![]() |
Ahkam Kim mi
Hareket var meydanlarda, hareket, Bayram havası gibi, Renkli simalar, avcı olmuşlar, avlarıyla Kenar mahalle kıraathanelerinde Karşılıklı çay içme uydurmasıyle pazarlanıyorlar, Tilki ile karga nın peynir hikayesi misali, Arı gibi çalışıyorlar,vatanımız için Kapı kapı gezerek,ahmağızya, Ceketlerinin önleri düğmeli Asıllarının karşısında eğilerek, Hööörmet gösterisinde bulunuyorlar, Propagandalarını sergileyerek, Dünü hiç yaşamamışlar gibi, Bak ne güzel ve doğru konuşuyor Dedirtiyorlar, ahmaklara, Ahmaklık değilmidir? Birkaç günlüğüne, İnsan sanıldığını sanmak, Ahmaklık değilmidir be ahmak? Birkaç gün sonra aldanmak, Aldandığını anlamak, |
Ahu Gözlerin
Beni bir onulmaz derde düşürdün, Bu derde dermanım ahu gözlerin, Sevdan ile kavurdun da, pişirdin, Bu cana cananım, ahu gözlerin... Sevda pınarında, ceylanım onlar, Bende bir başka ben, her anım onlar, Onlar bütünlüğüm, dört yanım onlar, Damarımda kanım, ahu gözlerin... Onlar varken her yokluğu unuttum, Işığında aşkın yolunu tuttum, Onlar için her acıya sabrettim, |
Ahşap Oda
Akşamdan bir şekilde uyanırsın, İçinde bulunduğun ahşap odayı yadırgarsın önce. Sanki.. sanki sana ait değilmiş gibi. Bir sürelik aptallıktan sonra kendine gelirsin. Derin bir nefes alırsın, Ahşap kokusunu çekersin ciğerlerine. Sabahın en büyük zevki. Kafan kazan gibidir, Temiz hava almak için pencereye yönelirsin. Sabahın sessizliğinde ayağının altında gevşeyen tahtaya Ninni gibi gıcırdayarak açılır pencere eşlik eder. Sonbaharın tatlı serinliği dolar odaya, mis gibi***8230; |
Aklım Hercümetç Olur
Yüreğimi sevgine verdiğim zaman Özlemlerle resmini öptüğüm zaman Kederinden sigara içtiğim zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Sırtımı duvarlara astığım zaman Masumca yollarına baktığım zaman Sazımla ağıtları çaldığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Hicranınla voltaya çıktığım zaman Ateşimle maltayı yaktığım zaman Disiplini dosyama taktığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . |
Akşam Türküleri
Beyaz bir gün üstüme kapanıyor Yeşilini süze süze ormanların Ah deniz dipleri neredesiniz Derin deniz dipleri Gözleri kadar güzel sevdalımın Uzayan gölgelere uzanıyorum Üstümde hırçın bir mavi Yeni bir zamana başlar gibiyim Batan günün ölgün kırmızısında Usulca koyuluyor akşam türküleri Gün bir koşuda dağıldı gitti İnsan, olursa olsun diyemiyor Dokunduğum ne varsa kayıyor ellerimden Ben, bir şey olmamış gibi Ölümsüz bir tutkuya davranıyorum Nasıl olsa geceye daha çok var Yasalarına sıkı sıkıya bağlı güneş Ufka doğru süzülüyor olsa da Her sevince yeniden başlıyorum |
Al Bayrak
Bir aşk uğruna dalgalanırsın nazlı nazlı göklerde Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Hem göklerdesin hemde içimizdeki atan kalblerde Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Büyük bir olayın sembolü şehitlerimizin kanısın Bize kahraman şanlı dedelerimizin yadigarısın Türkiyemizin güzeliliği şöhreti ve şanısın Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak |
Alacak
Yol kenarlarındaki yağmur mazgallarını kumbara sanıp harçlığımı atardım bu yüzden en çok denizden alacaklıyım |
Alarm
Karakollarda bir alarm Kara geceden kaçan bir firarai Akpak gündüzlere talip biri Suskunluğuyla altın Konuşmasıyla satın alınmış fahişe. Karakollarda bia alarm Üstünkörü yalnızlığın bir ferdi Bazen kör bazen sağır Siren sesi ölüm mesajı Ya da mazlumların iniltisi |
Alaturka
Çık benim şair tabiatım, çık orta yere Fakir güzelinden söyle Hasret ateşinden çal Çal, söyle benim derdimi sevdalı sesinle. Hep bilinen şarkılar gibi olsun Hani, dil-i biçareden Sun da içsin yar elinden Yani bilinen şarkılardan olsun. Yeni sözler arama nafile Derdim yeni olsa anlarım Gel, hazırından söyle bu akşam Üzme yetişir, üzme firakınla harabım. Sonunda ah çekeriz derinden Kim anlayacak sahiden olduğunu Sen söyle yalnız Zülfündedir baht-ı siyahım bestesini Dede***8217;den. |
Aldırma
Bak yüreğim yanar olmuş Yollarını arar olmuş Bu yüzden sararmış solmuş Boşver gönül sen aldırma Seven kalbi hep kırılmış Yalan sözlerle aldatılmış Ümitsizce ter****lmiş Boşver gönül sen aldırma Sevdikçe yüreği kanamış Hep çilelere katlanmış Aşk için tutuşmuş yanmış Boşver gönül sen aldırma |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:39 . |