![]() |
Ana gibi Yar
Aştım aşkın kaç defa girdâbını, Ana gibi yâr olanı görmedim, Ezber ettim sevdânın kitabını, Ana gibi yâr olanı görmedim. Gönül verdim çok gözleri elâya, Cânan dedim kaç Leylâ***8217;dan Leylâ ***8216;ya, Can verirdim istese Süheylâya, Ana gibi yâr olanı görmedim. Feda ettim cânân uğruna canı, Üstün tuttum ben canımdan cânânı, Her derdime benden fazla yananı Ana gibi, yar olanı görmedim. |
Aşk hiç bir otobüsten inmedi
Şarkıları çalınmaz oldu Kırkbeşlik hala duruyordu Ama plakçalar bozukmuş Belki de çoktan unutuldu Kırkbeşlik düşünmelerinden birinde Adam kadını,şarkıyı İnatla hala.. Beşincinin ikinci sahnesinde mecburen unuttu Kaygılı kaldı kapandı ağlama hissiyle dağıtmak kendini herşeyi,herkesi Unuttu adam kadını,şarkıyı plağı Ben bozgunu geceyi Unuttuk Unuttular duygularını Kutulara bıraktılar Kapaklar kapandı |
Ölüm var insanın başında
nöbette bekleyen gidecek bir yer yok bir yol yok demeyelim unutmasın şehirler rahatını kırların Hayatın gövdemizi eskitmesi Hayat Gövde onlara sarıl ikiside gidecekler unutuşun üzerinde demeyelim Zaman sıçradı herşey taşıyor bakın dost istersen demeyelim |
Solgun çehrende yılların yükü
Yüreğinde katmer katmer pişmanlık Sıkacak seni uzun gecelerde Yıldızları dahi göremeyeceksin Yalnızlık kement olacak boynuna Dalacaksın maziye, dalacaksın Odanda bir tek sen olacaksın! Kan kırmızısı gülleri severdin de Dikeni yakardı beyaz tenini Ve her kıstığında kara gözlerini Sanki sarp kayalara çarpardı yüreğin Bakışların bulutlardan kopup gelirdi İşte hep öyle ağlamaklı olacaksın! Kan kırmızısı güller gibi sende solacaksın! Sitemlerin vuracak seni birden Zannetme ki yüreğin demirden Yapayalnız kalacaksın bu son durakta Üzülüp, sızlanacaksın Masumluğun kucağından közlere düşürüp de, Yaktığın yüreği işte o zaman anlayacaksın Sesler kulaklarını tırmalarken maziden Belki de saçlarını yolacaksın! Kan kırmızısı güller gibi sende olacaksın!.. |
Gönlüne düşünce sevda cemresi
Issız gecelerde ağlayacaksın Çekecek koynuna hüznün zümresi Coşacak ırmağın çağlayacaksın Umudu çöllere susuz salarak Buluttan damlalar satın alarak Çilenin yanında yalnız kalarak Her seher kalbini dağlayacaksın Feryat edeceksin zaman vefasız Mahkum olacaksın sevda insafsız Tarumar halinle sessiz sedasız Bedeni zindana bağlayacaksın Boynu bükük kalıp ağlayacaksın |
bak bana
zeytin ağacın olayım... tut beni biraz ısınayım... gül bana çiçekleri kıskandırayım... sev beni annemi hatırlayayım... sar beni bebeğin olayım... koş bana ceylanı anımsayayım... duy beni sevdiğin müzik olayım... öp beni alev alayım... bırakma beni ne olur birazcık sen olayım... |
Rüya
geçti zaman bir kum saatinin ince beline bakarak bir su gibi akarak ve bir kuyruklu yıldız misali doğumdan ölüme kayarak***8230;. Geçti zaman beyaz bir kefeni önümüze boylu boyunca yayarak doğan gün değil ölen gece***8230; sensiz yaşamak yaklaşmak ölüme sessizce.. |
Adsiza
her çocuk bende ağlar babasına .... ben de gülümser sevilisine her genç kız.. ben de bulur her kes gün aşırı yalnızlıklarını ben de sınar dik uçurumlarda her militan kendini ya ben..? ah sen batıkların acemi dalgıcı ! ihtilallerimin rehberidir başucumda resmin utangaç bir mevsim gibi açılır kollarım sana sen ki, kıvrak danslarla düşersin rüyalarıma. |
Mechul Sevgiliye
Hep bekledim Belki zaman içinde Bir şiir bulaştırır ellerine aşkı da Aşk çoğalır Kusursuz bir sevgili yaratırsın diye Dediler ki; aşk Sen ölünce alkış tutacak tufanlara Tıpkı bir İskit okçusu gibi uzanarak Ardahan ovasına alnından vuracak seni. Halbuki ben; Ana dilde yasaklı bir şiir gibi Sessizce söylerdim adını Acıkmış bir çocuk sesi sürüklerdi beni Uzaklara giderdim Çok uzaklara***8230; Dağ,dağ arardım seni Yokluğun tutardı beni Bir serçe telaşıyla koşar Yığılırdım kollarına Binlerce vurgun şiiriyle paramparça***8230; |
kalmadı bende yaşamak için heves.
cananım belalım yarim olsada . yanımda kalmadı aşka hürmet ne eyleyim bu canı ey mecnun. leyla hatırına aslı için yanan. kerem aşkına aşkın aşkına . nerdesin ey insanlık vuruyorlar. demli gecelerde aşkı namertler. sevdim canımdan öte bekler bilirim. belalım leylam gözü yaşlı. ezilmiş kalbiyle ağlar ama kimse. görmez kör gecelerde. o havar canım yanar hasretle . vurulur bedenim namert sözlerle |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:49 . |