A-Z ye Herkonu

A-Z ye Herkonu (http://www.herkonu.eu/index.php)
-   Futbol (http://www.herkonu.eu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   ***Galatasaray*** (http://www.herkonu.eu/showthread.php?t=405)

Hasani 27.04.08 22:12

Hasani 27.04.08 22:13

Hasani 27.04.08 22:14

Hasani 27.04.08 22:18

Maçtan sonra sevgi yumağı!

Galatasarayımız, Turkcell Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek, ligin bitimine 2 hafta kala 3 puan farkla liderliğe oturdu ve şampiyonluk yarışında çok büyük avantaj yakaladı.

Galatasaraylı futbolcularımız maçtan sonra saha içinde çok büyük sevinç yaşadılar.
Sarı-kırmızılı futbolcularımız, önce kapalı tribünün önüne giderek, buradaki reklam panolarının önüne çıktı ve omuz omuza, taraftarımızla birlikte şarkılar söyleyerek galibiyeti kutladılar. Futbolcularımız daha sonra tüm tribünleri dolaşarak, taraftarlarımızın sevincine ortak oldular.

Bu arada Arda, Ümit ve Sabri, saha ortasına dek gelerek tribünlere ''3'lü'' çektirdi.
Galatasaraylı taraftarlarımız da 3 puan öne geçmenin verdiği mutlulukla tribünleri ''Şampiyon Cim Bom Bom'' sesleriyle adeta inlettiler. Taraftarlarımız, uzun süre tribünleri terketmeyerek, tezahüratlarıyla galibiyetin sevincini doyasıya yaşadılar.

Hasani 27.04.08 22:20

"Mutlu sona ulaşmak istiyoruz"

Turkcell Süper Lig'deki derbi maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenen ve liderliği devralan Galatasarayımızda, teknik sorumlumuz Cevat Güler, son 2 haftaya girilirken ciddiyetlerini kesinlikle bırakmayacaklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Cevat Güler, her iki takım için de büyük önem taşıyan, mücadele gücü yüksek bir maç oynadıklarını belirterek, ''Her iki takımın oyuncuları da üst düzeyde bir oyun ortaya koydu ve biz gol bulduk. Kazandığımız için sevinçliyiz. Ligde son 2 haftaya girilirken şimdi avantajlı bir şekilde devam ediyoruz'' dedi.

Ligi bir maraton olarak olarak görmeleri gerektiğini anlatan Güler, verdiği örnekte bir maratoncunun stratejisini anlatarak, ''Son 600 metreye iyi bir şekilde girmek yeterli olmaz. Eğer yavaşlarsa yakalanır. Biz de bu bilinçle son 2 haftaya gireceğiz ve mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

Güler, hakemin yönetimiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, ''Verilen kararlar, geçerli kararlardır ve doğrusunu ve yanlışını tartışmamak gerekir. Tartışmak bize düşmez'' derken, ''Peki hakem hatasıyla kaybetseydiniz de aynısını söyler miydiniz?'' biçimindeki ikinci soruya ise ''Evet'' yanıtını verdi.

-''LINCOLN, OYNAMAYI ÇOK İSTİYORDU''-
Güler, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyen takımın yıldız ismi Lincoln'ün, oynamayı çok istediğini söyledi.
Sabah yaptıkları deneme sonrası, toplantıda Lincoln'ü oynatmama kararı aldıklarını belirten Güler, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe karşısında sağlam bir şekilde oynayamayacağı görüşü ortaya çıktı ve biz de kadrodan çıkarttık. Bu ihtimali gözönüne alarak zaten 19 kişilik bir kadroyu kampa almıştık. Böyle mücadele gücü yüksek bir karşılaşmada yer alamayacağı ortaya çıktı. Kendisi oynamayı çok istedi ama doktorlarımızın raporu doğrultusunda bu kararı aldık. Sivasspor maçına yetişir mi, onu da bilmiyorum. Ama çok kolay değil diye düşünüyorum.''

Güler ayrıca, diğer sakat oyuncuların maçı izlemeye gelmelerine karşın, Lincoln'ün neden statta olmadığının sorulması üzerine de, ''Gelmeme nedenini bilemiyorum. Oynamayı çok istiyordu ve belki saha kenarında bu stresi yaşamak istemedi'' diye konuştu.

Hasani 27.04.08 22:22

puan yetiyor!

Turkcell Süper Lig'de Galatasarayımız, Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0 yenerek son iki haftaya büyük bir avantaj ile girdi. Bu karşılaşmanın ardından şimdi herkes elde kağıt kalem, hesap yapıyor. Galatasarayımız, Fenerbahçe, Sivasspor ve Beşiktaş'ın hesapları ayrı ayrı. Herkes, hangi sonucun kendisine neler getireceğini düşünüyor.

Galatasarayımız, en yakın iki rakibi Fenerbahçe ve Sivasspor'un 3, Beşiktaş'ın ise 6 puan önünde son iki haftaya lider olarak giriyor. Gelecek hafta Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Galatasarayımız, Turkcell Süper Lig'in son haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u konuk edecek. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından ligde ince hesaplarda başladı. İşte o hesaplar;

G.SARAY'A 4 PUAN YETİYOR!

Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup ederek 3 puan farkla liderliğe yükselen Galatasarayımız, kalan iki maçından 4 puan çıkarması durumunda şampiyon olacak. Ancak Galatasarayımız, Sivasspor'a yenilir, Fenerbahçe de Gençlerbirliği'ni yenerse, 3 takımın puanı eşitlenecek. Bu durumda 3'lü averajda iyi olan Fenerbahçe liderliği yeniden eline geçirecek ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atacak.

Hasani 27.04.08 22:24

Nonda tarihe geçti

Turkcell Süper Lig'de Galatasarayımızın Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği önemli maçın tek golünü atan Galatasaraylı Shabani Nonda, sarı-kırmızılı kulübümüzün tarihine geçti.

Ezeli rakiplerin ligdeki 100. lig maçında, Galatasarayımızın Fenerbahçe'ye karşı ligdeki 100. golünü atmak Kongolu futbolcu Nonda'ya kısmet oldu.

Maçın 37. dakikasında attığı kritik golle takımımızı 1-0 galibiyete taşıyan ve şampiyonluk yolunda avantajlı duruma getiren Nonda, aynı zamanda Galatasarayımızın, Fenerbahçe'ye karşı ligdeki 100. golüne imza koydu.

Ligde en son 19. haftada yapılan Bursaspor maçında gol atan Nonda, uzun süren suskunluğunun ardından derbide fileleri havalandırarak, bu sezon lig maçlarında 11. golünü kaydetti.

Hasani 27.04.08 22:26

Cezalı olmasaydım da oynayamazdım"

Galatasaraylı futbolcumuz Ümit Karan, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 1-0 yendikleri karşılaşmada, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Ümit Karan, takım arkadaşlarını kutladığını ifade ederek, ''Bugün futbolda çok güzel şeyler gördük, hem taraftar olarak hem de futbol olarak bakıldığında güzel bir maç oldu. Bütün arkadaşlarım güzel oyun sergiledi. Maça kazanma parolasıyla çıktık. Maça canlı başladık ve bunu rakibimiz hissetti. Gol dışında birkaç pozisyon daha bulduk, benim topum direkten döndü. Onlar da gol olabilirdi ama 1-0'lık net bir skorla kazandık'' diye konuştu.

Bu sezon çok olumsuzluk yaşadıklarını dile getiren Karan, ''Ama hiçbir zaman pes etmedik, yıkılmadık. Bu maçı hakeden taraf hakikaten Galatasaray Futbol Takımı'ydı. Sezon başından beri çok zorluklar çektik. Zaman zaman bazı futbolcular sıkıntı yaşadı. Herkes iyi katkı yapmak istedi. Kimsenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Herkes böyle bir maç oynamak istedi'' dedi.

Şu anda lider olduklarını ve önlerinde önemli 2 maçlarının olduğunu vurgulayan Ümit, ''Rehavete kapılmamamız gerekiyor. Basın da bizi şimdiden şampiyon ilan edebilirler. Bu oyunlara gelmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

-''OYNAMAK BENİM HIRSIMDI''-
Karan, sakat olduğu halde karşılaşmada forma giymesinin hırsı olduğunu dile getirdi.
Kendisini çalıştıran fizyoterapistlere teşekkürde bulunan Karan, şunları kaydetti:
''Doktorlar biraz tedirgindi. Günde yaklaşık 8 saat tedavi görüyordum. Kimse yetişeceğimi düşünmüyordu. Oynayıp oynamayacağım belli değildi. Ben oynamak istediğimi söyledim. Şu an da canım acıyor. Zaten cezalı duruma düşmeseydim de haftaya oynayamazdım. Maç içinde hissetmedim ama şu anda canım yanıyor. Oynamak benim hırsımdı. Başka arkadaşlar farklı düşünebilir. Başka futbolcu daha farklı davranabilir ama herkesin bu maçta oynamak istediğini düşünüyorum, buna Lincoln dahil.''

Ümit, hakemin kendisine sarı kart gösterdiği pozisyonla ilgili de, ''Bir pozisyonda faul yaptım ve hakem direkt kart gösterdi. Çok doğru bulmadım ama ne yapalım, bu durum adaleme iyi gelecek'' dedi.

Yanlizkalp 28.04.08 15:59

arkadaslar macin tamamini? nerde bulabiliriz?

elinde olan varmi?

Hasani 28.04.08 17:17

Zenginlik sustu yürekler konuştu

Dev maçta 37'de kaleci Volkan'ın hatasını Nonda affetmedi! Cimbom, bitime 2 maç kala mutlu son için dev bir adım attı!

Bir başka olur Aslanlar'ın düğünü! Dün Fenerbahçe'nin para içinde yüzen trilyonluk yıldızları sustu; Galatasaray'ın yürek savaşçıları konuştu! Şampiyonluğu isteyen, sahada terini son damlasına kadar akıtan, damarlarındaki tüm laktik asitleri tüketen Aslanlar, tarihi bir zafere daha imza attılar. Ali Sami Yen'de ruhsuzca mücadele edip tel tel dökülen Fenerbahçeli oyuncular, şampiyonluğa hiç inanmayan futbolcular topluluğu izlenimini verdi ve 25 milyon Fenerbahçe taraftarını kahretti!

Aşkın rengi sarı-kırmızı! Galatasaray, Ali Sami Yen'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi müthiş bir futbolla devirdi ve bitime 2 hafta kala şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı. Maçtan sonra muhteşem Galatasaray taraftarı ile sarı-kırmızılı futbolcuların sevgi gösterileri tam bir karnavala dönüştü. Ali Sami Yen'de 'GALATASARAY BAYRAMI' yaşandı! Galatasaray, 90 dakika çok üstün bir futbol ortaya koydu! Fener ise her hattı ile tel tel döküldü, Zico kenardan hüsranı seyretti!

100'ler güldü
Ezeli rekabette Cimbom'a "dalya" dedirten kritik gol Nonda'dan geldi.

F.Bahçe ile G.Saray dün akşam ligde 100'üncü kez karşı karşıya gelirken sarı- kırmızılı ekip, ezeli rakibine 100'üncü golünü attı. 1958-59 sezonunda başlayan bu rekabette bugüne kadar F.Bahçe 40 galibiyet alırken, G.Saray dünkü maçla birlikte galibiyet sayısını 29'a çıkardı. F.Bahçe'ye ligde 99 gol atan G.Saray dün akşam 100'üncü golüne Nonda ile kavuştu. F.Bahçe'nin ise toplam 128 golü bulunuyor. G.Saray ev sahibi olduğu 49 maçtaki galibiyet sayısını da 19'a çıkardı. Bu 49 maçta F.Bahçe'nin 11 galibiyeti var.

Hasani 28.04.08 17:19

Sezona bedel gol

12 haftadır suskun olan Kongolu yıldız Volkan-Edu anlaşmazlığından yararlandı, golü attı. Nonda stadı karnaval yerine çevirdi.

Bu sezon yabancılarından verim alamayan G.Saray'da kritik golü atma şansı Nonda'ya güldü. Ümit Karan'la birlikte gol umudu olarak sahaya sürülen Kongolu oyuncu, Volkan-Edu anlaşmazlığından fileleri havalandırarak şampiyonluk yolunda takımına büyük avantaj getirdi. Nonda 12 haftalık suskunluğunu da bozmuş oldu.

İKİ MAÇI DA ALACAĞIZ
Oynamadığı maçlarda yaptığı eleştirilerle özellikle Hakan Şükür'ün tepkisini çeken Nonda sahada kaldığı süre içinde G.Saray'ın en çalışkan ismi olarak dikkat çekti. Siyahi oyuncu, "İnandık ve kazandık. G.Saray camiası büyük zaferleri hak ediyor. Umarım son iki maçı da kazanarak şampiyon olacağız" diye konuştu.

Hasani 28.04.08 17:21

Özgür irade!

Nonda'yla işi bitiren sarı-kırmızılılar 2. mucizevi şampiyonluğa koşuyor.

KABUS SONA ERDİ
Günlerdir heyecanla beklenen derbiyi Galatasaray kazanırken, Fenerbahçe karşısında 6 maçlık yenilgisine de son vermiş oldu. Sezon içinde büyük sıkıntılar yaşamasına, teknik direktörünü kaybetmesine karşın yılmayan sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe'yi Nonda'nın 37. dakikada gelen golüyle mağlup ederek
şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Cimbom'da Ümit Karan'ın bir şutu da direkten döndü.

4 PUAN YETİYOR
Fenerbahçe'yi adeta sahadan silerek galibiyete ulaşan Galatasaray'da maç sonrası büyük sevinç yaşanırken, artık gözler kalan 2 maça çevrildi. 33. haftada Sivas ile deplasmanda ve son hafta Ali Sami Yen'de OFTAŞ ile karşılaşacak olan Galatasaray'a 4 puan yetecek. Cimbom, kalan iki maçtan birisinde berabere kalsa dahi şampiyonluğa ulaşacak ve 2 sezon önce olduğu gibi bir mucizevi başarıya daha imza atacak.

Hasani 28.04.08 17:23

Sivas maçında Ümit Karan yok Lincoln zor

Galatasaray'ın son haftalarda yükselen yıldızı, Turkcell Süper Lig'i tek derbi maça çıkmadan noktaladı

Lincoln bitti
Galatasaray'ın son haftalarda yükselen yıldızı, Turkcell Süper Lig'i tek derbi maça çıkmadan noktaladı.

ADALEDE SORUN VAR
Kalli'nin gidişiyle performansı yükselen ve sarı-kırmızılı takımı sırtlayan Lincoln, dün akşamki derbide de yer almadı. Sağ arka adalesinde zorlanma olduğu için önceki akşam F.Bahçe maçı kadrosundan çıkarılan Lincoln'ün, Sivas maçına yetişmesi de çok zor.

7.5 MİLYON EURO!
G.Saray'a 5 milyon euro bonservis ve yıllık 2.5 milyonluk maliyeti olan Brezilyalı oyuncu 7. haftadaki Beşiktaş maçında kadro dışı bırakılmış, 15. haftada sakatlığı nedeniyle F.Bahçe maçına çıkamamıştı. Beşiktaş maçının rövanşında ise kırmızı kart cezalısıydı.

Hasani 28.04.08 17:35

Zaferi bu fotoğraflarla bir daha yaşayın!

Fenerbahçe önünde aldığımız 1-0'lık galibiyeti en güzel bu fotoğraflar anlatıyor

Galatasarayımız dün gece Fenerbahçe'yi sahadan sildi ve şampiyonluğa artık çok yaklaştı. Sahada 11 Aslan yürekli futbolcu vardı, Fenerbahçeli oyunculara nefes bile aldırmadılar. Sarı-kırmızı formaya yakışanı yaptılar Kanarya'yı bitirdiler. Bu unutulmaz zaferemizi şimdi birbirinden güzel fotoğraflarla bir daha hatırlayalım. İşte zafer gecemiz...

Ali Sami Yen Stadı'nda hareket öğlen saatlerinde başladı. Sampiyon yolundaki bu zorlu dönemeçte taraftarlarımız takımımızı yalnız bırakmadılar ve stadımızı karnaval yerine çevirdiler.

İşte 11 Aslan, şampiyonluk size yakışır...

Fenerbahçeli oyuncuların Ali Sami Yen Stadı'na çıktıktan sonra yüzlerindeki korkuyu görmemek mümkün değildi...

İşte müthiş taraftarımız, Fenerbahçeliler'e bu pankartla iyi bir cevap verdiler...

Yönetimimiz bir dönem takımımızı çalıştırmış ve büyük başarılara imza atmış teknik adamlarımızı bu Önemli maça davet ederek birlik ve beraberlik duygusunu ön plana çıkardı.

Ve ardından müthiş mücadele başladı... Galatasarayımız maça çok hızlı başladı ve ilk dakikadan itibaren gol için Fenerbahçe kalesine yüklendi. Tüm futbolcularımız iki kişilik koşuyor, Fenerbahçeli oyuncuların rahat topla oynamasına izin vermiyordu ve aradıkları golü de Edu ve Volkan'ın hatası sonucunda buldular.

Dün gecenin kahramanı olan Nonda, attığı golden sonra sevincini ilk olarak Galatasarayımız'ın artık simgelerinden biri haline gelen amigomuz Sezgin ile kutladı. Sezgin'in ve Nonda'nın sevinci objektiflere böyle yansıdı.

Sezgin'in ardından Nonda'yı kutlayan isim forvetteki yıldızlarımızdan Ümit Karan'dı. Nonda ve Ümit ortaya koydukları futbolla Fenerbahçe savunmasını çok zorladılar. Görevlerini fazlasıyla yapan golcü oyuncular maçın ikinci yarısında gönül rahatlığıyla yerlerini yedek kulübesindeki arkadaşlarına bıraktılar.

Derbi maçın en rahat isimlerinden biri kalecimiz Aykut'tu. Tam 516 dakikadır kalesini gole kapatan başarılı file bekçimiz, Nonda'nın attığı golden sonra sevincini tribünlerimizle paylaştı.

Fenerbahçe'nin geliştirdiği nadir ataklardan biri. Bu ataklarda savunmamız ve kalecimiz, sarı-lacivertli oyunculara gol şansı vermedi.

Bu sezon yaptığımız en yerinde transferlerden olan Emre Güngör adeta kırk yıllık Galatasaraylı gibi. Ara transferde geldiği takımımızda Song gibi önemli bir ismin yokluğunu hiç aratmadı. Fenerbahçe'nin Sırp forveti Kezman'ı tutan Emre, golcü oyuncuyu sahadan sildi.

Derbilerin hakemi olan Fırat Aydınus, Galatasaray - Fenerbahçe derbisini neredeyse kusursuz yönetti. Sahadaki hakim tavrını oyuncularına da kabul ettiren Aydınus, yerinde kararları ile maçın ardından hakemin konuşulmasına izin vermedi. Aydınus'un yanlış kararları ise Ümit Karan'a gösterdiği sarı kart ve Hakan Şükür'ün düşürülmesine vermediği penaltıydı.

Sarı-lacivertli takımın nöbetçi golcüsü Semih bu sezon sonradan girdiği bir çok maçı takımı lehine çevirerek önemli puanlar kazandırdı ancak Galatasarayımız o takımlardan farklıydı. Semih, savunmamız arasında eridi gitti.

Orta sahadaki dinamolarımızdan Mehmet Topal, Alex'e top göstermedi. Alex'i dün gece Sami Yen'de gören var mıydı!

Ve maçın son düdüğüyle birlikte, sevinen tabiki biziz, üzülen ise kanaryalar...

Derbi maçın ardından futbolcularımız haklı bir sevinç yaşadılar...

Lincoln'ün yokluğunda taraftarlarımızın en güvendiği isim olan Arda genç yaşına rağmen takımımızı bu sezon sırtlayan isimlerin başında geldi.

Feldkamp'ın gidişin ardından takımın başına geçen ve yerinde kararlarıyla yönetimimizin ve taraftarlarımızın güvenini kazanan Cevat Güler, şampiyonluğun en büyük mimarlarından olacak.

Zico'nun endişesi yüzünden okunuyor. Zico hiç üzülme, ne yapsan Galatasaray'ın elinden Fenerbahçe'yi alamazsın.

Başkanlarımız, bir arada ve galibiyet sevincini yaşıyor....

Galatasaray coşkusu sokaklara taştı...
Galibiyet sevincimiz Ali Sami Yen ile sınırlı kalmadı. Florya'da da takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımız gecenin ilerleyen saatlerine kadar zaferimizi kutladılar...

Hasani 28.04.08 18:08

"İstatistiklere bakarak hareket etmedik"

Başkanımız Adnan Polat, Fenerbahçe galibiyetinden sonra Fox Tv'de yayınlanan Verkaç programına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adnan Polat Türkiye'nin en oturmuş, en organize ve en iyi takımlarından birini yendiklerini söylerken; "Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de taraftarının önünde Fenerbahçe'yi yenmesi çok olağanüstü bir şey değil***8230;olması gereken bir şey; ama bana verilen bilgiler 5 senedir Fenerbahçe'yi ligde yenemiyormuşuz. Biz bu istatistiklere bakarak hareket etmedik. Biz tamamıyla bu maç bizim için ne kadar önemli, nasıl kazanırız diye düşündük...

Açıkçası bu maçı kazanan başta Adnan Sezgin ve teknik heyet olmak üzere futbolcularımız, tabi onlara inanılmaz destek veren taraftarımız. Hepsi yüreklerini sahaya koydular ve kazandılar.

Ali Sami Yen'de tıklım tıklım tribünlerde muhteşem bir taraftar vardı, Ultraslan'rımız çok büyük bir sınav verdi, tek bir tane küfür duymadım. İki tane münferit sahaya yabancı madde atıldı.Onun dışında Futbol Federasyonumuzun kurallarına aykırı hiçbir şey görmedim.Taraftarımız son derece disiplinli hareket etti. Maçı kazandıysak ,herkesin deyişiyle olmayan teknik heyetimizle, çünkü herkes öyle diyor, futbolcularımızla ve taraftarımızla kazandık ama henüz şampiyon olmadık çünkü önümüzde çok önemli 2 maçımız daha var. Bu hafta aynı değerde, aynı heyecanda ve aynı zorlukta Sivas maçı var. Ben pembe bir tablo sözü vermedim, şu anda da vermiyorum ama şampiyonlukta çok önemli bir avantaj yakaladığımız bir gerçek. Bundan sonrasını Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet sahada söyleyecek." dedi

"İKİ TEKNİK DİREKTÖR İLE ÖN GÖRÜŞME YAPTIK"
"Polat, teknik direktör konusunda yapılan spekülasyonlara da açıklık getirirken, ***8220;Herkes sabah akşam bir sürü hoca yazıyor artık tekzip bile etmiyorum, şu ana kadar 35, 40 teknik adam ismi duydum, ama sadece iki tanesiyle bir ön görüşme yaptık, Türkiye'yi düşünüyorlar mı, düşünmüyorlar mı diye, onun dışında çıkan bütün isimler yalan" dedi

"LINCOLN SAHAYA ÇIKMAK İÇİN AĞLADI"
"Adnan Polat, Fenerbahçe'ye karşı forma giymeyen Lincoln ile ilgili olarak da ***8220;Lincoln'un kalitesini kimseyle tartışmam, ama beklentilerimi karşıladı mı diye sorarsan, hayır karşılamadı, o da bunun bilincinde, Fenerbahçe maçında oynamak için her türlü yolu denedi, ağladı, beni kadroya alın diye yalvardı, ama bu işin bir de bilimsel tarafı var, doktorların raporuna göre adelesinde 4 cmlik ödem var, o şartlarda onu oynatamazdık, çünkü oynaması halinde 15 dakika sonra elini kaldırdığı zaman oyundan almak zorunda kalacaktık, 3 tane oyuncu değişikliğimizden bir tanesini bile bile bu şekilde kullanamazdık. Ben Lincoln'den umutluyum, bundan sonra güzel şeyler bekliyorum, lincoln her şeyden önce iyi niyetli bir arkadaş, iyi niyetli bir sporcu" dedi.

"HERKES BİZDEN KORKSUN"
"Teknik direktör Feldkamp'ın ayrılmasından sonra takımın motivasyonunun arttığı iddialarına da cevap veren Polat, ***8220;Birbirimize kenetlenmemiz yeni bir şey değil, Feldkamp'ın gidişiyle bir alakası yok. Biz sezon başından beri büyük bir istek ve arzuyla mücadele ediyoruz bütün olumsuzluklara rağmen, 5 maçımızı seyircisiz oynadık, sakatlıklarla uğraştık hiç olmadığı kadar, bu şartlar içinde Galatasaray'ın imkanları dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık, biz inandık takımımıza, onlar da bizim samimiyetimize inandı, bizi 2 sene sonra stadımız bitince görün, herkes korksun bizden, mali sorunlarımızı da çözücegiz" dedi.

[size=5] ]"HAKİM DEĞİL HAKEM OLSUNLAR"
"MECNUN BAŞKAN ONURLU BİR İNSAN"
[/SIZE
"Polat son olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hafta sonu oynayacakları maçlara değinerek ***8220;Komplo teorileri doğal olarak ligin son 4-5 haftasında ortaya atılıyor. Ben mecnun başkanı çok iyi tanımıyorum, ama tanıdığım kadarıyla, neyini tanıyorum, haysiyetli, şerefli ve onurlu bir insan. Kendi kulübünün menfatini korumak için orada, Galatasaray karşında en üst düzey elde etmek için orada. O başarıyı elde etmek isterken Fenerbahçe'ye yaranmak için veya öyle bir niyetle o işi yapmayacağını biliyorum.

İlhan Cavcav'ı zaten bütün kamuoyu tanıyor.Hepimizden eski türk futbolunun içinde, küme düşmeme mücadelesi veriyor. O da takımının küme düşmemesi için elinden yapacaktır, yani sonuçta hem Galatasaray hem Fenerbahçe, hem Sivas hem de gençlerbirliği çıkıp sahaya şerefleriyle mücadelelerini verecekler. Başka bir şey aramaya gerek yok.Benim bu maçlarda ve diğer maçlarda beklentim hakemler kuralları uygulasınlar hakem olsunlar ama hakim olmaya kalkmasınlar" ifadelerini kullandı.

Hasani 28.04.08 18:11

Nonda'nın ayağına dikiş atıldı

Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek şampiyonluk mücadelesinde 3 puan öne geçen Galatasarayımız, Sivasspor ile hafta sonunda oynayacağı lig maçının hazırlıklarına başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Cevat Güler yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, dünkü maçta 90 dakika görev alan oyuncuların hafif bir çalışma yaptıkları, antrenmanın ana bölümünde diğer futbolcuların ise gruplar halinde önce teknik, daha sonra da dar alanda teknik çalışmalar yaptıkları kaydedildi.

Antrenmana, çift taraflı kasık fıtığı sorunu nedeniyle ameliyat olan Hasan Şaş katılmazken, dünkü maçta aldığı bir darbe sonucu sağ ayak tarak kemiğinde ödem oluşan Servet'in soyunma odasında başlanan tedavisine, bugün devam edildi. Nonda'nın maçta aldığı bir darbeye bağlı sağ ayak sırtında oluşan kesik ve ödemin tedavisi de sürerken, kesiğe, sağlık merkezinde dikiş atıldığı bildirildi.

Bu arada, sağ arka adalesinde zorlanma tespit edilen Lincoln'ün yanı sıra Okan ve uzun süredir sakat olan oyunculardan Serkan, Linderoth, Semih ve Uğur'un ameliyat sonrası rehabilitasyon çalışmalarına, Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde devam edildi.

Galatasaray yarını dinlenerek geçirecek, 30 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de basına ve taraftara açık yapacağı antrenmanla Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. Sağlık merkezinde tedavileri süren oyuncuların dışında bir grup oyuncu, yarın teknik ekip yönetiminde özel bir antrenman yapacak.

Hasani 28.04.08 18:48

Yurtta derbi sevinci

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek önemli bir avantaj elde eden Galatasaray, taraftarları İzmir'de büyük coşku yaşadı. Maçın bitimiyle ellerinde bayraklarla sokaklara çıkan yüzlerce Galatasaraylı taraftar şampiyonluk şarkılarıyla galibiyetin sevincini yaşadı.

Bitime az bir süre kala şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'yi mağlup eden ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Galatasaray, taraftarına tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de büyük bir coşku yaşattı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bayraklarını alarak sokaklara çıkan sarı-kırmızılı taraftarlar, uzun araç kuyrukları oluşturarak galibiyeti kutladı. Alsancak Cumhuriyet Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluk şarkılarıyla eğlendi. Yağan yağmura rağmen caddelerde tur atan Galatasaraylılar, korna sesleriyle caddeleri inletti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen sarı kırmızılı taraftarlar, İzmir'de büyük bir coşku yaşadı. Emniyet güçleri de herhangi bir olumsuzluk olmaması için çeşitli noktalarda önlemlerini artırdı.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe galibiyetinin ardından sokaklara döküldü.

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbide ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray, taraftarlarını sokağa döktü. Tekirdağ'da maçın bitiş düdüğü ile birlikte sokaklar adeta bayram yerine döndü. Araçlarla konvoy yapan taraftarlar, ellerindeki Galatasaray bayraklarıyla galibiyeti kutladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Sarı-kırmızılılar, kavşaklarda yolu trafiğe kapatarak tezahüratlarda bulundu. Grup polisin uyarısıyla yolu açarken, Sahil Caddesi'nde tezahüratta bulunan bir grup Galatasaraylı taraftar arasından ellerindeki Fenerbahçe bayrağıyla geçen bayan taraftarlar ıslıkla protesto edildi. Gece boyunca caddelerde tezahüratta bulunan Sarı-kırmızılılar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

CİZRE
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi kendi sahasında 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında avantaj sağlaması Cizre'deki sarı-kırmızılı taraftarları sokağa döktü.

Terör olayları ile sık sık gündeme gelen Şırnak'ta Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyet Cizrelileri sokağa döktü. Maçın başlamasından bir saat önce ilçedeki kahve ve çay ocaklarını dolduran futbolseverler, maç saatini tezahürat yaparak beklediler. Maçı Galatasaray'ın 1-0 kazanması ile sarı-kırmızılı taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Galatasaray taraftarları ellerinde sarı-kırmızılı bayraklarla sokaklara dökülürken, bazı taraftarlar da özel araçları ile konvoy yaparak galibiyeti doyasıya

TEKİRDAĞ
Yılın derbisi olarak nitelenen maçta Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmesi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de Galatasaraylıları sokaklara döktü.

Atatürk Meydanı'nda toplanan yüzlerce Sarı-kırmızılı taraftar, şehri karnaval yerine çevirdi. Araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan taraftarların meydandan geçişleri bir hayli zor oldu. Galibiyetin coşkusunu kutlayan taraftarlar, takımları lehine ve Fenerbahçe aleyhine uzun süre tezahürat yaptılar. Bir ara Atatürk Anıtı'nın önünde toplanan ve büstün üzerine çıkan taraftarlar, polis tarafından büst çevresinden uzaklaştırıldı. Sarı-kırmızı tulum içindeki 2 aylık bebekleri Kaan Mirza ile kutlamalara katılan çift ise büyük ilgi çekti.

Çorlu Galatasaraylı Taraftarlar Derneği'nde de maçtan sonra havai fişekli kutlama yapıldı. Maçın ardından ilçedeki asayiş durumunu telsiz anonsuyla bölge ekiplerinden öğrenen Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, dernek binasından havai fişek atıldığı bilgisini alınca sorumlular hakkında izinsiz havai fişek gösterisi düzenlendiği gerekçesiyle Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılması talimatını verdi. Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi'ne getirilen derneğin yönetim kurulu üyesi ve işletmecisi Mert Daknılı'ya Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulandı.

KİLİS
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmesi, Kilis'te Sarı-kırmızılı taraftarları sokağa döktü.

Derbi maçı izlemek için kahvelere akın eden Kilisliler, kahvelerde yer kalmayınca sokağa taştı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Cumhuriyet Alanı'nda toplanan Galatasaraylı taraftarlar, ellerindeki sarı-kırmızılı bayraklarla büyük coşku yaşadı. Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, yüzlerce Galatasaraylı taraftar motosikletlerin oluşturduğu konvoy ile galibiyet turu attı. Bazı Galatasaraylı taraftarların araçların pencerelerinden sarkarak, şarkılar söyleyip galibiyet turu atması ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu. Bir kamyonetin arkasına binen onlarca taraftar ölüme meydan okurken, bazı taraftarların yaya yürüyerek araçların arasından gitmesi dikkat çekti.

Bu arada Kilis İl Emniyet Müdürlüğü, silah atılmasını önlemek için taraftarların geçtiği güzergahlara resmi ve sivil polisler yerleştirdi.

KARS
Galatasaray'ın derbide Fenerbahçe'yi 1-0 yenmesinin ardından Sarı-kırmızılı taraftarlar, Kars'ta cadde ve sokaklara döküldü.

Maçın bitiş düdüğüyle ellerinde Galatasaray bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkan Galatasaraylı taraftarlar, tezahüratlarda bulunarak ve marşlar söyleyerek galibiyeti kutladı. Taraftarlar, ayrıca Faikbey Caddesi üzerindeki aslan heykelinin üzerine çıkarak galibiyet coşkusunu yaşadı. Kutlamalar nedeniyle trafikte zaman zaman aksama yaşanırken, emniyet güçleri trafik akışını güçlükle sağladı.

Bu arada kamyonet kasasına binen bazı taraftarlar, az kalsın faciaya neden oluyordu. Kamyonetin aniden hareket etmesiyle birbirlerinin üzerine düşen taraftarlar, büyük bir kaza atlattı.

ERZURUM
Galatasaray'ın Fenerbahçe galibiyeti Erzurum'da coşkuyla kutlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluk sloganları atarak, kendilerini soğuğa aldırmadan havuza attılar.

Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi kendi sahasında 1-0 mağlup etmesinin ardından Erzurum'da Sarı-kırmızılı taraftarlar, adeta şampiyonluk coşkusu yaşadılar. Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatan binlerce Galatasaray taraftarı, Havuzbaşı Atatürk Anıtı'na yürüyerek burada kendilerini soğuğa aldırmadan havuza attılar. "Şampiyon Cim Bom Bom" sloganları atan taraftarlara, araçları ile konvoy yapan taraftarlar klaksonları ile eşlik etti. Çok sayıda polis herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için güvenlik tedbiri alırken, zaman zaman iki takım taraftarları arasında meydana gelen sözlü atışmalar büyümeden önlendi.

ŞIRNAK
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmesi Şırnak Silopi'deki Sarı-kırmızılı taraftarları sokağa döktü.
Derbi maçın bitiş düdüğünün ardından ellerine Galatasaray bayraklarını alan Silopi'deki Sarı-kırmızılı taraftarlar, cadde ve sokaklarda araçları ile tur attı. Bazı taraftarların galibiyet sevincini havaya ateş açarak ve havai fişek atarak kutlaması üzerine, polis panzerleri şehir sokaklarında güvenliği sağlamak için devriye attı.
Silopi'deki Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların ardından herhangi bir olay yaşanmadan sessizce evlerine dağıldı.

DÜZCE
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın, kendi sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettiği derbi maç sonrası Galatasaraylı taraftarlar sokaklara döküldü.
Galatasaray'ın derbi maçta Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmesi üzerine Galatasaraylı taraftarlar şehir merkezinde araç konvoyu oluşturarak sevinç gösterilerinde bulundular. Sevinç gösterilerinde bulunan Galatasaray taraftarları ile Fenerbahçe taraftarlarının karşılaşması üzerine her iki takım taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Emniyet güçlerinin araya girmesi ile herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. Fenerbahçe taraftarları, Sivasspor lehine tezahüratta bulunarak ezeli rakiplerine göndermede bulundular.

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenmesi Şanlıurfa'da Sarı-kırmızılı binlerce taraftarı sokağa döktü.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sokaklara dökülen Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Fenerbahçe galibiyetini kutladı. Önce sokaklarda tur atan Galatasaraylılar, ardından Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda toplanarak Vilayet Kavşağı'na kadar yürüdü. Vilayet Kavşağı'nda anıt önüne gelen kalabalık, burada da kutlamalarına devam etti. Meşaleler yakan taraftarlar, yolu da trafiğe kapattı.
Bu arada polis, kutlamalar sırasında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Galatasaray'ın ezeli derbide Fenerbahçe'yi 1-0 yenmesinin ardından Sarı-kırmızılı taraftarlar, İzmit'te sokaklara döküldü.

Maçın bitiş düdüğüyle Demiryolu Caddesi'ne akın eden Galatasaray taraftarları, tezahüratları ile İzmit sokaklarını adeta inletti. Maçı yan yana izleyen bazı Fenerbahçeli taraftarlar da, Galatasaraylı taraftarların sevinçlerine ortak oldu. Galatasaray taraftarlarının sevinç gösterileri olaysız sona erdi.

DENİZLİ
Galatasaray'ın ezeli derbide Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmesinin ardından Sarı-kırmızılı taraftarlar, Denizli'de sokaklara döküldü.

Maçın bitiş düdüğüyle Delikliçınar Meydanı'nda toplanan onlarca Galatasaray taraftarı, takımları lehine tezahüratlarda bulundu. Açılan sarı-kırmızılı bayrağın etrafında toplanan taraftarlar, uzun süre slogan atarak sevinçlerini gösterdiler. Meydandaki taraftarlara, sürücüler de korna çalarak destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı sevinç gösterileri olaysız sona erdi.

GAZİANTEP
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbi maçta Galatasaray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı 1-0'lık galibiyet, Sarı-kırmızılı taraftarları Gaziantep'te sokaklara döktü.

Şampiyonluk yarışında çok önemli olan derbiyi Galatasaray'ın 1-0 kazanması, Sarı-kırmızılı taraftarları sevince boğdu. Atatürk Bulvarı ve Ordu Caddesi'nde toplanan binlerce sarı-kırmızılı taraftar, ellerinde bayraklarla galibiyeti coşkuyla kutlarken; renkli görüntüler oluşturdu.

Gaziantep'teki kutlamalar, geç saatlere kadar sürerken; polis, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yoğun tedbirler aldı.

Hasani 30.04.08 09:17

Aslan kralını alacak

Gelecek sezon Avrupa'da büyük başarı hedefleyen G.Saray, bu amacına ulaşmak için kadrosuna müthiş bir yıldız katacak. Başkan Polat transfer için her türlü fedakârlığa hazır

Fener gölgede kalır
Yılın derbisinde F.Bahçe'yi yenerek şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağlayan G.Saray, dünya çapında yankı uyandıracak müthiş bir transfere hazırlanıyor. Kulüp başkanı Adnan Polat bu konuyla ilgili "Öyle büyük bir yıldız transfer edeceğiz ki, F.Bahçe'nin alacağı isim gölgede kalacak. Hatta F.Bahçeliler bile bizim alacağımız futbolcuyu izlemeye gelecekler" iddiasında bulundu.

Takımın beyni olacak
G.Saray'ın transfer etmek için çalışmalara başladığı bu futbolcunun oyun kurucu olduğu belirtildi. Dünyanın en büyük kulüplerinden birinin formasını giyen bu orta saha oyuncusunun transferiyle ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılar hedefleyen Polat'ın bu amaca ulaşmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağı belirtildi.

Bu yıldızın adını yarın açıklıyoruz
Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde G.Saray'da çok önemli bir toplantı vardı. Gece yarısı yapılan toplantıda ismi kesinleşecek olan bu futbolcuyu yarın Fotomaç açıklayacak.

Hasani 30.04.08 09:20

Söz Nonda'da

Teknik heyet, kritik kapışmada Kongolu yıldızı ilk 11'de sahaya sürüp, Hakan'ı yedek soyunduracak.

Derbinin kahramanı
Fenerbahçe karşısına çift santrforla (Nonda-Ümit Karan) başlayan Galatasaray, Sivas'ta tek forvete dönmeyi planlıyor. Derbide gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ümit Karan'ın Sivas sınavında forma giyemeyecek olması nedeniyle derbinin kahramanı Nonda'nın ilk 11'de sahaya sürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Güler çok centilmen
Haftalar süren suskunluğuna F.Bahçe maçında son veren Kongolu, sorumluluğa hazır olduğunu belirtip, "Fener'e attığım gol sonrası yaşadığım mutluluğu Sivas'ta da tatmak isterim. Derbiyi kazanıp diğer takımlardan ayrıldık. Şampiyonluk için uyanık olmak lazım" dedi. Nonda, Cevat Güler için "Çok centilmen" yorumunu yaptı.

Hasani 30.04.08 09:22

11 Mayıs çıldırma günü

"İnşallah OFTAŞ sonrası şampiyonluğu çılgınca kutluyor ve seviniyor oluruz" "Samandıra'daki olaylar Türkiye'ye yıldız oyuncu transferini zorlaştırır".

G.Saray Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan camia olarak kenetlendiklerini belirterek, başarı çıtasını daha da yükselteceklerini söyledi. Şardan, "F.Bahçe galibiyeti şampiyonluk için çok önemli bir adımdı, daha lig bitmedi. Aynı ciddiyetle 11 Mayıs'a kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu günü çıldırma günü olarak kutlamak istiyoruz. İnşallah çılgınca seviniyor ve kutluyor oluruz" diye konuştu. Şardan, "Kombine biletlerin satışına başlıyoruz. Taraftarımıza jest yapıp, fiyat yükseltmedik" dedi.

F.Bahçe'ye gönderme
Başkan yardımcısı Şardan, Samandıra'da F.Bahçeli futbolculara yapılan saldırıya ise "Bu görüntüler önümüzdeki senelerde dünya çapında futbolcuların Türkiye'ye getirilmesini zorlaştırır" ifadelerini kullandı. Şardan sözlerini şöyle tamamladı: "Sami Yen'i Şampiyonlar Ligi'ne hazır hale getireceğiz. Ufak tefek makyajlarla stadı yaşanabilir hale sokacağız. Kalli gitmek istedi, zorla tutamazdık."

Hasani 30.04.08 09:23

Yıldız'ı bana bırakın

Galatasaray, Sivasspor'un gol silahı Mehmet Yıldız'ı, Servet Çetin ile kelepçeleyecek. Fenerbahçeli forvetlere derbide adım attırmayan sarı-kırmızılı futbolcu, geçen yıl takım arkadaşı olan golcü oyuncuyu etkisiz hale getireceğini iddia etti. "Yıldız'ı bana bırakın" diyen Servet Çetin, "Maç çok zorlu geçecek. Galibiyetle dönüp, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacağız" ifadelerini kullandı.

Hasani 30.04.08 09:26

Galibiyet yemini

Deplasmanda oynanacak olan Sivasspor maçında zafere imza atmayı planlayan sarı-kırmızılı futbolcular üç puana odaklandı.

Ciddiyetle oynarız
F.Bahçe galibiyetiyle zirveyi ele geçiren Galatasaray, zorlu Sivas maçı öncesi galibiyete kilitlendi. Sarıkırmızılı oyuncular galibiyet yemini ederken, "Şampiyonluğa iki maç kaldı. Ciddiyetten ödün vermeden Sivas'ta iyi futbol oynayıp 3 puanla döneceğiz" dediler.

Güler'den uyarı var
Teknik sorumlu Cevat Güler de takımın F.Bahçe zaferinin etkisinden kurtarmak için yoğun çaba harcadığı öğrenildi. Güler'in oyuncularına, "Hepiniz görevinizin bilincindesiniz. Dereyi geçtik, çayda boğulmayalım. OFTAŞ karşılaşmasına rahat çıkalım" dediği belirtildi.

Hasani 30.04.08 09:27

Emre'den Sivas'a gözdağı

Sezonun 2'nci yarısında geldiği G.Saray'daki futboluyla taraftarın gönlüne taht kuran Emre Güngör, Sivas'ı yenip son haftaya da lider gireceklerini iddia etti. Kırmızı-beyazlı ekibin şampiyonluk hayallerini bitireceklerini belirten genç oyuncu, "Bu hava ile yenemeyeceğimiz takım yok" dedi.

Sivas'ın son 2 haftaya zirve adayı olarak girmesinin küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu dile getiren Emre, şöyle devam etti: "Ancak onlar için her şey buraya kadar. F.Bahçe'yi yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladık. Bu avantajı Sivas'ta da mutlaka koruyacağız."

Hasani 30.04.08 09:29

Şimdi de Camacho
Birçok teknik direktöre teklif götüren sarı-kırmızılıların Benfica'dan ayrılan Jose Camacho'ya yöneldiği öğrenildi Birçok teknik direktöre teklif götüren sarı-kırmızılıların Benfica'dan ayrılan Jose Camacho'ya yöneldiği öğrenildi.

Gelecek yıl hazırlığı
Şampiyonluk mücadelesi veren G.Saray, bir yandan da önümüzdeki sezon takımı çalıştıracak teknik direktör arıyor. Van Gaal, Michael Laudrup, Zaccheroni, Advocaat ve Souness gibi isimlerle temasa geçen sarı-kırmızılıların son hedefi ise Jose Antonio Camacho.

Madrid'i de çalıştırdı
Geçtiğimiz ay Benfica'dan ayrılan Camacho'nun, teklife sıcak baktığı ve G.Saray'a gelebileceği belirtildi. Kariyerine 1996'da Sevilla'yı çalıştırarak başlayan tecrübeli hoca sırayla Espanyol, İspanya, Benfica, Real Madrid ve tekrar Benfica'da görev yaptı.

Hasani 30.04.08 09:32

Büyük Başkan

Başkanımız maç sonunda oyunculara verdiği primi 3 katına yükseltti

G.Sarayımız yılın derbisinde F.Bahçe***8217;yi 1-0***8217;la geçti, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti. Sezon boyunca neredeyse sayısız sorunla boğuşan G.Saray Yönetimi ve futbol takımı galibiyetin coşkusunu soyunma odasında doyasıya yaşadı. Başkan Adnan Polat ve yönetim kurulu bu önemli galibiyeti birlikte kutlamak adına 90 dakikanın bitiminde soyunma odasının yolunu tuttu. Derbi öncesinde prim miktarını açıklamayıp, bu önemli maçın galibiyet ödülünü "Soyunma odasında açıklayacağız" diyen başkan Polat ve idarecileri Ali Sami Yen Stadı***8217;nın koridorlarında bir sürpriz bekliyordu.

Büyük bir özveriyle mücadele edip önemli bir galibiyete imza atan G.Saraylı futbolcular kulüp başkanı Adnan Polat ve idarecileri kapıda marşlarla karşıladılar... Yönetime de gönüllerinden geçeni açıkça ifade ettiler: "50 bin dolar başkan."

Bu primi hak ettiniz
Evet, futbolcular hep bir ağızdan galibiyetin sevinci ile Polat ve idarecilere primi hatırlatarak "50 bin dolar isteriz başkan" diye tempo tutup, marşlar söylediler. Futbolcuların prim şarkılı karşılama töreni üzerine başkan Polat da normalde sezon başında 14 bin dolar olarak belirlenen rakamı oyuncuların istediği miktara çekti. Yöneticiler futbolculara da "Siz hepiniz aslan yüreklisiniz. Bunu hak ettiniz" diyerek soyunma odasında sevinç yumağı oluşturdu. Ayrıca G.Saray Yönetimi***8217;nin şampiyonluk sonrasında özel bir prim sistemi daha uygulayacağı öğrenildi.

Polat, futbolcuların prim isteğini kabul etti, ancak onları kalan 2 maçı göz önüne almaları gerektiğini belirterek uyardı da. Futbolcuları tek tek tebrik eden Polat, "Şampiyon olacağız dediğimde herkes bana gülüyordu. Burada saldırılan, yıpratılan bir takımın haklı gururu var. Bu galibiyeti yalnızca 24 saat yaşamalısınız" dedi ve ardından şu uyarıyı yaptı:

Denizli***8217;yi unutmayın
"Bu galibiyetin tadını şimdi çıkarın. Ancak 2 yıl önce F.Bahçe***8217;nin, Denizli***8217;de yaşadıklarını da hatırlayın ve bunu unutmayın. Tur atmak için önümüzde 2 hafta ve 6 puan var. Ali Sami Yen***8217;de Oftaş***8217;tan sonra haykıra haykıra şampiyonluk marşlarınızı söyleyin. Bu yarışı buraya kadar getirdiniz. Önünüzde son 100 metre kaldı. Lig daha bitmedi, kimse bunu unutmasın. Ve şampiyonluk sevinci ve sözleri için biraz daha bekleyin. Disiplini elden bırakmayın."

Polat***8217;ın bu konuşması üzerine G.Saray kaptanları da söz vererek, "Siz hiç merak etmeyin başkan. Bu takım kalan 2 maçını da kazanıp şampiyon olacak. Fortis Türkiye Kupası olmadı, ama şampiyonluğu getireceğiz" dedi. Ardından da yine bekar futbolcular geceden itibaren kampa girdi. Evli olan oyuncular evlerinin yolunu tutarken, Arda Turan, Mehmet Topal, Servet Çetin gibi bazı oyuncular Florya***8217;da kaldı.

Hasani 30.04.08 09:34

Servet'in ayrılmaya niyeti yok

Bu sezon ortaya koyduğu mükemmel performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken ve İngiltere Premier Lig takımlarından Portsmouth***8217;un transfer listesine giren Servet Çetin***8217;in Galatasaray***8217;dan ayrılmaya niyeti yok... Milli stoperin yakın çevresine, ***8220;Eğer bir gün Avrupa***8217;ya gideceksem, formasını giyeceğim kulüp en az Galatasaray kadar büyük olmalı ve hem kendi liginde hem de Şampiyonlar Ligi***8217;nde şampiyonluk hedeflemeli***8221; dediği öğrenildi.

Hasani 30.04.08 09:38

Ercan Saatçi Galatasaray Taraftarından Özür Dilemelidir

Pazar akşamı Ali Sami Yen Stadı'nda sadece Galatasaraylılar değil tüm Türkiye'nin takdir ettiği üzere sahaya yüreğini koyan Aslanlarımız bileğinin hakkıyla ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi mağlup etmiş ve ligin kalan iki haftasına lider olarak girmiştir.

Ancak üzülerek şahit olmaktayız ki; asıl amacı sahadaki 90 dakikayı analiz etmek, futbolu yorumlamak olan spor yazarlığı mesleğini asli mesleği müzisyenlik yanında hobi olarak sürdüren Ercan Saatçi, büyük bir gaflet ve delalet içinde Galatasaray tribünlerinin karşılaşma öncesinde hazırladığı ve ezeli rakibimize hiçbir şekilde hakaret içermeyen tribün şovuna iftiraya varan bir yorum getirmiştir.

Karşılaşmayı Ali Sami Yen Stadı'nda değil, evinde televizyondan seyreden "fahri spor yazarı" Ercan Saatçi'yi bir sonraki yazısında konu hakkında özür yazısı kaleme almaya davet ediyor ve bu yazıya kaynak olacak söz konusu tribün şovu hakkında bilgilendirmeyi dikkatine sunuyoruz.

Galatasaray taraftarının el emeği ve uzun uğraşlar sonrasında hayata geçirdiği koreografide tüm dünyanın yakından tanıdığı "Street Fighter" adlı bilgisayar oyununun karakterleri yer almaktadır. Ercan Saatçi'nin "sorguladığı" yeşil renk ise yine tüm dünyadaki sporseverlerin yakından tanıdığı "saha zemini"dir.

Futbolu, yeşil zeminden uzaklaştırıp, renkleri sorgulayanlara, 103 yıldır sarı-kırmızı formayla yeşil zeminde futbol oynayan Galatasaray***8217;a bu iftirayı atmaya cüret edenlere cevabımız pazar akşamı skor tabelasında yazandır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, derbi karşılaşması öncesinde yaptıkları tribün şovlarıyla ezeli rekabetin tadını çıkartan ve 90 dakika boyunca sahadaki Aslanlar'ı hiç susmadan destekleyen Büyük Galatasaray Taraftarı'na teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Hasani 30.04.08 10:24

Teknik heyet boş durmuyor

G.Sarayımızda göreve geldikleri G.Birliği maçından bu yana 4***8217;te 4 yapan teknik heyet kalan Sivasspor ve G.Birliği Oftaş maçlarını da kazanarak sarı kırmızılı takıma şampiyonluk yaşatmak istiyor. G.Saray Teknik Heyeti, takımın dünü izinli geçirmesine rağmen Florya***8217;ya giderek Sivasspor maçını masaya yatırdı. Üç teknik adam, Sivasspor***8217;un maç kasetlerini uzun süre izledi, özellikle şampiyonluğa oynayan Anadolu temsilcisinin F.Bahçe ve Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmaların kasetleri üzerinde durdu.

Karar, tek forvet
Cevat Güler, Burak Dilmen ve Nezihi Boloğlu, "Bize görev verildiği günden bu yana tek düşüncemiz 6***8217;da 6 yapıp G.Saray***8217;ı şampiyonluğa ulaştırmaktı. Düşüncemizde bir değişim olmadı. Yanlış yapsak sıkıntı yaşayacağımızı biliyoruz" dedi. Rakibi analiz eden G.Saray teknik heyetinin ligde düğümü çözebilecek maçta takımını tek forvet ile sahaya süreceği ortaya çıktı.

Sarı kırmızılıların Büyükşehir Belediye maçında oynadığı dizilişle sahaya çıkarak 3 puan arayacağı öğrenildi. Sivas deplasmanına Ümit Karan***8217;dan yoksun olarak çıkacak olan G.Saray***8217;da forvette Nonda***8217;nın tek başına görev yapacağı ifade edildi. Bu arada bazı futbolcular da izinli olmalarına rağmen Florya***8217;nın yolunu tutarak hafif bir çalışma yaptı.

Hasani 30.04.08 10:34

Shabani Nonda Galatasaray TVye Konuştu

Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetin ardından hiçbir gazete ve televizyona röportaj vermeyen Shabani Nonda sadece Galatasaray TV'nin sorularını yanıtladı. Shabani Nonda'nın, Fenerbahçeye attığı gol ve ligdeki şampiyonluk mücadelesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar...

Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesi ile ilgili olarak neler düşünüyorsun?
Çok mutluyuz. Ne diyebilirim ki, geçekten bu durumda konuşulması gereken maçın içinde olan gelişmeler ya da maçta oynadığımız oyundan çok belki maçın sonucu. Çünkü biliyorsunuz başa baş bir şekilde şampiyonluk yarışını gülüren üç takım vardı pazar gününe kadar. Bu maçın sonucu bizim diğer takımlardan ayrılmamız için çok önemliydi. Dolayısıyla bu düşünce yapısı içinde maça çıktık ve bunu başardığımız için çok mutluyuz.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında attığın gol biraz takipçilik gerektiren bir goldü. Savunma ve kalecinin hatalarını kovalayan bir isim misin?
Bu gol bizim antrenörlerimizin hep söylediği gibi hücumcuların devamlı olarak uyanık olması gerektiğini anlatıyor. Bir hücumcunun o anda çevresinde olup bitenle devamlı olarak ilişki içinde olması gerekir, devamlı olarak etrafını takip ediyor olması gerekir ve yeni gelişmelere açık bir şekilde oyunu takip ederek çıkan olanakları değerlendirmeyi bilmesi gerekir. Ben dün eğer o topu o şekilde takip etmiş ve daha sonra dokunabilmiş olmasaydım ne olacaktı; kaleci geri dönecekti, topu alacaktı, yere kapanacaktı ve ondan sonra oyunu takip edecekti. Ben bunun bilincinde olarak hızlı bir şekilde o topu takip edip, kalenin içine sokmak gerektiğini düşündüm. Burada yapılması gereken de odur. Fakat zannediyorum ki, benim de Türkiyede attığım tek gol değil aynı tarzda, buna benzer bir golüm daha var ki, zaten futbolculuk kariyerimde de buna benzer bir çok gol daha görebilirsiniz.

İki takım arasındaki 100. lig maçında, 100. golü attın, bununla ilgili neler söyleyeceksin?
Bundan hiç haberim yoktu ama çok önemli benim için. Galatasaray gibi büyük bir kulübün tarihinde yer alabildiysem ne mutlu bana. Tabii ki önemli olan bizim için& Fenerbahçeyle aramızda bir 3 puan vardı. Dolayısıyla şimdi düşünmemiz gereken o maçta olup bitenden çok önümüzdeki maçta, kazandığımız galibiyeti nasıl pekiştireceğiz ve şampiyonluğa giden yolda nasıl daha sağlam bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bizim için şu anda önemli olanın bu olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu golden sonra çok büyük bir sevinç yaşadın artık bu derbilere alıştın herhalde, bu derbilerin tutkusunu sen de yaşıyorsun çünkü gol sevinci diğer karşılaşmalara göre çok farklıydı. O coşkuyu bizlere tarif edebilir misin?
Bu benim takımın bir parçası olabildiğimden bu yana üçüncü Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması ve tabii ki hafta boyunca, gerek şehirde dolaşırken, gerek televizyonda kanalları değiştirirken, gerekse burada arkadaşlarımızla konuşurken bu maçın önemi hakkında dile getirilenlere kayıtsız kalmak mümkün değil. İster istemez her geçen gün yeni bir şey öğreniyorum Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti hakkında. Bir de derbi maçının özel koşullarına bakmak lazım. Bu maçta sadece bizim oynadığımız oyundan değil, bir de stadı dolduran taraftardan bahsetmek lazım. Siz golü attığınızda taraftarın gösterdiği o sevinç dolayısıyla size de geçiyor. Tabii ki bu ister istemez futbolcunun kendini ifade edebilmesini sağlıyor.

Artık iki maçı kaldı Galatasarayın. Şampiyonluk şansını yüzde kaç görüyorsun, tecrübelerine dayanarak bundan sonraki motivasyonun nasıl olacak?
Ne denebilir ki! Ben şu anda içinde bulunduğumuz durumdan zaten son derece hoşnutum. Çünkü bütün maçlarımızı alarak güzel devam ediyoruz fakat onun dışında Cevat Hoca için bir iki şey söylemek gerekirse; her şeyden önce gerçek bir centilmen; bir beyefendi olduğunu söylemeliyim. Ben kendisiyle sezon başında çalışmaya başladım. Çünkü fiziki olarak takımında yer almaya kendimi hazırlamam gerekiyordu. Kendisiyle çok uzun zaman çalıştık. Daha sonra kendisiyle antrenör ya da hoca olarak sürdürdüğümüz bir ilişkimiz var; ben kendisiyle birlikte çalışmaktan büyük keyif alıyorum.

Hasani 30.04.08 10:37

Bir aday da Camacho

Bir yandan şampiyonluk mücadelesi veren G.Sarayımız, bir yandan da önümüzdeki sezon takımı çalıştıracak teknik direktör arıyor. Louis Van Gaal, Michael Laudrup, Alberto Zaccheroni, Dick Advocaat ve Graeme Souness gibi isimlerle temasa geçen sarı-kırmızılıların son hedefi ise Jose Antonio Camacho.

TEKLİFE SICAK BAKIYOR
Geçtiğimiz ay Benfica'dan ayrılan tecrübeli çalıştırıcının, Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı ve şartlarda anlaşılması durumunda sarı-kırmızılı kulübün başına geçeceği öğrenildi. Teknik direktörlük kariyerine 1996 yılında Sevilla'yı çalıştırarak başlayan İspanyol teknik adam, ardından sırayla Espanyol, İspanya Milli Takımı, Benfica, Real Madrid ve tekrar Benfica'da görev yapmıştı.

Hasani 30.04.08 10:39

Lincoln'e talip var

Galatasarayımızın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln***8217;e sürpriz bir talip çıktı. Alman basını, Bundesliga ekibi Wolfsburg***8217;u çalıştıran Felix Magath***8217;ın, sambacının peşinde olduğunu iddia etti.

Bild gazetesinde yer alan haberde, daha önce Schalke***8217;de top koşturan Lincoln***8217;ün Galatasaray***8217;da mutsuz olduğu belirtilirken, tecrübeli futbolcunun yaklaşık 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilebileceği ileri sürüldü.

Bu paranın Wolfsburg için önemli bir miktar olmadığını kaydeden Bild, sezon başında 30 milyon euro harcayarak yeşil-beyazlı takıma tam 17 futbolcu transfer eden Magath***8217;ın, takımı yönetebilecek bir lidere ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Sivas maçında sahada
Cassio Lincoln, Bundesliga***8217;da Kaiserslautern ve Schalke formaları altında 136 maçta 32 gol atmıştı. Felix Magath, Bayern Münih***8217;i çalıştırdığı yıllarda Lincoln***8217;ü kırmızı-beyazlı takıma transfer etmek istemesine rağmen Hollandalı Mark van Bommel alınınca bu hedefine ulaşamamıştı.

Öte yandan arka adalesindeki sakatlığı yüzünden Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Lincoln***8217;ün büyük ölçüde iyileştiği

Hasani 01.05.08 11:40

Cimbom yeni Hagi'sini buldu Deco

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, gelecek sezon Avrupa'da büyük başarılar elde etmek, tribünlere daha fazla taraftar çekmek, forma ve ürün satışlarını artırmak için kollarını sıvadı. Adnan Polat, Barcelona'da gönderilecekler listesinde yer alan Deco için harekete geçti. Polat, Portekizli dünya yıldızına imza attırarak Türkiye'yi sarsmayı planlıyor

Polat büyük düşünüyor
Dün tüm Türkiye, Fotomaç'ın kapaktaki Galatasaray manşetini konuştu. Haberde de belirttiğimiz gibi bu transferde salı günü çok hareketli saatler yaşandığı ve yoğunlaşılan isimle ilgili bazı belirsizlikler olduğu için bu futbolcunun ismini bir gün sonra açıklamayı daha uygun bulduk: Evet, G.Saray, Barcelona'nın Portekizli orta alan oyuncusu Deco'nun peşinde. F.Bahçe galibiyeti ile gelen liderlik ve şampiyonluğa çok yaklaşılması G.Saray Başkanı Adnan Polat'ı harekete geçirdi. Polat, takımın şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde Deco transferini gerçekleştirerek Türkiye'yi sarsmayı planlıyor.

Barça'dan ayrılıyor
Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Manchester United'a elenmesi ve ligde şampiyonluk yarışından kopması nedeniyle Katalan ekibinde önümüzdeki sezon yaprak dökümü yaşanacak. Ronaldinho, Zambrotta, Gudjohnsen ve Deco gibi yıldızların sezon sonunda takımdan ayrılmak istediği İspanyol basınında konuşulan konular arasında. Barça'nın Portekizli yıldızı Deco ise verdiği demeçlerde takımından kesin olarak ayrılmak istediğini belirtmişti. Barcelona'da mutsuz olan Portekizli futbolcunun sözleşmesi 2010'da bitiyor. Deco, 2004 yılında 21 milyon euro'ya Barcelona'ya geldi.

G.Saray'ın Deco planı
Barcelona'da 102 karşılaşmaya çıkan 31 yaşındaki Deco, 14 gole imza attı. Orta sahanın beyni olan, tekniği ve attığı frikiklerle adından söz ettiren Deco, asıl patlamayı Porto'da yaptı. Deco, 2003 yılında UEFA Kupası ve 2004'te Şampiyonlar Ligi'nin kazanılmasında başrol oynamış, ayrıca Barcelona ile birlikte 2006'da Şampiyonlar Ligi'ni ikinci kez kazanmıştı. Brezilya doğumlu olan oyuncu, 2003 yılından beri Portekiz Milli Takımı formasını giyiyor. G.Saray'ın, 31 yaşındaki Deco transferi için 20 milyon euro'yu gözden çıkardığı ve bu paranın yarısını bir sponsor firmanın karşılayacağı belirtildi.

Deco kimdir?
Doğum tarihi: 27 Ağustos 1977
Doğum yeri: Brezilya (Brezilya asıllı Portekizli oyuncu)
Boy: 1.77 m. Kilo: 72 kg.
Mevki: Orta saha
Kariyeri: 289 maç/65 gol
Milli takım: 51 maç/3 gol

Başarıları:
Porto: Şampiyonlar Ligi (2004), UEFA Kupası (2003), Portekiz Ligi (1999, 2003, 2004), Portekiz Kupası (2000, 2001, 2003), Portekiz Süper Kupası (1999, 2001, 2003), Barcelona: Şampiyonlar Ligi (2006), La Liga (2005, 2006), İspanya Süper Kupası (2005, 2006)

Kişisel başarıları:
Şampiyonlar Ligi en değerli oyuncu (2004), UEFA en iyi orta saha oyuncu (04-2006), Portekiz'de yılın futbolcusu (2004), Portekiz altın top sahibi (2004), Avrupa'da yılın futbolcusu ikinciliği (2004), FIFA Dünya Kulüpler Kupası Altın Top (2006).

Hasani 01.05.08 11:42

İşim bitmedi

2011 yılına kadar sözleşmesi olduğunu hatırlatan Brezilyalı yıldız, "Borcumu ödemeden bir yere gitmem" diye konuştu.

Oynamak istedim
Almanya'dan Wolfsburg'un istediği Lincoln, Galatasaray'da mutlu olduğunu belirterek takımdan ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Derbide oynamaması nedeniyle eleştirilen oyuncu, "Sakatlığım vardı. Buna rağmen oynamak istedim ancak teknik heyet böyle bir karar verdi. Kimse bunun altında bir şey aramasın" dedi.

Teklifler geliyor
Galatasaray'a isteyerek geldiğini ve İstanbul'da mutlu olduğunu ifade eden Lincoln sözlerine şöyle devam etti: "Evet zaman zaman Almanya ve diğer ülkelerden teklifler geliyor ancak ben kesinlikle bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Galatasaray ile 2011 yılına kadar sözleşmem var ve borcumu ödemeden bir yere gitmem."

Bu hafta da yok
Sağ arka adalesinde 4 cm'lik ödem tespit edilmesi nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyen Lincoln, Sivas maçında da takımdaki yerini alamayacak. Tedavisine devam edilen Brezilyalı yıldız, dün de fizyoterapistler eşliğinden takımdan ayrı olarak çalıştı.

Hasani 01.05.08 11:44

Cepler dolacak

Şampiyonluk primi 130 bin dolar olarak belirlendi. Motivasyonu artırmak için miktar Sivas'ta açıklanacak. 8 milyon dolarlık transfer taksitleri de bu hafta yatırılacak.

Ufak çapta bir servet
G.Saray , Süper Lig'de şampiyon olursa futbolcular ufak çapta bir servete konacak. Fenerbahçe galibiyetine 50'şer bin dolar prim veren sarı-kırmızılı yönetimin, şampiyonluk primini de 130 bin dolar (Yaklaşık 170 milyar) olarak belirlediği öğrenildi. Primin Sivas maçından önce açıklanacağı bildirildi.

8 milyon $'lık ödeme
Başkan Adnan Polat'ın ayrıca oyuncuların transfer taksitleri ve maç başı alacaklarının tamamını da Sivas maçından önce ödeyeceği ifade edildi. Futbolcuların hesabına yaklaşık 8 milyon dolar tutarında para yatırılacak. Yönetim para harekâtı ile takımda motivasyonu en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Hasani 01.05.08 11:46

Jardel'e 21 bin YTL!

Mario'nun Süper Kupa finalinde giydiği formayı açık artırmada kazanan Nihat Doğan: Bunu ileride gururla torunlarıma anlatacağım.

F.Bahçe maçını izlemek için Efes Pilsen'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Mario Jardel, dün 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin onur konuğuydu. Sambacı, G.Saray Adası'ndaki gecede ilgi odağı olurken, Süper Kupa maçında Real Madrid'e karşı giydiği forma açık artırmaya sunuldu.

Açık artırmayı 21 bin YTL ile kazanan sanatçı
Nihat Doğan, 9 numaralı formanın sahibi oldu. Doğan, "İleride torunlarıma bu formanın G.Saray'ın efsane golcüsü Jardel'in olduğunu anlatacak olmanın heyecanını yaşıyorum" dedi. Formadan elde edilen gelir Körler ve Sağırlar Derneği'ne bağışlandı.

Hasani 01.05.08 11:49

17. Şampiyonluğa

Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdüren Cimbom'un dünkü idmanında taraftar şov vardı. Basına açık yapılan çalışmayı izlemeye gelen yaklaşık 800 civarında taraftar, Florya'yı karnaval yerine çevirdi. Futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan sarı-kırmızılılar, yaptıkları tezahüratlarla takıma moral verirlerken, Mehmet Topal, Arda ve Emre'nin şık gollerini de ayakta alkışladılar.

Hasani 01.05.08 11:51

Benim eserim

"Bu takımı sıfırdan ben yarattım. Fenerbahçe maçını izlerken gurur duydum. Hatalarım oldu ama dövülmeyi hak etmedim".

Kusura bakmasınlar
F.Bahçe maçını izleyen Kalli, kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Alman hoca, "Bu takımı sıfırdan ben yarattım. Birçok yeni ismin gelmesi ve bu takımın oluşmasını kimse kusura bakmasın ben sağladım. Bu ekibi izlerken gurur duydum" dedi.

Saygısızlık yapmam
İşte Kalli'nin dost sohbetindeki ifadeleri: "İstanbul'da mutlu 10 ay geçirdim. Hatalarım oldu ama dövülmeyi hak etmedim. Şampiyonluk maçında olur muyum bilmem ama gelirsem kupa törenine inmem çünkü teknik heyete saygısızlık olur."

Hasani 01.05.08 11:53

Hagi öne çıktı

Sezon başında Feldkamp'ı tercih eden Polat, yine camianın yakından tanıdığı bir ismi takımın başına getirmeyi planlıyor.

Arayışlar sürüyor
Ligde şampiyonluk yolunda ilerleyen Galatasaray bir yandan da hoca arayışlarını sürdürüyor. Sezon başında, daha önce birlikte çalıştığı Karl Heinz Feldkamp'ı takımın başına getiren başkan Adnan Polat, yine takımı camiayı yakından tanıyan bir kişiye emanet etmek istiyor.

Yardımcısı da belli
Derbi için İstanbul'a gelen ve geri dönebileceğini açıklayan Hagi öne çıkarken, maraton.com.tr'de yer alan haberde Polat'ın yakın çevresine, Rumen hoca ile çalışmak istediğini söylediği ifade edildi. Haberde ayrıca Hagi'nin yardımcısının da Ergün Penbe olacağı kaydedildi.

Hasani 01.05.08 11:56

Hasan için oynayacaklar

F.Bahçe maçından sonra çift taraflı başarılı bir fıtık ameliyatı geçiren Hasan Şaş dün taburcu oldu. Tesislerde giderek idmanı izleyen yıldıza çalışma sonunda oyuncular "geçmiş olsun" dileklerini iletirken; Mehmet Topal ve Mehmet Güven'in elini öpmesi güldürdü. Bu arada takım kaptanları Hakan Şükür ve Ümit Karan'ın Sivasspor maçında alınacak galibiyeti Hasan Şaş'a armağan etme kararı aldıkları öğrenildi.

Hasani 01.05.08 11:59

Dakikası 5 bin 172 YTL

Devre arası transferimiz Barusso sadece 99 dakika formamızı giyerek 400 bin doları cebine koydu
G.Sarayımızın devre arasında büyük umutlarla renklerine kattığı Ahmed Apimah Barusso, Süper Lig***8217;de sadece 99 dakika forma giydiği sarı kırmızılı takımda yaklaşık 4 ay tatil yaparken, cebini de doldurdu. Kadroya giremeyen Ganalı futbolcuya sarı kırmızılı kulüp Volvo marka lüks bir otomobil tahsis etti, Florya Metin Oktay Tesisleri***8217;nde ağırladı, cebine de 400 bin dolar (yaklaşık 520 bin YTL) para koydu.

Tedavi olup gidecek
İstanbul***8217;da turist havasında 4 ay geçiren Barusso dünkü idmanda sakatlanınca antrenmanı yarım bırakmak zorunda kaldı. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, hemen başlanan tedavisini tamamladıktan sonra önce İtalya***8217;ya gidecek oradan da ülkesine geçecek ve tatilini noktalayacak.

Barusso***8217;nun Süper Lig***8217;de 1 dakika forma giymesi bile sarı kırmızılı kulübe büyük transferi Brezilyalı Cassio Lincoln***8217;den pahalıya geldi. G.Saray***8217;dan yarım sezonda 512 bin YTL alan Barusso, Süper Lig***8217;de iki maçta 99 dakika forma giydi ve dakikası 5172 YTL***8217;ye geldi. Sezonluk 3.2 milyon Euro (yaklaşık 6.4 milyon YTL) alan Lincoln ise Süper Lig***8217;de 18 maçta toplam 1393 dakika oynarken, Galatasaray***8217;a dakikası 4594 YTL***8217;ye maloldu.

Kalli istedi oynatmadı
Barusso, G.Saray günlerinde idmanlarda şov yapıyor ve arkadaşlarını güldürüyor, ama bir türlü kadroya giremiyor. Ganalı futbolcu sadece transfer olduğu günlerde Kasımpaşaspor ile oynanan lig maçında 90 dakika ve arkasından oynanan Beşiktaş maçında 9 dakika forma giyebildi.

Dönemin teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, daha sonra görevde kaldığı süre boyunca, yönetimin devre arasında son gün transfer ettiği Barusso***8217;yu maç kadrosuna bile almadı. Feldkamp***8217;ın istifasından sonra görev alan teknik heyet de Ganalı futbolcuyu oynanan maçlarda 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

Barusso***8217;nun künyesi
Adı Soyadı: Ahmed Apimah Barusso
Doğum Yeri: Accra (Gana)
Doğum Tarihi: 26.12.1984
Mevkii: Orta saha
Oynadığı Maç: 2 (Süper Lig), 1 (UEFA Kupası, 21 dakika)
İsabetli Pas: 33

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:04 .