![]() |
Isyan
Bir çocuk yüreğiydi onun yüreği bir zamanlar Taşlaştı taşlaştırıldı kötülüğün girdabında İstememişti böyle olmasını sürüklendi peşinden yok olmak istercesine Sıyrıldı dehlizinden düşünceleri çelik gibi sertleşti yüreğinde fışkırdı gözlerinden ateş kırmızıya boyandı cennetinin vadisi haykırdı olanca gücünle isyanını artık bende kötüyüm. |
Ben aşığım galiba
gözlerim acıyor yine yüreğimde bir iğne batıyor seni düşündükçe***8230; ben aşığım galiba, tekrar saklanmam lgerek kabuğuma kaybolmam gerek birkaç sene***8230; ben aşığım galiba acıyor gözlerim yine, yüreğimden gözlerime gözlerimden sözlerime akıyor yalnızlığım***8230; ben aşığım galiba ağladım, ağlıyorum ve ağlıyacağım sensizliği yalnızlığımla bağlayacağım***8230; ben aşığım galiba***8230; |
Yaz gibiydim ben,
Aydınlığım uzun,karanlığım kısa olurdu Ve ihtiyar bir dalıkanlıydı gecem başlangıcı bilinmeyen ... Hergün kirli paspas gibi sirkelenip Göz nuruyla örülmüş halı gibi üstüme serilen Sabahlar açardı penceremi Kollardı güneş,gündüzün bekçisi Aydınlığım uzun olsun diye Uçardı güneye doğru goçmen kuşlarım, Kendi dunyamın hukumdarıydım gelmeseydin eğer sen Tek başına,yalnız ama koskoca bir evren... Cennetimde beslediğim kuşların cıvıltıları Bitmez bir melodiydi,kulaklarıma akan Sonra senin sesini duydum Ve bir kederdir doldu,kulaklarımdan ruhuma... Rüzgarı ben başlatırdım,arkasından bir sel gibi yağmuru Bir gün saçların deydi gözüme, Başladı keskin yağmur taneleri gözümü oymaya Siyah!! Siyah!! ve Siyahtı!! Ölümü düşünemezdim,bendim dunyamın hükümdarı nasıl ölim? Ama bir korkudur sardı dolandı içime Birde yanık türkü : "Ölüm düşme peşime,gençtir daha benim yaşım,genç" diye İstıraplı sancıydı bir soru:hangimiz daha önce ölecektik? Beynimi kemiren bir bulamadığımdır cevabi... İşte şimdi kendi dünyamda esirdim Saçların kollarıma zincir,rüyalarıma karabasan olmuştu Adın esrarengiz bir korkuydu paslı zincirlerime, duydukça bileklerimi kanatan Yalnızlık kızıl bir hançerdi,bedenime saplanan Acıyı unuttum... Bakma gözüme yaş değil yanağımdan akan Belkide bir damla mutluluk için,son kan Siyah!! Siyah!! ve Siyahtı!! |
Kuzum
Bir kağıt bir kalem yeter bana, Bir gün düşersem ıssız bir adaya. Sen olmasanda olur kuzum, Ben seni şiirlerde de bulurum. Işıksız,zifiri karanlık, Hava serseri sisle kapanık, Son şiirimi yazarken vurursa ölüm, Solmaz kalbimdeki gülüm, Solsa da ateşler içindeki külüm.. |
Aşk;
Koskocaman bir yalan Bazen, çöllere düşüren, bazen de dağları deldiren Kavuşmasız kuruyan ırmaklarda yüzdüren Aynada yaşlanan yüzünü seyreden Koskocaman bir yalan dünyada gülümseten Aşk; Koskocaman bir yalan Boran kuşunun gözündeki üç damla yaşı akıtan Dümeni olmayan bir geminin kaptanlığını yaptıran Elimdeki kadehin içine bir parça kan damlatan Ve o kadehte yüzmesini bilmeyeni yüzdüren Aşk; Koskocaman bir yalan Neden diye her sorulan soruya yanış cevap veren Resimdeki görüntünle hayallere daldıran Bir parça umut isteyen Aşk; ne sensiz olur ne de senle dedirten |
Dün ağacın gölgesi yarım kaldı,
Yarım kaldı gökteki yıldızın göz kırpışı. Yarım kaldı çiçeklerin açması, Güllerin kokması hep yarım. Yarım kaldı çocuğun ağlaması, Elindeki şeker, Dalgalarım sahile ulaşması, Dün sen gidince yarım kaldı, Her şey... Her şey, Yarım kaldı.. |
Aradim..
Kokladım sen diye tüm çiçekleri Gül yüzlerde ben hep seni aradım Bulamadım tatlı dilde sesini Hoş sözlerde ben hep seni aradım * * * * * Senden içti gönlüm sevgi iksiri Ruhum gözlerinin oldu esiri Öyle gözler gördüm yoktu tesiri Çok gözlerde ben hep seni aradım * * * * * Doymadı yüreğim kaldı heveste Duyar gibi oldum seni her seste İçime işledi her yanık beste Tüm sazlarda ben hep seni aradım. |
Bir sevda uğruna derbeder benim Ömrümü ediyor hep heder benim Bu hicran bu acı bu dinmez çile Canıma yetiyor bu keder benim Yakıyor ruhumu aşkın akışı Cehennem den daha sıcak yakışı Yaralar gönlümü çatılan kaşı O an yüreğimden kan gider benim Edâsı cana mâl olacak bir gün Aşka hasret gönül solacak bir gün O gözler canımı alacak bir gün Tesirli duyguma o kadar benim Bir yanda talihim yere çarpacak bir yanda yar gözün kırptı kırpacak Bir yanda ümidim koptu kopacak Bahtım, karayazım, bu kader benim. |
Hani seviyordun gönülden beni,
Söz etme sevdâdan, vefâsız çıktın. Ölsem de diyordun unutmam seni, Söz etme sevdâdan, vefâsız çıktın. Hani benim için pek yanıyordun, Aşkını en büyük, tek sanıyordun, Hani herkeslerden kıskanıyordun, Söz etme sevdâdan, vefâsız çıktın. Hani başka sevgi tanıyamazdın, Gönlünde başka aşk taşıyamazdın, Hani bensiz kalsan yaşayamazdın, Söz etme sevdâdan, vefâsız çıktın. |
Yokluğun ruhumu kavuran ateş,
Alevler içinde yanıyorum ben, Gönlümün duygusu sevdalara eş, Aşkınla yarayım , kanıyorum ben. Sevgiler hep sana, ruhum seninle, Kalbimde yaşarsın, duygum seninle, Duyulur feryadım kulak ver , dinle, Seni çığlık çığlık anıyorum ben. Duymazsın, duyguda bana uzaksan, Bilmezsin hâlimi, bu aşkta yoksan, Çıkmazsın gözümden yaş olup aksan, İçime işledin sanıyorum ben. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:43 . |