![]() |
Made In Turkey
![]() Kaçan 4-5 pozisyondan biri gol olsa tur garantiydi. Avantaj G.Saray'da Cimbom savunma yapmadı, ileride bastı. Sanki Ali Sami Yen'de oynadı. Galatasaray, Kadıköy'e yabacılarından yoksun gitmişti. Takım tamamen Türk oyunculardan kuruluydu. Cimbom bence bu haliyle de çok güzeldi. Sarı-kırmızılılar maça oldukça iyi ve agresif başlayan taraftı. İleride Hakan Şükür ve Ümit Karan ile başlayan baskı bütün bir takıma yayılarak sahanın her metrekaresinde devam etti. Bu konuda da oldukça başarılı oldular. Baskı altında kalan F.Bahçe ilk 20 dakika oyun düzenini kuramadı. F.BAHÇE ŞAŞIRDI İstediği pas trafiğini sağlayamadılar. Fenerbahçeliler defanstan yapmak istediği çıkışlarda da olumlu top kullanamadılar, orta sahalarına ve forvete top taşıyamadılar. Galaratasaray takımının ilk yarıdaki genel görüntüsü kendi evinde Ali Sami Yen'de oynarcasına rahat ve cesurdu. Kalede Orkun, defansta Servet, orta alanda Mehmet Topal, ileride Hakan ve Ümit takımın kilit isimleri olarak ön plana çıktılar. Semih sakatlanınca, Kezman girdi. KRAL ERKEN ÇIKTI Fenerbahçe aslında devre arası yapacağı bu değişikliği, zorunlu ve olumlu olarak erken gerçekleştirdi. 40. dakikadan sonra Fenerbahçe biraz daha beklenen futbolunu ortaya koymaya başladı. Ancak Galatasaray ikinci yarıya da inanılmaz baskılı ve kazanma hırsıyla başladı. 50- 56. dakikalar arasında 3 net gol pozisyonundan yararlanamadılar. Hakan Şükür iki, Ümit de bir kez topu filelerle buluşturamadı. Kalli, neden Hakan Şükür'ü çıkardı anlamadım. AYDINUS İYİYDİ O ana kadar kaptan ve saz ekibi bizlere resmen resital sunuyorlardı. Ve Fenerbahce defansını da çıkarmıyordu Hakan ile Ümit ikilisi. Bence Hakan erken alındı oyundan. Bu andan itibaren Kalli, 4-5-1 taktik sistemle oynamaya başladı. Arda zaman zaman saman alevi gibi parladı. Cimbom'un sistemi dün İsviçre saatleri gibi tıkır tıkır işledi. Oyunu forse eden Aslan, tur için avantaj sağladı. Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüne sağlık. İyi maç yönetti. |
Barusso: Şampiyon olacağız
![]() Cimbom'un yeni transferi Ganalı milli futbolcu Ahmed Apimah Barusso, "Sezon sonunda mutlu sona Galatasaray ulaşacak" dedi. Afrika Kupası maçları nedeniyle henüz Türkiye'ye gelemeyen Barusso, "Türkiye'ye gidip, yeni takımıma katılacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" ifadesini kullandı. Şampiyon biziz Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi, "Bir an önce İstanbul'a gitmek istiyorum. G.Saray'a güç katacağım" dedi. Galatasaray'ın ara transferde Roma'dan renklerine kattığı Ahmed Barusso, Gana Milli Takım kampında iddialı açıklamalarda bulundu. Afrika Kupası'nda forma giydiği için İstanbul'a gelemeyen sarı-kırmızılı futbolcu, "Türkiye'ye gidip, yeni takımıma katılacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Takımım zirve mücadelesi veriyor. Sezon sonunda da Galatasaray'ın ipi göğüsleyeceğine inanıyorum. Şampiyon biziz" diye konuştu. TARAFTAR ATEŞLİYMİŞ Ganalı orta saha oyuncusu, Galatasaray taraftarının ününü duyduğunu da ifade etti. Ahmed Barusso, Ali Sami Yen Stadı'nın atmosferini çok merak ettiğini dile getirerek, "Taraftarımız hakkında duyduklarım beni heyecanlandırıyor. Çok ateşli bir taraftara sahipmişiz" dedi. Ganalı oyuncu, Galatasaraylı taraftara da Türkçe mesaj gönderdi ve sözlerini "Merhaba Türkiye... Şampiyon Galatasaray" diyerek tamamladı. Kanıtlayacağım Roma'da pek forma şansı bulamayan Barusso,Galatasaray'da kendini kanıtla-mak istiyor. Sarı-kırmızılı oyun-cu, "Şampiyonluğa koşantakımıma ben de büyük katkısağlayacağım" diye konuştu. |
Lincoln'den çağrı var
![]() "Futbolu çok özledim. Manisa maçında oynamak istiyorum. Tek dileğim tribünlerin boş kalmaması". İKİ AYDIR YOKTU Sakatlıklar nedeniyle çok önem verilen F.Bahçe maçına bile yabancısız çıkan Cimbom'da Lincoln'den müjde geldi. Yaklaşık 2 aydır forma giyemeyen Brezilyalı oyuncunun, cumartesi Ali Sami Yen'de yapılacak Vestel Manisa maçında oynayacağı belirtildi. İdmanda attığı gollerle şov yapan Lincoln, "Futbolu özledim. Taraftarı cumartesi Ali Sami Yen'e bekliyorum" dedi. HIZIR GİBİ YETİŞTİLER Lincoln'ün cumartesi günü oynayacağına kesin gözüyle bakılırken, ilk 11'de mi, yoksa sonradan mı sahaya sürüleceği belli değil. Uzun süren sakatlığından kurtulan ve F.Bahçe maçında şans bulan Ayhan'ın da hafta sonunda 11'de olacağı belirtiliyor. Sakatlıklardan çok çeken ve halen birçok sakatı bulunan G.Saray'a Lincoln ve Ayhan adeta ilaç gibi gelecek. |
Linderoth umudu
![]() İsveç Milli Takımı Doktoru Forssblad, sezonu kapattığı iddia edilen yıldız oyuncu için, "iki ay sonra takımla çalışır" dedi. G.Saray'ın büyük umutlarla transfer ettiği Linderoth'un en az iki ay daha sahalardan uzak kalacağı açıklandı. İsveç Milli Takımı Doktoru Magnus Forssblad, Linderoth'un nisan ayında takımla çalışabileceğini söyledi. İsveçli doktorun öngörüsü doğru çıkarsa Linderoth, F.Bahçe ve Trabzonspor derbileri dahil son 6 karşılaşmada forma giyebilecek. İsveçli oyuncu, "Sahalara dönmeyi iple çekiyorum. Şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum" diye konuştu. |
G.Saray'da oynamayı çok isterim
![]() "Yapılan teklif gurur vericiydi. İki kulüp maddi konularda el sıkışsaydı ben de seve seve İstanbul'a gelip, başarı için tüm hırsımla çalışırdım" Keşke gelebilseydim "Yapılan teklif gurur vericiydi. İki kulüp maddi konularda el sıkışsaydı ben de seve seve İstanbul'a gelip, başarı için tüm hırsımla çalışırdım". ANLAŞAMADILAR G.Saray'ın haftalardır Manchester City ile pazarlık yaptığı ancak anlaşamadığı kaleci İsaksson, "İstanbul'a gelmeyi çok istemiştim" diye konuştu. İsveçli kaleci, "Transferimin gerçekleşmemesinin sebebi iki kulübün arasındaki maddi anlaşmazlık" dedi. G.SARAY ÇOK İYİ A Millilerin bugün İsveç ile yapacağı özel karşılaşma için İstanbul'a gelen Manchester City'nin tecrübeli file bekçisi, "Gurur verici bir teklifti. Galatasaray'ın çok iyi bir kulüp olduğunu biliyordum. Futbol hayatıma İngiltere'de devam edeceğim" ifadelerini kullandı. |
Bu gençler çok can yakar
![]() Takımıma vurulan neşterle, 1996-2000 yılları arasındaki başarılı kuşağın benzerinin temelleri atıldı 2000 yılında Türk futbolunu zirveye çıkaran Galatasarayımız, 5 yıldır tekleye tekleye yolalıyor ve kendisine gönül veren taraftarlarını çoğunlukla hayal kırıklığına uğratıyordu. Özhan Canaydın'ın başkanlığı gelmesinden sonra Fatih Terim'le birlikte çok sayıda tranfer yapılmış ancak yıllar geçse de, sarı kırmızılı kadro yine Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ergün Penbe gibi emektarların çabasıyla biryere kadar yolalabilmişti. Eric Gerets döneminde elde edilen mucize şampiyonluk gözleri boyamış ve sarı kırmızılı takımda yapılması gereken revizyon rötar yapmıştı. Bir sonraki sezon yaşanan hayal kırıklığı asbaşkan Adnan Polat ve arkadaşlarını harekete geçirdi. Başkan Özhan Canaydın'ın tam yetki verdiği Adnan Polat bir yanına Haldun Üstünel bir yanına Adnan Sezgin'i alarak G.Saray'ı 6 ay gibi kısa bir sürede adeta baştan yarattılar. ÖNCE TEMİZLİK... Galatasarayımızın kadrosunda ciddi bir yenilik gerekiyordu. Sarı kırmızılı taraftarlar yıllardır biradım gelişme göstermeyen oyunculara tahammül edemez bir haldeydi. Geçen sezon Fenerbahçe maçında yaşanan "Sulu isyan" büyük oranda taraftarın yönetime isyanıydı. Borç içindeki G.Saray'ın kadrosunu yenilemesi için faydalanamadığı birçok ismi de göndermesi gerekiyordu. Önce temizlik harekatı başladı. Ergün Penbe'ye hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi. Yabancı oyunculardan Mondragon, Tomas, İliç ve İnamato'nun tereddütsüz bir hamle ile biletleri kesildi. Sezon başı kampından sonra Cihan, Orhan Ak, Emre Aşık ve Ferhat'ın gönderilmesi kesinlik kazandı. Anıl, Aydın, Erkan Ferin gibi gelecek vaadeden isimler kiralık verildi. Sonrasında Necati gibi son dönemlerin önemli golcüsü gözden çıkarıldı. GELENLER İLE TECRÜBE VE GENÇLİK KAYNAŞTIRILDI Ekonomik sıkıntı içindeki G.Saray umulmadık bir hamle ile iki önemli yabancı oyuncu transfer etti. Lincoln ve Linderoth. İşin tek sıkıntı veren yanı buydu. G.Saray'ın en çok para harcadığı iki ismi sakatlıkları yüzünden bugün lider olan takıma katkıları neredeyse bir hiçti... Ama Alman ikinci ligi Essen'den transfer edilen Barış ve Serkan umulanın çok üstünde katkı sağladılar. Şimdi futbol kamuoyu bu iki gurbetçinin neden Milli Takım'da oynatılamadığını tartışıyor. Sol kanada transfer edilen Volkan Yaman ve Hakan Balta çoğunlukla faydalı oldular. Hatta değişmeli olarak Fatih Terim tarafından Milli Takım kadrosuna çağrıldılar. Transferi en çok eleştilen Servet ise bugün sarı kırmızılı taraftarların bir numaralı sevgilisi durumuna geldi. Devre arasında tranfer edilen Emre Güngör'de kısa sürede takıma uyum sağladı ve Song'un yokluğunda Servet ile birlikte Milli Takım için iyi bir ikili olacakları görüşünü ortaya çıkardı. Sezon başı transfer döneminin son gününde apar topar transfer edilen Nonda ise şimdi sarı kırmızılı takımın hücumda en büyük kozu. Bu isimlere yine geçen yıl Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin tarafından transfer edilen ve Gerets'in hiç şans vermediği Mehmet Topal ve Kayserispor'dan dönen Uğur Uçar da eklenince, G.Saray'ın birbirinden yetenekli gençlere sahip olduğu gerçeği daha da far****lmeye başlandı. Sarı kırmızılı takımda sakatlıklar üst üste gelince bu isimler Galatasaray'ın geleceği adına ciddi birer umut olduklarını kısa sürede kanıtladılar. Eğer Lincoln, Ayhan, Hasan Şaş gibi isimlerde sakatlıklarını atlatıp, takıma faydalı duruma gelirlerse, Türk futbolunun yeni yıldızı Arda Turan ile birlikte G.Saray artık Avrupa'da 2000'li yılları yeniden yaşayacak duruma gelecek. RİBERY UNUTULDU Adnan Polat yönetici arkadaşı Haldun Üstünel, Futbol A.Ş. Genel Menaceri Adnan Sezgin ile birlikte bu hamleleri gerçekleştirirken çoğunlukla ağır tenkitlerle karşı karşıya kaldı. Bir yanda medya bir yanda camia içinde sözsahibi etkin kongre üyeleri, hatta yönetimdeki arkadaşları Adnan Polat ve arkadaşlarını eleştiri bombardımanına tuttular. Bir dönem Ribery'i G.Saray'dan elini kolunu sallaya sallaya giderken sorumlular kimlerdi acaba? Ribery, Marsilya'dan Bayern Münih'e 25 milyon euroya transfer olurken, G.Saray bonservis için Metz Kulübü'ne verdiği 2.7 milyon euroyu bile kurtaramadı. Hayal kırıklığı Heinz şimdi ne yapıyor? Ya da Adnan Polat futbola el koymadan önce transferi düşünülen Fransız Laurent Robert ve Yunan Vasilis Zikos'un futbol kariyerleri nasıl bir iniş gösterdi bilen var mı? GÖNDERİLENLERİ ARAYAN YOK G.Sarayımızda gönderilen her oyuncu ayrı bir tartışma yarattı. Şu bir gerçek ki, Mondragon, İliç, İnamato hatta Tomas'un yoklukları bugün hissediliyor mu? Necati, Orhan Ak, Cihan ve Emre Aşık'ın gönderilmeleri taraftar sitelerinin hepsinde olumlu karşılandı, destek gördü. CARRUSCA VE İSMAİL BOUZİD HATA, YA DA UYMADI G.Sarayımızda yapılan revizyon gözönüne alındığında iki transferin beklentileri karşılamadığı görülüyor. Geçen yıl transfer edilen Arjantinli Carrusca, Gerets'in de kasetlerden beğenmesi sonucu transferine karar verilmişti. Ve bu yıl sarı kırmızılı takıma Feldkamp'ın önerisiyle katılan Bouzid ikinci verim alınamayan transfer oldu. Bu iki oyuncu bir başka deyişle verilen şansları da iyi kullanmadılar. Ancak bu iki transferden Carrusca'nın bonservis bedelini sponsor ödedi. İsmail Bouzid ise bonservis bedeli ödenmeden sadece kendisine bir yıl için 300 bin euro maliyeti vardı. |
Ara transferde G.Saray
![]() Futbolda bugün saat 18.00 itibariyle sonra erecek ara transfer döneminde Galatasarayımız, renklerine 2 oyuncu katarken, 1 oyuncusunu ise kiraya verdi. Ligde ilk yarının sona ermesinin ardından kadrosunu güçlendirmek adına birçok oyuncuyla görüşme yapan sarı-kırmızılı takım, Ankaragücü'nden Emre Güngör ile İtalya'nın Roma takımından Ganalı oyuncu Ahmed Barusso'yu renklerine katarken, genç oyuncusu Özgürcan Özcan'ı ise Gaziantepspor'a kiraladı. Galatasaray, transfer döneminde Real Mallorca'nın Yunan oyuncusu Angelos Basinas ve Manchester City'de forma giyen İsveç Milli Takımı kalecisi Andreas Isaksson ile görüşmelerde bulunmuş, ancak sonuca ulaşamamıştı. |
Mehmet UEFA'nın sitesinde
![]() Galatasarayımız'da forma giyen milli takım oyuncusu Mehmet Topal, milli takıma çağrılmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde, Türkiye'nin bu akşam İsveç ile yapacağı hazırlık maçı için milli takım kadrosuna ilk kez çağrılan Mehmet Topal'a ilişkin bir haber yayımlandı. Haberde, futbol kariyerine Dardanelspor'da başlayan ve halen Galatasaray'da forma giyen Topal'ın, ''Aslında bu, benim çocukluk hayalimdi. Hayalim gerçekleşti, kariyerimde yeni bir başlangıç yapmak istiyorum'' sözleriyle, milli takıma çağrılmasından duyduğu sevinç belirtildi. Topal'ın, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in dikkatini çekmeyi nasıl başardığı anlatılan haberde, genç oyuncunun yeteneği ve soğukkanlılığı övüldü. Haberde ayrıca, formunu korumayı sürdürürse, Topal'ın 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde de milli takımda yer almayı ümit ettiği kaydedildi. |
Cimbom'dan Gueye hamlesi
![]() Transferde bir son gün bombası patlatmak isteyen Galatasaray, Metz'in Senegalli futbolcusu M'Baye Gueye'yi sezon sonuna kadar kiralamak için dün yoğun girişimlerde bulundu. Fransız kulübü, Cimbom'un kiralama bedeli olarak önerdiği 400 bin euro'yu beğenmedi ve 21 yaşındaki forvet oyuncunun transferi gerçekleşmedi. Galatasaray, eğer bu transferi gerçekleştirmiş olsaydı faks yoluyla sözleşme imzalayarak, durumu Futbol Federasyonu'na bildirecekti. İkide kaldı Metz, Cimbom'un kiralamak istediği Gueye'yi bırakmazken, bu durum 'Dört transfer' isteyen Feldkamp'ın tepkisini çekti. Emre ve Barusso Galatasaray ara transfer dönemini, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın 4 oyuncu istemesine karşılık 2 transferle kapattı. Daha önce Emre Güngör ve Ahmet Barusso'yu renklerine katan sarı-kırmızılılar, transferin son gününde Babacar M'Baye Gueye'yi kiralamak için uğraştı ancak Metz'i aşamadı. Kalli ne diyecek? Oyuncu ile anlaşan Galatasaray'ın 400 bin euro'luk teklifini beğenmeyen Fransızlar, transfere onay vermeyince Gueye başka bahara kaldı. Bu gelişme Alman hocayı kızdırdı. Polat ile yaptığı görüşmede kızgınlığını ortaya koyan Kalli'nin bugün basın toplantısında yönetimi sert şekilde eleştireceği belirtiliyor. |
Tatlı dert
![]() G.Saray'da Ayhan'dan sonra Lincoln'ün de iyileşmesi sevinç yaratırken, teknik direktör Feldkamp'ın kafası karıştı. İki yıldız futbolcuyu Vestel Manisa maçında oynatmayı planlayan Alman hocanın, kadroda yer aradığı ifade edildi. Ayhan ve Lincoln'ün takıma girmesi halinde orta sahadaki Arda, Mehmet Topal, Serkan ve Barış dörtlüsünden ikisi kulübeye dönmek zorunda kalacak. İYİ ÇALIŞAN OYNAR Dört oyuncunun da formda oluşu Kalli'yi zorlarken, kurt hocanın tercihini idmanlardaki performansa göre yapacağı bildirildi. Feldkamp'ın Ayhan'ı takıma alması halinde Serkan'ı, Lincoln içinse Barış'ı feda etmesi bekleniyor. Arda ve ön liberoda alternatifsiz Mehmet Topal'ın kesilmesi zor. Kalli'nin son kararını cumartesi vereceği kaydedildi. Samba başlıyor 2 Aralık'taki İstanbul BŞB karşılaşmasında sakatlanan Lincoln, Vestel Manisa maçında oynarsa 70 gün sonra sahalara geri dönecek. Ligde bu sezon 11 maçta 836 dakika forma giyen Brezilyalı yıldız, 3 gol attı. Lincoln, UEFA Kupası'nda da 4 maçta görev alıp, FC Sion'a 2 gol kaydetti. |
Ünü Türkiye'yi aştı
![]() Haberde, Linderoth'un sakatlanmasıyla birlikte bulduğu şansı çok iyi değerlendirdiği belirtilerek genç oyuncudan övgüyle bahsedildi. GÖLGEDE BIRKTI Gösterdiği performansla beğeni toplayan ve Milli Takım'a çağırılan Mehmet Topal, UEFA'nın internet sitesine konu oldu. Haberde, Mehmet'in Linderoth'un sakatlanmasıyla birlikte bulduğu şansı çok iyi değerlendirdiği belirtildi. YENİ SAYFA AÇTI UEFA.com'da övgüyle bahsedilen Mehmet'in sözlerine de yer verilirken, genç oyuncu, "Galatasaray'a geldikten sonra hedefim Milli Takım'a katılmaktı. Şimdi hayallerim gerçekleşti ve kariyerim için yeni bir başlangıç zamanı" dedi. Alex'i kilitledi Mehmet Topal, özellikle derbideki futboluyla büyük beğeni topladı. Genç futbolcu, Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Alex'e adım attırmadı. |
Yüzü gülüyor!
![]() Teknik direktörümüz Karl Heinz FeldkampFlorya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı Hocamız Karl Heinz Feldkamp, takımdaki eksiklerden yakınarak, ''Bütün sıkıntılara rağmen bu noktada olmamız, büyük bir ciddiyetle çalıştığımızın işaretidir'' dedi. Alman teknik adam, Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve yardımcı antrenör Ahmet Akçan ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sarı-kırmızılı takımın bugünkü idmanını Alman televizyon kanalı ARD'nin de izlediğini anlatan Feldkamp, şöyle konuştu: ''Böyle büyük kurumların burada olması sık görülmüyor. İdman öncesi kendileri ile biraz sohbet ettim. Bunu yanlış anlamayın. Biliyorsunuz yoğun bir dönem. Öbür gün Vestel Manisaspor ile başlayacağımız üçlü bir grup var. Hemen ardından Bayer Leverkusen, daha sonra da Konyaspor maçları... Takımımızın her geçen gün daha hırslı ve istekli olduğunu görüyorsunuz. Antrenmanımıza biraz geç başladık. Kendi aramızda bir toplantı yaptık. Kendilerine bazı şeyler aktardım. Başka şeyler de vardı. Onları konuştuk. Oradaki düşüncemiz, önümüzdeki dönemde takımımız ile birlikte çok daha fazla konsantre biçimde, çok daha ağır ve daha çok çalışmak. Kadromuzda olan ama henüz aramızda bulunmayan 2 oyuncumuzu da bekliyoruz. Afrika Uluslar Kupası'ndalar. Linderoth, sakatlığından dolayı Fransa'da. Doktorla birlikte gitti. Bütün bunlara rağmen bu noktada olmamız, büyük bir ciddiyetle çalıştığımızın işaretidir.'' Feldkamp, ara transfer döneminde alınan 2 oyuncunun, beklentilerini karşılayıp karşılamadığı yönündeki bir soruya, ''Belki sayı olarak değil, ama o iki oyuncunun da defansif olması beni memnun etti'' diye yanıt verdi. Alman teknik adam, oyuncu isteğiyle ilgili daha önce düzenlediği basın toplantısındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, ''Bu konularla ilgili soruları Adnan Bey'in cevaplandırması daha uygun olur'' dedi. İstenilen sayıda transferin yapılamamasının, belirledikleri hedeflerden kendilerini saptırıp saptırmayacağı yönündeki bir soruya da Alman teknik adam, ''Yönetim kurulumuz ile aramızda bir toplantı yaptık. Elimizde olanları en iyi şekilde değerlendiririz diye düşünüyoruz. Hiç transfer konuşmadan, koyduğumuz hedeflere ulaşacağımızı düşünüyoruz'' diye yanıt verdi. -SABRİ AFFEDİLDİ- Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, daha önce kadro dışı bıraktığı futbolcu Sabri Sarıoğlu'nun, yarından itibaren kendileriyle birlikte çalışacağını söyledi. Sabri'nin, Galatasaray için bir değer olduğunu, sözleşmesinin de devam ettiğini anlatan Alman teknik adam, ''Belki de bu değerin hangi düzeyde olduğunu Sabri de görmek istemiştir. Sabri'nin kadro dışı kalması, tamamen sportif nedenlerle. Lig, kupa ve Avrupa kupası olarak 17 maçımız var. Bu maçların sayısı artabilir. Sabri yarın Galatasaray'daki antrenmanlarına başlayacak. Özel bir antrenmana tabi tutulacak, Vestel Manisaspor maçının kadrosuna girebilecek olanlar da akşam antrenman yapacak'' dedi. Feldkamp, bir soru üzerine, Lincoln, Ayhan ve Okan'ın tekrar kadroya girebilmelerinin kendisini mutlu edeceğini, ancak bunun önümüzdeki cumartesi günü belli olacağını bildirdi. Yaklaşık 3 aydır aralarında olmayan futbolcuların geri dönmelerine sevindiğini ifade eden Feldkamp, ''Kadrodan kimi çıkaracağımı söyler misiniz ? Bu gelişmeler, bana önümüzdeki dönemde bir seçim şansı doğuruyor, onu da ben yapacağım'' diye konuştu. -''KİMİNLE ÇALIŞABİLECEĞİMİ SEÇEBİLECEK DURUMDAYIM''- Feldkamp, önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda kulüp yönetiminin değişebileceğinin, Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in olmayabileceğinin hatırlatılması ve bunun kendisini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, ''Bilmiyorum, onu şu an söyleyemem, ama şu ana kadar bana güven gösterildi. Yaptığım işlerle o güvene layık olduğumu sanıyorum. 3 yıllık bir sözleşmem var, ama seçimlerden sonra bir daha düşünmek gerekebilir'' dedi. Feldkamp şöyle devam etti: ''Bugün bulunduğum konum itibariyle, kiminle çalışacağımı seçebilecek durumdayım. Bu konumda olabilmek çok güzel. Bu konuda olmamın nedeni, puan cetvelindeki yerimiz. Biz profesyoneliz, işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Seçimlerden sonra, şu an beraber çalıştıklarımız aramızda olmayabilir, yeni yüzler gelebilir. Gelenlerle de iyi çalışmalıyız. Biz de gelenlerin karşısına işini iyi yapmış insanlar olarak çıkmak isteriz. Seçimler bittikten sonra da lidersek, işimizi iyi yapıyoruz demektir. Gelenlerin benimle ilgili bazı düşünceleri de olabilir, benimle çalışmak istemiyor olabilirler. Benimle çalışmak istemediklerini söyleyebilir ve çekimi de yazabilirler.'' -ALMANYA'DAKİ YANGIN FACİASI- Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, 1992 yılında, yine Galatasaray'da çalıştığı dönemde herkesi üzen Solingen faciasının yaşandığını hatırlatarak, ''O faciadan sonra görüşlerimi çok net koydum. Hatta kendi devletimden yoğun bir eleştiri almıştım. Bu olay ne kadar üzücüyse, şu an Almanya ve Türkiye arasındaki çalışma beni o derece memnun etti'' dedi. İki ülke yetkililerinin, olayın çözümü için çaba sarf ettiğini kaydeden Feldkamp, ''Sadece üst düzey yetkililerin başsağlığı dilemesi ve çiçek vermesi, o olayda çok darbe almış insanlara yeterli olmayabilir. Tüm yardımların, samimi bir şekilde, her iki tarafça yapılması gerekli. Almanya'da yabancılarla ilgili son 1-2 yıldır çok çalışmalar var. Bu olay bireysel bir olay olarak değerlendirilmeli. Suçlular varsa da tespit edilmeli'' diye konuştu. |
İdare eder ![]() "Belki sayı değil ama iki defansif oyuncu alınması beni memnun etti. Elimizde olanlarla yolumuza devam edeceğiz". Dün tüm gözler, daha önce "İstediği 4 transfer yapılmazsa istifa edeceğini" söyleyen Feldkamp'ın üzerindeydi. Alman hoca basın toplantısında istifadan bahsetmedi ama yönetimi eleştirmeden de duramadı. 2 oyuncu alınmasının yetersiz olduğunu belirten Alman hoca, "Belki sayı değil ama iki defansif oyuncu alınması beni memnun etti. Yönetim ile yaptığımız toplantıda elimizde olanları en iyi şekilde değerlendirip, yolumuza devam etmemiz konusunda anlaştık" diye konuştu. ANLAŞMAM 3 YILLIK Kalli, mart ayında yapılacak kongreyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Galatasaray ile 3 yıllık sözleşmem var. Bana bugüne kadar büyük bir güven verildi. Biz burada profesyoneliz. İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Seçimden sonra şu an görev yaptığımız bazı kişiler değişebilir. Gelenlerle de iyi çalışmalıyız. Ama yeni gelenlerin benimle ilgili bazı düşünceleri olabilir. Mesela bana 'Seninle çalışmak istemiyoruz' diyebilir ve çekimi de yazabilir." |
Aradaki buzlar eridi
BEŞİKTAŞ maçı öncesinde kadro dışı bırakılmasıyla başlayan Lincoln ile Kalli arasındaki krizden artık eser kalmadı. Brezilyalı oyuncu, artık idmanlarda sık sık Alman hoca ile sohbet edip durumuyla ilgili bilgi verirken, Kalli de futbolcusuna aynı sıcaklıkta yaklaşıyor. Bu durum yönetimi de çok memnun ediyor. Yardım samimi olmalı KALLİ, Almanya'da 9 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Alman hoca, "Üst düzey yetkililerin başsağlığı yeterli olmayabilir. İki taraf da yardımlarını samimi bir şekilde yapmalı. Almanya'da yabancılarla ilgili önemli çalışmalar var. Bu bireysel bir olay. Suçlu varsa tespit edilmeli" dedi. |
Sabri'ye af çıktı!
![]() Galatasaray'da disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu, Feldkamp tarafından affedildi. Florya'da dün bir basın toplantısı düzenleyen Alman hoca, "Sabri yarın (bugün) Galatasaray'daki idmanlarına tekrar başlayacak" dedi. Özür diledi geri döndü Feldkamp, af dileyen genç oyuncuyu, "Bir daha hata istemiyorum" diyerek yeniden kadroya aldı. İDMANA ÇIKACAK Disiplinsiz hareketleri nedeniyle Ankaragücü maçı öncesi kadro dışı bırakılan Sabri'nin cezası sona erdi. Dünkü basın toplantısında Feldkamp, genç oyuncunun affedildiğini belirterek, bugünden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağını açıkladı. Bu karar kadro dışı kalmasının ardından sıkıntılı günler geçiren Sabri'nin rahat bir nefes almasını sağladı. OYUNCULAR İSTEDİ Genç oyuncunun, affedilmesinde Kalli'den özür dilemesinin yanı sıra yönetici ve takım arkadaşlarının araya girmesinin de etkili olduğu ifade edildi. Alman teknik adamın Sabri'ye, "Sana bir şans daha vereceğim ama artık hata istemiyorum" dediği öğrenildi. Yeniden sarı-kırmızılı formayı giyecek olmanın sevincini yaşayan Sabri, Vestel Manisaspor maçı kadrosunda yer alabilecek. |
Sezgin: Zamanı gelince söylerim
![]() Sezgin, "Basinas ile gelecek sezon için anlaştınız mı?" sorusuna yanıt vermedi. Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer görüşmelerinin perde arkasını anlattı. Basinas ile her konuda anlaştıklarını belirten Sezgin, "Mallorca oyuncu için 1.5 milyon euro istedi. Basinas 32 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Bu parayı vermeyi doğru bulmadık" derken, 'Sezon sonu için bir anlaşmanız var mı?' sorusu üzerine, "Zamanı gelince söylerim" demekle yetindi. Sezgin, İsaksson ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: "2009'a kadar sözleşmesi vardı ve Manchester City 2 milyon euro talep etti. Dengeleri bozmamak için bu transferden vazgeçtik." |
Hedef UEFA Kupası
![]() "Kadromuz iyi. Ligde şampiyon olmak, UEFA Kupası'nda da tarihi başarımızı yineleyerek tekrar kupayı almak istiyoruz" "Kadromuz iyi. Ligde şampiyon olmak, UEFA Kupası'nda da tarihi başarımızı yineleyerek tekrar kupayı almak istiyoruz". Afrika Kupası nedeniyle 1 aydır takımdan ayrı olan Rigobert Song, iddialı açıklamalar yaptı. Kamerun Milli Takımı kampından mesaj yollayan tecrübeli oyuncu, "Ligde liderliğimizi sürdürüp sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz. İyi bir kadromuz var. UEFA Kupası'nda da geçmişteki şampiyonluğu yeniden yaşamak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Bayer Leverkusen'le ilk maçı sahalarında oynamalarının avantaj olduğunu kaydeden Song, Barusso için de, "Tanışmıyoruz ama bize güç katacağına inanıyorum" diye konuştu. |
Tarzanlara puan yok
![]() Süper Lig'de yarın akşam V.Manisa'yı ağırlayacak ekibimizde Lincoln'de forma giyecek Galatasarayımız, Vestel Manisaspor ile yarın sahasında oynayacağı Turcell Süper Lig karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istiyor. Ekibimiz Vestel Manisaspor maçını galibiyetle tamamlaYasak Kelime, liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz haftalarda sakatlıklardan dolayı büyük sıkıntı yaşayan ''Cim Bom'' bu sorunlardan büyük oranda kurtulurken, yarınki maç öncesi sadece Nonda ve Hasan Şaş'ın sakatlıkları bulunuyor. Galatasaray'da ayrıca, sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Lincoln'ün yarınki maçta oynaması bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek. |
Maça Doğru: Galatasaray - Vestel Manisaspor
![]() Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Vestel Manisaspor'u ağırlayacak. 9 Şubat Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, hakemler, hava durumu ve istatistikler& Stat: Ali Sami Yen Tarih: 9 Şubat Cumartesi, Saat:19:00 Hakem: Bünyamin Gezer Hava Durumu: Maç günü İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor. Tahmini en yüksek hava sıcaklığı 8 C, en düşük hava sıcaklığı ise 3 C. TV: Lig TV İnternet: www.galatasaray.orgGalatasaray Turkcell Süper Lig'de 20 hafta sonunda topladığı 45 puanla lider durumda bulunan Galatasaray, 21. haftada kendi evinde Vestel Manisaspor'u ağırlıyor. 20 maçta 13 galibiyet alan 6 kez de rakipleriyle eşitliği bozamayan Galatasaray 1 kez de mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 39 gol gönderen Galatasaray, kendi kalesinde 14 gol görerek ligin 20. hafta sonunda en az gol yiyen takımı oldu. Galatasaray ile Vestel Manisaspor daha önce 5 kez karşılaştı. Takımımız bu maçların 3 tanesinden galip ayrılırken, 2 maç berabere sonuçlandı. Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Manisa'da karşılaşan iki ekip sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrılmıştı. Bu karşılaşmada Vestel Manisaspor adına golleri Holosko ve Selçuk İnan kaydederken, Galatasaray'ın gollerine Ümit Karan ve Hakan Şükür imza atmıştı. Turkcell Süper Lig Son 5 Maç Ankaragücü 0-4 Galatasaray Galatasaray 1-0 Bursaspor Ç. Rizespor 2-5 Galatasaray G. Oftaşspor 0-0 Galatasaray Galatasaray 2-0 Sivasspor Vestel Manisaspor Vestel Manisaspor, Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonunda oynadığı 20 karşılamada 5 galibiyet aldı, 5 kez de rakipleriyle eşitliği bozamadı. Ege'nin siyah beyazlı takımı 10 karşılaşmada ise mağlup oldu. Bu sonuçlarla da kendine puan tablosunda 20 puanla 20. sırada yer buldu. Vestel Manisaspor bu karşılaşmalarda rakip kalelere 26 gol gönderirken kendi kalesinde 33 gol gördü. Vestel Manisaspor, deplasmanda oynadığı 10 karşılaşmada 2 galibiyet aldı, 1 kez berabere kaldı ve 7 karşılaşmada ise mağlup oldu. Vestel Manisaspor ara transfer döneminin en hızlı takımlarından biri oldu. Devre arasında teknik direktör Giray Bulak'la yollarını ayıran Vestel Manisaspor takımın başına Yılmaz Vural'ı getirdi. İlk yarıda takımının en golcü oyuncusu olan Filip Holosko'yu Beşiktaş'a veren ve bu transfer karşılığında Beşiktaş'tan Burak Yılmaz ve Koray Avcı'yı alan siyah beyazlı ekip ayrıca, Denizlispor'dan Allyson, B. Mönchengladbach'dan Jose Antonio Dos Santos, Vitoria Guimaraes'den Targino Da Silva, Randers'den Thomas Dalgaart ve Sakaryaspor'dan kaleci Martinez'le anlaştı. Holosko dışında ise Aydın Yılmaz (İ.B.B.), Yiğit (Adıyamanspor) ve Yalçın'la yollarını ayırdı. Turkcell Süper Lig Son 5 Maç Vestel Manisaspor 3-2 Denizlispor Ankaraspor 1-0 Vestel Manisaspor Vestel Manisaspor 0-1 Kayserispor Vestel manisaspor 1-2 Beşiktaş Kasımpaşa 2-2 Vestel Manisaspor Vestel Manisaspor Kaleci Luis Martinez 11.07.1982 Bülent Ataman 19.06.1974 Ufuk Ceylan 22.06.1986 Defans Oumar Kalabane 08.04.1981 Josef Dvornik 23.04.1978 Sinan Özkan 22.03.1986 Ferhat Öztorun 08.05.1987 Allyson Santos 28.01.1982 Ümit Bozkurt 22.04.1976 Stephane Borbiconi 22.03.1979 Antonio Dos Santos 14.03.1977 Şener Aşkaroğlu 24.04.1980 Ortasaha Koray Avcı 19.05.1978 Uğur İnceman 25.05.1981 Güven Varol 22.06.1981 Oğuz Sabankay 07.08.1987 Selçuk İnan 10.02.1985 Okan Koç 22.01.1981 Burak Yılmaz 15.07.1985 Sezer Öztürk 03.11.1985 Forvet Thomas Dalgaart 13.04.1984 Metin Akan 28.05.1983 Rafael Mariano 27.05.1983 M.Akif Kengel 27.01.1987 Nizamettin Çalışkan 20.03.1987 |
Derbi ödülü
![]() Tecrübeli hoca, kupa maçında oynayan futbolcularını ödüllendirmek için bugün Vestel Manisa karşısında da aynı kadroyu sahaya sürecek. Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, bugün Vestel Manisa karşısına, Fenerbahçe derbisinde oynattığı 11 ile çıkacak. "Müthiş mücadele eden bu kadroyu bozamam" diyen Alman hoca kupa maçında oynayan futbolcularını ödülllendirmek için, değişiklik yapmama kararı aldı. Bu sezon sahasında 9 maçı da kaybetmeyen (7 galibiyet, 2 beraberlik) ve zirvede yer alan sarı-kırmızılılar bugün de kazanırsa hem bu sezon ligde ilk kez üst üste 4 maç kazanmış olacaklar, hem de liderliklerini sürdürecekler. NONDA VE HASAN SAKAT Geçen haftalarda sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılarda, bu sorunlar büyük oranda ortadan kalkarken, bugünkü maç öncesi sadece Nonda ve Hasan Şaş'ın sakatlığı var. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahadan uzak kalan Lincoln'ün bugün oynayabileceği öğrenildi. İyileştikten sonra Fenerbahçe maçında ikinci yarıda oynayan ve dün özel çalışma yapan Ayhan'ın yine sonradan oyuna girmesi bekleniyor. G.SARAY Orkun Uğur Volkan Arda Hakan Ümit Serkan Mehmet Topal Servet Emre Barış V. MANİSA Ufuk Ümit Ferhat Burak Selçuk Nizamettin Uğur Metin Rafael Borbiconi Allyson Saat: 19.00 Yayın: Lig TV Hakem: Bünyamin Gezer Stat: Ali Sami Yen Hava: Yağışlı 5 derece |
Kalli mucizesi
![]() "Bu kadar sakatla bu başarı bir mucize" diyen eski yönetici, kongrede tek liste çağrısı yaptı. G.Saray'da taraftarın sevgilisi eski futbol şube sorumlusu Abdürrahim Albayrak, yönetime ve Kalli'ye övgü yağdırdı. Takımın birçok sakata rağmen zirvede olmasını 'mucize' olarak değerlendiren eski yönetici "Lincoln, Linderoth ve Ayhan yok, yine de ligde lidersiniz. Bir takımda bu kadar sakat olacak ve böyle başarılı bir grafik yakalayacaksınız. Bence bu bir mucize ve bunu Feldkamp başarmıştır" dedi. YENİ PROJELERİM VAR F.Bahçe maçında takımla gurur duyduğunu belirten Albayrak, "Genç futbolcularımız, yabancılara inanılmaz bir ders verdi. 'Bak bizde hiç yabancı yok. Biz geleceğin Milli Takımıyız' mesajı verdiler" diye konuştu. Mart ayındaki kongrede görev almayı çok istediğini de kaydeden Albayrak, "G.Saray'dan ayrı kaldığım 6 yıl bana çok şey öğretti. Yeni projelerim var. Tek liste olmasını arzu ediyorum" ifadesini kullandı. |
Havamızı bozmayın
![]() "Çok güzel bir hava yakaladık. Bunu devam ettirmeliyiz. Ben başaracağınıza inanıyorum". Ligdeki gidişattan memnun olan ve herhangi bir kaza yaşamak istemeyen Feldkamp, futbolcularına bazı uyarılarda bulundu. Dün tüm takımı toplaYasak Kelime bir konuşma yapan tecrübeli hocanın şunları söylediği öğrenildi: "Şu anda lideriz ve gayet güzel bir hava yakaladık. İkinci yarıya iyi başladık. Vestel Manisa maçında da bunu devam ettirelim. Bu havayı bozmayalım. Bunu başaracağınıza inanıyorum." |
G.Saraylılar'ı yine gollerimle coşturacağım
![]() Bugünkü Vestel Manisaspor maçında son yarım saatte formasına kavuşacak Lincoln, "Gollerimle yine süper seyircimizi coşturacağım" dedi. ...Ve Lincoln şov başlıyor Vestel'e karşı tek devre oynaması beklenen Brezilyalı, "Futbolu ve golü özledim" dedi. TARAFTARA ÇAĞRI G.Saray'da Lincoln hasreti bugün bitiyor. Sakatlığı geçen ve hafta boyu idmanlara çıkan Brezilyalı yıldız, V. Manisa maçıyla yeniden formasına kavuşacak. En son 2 Aralık'taki Belediye maçında oynayan Lincoln, "Futbolu ve golü özledim. Taraftarı tribüne bekliyorum" dedi. LiGDE 3 GOL ATTI Teknik direktör Feldkamp'ın maç eksiği nedeniyle Lincoln'ü yedek soyundurup, ikinci yarıda görev vereceği belirtildi. Sambacının UEFA Kupası'ndaki Bayer Leverkusen maçında ise ilk onbirde sahaya çıkması bekleniyor. Lincoln'ün ligde 11 maçta 3 gol, 2 asisti var. |
Gerçekleri tarih yazar Tarihi'de Galatasaray
![]() ![]() 1905'te doğdu aşkımız, sarı-kırmızı akar kanımız. Cimbombom feda olsun canımız. Ölene kadar hep yanındayız. Avrupa fatihisin Galatasaray, Türkiye'nin gururusun Galatasaray... Gökte yıldızsın, gönüllerde ay, bu sene de şampiyonsun Galatasaray... 'Cimbombom' diyerek sana yüz koyduk, sarının yanına kırmızı koyduk, yıllardan beridir hep senin olduk, Cimbombom sen bizim her şeyimizsin. Cim bom bomum benim. Biricik sevgilim. Söyle senden başka kimim var benim! Seninle ağlarım, seninle gülerim, söyle senden başka kimim var mı benim! Nasıl ki bu milletin tacıdır yıldızla ay, yüksel taa arşa kadar şanlı Galatasaray. Sapsarıyla kırmızı kalbimizin yıldızı, şampiyon ol Cimbombom al bizim canımızı... Sarısı kırmızıyla alnının akıyla Biz burdayız İşte varız biz Galatasaraylıyız Bir gün herkes Fenerli olacak, geri kalan 364 gün ise Galatasaraylı. Belki bir gün başkaları da Süper Kupa'yı kazanır. Ne dersiniz hoş olmaz mı? |
Galatasaray marşı
![]() ![]() Cimbom Galatasaray Galatasaray şampiyon Cimbom Galatatasaray Şampiyonum Cimbomum Türkiye'nin gururu Taraftarın Cimbomu Türkiye'nin gururu Taraftarın Cimbomu Seni sevdik gönül verdik Şanlı Galatasaray Seni sevdik gönül verdik Şanlı Cimbomum Golleri attık Şampiyon olduk Durduramaz kimse En büyük sensin yine Cimbomum yarim Sarı kırmızım benim Dün seninle yarışan Bugün herkes perişan Cimbom Galatasaray... |
Ümit'in uğuru
![]() V. MANİSA karşısında 4 kez mücadele eden ve 7 gol atan Ümit, geçen sezon Ali Sami Yen'deki maçta 4 kez fileleri sarsmıştı. Bu sezon ilk yarıda da penaltıdan ağları havalandıran Ümit, "Manisa maçları bana uğurlu geliyor. 4 belki tesadüf olur ama yine golümü atmayı isterim'' dedi. Söylentiler beni çok etkiledi BU sezon en az gol yiyen takım olan Galatasaray'ın kalecisi Orkun, transfer söylentilerinden etkilendiğini söyledi. GS TV'ye konuşan tecrübeli eldiven, "Kaleci alınacak söylentileri psikolojimi bozdu. Allah'a şükür, bu dönemde takımımı etkileyecek bir hata yapmadım" dedi. |
Fark olsun!
![]() Galatasarayımız Vestel Manisaspor karşısına fark için çıkıyor! Turkcell Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Galatasarayımız ile Vestel Manisaspor karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Galatasarayımız, Vestel Manisaspor ile sahasında oynayacağı Turcell Süper Lig karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istiyor. Sarı-kırmızılılar, Vestel Manisaspor maçını galibiyetle tamamlaYasak Kelime, liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Vestel Manisaspor ise yeni transferleri ve teknik direktörüyle bu tür maçlardan puanla ayrılıp küme düşme hattından kurtulmayı hedefliyor. LINCOLN SAHAYA... Geçtiğimiz haftalarda sakatlıklardan dolayı büyük sıkıntı yaşayan ''Cim Bom'' bu sorunlardan büyük oranda kurtulurken, Vestel Manisaspor maçı öncesi sadece Nonda ve Hasan Şaş'ın sakatlıkları bulunuyor. Galatasaray'da ayrıca, sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Lincoln'ün bu maçta oynaması bekleniyor. MUHTEMEL 11'LER GALATASARAY Orkun Emre Servet Uğur Uçar Volkan Yaman Mehmet Topal Barış Özbek Serkan Çalık Arda Ümit Karan Hakan Şükür V.MANİSASPOR Martinez Ümit Şener Allyson Ferhat Dos Santos Uğur Dalgaard Selçuk Nizamettin Rafael TARİH: 09.02.2008 SAAT: 19.00 STAT: Ali Sami Yen HAKEM:Bünyamin Gezer YAYIN: Lig TV MANİSA GALATASARAYIMIZI YENEMİYOR... Galatasarayımız ile Vestel Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de 6. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 5 maçtan 3'ünü Galatasaray kazandı, 2'i ise berabere bitti. 2005-2006 sezonundaki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, 2006-2007 sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti, İstanbul'daki karşılaşmada ise Galatasaray 4-0 galip geldi. Bu sezonun ilk yarısında Manisa'da yapılan maç ise 2-2 sona erdi. |
"Çok iyi bir G.Saray geliyor"
![]() Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, çok iyi bir Galatasaray'ın geldiğini söyledi. Üstünel, GS TV'de yayınlanan röportajında, takımda çok iyi bir kaynaşmanın olduğunu belirterek, ''Genç oyuncular da ağabeylerinin liderliğinde iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturdular. Çok iyi bir takım havası yakalandığına inanıyorum. Bunu da ilerleyen haftalarda göreceğiz ve yaşayacağız. Çok iyi bir Galatasaray geliyor'' dedi. Takım olarak güzel hava yakaladıklarını ifade eden Haldun Üstünel, artık geçmişteki maçları unutup, önlerine bakmak zorunda olduklarını dile getirdi. Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, önlerinde uzun bir periyodun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Üç kupada birden mücadele ediyoruz. Her kupanın ayrı bir değeri var. Oyuncularımızla bunun bilincine varmak için bir toplantı yaptık. Tabii oyuncularımızın hepsi de bulundukları durumun bilincindeler. Geçmiş maçların rehavetinden kurtulmamız gereken bir dönem. Önümüzdeki maçlara çok ciddi hazırlanmamız gerekiyor. Sakatların düzelip takıma katılmasıyla daha da iyi bir hava yakalayacağımız düşüncesindeyiz. Önümüzde çok önemli UEFA Kupası mücadelesi var. Ancak toplantıda oyuncularımıza öncelikli olarak bu maçı kesinlikle düşünmeyip ve Vestel Manisaspor maçına konsantre olmaları gerektiğini, çünkü bu maçla ligdeki çıkışımızı sürdürebileceğimizi söyledik. Bu doğrultuda da liderlik koltuğunu bırakmamamız gerektiğini vurguladık. Kendileri de zaten bunun farkındalar.'' Üstünel, bugünkü Vestel Manisaspor maçının kendileri için çok büyük önem taşıdığını vurgulaYasak Kelime, ''Biz bu karşılaşmanın önemini çok iyi biliyoruz. Liderliği bırakmak istemiyoruz ve lider olarak sezon sonuna kadar devam etmek istiyoruz'' dedi. -''YÖNETİCİLER OLARAK, SEÇİM HAVASINA ENGEL OLMAMIZ GEREKİYOR''- Haldun Üstünel, sarı-kırmızılı kulüpte 22 Mart'ta yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısı nedeniyle, takımda seçim havasının oluşmaması için dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Herkesin düşüncesinin seçim atmosferinden takımın uzak durması gerektiği yönünde olduğunu ifade eden Üstünel, ''Bizim de yöneticiler olarak buraya seçim havasının yansımasına engel olmamız gerekiyor. Bu konuda da konuşmalarımızı yapıyoruz. Amaçladığımız şampiyonluk hedefine de emin adımlarla gidiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı. |
B Planı Van Gaal mı ?
![]() Kalli Seçimden sonra Adnan Polat ve Adnan Sezgini göremezsem çekimi alıp giderim dedi, Galatasaray Yönetimi B Planını devreye soktu. Star gazetesinin 9 Şubat 2008 tarihli haberine göre, Sarı-Kırmızılıların Martta yapılacak kongresinde yeniden Başkan Özhan Canaydının listesinde olması beklenen isimlerin hemen Hollandalı teknik adam Luis Van Gaali gündeme aldıkları bildirildi. 2010a kadar AZde ama AZ Alkmaarı yeniden ayağa kaldıran tecrübeli hocanın bu sezonki kötü gidiş nedeniyle sıkıntılı olduğu belirtiliyor. Daha önce Barcelonayı başarıdan başarıya taşıyan Van Gaalin AZ ile 2010a kadar sözleşmesi bulunmasına ve şartlarının ağır olmasına rağmen arayışta olduğunu öğrenen Galatasarayın bağlantı kurduğu kaydedildi. Sezon sonunda gelebilir Başkan Özhan Canaydının da Van Gaal ismine sıcak baktığı vurgulandı. Kalli bırakmasa da takım şampiyon olamazsa, Başkanın Alman hoca ile yolları ayırmayı ve AZnin teknik patronunu göreve getirmeyi düşündüğü ileri sürüldü. Bu arada ismi daha önce de Galatasaray için geçen Mustafa Denizli de yeniden gündeme geldi.. Avcı adı da konuşuluyor Daha önce teması yalanlayan Denizlinin, takımın başında hoca varken görüşme yapmayı sevmediği için kibarlık ettiği vurgulandı. Tecrübeli hocanın Aslana sıcak baktığı, yönetime talip bazı isimlerin de Denizli ile ilişkilerini sıcak tuttuğu bildirildi. Camiada Yeni Terim olur denilerek Abdullah Avcı adı da sıkça konuşuluyor. |
G.Saray-V.Manisa
![]() (İlk 11'ler belli oldu) Lider G.Sarayımız, Vestel Manisaspor önünde 3 puan arıyor Turkcell Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Galatasarayımız ile Vestel Manisaspor karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçta Bünyamin Gezer düdük çalacak. Galatasarayımız, Vestel Manisaspor ile sahasında oynayacağı Turcell Süper Lig karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürmek istiyor. Ekibimizde Lincoln gene ilk 11'de yok GALATASARAY Orkun Emre Servet Uğur Uçar Volkan Yaman Mehmet Topal Barış Özbek Serkan Çalık Arda Ümit Karan Hakan Şükür V.MANİSASPOR Martinez Şener Borbiconi Ze Antolio Celalettin Uğur Ümit Metin Selçuk Rafael Burak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:34 . |