![]() |
Zemheri
Sensizlikte ne olurum bilir misin? Kötü saatler yasarim, Hafta sonlarim ise, berbat***8230; Is stresine umar diye sarilip, Kovsam da seytanlarimi, Yine de bi basinaliktan kurtulamam. Çare buldukça, çaresizlige batarim. Aylar, aylari kovalar, Hepsi de Zemheri ayi olur Ve Güller istenir benden. |
Her iki yakası göğe uzanan yalçınkaya
İçinden nedensiz sıkıntılar akar Yaklaşılanın ayak seslerini getirir Esen fırtınalar birbirine karışır Gün ağarsın diye beklenir Fırtınalar vadisinde Şafak söker, tan yeri ağarırken Birlikte dalınır uykunun kollarına Uykuyu telefon sesi böler ninni gibi Günaydın diyen diller ne de tanıdık Sanki kırk yıllık dost Konuşan ses özlem dolu Hemen gel diyesi gelir Ruhların dansı başladı başlayalı Beklenmişse yıllarca Yıllara meydan okumuşsa gönüller Şu birkaç zamana razı olalım Aydınlıklar yarından da yakın |
Avluda paslanmaz teller
Anneciğimin çamaşır telleri Ne de güzel tel araba olurlardı Ya gündöndü kafaları, arabanın ağırı Kış gelir kızak zamanı Şu koltuğun kolları ne de kıvrık İyi kayar, o zaman kır Altı kösele ayakkabılar annemin Topukları var ama, ne gam Kes gitsin, iyi kayar Ya cicozlarım, sisi de yutulmak da var Sağ baş sisi, oh ne de güzel Kuş avlamak için kızılcık dalının çatallısı İlle de ortasında gez i olmalı Sonra kavrulmalı sapan çatalı olmalı Bütün bağlar bizim***8230; hürya Üzümün en güzeli, kokulusu misketin Eriğin her türlüsü, dalından İster Can, ister Aynabakar isterse Bardacık Sulusu, tatlısı, kırmızısı sarısı dalında Sıcacık yuva, mis kokular evin içinde Derya kuzuları balık ya da köfte ye Mehmet ye Hele kış başında yapılan mantı, üzerinde kaz eti Oğlaklar, kaya kuzuları güveçte, mis. Dereler, mor menekşelerle dolu Çayırlarda Kuzu Kulakları, ekşimsi Tarlalar Gelincik tarlaları kıpkırmızı Ne de güzel olur Gelincik gazozu Şişeye koy sonra döv, döv Ya Laleler,Lale tarlaları öyle güzeldi ki Tepeler, bayırlar yokuşlar Ne de zor çıkılırdı minicik bacaklarımızla Üzerlerinde farklı bir dünya serilirdi gözlerimize Denizin içinde güneş portakal gibi suya batar Deniz çekerdi, Zeytin ormanı çekerdi Sephötane deresi, ayı deresi, kanlı gelin deresi Şırıl şırıl akardı, eğil suyunu iç Uzaktan yabancı vahşi sesler, ne sesi ki Ürpertiyle dolar insanın içi Akşamın kızıllığı çöktüğünde göğe Işıkları yandıkça evlerin Dönüş başlar eve ağır, ağır Yaz gecelerinde sokaklara sığılmaz Mahallelere taşardı gezintilerimiz Ya düğünlerimiz, Gündüzü klarnet, gecesi keman sesleri Ağır delikanlılar içer üç gün üç gece Kızlar ortada kümelenmiş Analarının yanında döktürür Delikanlılar huşuyla seyreder Bir taraftan işmar eder, göz eder Buralarda vurulurlar birbirlerine Sonrası derin, derin ahlar, oflar Ta ki kendi düğünlerine kadar. İşte sağdıç işte ahretlik Yeni bir dünyaya uğurlanır tazeler Süzülür de süzülür yeni ev kapısında gelinler Gelini orda görür komşular Görümcesiyle oynar gelin kardeşcecine Kurar yuvasını ebede kadar El koyar baş koyar can koyar yuvasına Çocukluğuma özlemim mi bu, hayır Ne de güzel geçti o yıllarım Tam da olması gerektiği gibi Memnunum***8230; Anneciğim, babacığım ruhsal varlıklarım Minnetle, şükranla anıyorum |
Bilirsin bilmesine de
Sabrı mı denersin sevdayı mı İspat mı lazım illaki Yetmedi mi bunca seneler Kokum rengim tenim Duruşum güven vermedi mi Daha bu korkular neye İllaki ölmemi mi beklersin El elinde |
Büyüyorsun çocuk
Gönlümün yaralı köşesi gibi Ve ben sana engel olamıyorum çocuk Sevgiliye hayır diyemeyişim gibi |
Yıllarca bekledim ben seni, ilk görüşünde anlamadın
Gençliğimin acılı haftalarına böldüm seni Durmadan aradım, adını paylaşmadım kimse ile Uzun yollara kazıdım adını, sonra kıskandım sildim Tatavla'da gördüm bir gün seni, inanmıştım da hatta O'nun sen olduğuna, bulduğuma seni Bilemezdim ki hemen yanı başımda olduğunu Ve tahmin edemezdim ki bunca kanamalı yıldan sonra Ve yaraları kabuk bağlamayan sevdamın acısı içinde Sokulup 'Merhaba' demeye korktum Tam bulduğumda ve buna inandığımda 'Rezerve' olan sevdan bana 'İyi Geceler' dedi Ama inan 26 yıl sonra duyduğum en güzel 2 kelime bu ' İYİ GECELER ' |
Anladım;
Solan bakışlar ayrılıklara dair bir mektup yazıyor an be an Oysa okumasını bilen kaç kişi kaldı ki? Anladım; Senden vazgeçmek imkansız gibi görünse de O kadar da imkansız değilmiş Anladım; Gidenlerin ardından bir mum yakmak Herşeyi aydınlatmaya yetmiyor Anladım; Dost düşmanı seçmez olduğumda kabullenmek zor da olsa Yaşlandığımı hissediyorum kurtuluşun arka sokaklarında Anladım; Ne kadar uzun yaşanırsa bir aşk O kadar gözyaşına ve sabıra ihtiyaç duyuluyor Anladım; Kandıramıyorum kendimi, Ne kadar da acı versen seviyorum seni... Anladım; Lise defterlerinin neden kalın ve dolu olduğunu İçerisinde saklanan aşklardan kalan sayfalara yaşanılan hüzünler yazılıyor Anladım; Ölümüne tutsak, ölümüne sevdalı yaşanan günler azalıyor Ya da yaşatanlar birer birer kayboluyor Anladım; Babamın beni azarladığında bana dair isteklerinin olduğunu Her kavgamızdan sonra aslan oğlum deyişinin de anlamını. Anladım; Yaşlanıyoruz hepimiz farkında olmadan Oysa sevdalar hep genç kalıyor Aşklar ise ölümsüz... |
Sevmek sadece sevebilmek için sevmek
Ağacı,dalında yaprağını,dibinde toprağını hissedebilmek. Doyabilmek damak tadında. Sevmek sadece sevebilmek için sevmek Ansızın başlayan sağnaklarda, nemli toprak kokusunun heyecanını sarmak Sırılsıklam olmak şakağında yağmur damlacıklarını hissedebilmek Sevmek sadece sevebilmek için sevmek Ne zaman ,nerede ve kimi sevebileceğimizi bilebilmek |
Merhaba
Kaybetsekte anılarımızdaki,düşlerimizdeki yüreğimizdeki sevgileri, kucak açıyor dünyaya yeni doğan bir can bir gül, toprağa ekilen tohum. Merhaba demiş inadına yaşamak istercesine yıpranmadan yıpratılmadan sevgiler. Sadece geceleyin olmuştur kayıp giden bir yıldızın hissettiğimiz varlığı geceleyin olmuştur düşlerimizin saflık ayarı ve geceleyin görmüşüzdür en güzel rüyalarımızı. Derin uykularımızda, en duygulu seni seviyorum sözcüğünü işitmişizdir analarımızdan., |
Gidiyormuşsun
git ve sadece elveda bile demeden. Karanlığa bürünüp, zamana dair ne varsa gülüşlerinle ,nazarınla, seni animsatmayacak masum yüzünle git. Ardında koyacağın çocuksu ruhunla git. Gidiyormuşsun git ve sadece elveda bile demeden. Ayrılığı vurmadan zincirlere yalnızlığı düşünmeden gözlerindeki yaşlar belirmeden yüreğindeki kininle git |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:00 . |