![]() |
ben senı öyle sevdim ki,
bu şehrin her sokağına ismini yazdım ismimin yanına ben senı öyle sevdinm ki imkansızı seçtim uğruna okyanusları sığdırdım avucuma ben senı öyle sevdim ki hissetiğim en acı en tatlı duygu olsun sen... içime bazen ölümü bazende ölümsüzlüğü akıttın gözlerinle BEN SENI ÖYLE SEVDİM Kİ kendimden öte cesur ben senı öyle sevdim ki sen bile yetmedin bana |
Kilimimde nakış nakış dokudum
Kitabımda sayfa sayfa okudum Bülbül olup melûl mahzun şakıdım Dağlarını,taşlarını sevdim Türkiye***8217;mIssız pınar başlarını sevdim Türkiye***8217;m Yaylalarda koyun kuzu meleşir Yavuklular tenhalarda söyleşir Pehlivanlar çayır çimen güreşir Köylerini,illerini sevdim Türkiye***8217;m Bal kaymaklı dillerini sevdim Türkiye***8217;m Âşık Kerem gözyaşıyla sular toprağı Altı asırlık çınarın solmuş yaprağı Fırat,Dicle,Çoruh,Yeşilırmağı Fındığını,eriğini sevdim Türkiye***8217;m O tertemiz yüreğini sevdim Türkiye***8217;m Ezanlar ağlaşır minarelerde Hakikatin gözüne indi perde Üç kıtada at koşturanlar nerde? Ayyıldızlı bayrağını sevdim Türkiye***8217;m Yoğurdunu,kaymağını sevdim Türkiye***8217;m Âşıkların sazında tel olmuşum Boz bulanık akan bir sel olmuşum Ne yazık ki ülkemde el olmuşum Fatih***8217;ini,Yavuz***8217;unu sevdim Türkiye***8217;m O aydınlık gül yüzünü sevdim Türkiye***8217;m. |
Yıkılası Gurbet eller
Kader attı gurbet ele Gözyaşlarım döndü sele Mesken tuttuk gurbet sende Yıkılası gurbet eller.. Aramızda sıra dağlar Akşam oldu yaram kanar Sel oldu gözyaşım çağlar Yıkılası gurbet eller.. Batsın şu Alman'ın eli Dilime benzemez dili Hasretlik tükettin beni Yıkılası gurbet eller.. Çağlariye mevsim boran Yok gurbette halim soran Çok olur garibe vuran Yıkılası gurbet eller. Aşık Çağlari |
Bu gece uyuyamazsın sen!
Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını. Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin. Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... |
Gurbet Ocağı
Gurbet Ocağı
Güneş batıp da ufkunda yıldızlar doğanda Karanlık çöker içime gurbet ocağında... Boran sis bürür, hüzün çöker gönül dağıma Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Ayrılık acısı ölümden betermiş beter Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Canmı dayanır bu hasrete ömürmü yeter Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Uzar gider geceler sanki asırlar kadar Gözümde canlanır hep mazideki anılar Ruhum daralıyor, yüreciğimse kan ağlar Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında. Aşık Çağlari |
Askere şiir
Askere şiir
Osman gitti asker eline, Yine aldım kalemimi elime. Yazacağım işte bir kaç kelime. Yeğenime benden hediye. Asker oldun yola düştün babanla. Arkanda ağlıyor kardeş,anan,halanda. Zaman geçer derler bu yalancı dünyada. Dağıtımde geleceksin ya halam. Üç gün beş gün derken gelir teskeren. Bakarsın şafağı sayarsın asker. Teskereme az kaldı derken gelir teskeren. Yollara düşüpte gelirsin asker. Bu gün ilk günün askerde, Bir gün gelir son olur asker. Askerde şiir mani çok olur, Bize de yaz gönder be asker. Küçüktün büyüdün oldunda asker. Görevini iyi yap geriye tez gel. Şimdiden özledik bir mektüp gönder. Evin her köşesi hep seni özler. Asker osmana Havva Önder |
Asker Ocağı
Asker Ocağı
Sabah kalk düzelt yatağını giy üstünü 15 dakikada Burası ana kucağı değil asker ocağı Bir saat boyunca mıntıka sonra işdimaya Burası ana kucağı değil asker ocağı Sabah kahvaltısı beş zeytin çay kaşar Öğle akşam yemekte değişik bir koku var Pilavları hiç karıştırma içinde taşlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Akşam bot boya birde traş var Bir yandan soğuk bir yandan rüzgar Üst değiş saat on deyince herkes yatar Burası ana kucağı değil asker ocağı Yağmurda çamurda eğitim yapıyor Soğuk kış demeden çalışıyor Çamur içerisinde bıkmadan geziyor Burası ana kucağı değil asker ocağı Mektup bekliyor uzaktaki sevdiklerinden Nöbet tutarken türkü söylüyor içinden Yarini özlemiş belli oluyor gözlerinden Burası ana kucağı değil asker ocağı 550 Gün geçer mi geçer diyorlar Bu askerlik biter mi biter diyorlar Sayılı günler çabuk geçer diyorlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Üşümez donmaz yorulmaz asker Sevdiğinin hasretiyle yanıyor asker Gün sayıyor şafak sayıyor asker Burası ana kucağı değil asker ocağı Sefer Kurt |
Kahraman asker
Kahraman asker
Sensin milletimin şanlı gururu Şerefli Mehmetçik kahraman asker Yıldız kadar parlak ay gibi duru Şerefli Mehmetçik kahraman asker Bugün rahat huzur var ise bende Evel ALLAH sonra senin sayende Şafakla beraber kalkar erkende Şerefli Mehmetçik kahraman asker Peygamber ocağı kutsaldır kıtan O ocakta görev yapmıştı Atan Senin ile gurur duyuyor Vatan Şerefli Mehmetçik kahraman asker İçtimada asker çalarken bando Temposunda rap rap notasında do Dağlar kralısın yiğit komando Şerefli Mehmetçik kahraman asker Aşık Gürkani der dolaşır dağı Göğe selam ile çeker bayrağı Omzunda tüfek elde sancağı Şerefli Mehmetçik kahraman asker Aşık Gürkani |
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum asker oldu bakın komşular Bizi korumak için gidiyor şimdi Yüreğim bir kuş uçacak sanki Oğlum asker oldu bakın komşular Git yavrum git yüreğim yansın Sende bizim gibi şehit evladısın Ben onu bunca yıl bu vatanda büyüttüm Yavrum asker oldu bakın komşular Gidiyorsun yavrum belki geri dönmezsin O asker tugayında garip türkü söylersin Kafire boyun eğme bu hakkıma girersin Yiğidim asker oldu bakın komşular Tam yirmi sene oldu hep gözümün önünde Tığ gibi delikanlı yolluyorum sizlere Utanma yavrucuğum aç kaldığında söyle Yetimim asker oldu bakın komşular Orada kızarlarsa sende onlara kızma Benim gibi kaç ana yolladı bu amaçta Yüreğim alevlendi tıkandım bu yamaçta Evladım asker oldu bakın komşular Elim başımda her gün gözyaşları dökerim Yavrum unuttu sanma seni hayal ederim Keşke gücüm yetseydi koşar sana gelirim Bu vatan hepimizin nasıl sitem ederim Cıvanım asker oldu bakın komşular Oğlum askerlik bitince eğlenme koş hemen gel Yüreğimin yarası ancak seninle biter Gözyaşımda resmini görürde gönlüm tüter Her adımımda seni hep seni hayal eder Mehmet cik asker oldu bakın komşular Uğur çakmak |
Hasret
Hasret
Seni arıyorum sevdiğim Adı hasret olan bu şehrin İsmi gibi özlem duyuran sokaklarında Şehir hasret, sokak hasret Gönül sana hasret Adım garibe çıkmış Tüm ışıkları sönmüş evimin Akmıyor hasret ırmağı kurumuş Gökyüzü yokluğuna inat simsiyah Evim hasret, ırmak hasret Gökyüzü hasret Perdelerim örülü duruyor Güneş bana inat doğmuyor Zil bozulmuş olacak kimseler çalmıyor Güneş hasret, zil hasret Zaten bundan sonra Senin adın vuslat Benimki hasret Mehmet Erkan |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:49 . |