![]() |
Seher Vakti - Barış Manço
Sabah seher vakti düştüm yola Anam sordu nire oğlum böyle Dedim ana fazla sorma bağrım yanık yeter sorma Seher vakti düştüm yola Günler boyu yol aldım durmadım Pınar başlarında konakladım Dağlar taşlar geçit verdi Çayır çimen kilim serdi Seher vakti düştüm yola Ben bir yeşil gözlü yar sevmiştim Gece gündüz başın beklemiştim Bir kış günü vakit çaldı Yarim son uykuya daldı |
Söyle Zalim Sultan - Barış Manço
Sıra sıra dağlardan erişilmez yaylalardan Kuş uçmaz kervan geçmez bilinmez binbir yoldan Gel dedinde gelmedim mi söyle gelmedim mi söyle gelmedim mi Aman hele hele sultan zalım zalım sultan söyle söyle Söyle gelmedim mi söyle gelmedim mi Aman hele hele sultan zalım zalım sultan söyle Gül yüzünden bal yanaktan sırma saçtan al dudaktan Kumru gibi kaçan gözden ince belden al topuktan Sev dedinde sevmedim mi söyle sevmedim mi söyle sevmedim mi Aman hele hele sultan zalım zalım sultan söyle söyle Söyle sevmedim mi söyle sevmedim mi Aman hele hele sultan zalım zalım sultan söyle |
Sözüm Meclisten Dışarı - Barış Manço
Sözüm meclisten dışarı dostlar Bu günlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani ince kıyım dograsalar beni Marmara ege karadeniz Ve hatta akdeniz cacık olur diyorum Dedim öylesine büyük ki dostlar Hani beni kırka yarıp yine kırka bölseler Kırkbin bostana gübre diye serpseler Kırkbin ot biter de kırkbin derde deva olur diyorum Ne oldubana böyle durup dururken Oğlan aldı başını gitti Kız zaten lafımı dinlemezdi Düğmem kopkuk paçam sökük Oramda buramda çengelli iğneler Bir de çengelli iğne Nazar bozar derler Hanımın çorabı kaçık başında bigudiler Karabaş bile karabaş bile Yüzüme bakıp bakıp havlıyor Sözüm meclisten dışarı dostlar Bu günlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum Dilim dilim doğrasalar beni Akdeniz ve hatta hint okyanusu Ve hatta atlas okynusu Ve hatta hatta büyük okyanus Cacık olur diyorum böyle cacığa rakı mı dayanır |
Süper Babaanne - Barış Manço
Babaannem dedemi ilk gördüğü gün tam yüreğinden vurulmuş Dedem şöyle bir çapkınca bakıp hafifçe bıyığını burmuş O zamanın erkeği pek bir ağırmış kızları ise pek bir hoşmuş Kırk yıl bir yastıkta tam kırk yıl Anlat babaanne ölümsüz aşkını Bir yastıkta tam kırk yıl kırk yıl kırk yıl kırk yıl Ufacık bir yuva nohut oda bakla sofa ama sapasağlam ayakta Çeyiz dedikler yorgan yastık iki sandık iki de bohça Gözleri hala dolu dolu oluyor dedemin adını andıkça Kırk yıl bir yastıkta tam kırk yıl Anlat babaanne ölümsüz aşkını Bir yastıkta tam kırk yıl kırk yıl kırk yıl kırk yıl Süper babaanne seni çok seviyoruz O büyük aşkları inan biz de yaşıyoruz Bugünkü genç kızlar yarının annelerindensin İnan gençleri anlayan bir tek sensin |
Sana A$k Yaki$maz ki Kapılar kapandı Yüreğim acısada Öyle zor olsa da Yokum ben hayatında Yokum işte Bunu sen istedin Öyle severken ben Bunu hiç hak etmedim Şimdi gitsem koymazki Kalsam neye yarar ki Sana aşk hiç yakışmadı Ben yakıştıramam ki Kapılar kapandı Kalbim ağlasa da Adam olsan da Yokum ben dünyan da Yokum işte Bunu sen istedin Öyle severken ben Bunu hiç hak etmedim Şimdi gitsem koymazki Kalsam neye yarar ki Sana aşk hiç yakışmadı Ben yakıştıramam ki |
Ah tuti-i mucize guyem , ne dersem laf değil
Beli yarim , beli dost Beli mirim , beli dost Beli ömrüm , beli dost Ah çerh ile söyleşemem , ayinesi saf değil Beli yarim , beli dost Beli mirim , beli dost Beli ömrüm , beli dost Ah ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana Beli yarim , beli dost Beli mirim , beli dost Beli ömrüm ,beli dost |
Unutamadım - Barış Manço
Dün yine yapayalnız dolaştım yollarda Yağmurlarda ıslanan bomboş sokaklarda Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni Unutamadım unutamadım ne olur anla beni Unutmak kolay demiştin alışırsın demiştin Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni Unutamadım unutamadım ne olur anla beni Yıllar ikimizden de çok şeyler götürmüş Sen yeni yuva kurarken beni paramparça bölmüş Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni Unutamadım unutamadım ne olur anla beni Unutmak kolay demiştin alışırsın demiştin Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni Unutamadım unutamadım ne olur anla beni |
Unutamıyorum - Barış Manço
Yıllar sonra yine karşındayım Bırak biraz yanında kalayım Sen tek mutlu ol başka arzum yok Bense seni unutamıyorum Duydum bugün evleniyormuşsun Başkasının oluyormuşsun Sen tek mutlu ol başka arzum yok Bense seni unutamıyorum Doya doya son bir görmek istedim Çok yakışmış beyaz gelinliğin Sen tek mutlu ol başka arzum yok Bense seni unutamıyorum Meraklanma tekrar gideceğim Aranıza girmeyeceğim Sen tek mutlu ol başka arzum yok Bense seni unutamıyorum Bense seni unutamıyorum Bir türlü seni unutamıyorum |
Güle Güle Oğlum - Barış Manço
Güle güle oğlum ne kadar da çabuk geçmiş meğer yıllar Kendi kanatlarınla uçacak kadar büyüdün ha O kadar oldun mu sen oğlum o kadar büyüdün mü Güle güle oğlum demek artık sende yuva kuruyorsun Sevdiğin kızla bugün evleniyorsun Mutluluklar sana benim aslan oğlum Yine de son bir nasihat benden sana Tanrının en büyük lütfu bu unutma Sar onu kollarınla sar sar Güle güle oğlum gözlerimin nemlendiğine aldırma Sende anlarsın bir gün baba olunca Hadi, hadi artık gidelim davetlileri bekletmeyelim Güle güle oğlum güle güle Güle güle oğlum güle güle |
Gül Bebeğim - Barış Manço
Sen cennete uçtun ama Kokun sinmiş yatağıma odama Derin derin soluyorum seni İçime hapsediyorum seni Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Geceler çok geceler sessiz Nasıl yaşarım şimdi ben sensiz Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:20 . |