![]() |
Giresun'un İçinde
Giresun-Ali Osman Özyakupoğlu-Mustafa Küçük-Azize Gürses Giresun'un İçinde İki Sokak Arası Altı Kurşun Attılar Üç De Piçak Yarası Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa Giresun'un İçinde Yeşil Fındık Bahçesi Vurdular Sevduğumi (Feride'mi) Yere Düştü Kopçası Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa Vuruldum Sevduçeğum Kanar Yüreğum Kanar Alamadum Ben Seni Yanar Yüreğum Yanar Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa |
Kadifeden Kesesi
İstanbul Kadifeden Kesesi, Kahveden Gelir Sesi. Oturmuş Kumar Oynar, Ah Ciğerimin, Ah Ciğerimin Kösesi. Aman Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Haydi Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Yolla Yolla Yar Yolla. Kadife Yastığım Yok, Odana Bastığım Yok. Kitaba El Basarim, Senden Başka Aman Senden Başka Dostum Yok. Aman Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Haydi Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Yolla Yolla Yar Yolla. Kadifeden Yeleğim, Seni Sevdim Meleğim. Biraz Da Sen Beni Sev, Rahat Etsin, Aman Rahat Etsin Yüreğim. Aman Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Haydi Yallah, Beyoğlu'na Yolla, Yolla Yolla Yar Yolla. |
Kaldır Nikabını Görem Yüzünü
Karacoğlan-İlhan Erten Kaldır Nikabını Görem Yüzünü Aç Başını Yaradanı Seversen Siyah Zülfün Mah Yüzünün Üstüne Tel Tel Eyle Yaradanı Seversen Şeker Baldır Damağında Dişinde Lam Elif Yazılı Siyah Kaşında Gerdanın Olayım Sakla Döşünde As Koynuna Yaradanı Seversen Karacoğlan Der Ki Girme Kanıma Kipriklerin Ok Atıyor Canıma Bensiz Varma Sen Ellerin Yanına N'olur Dilber Yaradanı Seversen |
Kalemi Kaşta Koydun (U.H.)
Diyarbakır-Celal Güzelses-TRT (Yavrum Bugün) Kalemi Kaşta Koydun (Anam) Gözümü Yaşta Koydun (Di Gel Anam Gel) (Yavrum Bugün) Seni Bir Yad Ettim (Anam) Beni Ateşte Koydun Di Gel Hayın Yarım Di Gel Bibaht Yarim Di Gel Oy (Yavrum Bugün) Eğildim Kelep Ettim (Anam) Şam Yolun Halep Ettim (Di Gel Anam Gel) (Yavrum Bugün) Bir Vefasız Yar İçin (Anam) Ömrümü Telef Ettim Di Gel Hayın Yarım Di Gel Bibaht Yarim Di Gel Oy |
Kalenin Bayır Düzü
Orta Anadolu-Zehra Bilir-TRT İstanbul Kalenin Bayır Düzü Mevlam Ayırdı Bizi Babanın Aklı Olsa Evelem Everirdi Bizi Yamaçtan Köşeden Gapıdan Bacadan Düşte Gel Nişanlısına Küste Gel Hoppa Şina Şinanay Şinanay Nay Keleşime Şinanay Şinanay Nay Giderim Şöyle Böyle Gül Dibini Herk Eyle İki Yar Bir Sevilmez Birisini Terkeyle Yamaçtan Köşeden Gapıdan Bacadan Düşte Gel Nişanlısına Küste Gel Hoppa Şina Şinanay Şinanay Nay Keleşime Şinanay Şinanay Nay Kereviz Özünen Kim Görmüş Gözüyünen Adam Yare Küser Mi Ellerin Sözüyünen Yamaçtan Köşeden Gapıdan Bacadan Düşte Gel Nişanlısına Küste Gel Hoppa Şina Şinanay Şinanay Nay Keleşime Şinanay Şinanay Nay |
İki Bülbül Konmuş Dağlar Başına
Isparta/Senirkent-Hüseyin Karatürk-TRT İki Bülbül Konmuş Dağlar Başına Sal Allah'ım Sal Sılama Varayım Şahın Yuva Yapar Kendi Başına Sal Allah'ım Sal Sılama Varayım Bizim Evlerimiz Dağdan Ötedir Gavim Gardaş Bize Ana Atadır Yad Ellerde Ölmek Kula Cefadır Sal Allah'ım Sal Sılama Varayım Pir Sultan Abdalım Baki Değildir Tuz Ekmek Her Aşık Hakkı Değildir Bu Dünyada Kimse Baki Değildir Sal Allah'ım Sal Sılama Varayım |
İki Gözüm İki Çeşme
Özer Şenay Ben Gurbetin Kucağında, Düse Kalka Yoruldum. Bir Zalimin Ocağında, Can Evimden Vuruldum. İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır. Esme Rüzgar Deli Deli, Aklım Başımda Değil. Bu Gidişle Benim Sonum, Galiba Belli Değil. İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır. |
İller Yaylasına Göçtüğü Zaman
Karacaoğlan-Yılmaz Savaş İller Yaylasına Göçtüğü Zaman Bülbül Gülden Ben Yarimden Ayrıldım Dilim Söyler Ama Gözlerim Ağlar Bülbül Gülden Ben Yarimden Ayrıldım Karacaoğlan Eydür Bende Çağlarım Viran Olmuş Mor Sümbüllü Bağlarım Vadem Yetti İçin, İçin Ağlarım Bülbül Gülden Ben Yarimden Ayrıldım |
İnce İnce Bir Kar Yağar
Aşık Mahzuni Şerif İnce İnce Bir Kar Yağar Fakirlerin Düzüne Neden Felek İnanmıyor Fukaranın Sözüne Öldük Öldük Biz Açlıktan Etme Ağam N'olur Kimi Mebus Kimi Vali Bize Tahsil Haramdır Dayanamam Artık Senin Bu Yalancı Pozuna Yandık Yandık, Bize Okul Bize Yol, Bize Hayat Etme Ağam N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur Adam Mı Ölür Yol Yapılınca Okul Olunca, Hayat Bulunca N'olur N'olur N'olur, N'olur N'olur İstanbul'un Benzemiyor Neden O Urfa'lara Yandık Yandık, Öldük Öldük Bir Yudum Su Etme Ağam N'olur Yolsuz Maraş, Susuz Urfa Ya Diyarbakır'ların Öldük Öldük Bir Mektup Yaz Yapma Ağam N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur Adam Mı Ölür Toprak Verince İnsan Sevince, Kendin Bilince N'olur N'olur, N'olur N'olur Mahzuni Senin Gardaşın Alma Topraklarımı Çocuklarım Büyük Olsun Sürünmesin Ortada Bizde Allah'ın Kuluyuz Etme Ağam N'olur Sen Anandan Ben Babamdan Ağa Doğmadık Dostum Gel Beraber Yaşayalım Sanma Ki Sana Küstüm Yandım Yandım Ayrı Gezme Etme Gardaş N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur N'olur Adam Mı Ölür Toprak Verince Borç Ödeyince, Kendin Bilince N'olur N'olur N'olur Gardaş N'olur N'olur |
İlim Dergahının Kapısını Çalan
Murtaza Yalçın-Lütfü Gültekin İlim Dergahının Kapısını Çalan Pirim Hacı Bektaş Ben Sana Geldim Güvercin Donunda Semaya Uçan Pirim Hacı Bektaş Ben Sana Geldim Felsefem Rehber Kıldım Kendime Hiç Bir Hile Düşürmedim Bendime Nevşehir'in Hacı Bektaş Yurduna Pirim Hacı Bektaş Ben Sana Geldim Divanına Sazım Çalmaya Geldim Ben Pirime Mihman Olmaya Geldim Ağlayan Özümle Gülmeye Geldim Pirim Hacı Bektaş Ben Sana Geldim Gönlümden Çıkmıyor Hünkarındayım Aşkınla Yanıyor Yüreğim Bağım Murteza Yalçın'nın En Son Durağı Pirim Hacı Bektaş Ben Sana Geldim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:49 . |