![]() |
burada beklemek yasakmış.
çiçek açan kadınların gölgesinde, bir kervan bekliyorum. ipekten bir sevginin berisinde, belki inadına seviyorum. kime ne? "YASAK" yazılı bir tabelanın, altında sevişiyorum. inat ya! tel örgülerin hemen altında, bir günah işliyorum. yasak ya! töre ve geleneklerle döşenmiş sınır köyünde, inadına geziyorum, mayınların üzerinde. ben yasağımı seviyorum. kime ne? n***8217;olur gelse ölüm? belki bir anlık ayrılık... ruhumu satmaktansa, ölürüm ! sevmek ayıpsa, inadına seviyorum. yasaksa sevişmek, o yasağı deliyorum. ve inadına seviyor, inadına sevişiyorum. kime ne? kızgın gözler bana bakan, hiddetli yüzler görüyorum. üstüme gelen bir dünya, beni kınayan bir güruh görüyorum. olsun! ben yasağımı seviyorum. ve inadına sevişiyorum. kime ne? |
sen /
yastığından kokum silinmeden daha, yaban güllerinde aradın sevgiyi gülüm, mevsimimi sırtından vurup da giderken, hazana döndü baharım gülüm.. / ben / mevsimsiz sevişmelerin hüzün tadında, silemedim saçlarımdan kokunu gülüm, sahte mevsimlere gel-git ler sürerken, her parçam başka yerde dağıldım gülüm.. hasretindir tenimi yakıp kavuran, avutamadım yokluğunu çaresizim gülüm, insafsız gecelerin zalim yalnızlığında, sensiz, mevsimsiz ölüyorum gülüm.. |
Enginlerinde bir güneş battı önce yüreğimin.
Fırtına öncesi sessizlik ya! Dingindi sular, durgun, yüreğim solgundu. Sonra ılık bir lodos esti yelkenlere, ve güller tomurcuğa durdu, zemheri bahara gebe.. Bülbüller güle hasretti, bakır rengi bir akşamın oyunu sahnede. Rüya dengi hayatların romanı okunurdu, türkü söyleyen gözlerde.. Sazlara rastlardım ozansız / sessiz sularda. Agora Meyhanesine çok gittim bu aralar, kadehlerin dibine baktım. Ve.. Seni aradım arnavut kaldırımlarında. Salkım söğütlere dostluk ettim. Küstüm, sustum, umutsuzdum. Ama bekledim / yağmurlarda / rüzgarlarda Aradım.. Çöldeki mecnunu aratmadan / yıllarca vaha vaha seni aradım. Bulduğum bir damla suda, oltama takılan her balığa seni sordum. Umut yükledim lodosa / saldım / sulara şişelere sevda yazdım.. Türbedar gibi bekledim eski feneri, sahile yanaşan her kayığa seni sordum.. Bir boran esti sonra, deli fırtınalar koptu yüreğimde, Ve.. mavilerinde oldum alabora... |
Gidiyorum,ardımda kırık bir kalp
Yıkık bir dünya bıraktım,biliyorum. O soruyu sorma ne olur, Biliyorsun,cevabı seviyorum. Yüzüme bakmayı bırak, Çek gözlerini benden Bakmamı da isteme sakın O zaman gidemem. Biliyorsun gitmeliyim, Seni özgürlüğüne terk etmeliyim. O sıcak dünyanda,bana yer yok Ben kendi dağlarımda ÜŞÜMELİYİM. |
senin hayatın başarılarla kurulmuş bir kale
benim hayatım hayal kırıklıklarından oluşmuş virane yıkılır mıyız ikimiz bir rüzgarda sen ve ben sen güzelliklerde vücut bulmuş şahane ben karanlıklarda kaybolmuş kazazede bir olur muyuz ikimiz bir vücutta sen ve ben |
Önce gönlümü aldı
Şimdi canımı alıyor Yüreğimi tırmalıyor Sivri tırnak uçlarıyla Kuşların avuçlarıyla... Deli kız haddizatında Bir açmazın yeni adı Seven ama gururundan Öfke saçan,savaş açan Bir yüreğin boş inadı Deli kız az buz değil, Adamakıllı deli Anı anına uymuyor Anlaşılmıyor bana mı Hayata mı öfkeli.?.. Deli kızın masasında, Rengarenk dokuz kalem İkide bir yokladığı Ve bir demet kent çiçeği, Arasıra kokladığı... Deli kızın gözlerinde Hep güzellik uykusu Yüzünde tatlı mimikler Öldürücü saçlarında, Has İstanbul kokusu.... Deli kız sıradışı... Sihirli,billur sesi O dörtte dört şivesi Düşünceleri hele, Çizgi,ufuk ötesi... Milletle arası düzgün Bana bozuk çalıyor Keskin nefreti muamma Sanki dedesinden kalan, Bir intikam alıyor... Cebi kulağına mıhlı Habire aranıyor... Belli,bir haberi var, Sürpriz olduğu kesin, Yeminle inanıyor... Deli kız kalktı yürüyor Dağıta dağıta güzelliğini... Deli kız kalktı yürüyor!.. Tanrım beraberinde, Yüreğimi götürüyor... En deli kız beni buldu, En deli kızı ben buldum... Onu sevmek korkusundan Mazisinden,şundan bundan, Sevememekten yoruldum... Sevememekten yoruldum... |
Yüreğimi iyi sakla,
Olur ya, unutursan Birgün onu unutursan, Bir sınıfta,masanın üzerinde... Çocuklar görürlerse Bir şair kalbi getirmiştim,affedersiniz; Benden koparamamıştım Öylesine zoraki, Mecburen getirmiştim... Nereden getirmiştin, Kimin yaralı kalbiydi.? Sorarsa öğrencilerin... Bunca yılın ardında, Ne olur hatırlatma O kalbin sahibini, Artık getirme akla. Yalnız şunu unutma! Yüreğimi iyi sakla..... |
Sen cocuksun kırlarda bir kanatsız Yusufçuk,
Ve sen sabisin ışıksın, henüz ***** dişlerin yok Sen çocuksun bağırsan üveyikler uçar gider Çekip adam öldürsen "Çocukluk etmiş" derler... Sen çocuksun mehtaplı gecelerden de korkarsın Uzun otlara ağaç,tepelere dağ dersin Bir böcek ısırsa ağlar,hemen Annene gidersin Bu minnacık suçluyu tak şikayet edersin... Sen çocuksun,Afrika'da yalınayak,başı kabak; Sinek bulutu içinde,kolları çöp,karnı şiş Elindeki kaseyle 'yardım kamyonuna' koşar, Zavallı Annen bakar dağıtılanlar bitmiş... Sen çocuksun Filistin'de elinde taş sapanı Gözü dönmüş siyonist yakalar başını ezer Yahut Bosna'da Irak'ta gözü dönmüş caniler Annenin kucağında seni kurşuna dizer... Sen çocuksun bir füzenin gölgesinde de oynarsın Koşar koşar bir 'Amca'nın eteğinden çekersin Bir düşman askerinden ciklet,şeker istersin Oysa bilsen o halinle sen kendin ne şekersin... |
En kolayıydı sevmek
En zoruydu sevilebilmek Ben deliler gibi sevdim de Önemli olan sevilebilmek İnsan birine vurulurmuş Sonra ona aşık olurmuş Gün hayaller gerçek olurmuş Ama sevilebilmek en zoruymuş |
Yürüyorum yağmurlu bir havada
Sanki tabiat ağlıyor dışarıda Kavuşamayan aşıkların acısına Akıtıyor gözyaşlarını hiç durmayacakmışcasına Yağmur damlaları birikiyor yollarda İnatla akıp gitmiyorlar toprağa Yok olup gitmek istemiyorlar karanlığa Karşılıksız kalsa da yok olmayan aşklar gibi hayatta Güneş ortaya çıkıyor sonrasında Yerdeki yağmur damlaları başlıyor buharlaşmaya Direnemiyorlar güneşin o yakıcı gücü karşısında Kalplerin çaresiz kalması gibi aşk karşısında Sonunda yağmur damlaları kalmıyor ortada Geriye kalan sadece tertemiz bir hava Sonu kahreden bir acı da olsa Aşkın tertemiz kalması gibi insanın ruhunda |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:13 . |