![]() |
Hep parelense ömrümüz,
Ne çıkar aşk yalan oldukça, Kızarsa öyle kalsa yüzümüz, Ne çıkar söz boş oldukça.... Zaman kayıp gider bak ellerinden, Hep ileri giderken, Aslında tüketirsin elindekinden, Yar sözüm sana, Ne sevebildin kadınca, Ne gidebildin bir adım uzağa... Süslü boyalı hayaller, Boynunda inci, Yalanla bezenmiş kolyeler, Şirin mi yapıyor seni, Her gün tükenip küllenişini Gayri görmeyim, Çekip gideyim,baharın geldiği ellere... Hale meleklerde olur sanırdım, Yanılsamaymış oysa, Melekler de aldatırmış.. |
Boşa bekleme,
Sana değil bu yolculuk Her limanını mesken tutsan da memleketin, Sana değil kavuşma... Vurup da gittiğinde düşünecektin, Acılara boğduğun, Kibriti çaktığında düşünecektin. Geride bıraktığın enkaz, Küllerinden yine doğar,bir başka ağustos Bir başka yaz, Kalırsın sıcağında.... Hatıralar da yanar Yanar sözlerin gibi Parlar çilehanelerde hüddamı harın Yanan gençliğim gibi........ Çekip gittiğinde düşünecektin, Dönemeyeceğini bilecektin, Geçmiştir artık aşk-ı feyezan Yan biraz da sen , Ziyan gençliğim gibi yan... |
Yokluğunda çocuk kalbim,
Hayalini basarım göğsüme, Yokluğunda ürkek gözlerim, Hatıralar cevap vermez sözüme. Yokluğunda gözlerim barbaros caddesinde, Yine o evdeyim yüksek apartman numara ondörtte, Yokluğunda camın kenarına ilişirim de saklanırım, Geldiğinde sanmayasın diye beni dertte... Her odası evin hasret masum ****ye, Sensiz o kadar boş o kadar çaresiz, Bu şubatta bana verdiğin hediye, O da sensiz ,onla ben kaldık şimdi yalnız ikimiz.... Gelmeyeceksin değil mi, Unuttun evi de ,beni de ,adresi de, Gidişinde gözlerinden anladım, O bakışa kaç gece ağladım, Unuttun beni de , verdiğin o masum hediyeyi de... |
Aşk Şiiri
Aşk Şiiri
Dün gece evinizin etrafında dolaştım Saçların gene omuzlarına dökülmüş Yüzün aydınlık beyaz Hiç değişmemişsin şaştım Sonra Kapuz'u dinledim Balkayada parçalanan dalgaları Sırtımı bir kiraza dayadım Düşüncenle serinledim Görsen yüzümü bile tanımazsın O kadar uzaklarda kaldı ki O kadar çöktü ki kalbim kederinle Hatırlamazsın Ne kadar isterdim Sofranda yerim olsun Tabağıma yemek koyasın Bardağıma su Halim diyesin canım benim canım Ah kader kader kader kader kör olsun |
Bir akşam üstü
Bir sokakta Sadece ben Şu mısraları yazarken Kaldırım üzerinde otururken Cıgaralığımdan bir yudum çekerken Kaldırımın üzerinde Oturmuş bir vaziyette ciğerlerimin bir ohhh çekişini Cigarılıgımın tadını Biranın acılığını Ve senin bana çektirdiklerini Namluyu anlımın ortasına dayarken Düşündüm Ve kararım değişmedi Seni seviyordum Ama yanlış anlama Bende biliyordum Uzaklaşmak isterken senden delice Her defasında sana yeniden bağlandım Mapushanenin yolunu Postacının mektup diye bağrışını Onu çok özledim |
sen birde ben..
sen dağlarımın erimeyen karı, denizlerimin mavisi, bağlarımın yeşili, bahçelerimin en nadide çiçeği, sevgiyle yoğrulmuş toprağım. ben o toprak kurumasın diye yağan yağmur, esmeyen bir rüzgarım... |
Dağ Başında
Dağ Başında
Beni bir dağ başında böyle yapayalnız kodular, rüzgarlara, kuşlara, bulutlara yakın, senin etinden, tırnağından ayrı, senin kokundan uzak. Benim güzelim, benim ceylan bakışlım, benim kafamın ateşi, ve yüreğimdeki. Mümkün mü şu anda rüzgar olmak, kuş olmak, şu anda üç dört portakal almak, getirmek sana, sana tuzlu badem, kabakçekirdeği. Şu anda hiç bir şey mümkün değil. Şu anda her şeyden ayrı, her şeyden uzak ve her şeyden mahrumum ben. Şu anda sadece yalnızlık ve kahır. Hayır, güzelim. hayır, ceylan bakışlım, hayır, kafamın ateşi, hayır, hayır, yüreğimdeki. Şu anda mümkün ve güzel olan tek şey vardır: Yanarak sevmek seni |
ve gözlerin çırılçıplak öyle duruyor karşımda ya baki ömrüm ne yapsın o daha onbeş yaşında |
Öyle bir atılması vardı ki boynuma
İnanırsan seni zannettim ilk anda Ay, anadan üryan girdi koynuma Bu gece ilk kez ihânet ettim sana. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:01 . |