşam. Gün gördük konuşmadık, yani dil suskun, Gün gördük göz göreni görmezde, El tutuğu inkârda. Gün gördük, Kulak çığlıklara kapamıştı kapısını. Gün gördük, Düşünce vardı sevgiye kurmuştu tahtını, Düşümce vardı ihanette, Düşünce vardı şaşkınlıkta, Düşünce vardı almıştı sanki Dünyamızın tapusunu. Gün gördük gülü dikenlim, Korku dolu akşamlara koşan. Gün gördük yalnızlık ve ölüm kokan. Gün gördük ****ni inkardan korkan. Oysaki gülü dikenlim, Gün kendini inkar etmezse olurmu akşam? Bir sonraki bir evvelkini inkar etmezse sürmezki yaşam. Erdal Eren anısına... |
Al***305;nt***305;:
|
Hiç Sevmedinmi Beni?
Hiç sevmedin mi beni?
Sevmedin Sevsen bırakıp gidermiydin? Diyelim ki gittin Bir kez olsun aramazmıydın..?özlemezmiydin..?sesimi duymak istemezmiydin..? Sevseydin isterdin ama sen sevmedin ki..! ''yürek dayanmıyor bu gidişe sonsuz bir ucurumdayım sanki..ama dön desen de dönemem artık..'' Gidişinin yeri var yüreğimde ama dönüşünün olmayacak bilesin. Sen gittin,ve gittiğin gün bittin Sen o gün beni de bitirdin ''derin bir mavi var orada içinde kaybolmak gerek boğulmak gerek yüreğine akmak gerek '' Engin bir okyanusu aşardım hep o gözlerde..çoğu zaman kaybolur hatta boğulurdum. sonra bir baktım dipteyimne o güzellik var etrafımda ne de kurtulabılecegım bır fırsat''allahım tutsun ellerimden bırakmasın beni deniz gözlüm ağlatmasın gözlerimi '' Ardından gittiğin geldi aklıma Gittin ve bittin Kurtulsam bile faydasız artık Bundan sonrasında her yaşanmışlığın ardında kalan korkulardan biri olacak o gözler Yüreğimi acıtcak Anılarımı hatırlatcak. .. Derin gözlerin artık çok derin gelmekte ve bana korku vermekte bilesin Ne bir daha dalarım,nede bir daha korkumu yenmeye çalışırım.. Ben hala yeni umut bekliyorum sevgili Seni değil Artık gitmişsin dönmüşsün kimin umrunda? Benim olmadığı kesin |
Sana, Bana, Vatanima, Ülkemin Insanlarina Dair .
``Telgrafin tellerini kursunlamali***8217;***8217;
Öyle degildi bu türkü bilirim Bir de içime -Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen- Bir posta katari gibi simsiyah dumanlar dökerek Bazan gelmesi beklenen bazan ansizin çikagelen Haberler bilirim mektuplar bilirim. Gamdan daglar kurmaliyim Kayalari kelimeler olan Kirk ikindi saymaliyim Kirk gün hüzün bosaltan omuzlarima saçlarima Saçlarinin akisini anar anmaz omuzlarindan Bastan ayaga islanmaliyim Gam daglarina çikip naralar atmaliyim. Içimde kaynayan bir mahser var Bu mahser birde annelerinin kalbinde kaynar Çünkü onlar yün örerken pencere önlerinde Ya da çamasir sererken bahçelerinde Birden aliverirler kara haberini Okul dönüsü bir trafik kazasinda Can veren ogullarinin. Bir de gencecik asiklarin yüreklerini bilirim Bir dolmusta yorgun soförler için bestelenmis Bir sarkidan bir kelime düsüverince içlerine Karanlik sokaklarina dalarak sehirlerin Beton apartmanlarin sagir duvarlarini yumruklayan Ya da melal denizi parklarin issiz yerlerinde Örnegin Hint Okyanusu gibi derin Isyanin kapkara sularina dalan. Nice aksamlar bilirim ki Karanligini Bir millet hastanesinde Dokuz kisilik kadinlar kogusu koridorunda Basini kalorifer borularina gömmüs Beyaz giysilerinden uykular dökülen tabiplerden Haber sormaya korkan Genç kizlarin yüreginden almistir. Bir de baharlar bilirim Apartman odalarinda büyüyen çocuklarin bilmedigi bilemeyecegi Anadolu bozkirlarinda Istanbul***8217;dan çikip Diyarbekir***8217;e dogru Tekerleri yamali asfaltlari bir agustos susuzlugu ile içen Cesur otobüs pencerelerinden Bilinçsiz bir bas kaymasi ile görülen Evrensel kadinlarin iki büklüm çapa yaptiklari tarla kenarlarinda Çiplak ayaklari yumusak topraklara batmis irgat çocuklarinin Bir ellerinde bayat bir ekmegi kemirirken Diger ellerinde sarkan yemyesil bir soganla gelen. Yazlar bilirim memleketime özgü Yigit köy delikanlilarinin Incir çekirdegi meselelerle birbirlerini kursunladiklari Birinin ölü dudaklarindan sizan kan daha kurumadan Üstüne cehennem güneslerde gögermis mor sinekler konup kalkan Digeri kan ter içinde yayla yollarinda Mavzerinin demirini alnina dayamis Yüregi susuzluktan bunalan Içinden mahpushane çesmeleri akan Ansizin parlayan keklikleri jandarma baskini sanip Apansiz silahina davranan Nice delikanlilarin figüranlik yaptigi Yazlar bilirim memleketime özgü Güzler bilirim ülkeme dair Karsiliksiz kalmis bir sevda gibi gelir Kalakalmis bir kiyida melül ve tenha Kalbim gibi Kaybolmus daracik ceplerinde elleri Titreyen kenar mahalle çocuklari Bir sicak somun için, yalin kat bir don için Dökülürler bulvarlara yapraklar gibi. Kadinlar bilirim ülkeme ait Yürekleri Akdeniz gibi genis, solugu Afrika gibi sicak Gögüsleri Çukurova gibi münbit Dag gibi otururlar evlerinde Limanlar gemileri nasil beklerse Öyle beklerler erkeklerini Yaslandin mi çinar gibidir onlar sardin mi umut gibi. Isyan siirleri bilirim sonra Kelimeler ki tank gibi geçer adamin yüreginden Harfler harp düzeni almistir misralarinda Kimi bir vurguncuyu gece rüyasinda yakalamistir Kimi bir soygun sofrasinda isikli sofralarda Hirsizin girtlagina tikanmistir. Müslüman yürekler bilirim daha Kizdi mi cehennem kesilir sevdi mi cennet Eller bilirim hasin hoyrat mert Alinlar görmüsüm ki vatanimin cografyasidir Her kirisigi sorulacak bir hesabi Her çizgisi tarihten bir yapragi anlatir. Bütün bunlarin üstüne Hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim Vatanim milletim tüm insanlar kardeslerim Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna adin gelmeli Adin kurtulustur ama söylememeliyim Can kusum, umudum, canim sevgilim. |
fena değil eline sağlık
|
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan----Pir Sultan Abdal
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Koyun beni Hak aşkına yanayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Benim pirim gayet ulu kişidir Yediler ulusu, Kırklar eşidir On İki İmamın server başıdır Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Kadılar müftüler fetva yazarsa İşte kemend, işte boynum asarsa İşte hançer, işte kellem keserse Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Ulu mahşer günü olur Divan kurulur Suçlu, suçsuz gelir anda derilir Piri olmayanlar anda bilinir Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Pir Sultan'ım arşa çıkar ünümüz O da bizim ulumuzdur pirimiz Hakka teslim olsun garip canımız Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
Sevmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz?...
Bir kimseyi sevmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz?...
Bir ağacı, bir kuşu ya da bakıp gözettiğiniz bir evcil ******ı sevebilir misiniz?... ... Size hiç bir karşılık vermese, gölgesinden de yararlanmasanız, arkanızdan da gelmese, size bağımlılık da duymasa gene de sevebilir misiniz?... ... Çoğumuz böyle bir sevgiye kapalıyız, çoğumuz bu biçimde sevemeyiz, çünkü sevgi bizim için her zaman, kaygıyla, tedirginlikle, kıskançlıkla, korkuyla çevrelenmiştir... ... Yalnızca sevip sevgiyi orada bırakmak istemiyoruz, sevip de sevmekle yetinemiyoruz, sevgimize bir karşılık bekliyoruz... ... Bu isteğimizle de başka bir kimseye bağımlı olmuş oluyoruz... İşte bunun için sevin ve bununla yetinin... ... Sevgi bir tepki değildir. Eğer siz, ***8220;Beni severseniz, ben de sizi severim***8221; diyorsanız bunun adına ticaret derler, alış veriş derler... Sevmek karşılık beklememektir... |
~Dokunsalar ağlayacağım~ ***8216;İyi***8217; demek adettendir ya ! ***8216;İyiyim***8217; dedim***8230; Değilim. Anlatılması zor bir duygu içimde ki. Her harf Her kelime Ve her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor dilime getiremediklerimi. Birgün konuşmayı unutmak, sadece susmak istiyorum. Birgün susmayı unutmak, olur olmaz konuşmak istiyorum. ***8216;Kime, neye konuşursan konuş***8217; diyorum***8230; Yeter ki susma! Hiçbir söz yetmiyor, beni 'bana' anlatmama***8230; Dinleyemiyorum kendimi, acımadan içim***8230; Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu***8230; Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça***8230; Bir anlık değil, boğulduğum bilinmezlik. Acısı çıkıyor sustuklarımın. Oysa ben iyiyim görünürde ! Anlamını içime çeke çeke mutluluğa erişemiyorum... Ya hep ben fazla geldim ya da hep bir şeyler eksik kaldı***8230; Şimdi iyi olan ne varsa, üzerine çizgi çekemediğim kırgınlıklar sarıyor dört yanını. Ve ben, İyi olmanın eşiğinde, korkulara kapılıyorum anlamadığım bir biçimde***8230; Sebebim yok. Belki de çok***8230; Biliyorum; Ben bile kendimi anlayamıyorken anlaşılmayı beklemek, hayalden de öte . Ben kendimi, Görmüyorum Duymuyorum Ve bilmiyorum***8230; Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu***8230; Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça***8230; |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:30 . |