![]() |
FİGAN
Böyle güldüğüme bakma bebeğim İçimde volkanlarım var benim. Gülümsememe bakma sakın Yüreğimde figanım var benim . Hayırsız kim varsa beni buldu Bir zamanlar çağlar iken Şimdi kalbim ağlar oldu. Yarınımı arar iken Bu günümde kayboldu Tükendi acıyla yıllarım. |
NE KOLAYMIŞ
Meğer unutması ne kolaymış Canım diyenler unuttu usta, Bir zamanlar onlara inanmıştım Hepsi teker teker bıraktı usta Hepsini canıma kazımıştım Hepsi canımı yaktı usta, Yüreğimi ayaklarına sermiştim Yüreğimi ezip geçtiler usta Küçücük dünyamı yıktılar Yüreğimi yıkamadılar usta, Bir sen kaldın vefalı dost,birde yalnızlığım Sende bırakıp gitme usta Kimim var ki şu yalan dünya da Bir anam, bir de sen usta Tek gerçek var, gerisi hep yalan Bir Allah, bir sevgim usta. Bir yarim vardı,birde sevdam Onu da yaşatmadılar usta, Yüreğimi ateşlerde yaktılar Yinede yılmadım usta Sevgim düzene yenik düştü Bu, ne kahpe felek usta Şimdi bir canım kaldı, oda yorgun Yine sevmekten bıkmadım usta. |
Beni bırakıp da gittiğin zaman
Keşke artık sana 'el' diyebilsem... Şarkımız bitince sazımı atıp, 'Neyleyim kırıldı tel' diyebilsem... Araya upuzun yıllar girince, Yüreğin sızlar mı inceden ince, Rüzgârın ıslığı ne diyor sence? 'Aldırma güzelim yel' diyebilsem... Hasretle sevdânın acısı başlar Bal diye yediğin zehrolur aşlar Hüzünle gözüne dolunca yaşlar Eğilip usulca 'gel' diyebilsem... Aranıp durulur çâre zamanda Yürek ezikliği kalır bir yanda... Artık umudumun bittiği anda; 'Seni sevdiğimi bil! ' diyebilsem.. |
çam altında geceler bitmeyecek kadar sessiz
bitmeyen gecelerde nâr duman olmuş sensiz turuncu sokak lambasının altında kimsesiz bir ben kaldım yine sensiz yine bir ben kaldım yine sensizken dirildi ölü düşler gözlerimin önünden bu uzayın bitmeyen sessizliği beni öldürdüğünde yine bir ben kaldım yine sensiz |
Zehirli kelimeler vardı. .Duygularımızı sömürür,dururdu. Kelimeler yoksullaştığı zamanlarda ise; Kederler tutardı elimizden; bırakmazdı |
bir dileğim var arkamdan ağlamasanda
terk ettiğin günü yazdır mezar taşıma belki bir köşede belki bir gecede buz tutmuş elimde kırık kadehle içinde nefret dolu sevgimle sensiz ölüp gideceğim ne hayeller ne düşler artık mezarımda yalnızım artık |
Günün her anında sen varsın yanımda
Senin gülen yüzün,parıldayan gözlerin Dudaklarından her süzülen kelime Beni benden alır götürür başka yere Hep seni arzuladı kalbim Seni istedi sımsıkı sarmak koklamak İstedi seni; bedenim ellerim Sen benim arzuladığım beklediğim Biricik meleğim***8230; Yanımdasın bütün varlığınla İşte tam karşımdasın Bakıyorsun göz bebeklerime Büyülüyorsun güzelliğinle Sana öyle alıştım ki Yokluğun sızlatır yüreğimi Elim ,kolum bağlanır Boşluğa düşer bedenim Sen benim baharım Solmayan eşsiz çiçeğim Seninle geldi mutluluk Seninle güldü bu yürek Seni sonsuza kadar Görmek ister gözlerim Yanında olmak konuşmadan Bakmak sana saatlerce Koklamak bedenini ölürcesine Hayaller kurmak güzelliğinde O hayalle yaşamak ömrümce Kaybetmemek gözlerinde büyümek Meleğim seni bir ömür Sevmek ister bu yürek. |
ey adına canım
yoluna ruhum feda olan çiçek; nicedir adını yad ile açılan dudaklar kan tükürüyor şimdi hayır, ölmek değil endişem sen an susuz kalsan kanımla sularım seni sana kavuşturacak şifa baldıran zehiri olsa içerim bir yudumda sen iste, bu cana minnettir can vermek uğrunda endişem, gözağrım seni yolsuz yordamsız seni ışıksız, yapayalnız bırakmaktır bu vahşi ormanda bu ruhun her köşesinde ve her kıvrımında o gül gonca gülüşün vardır ve bu gonca kuruyunca her daim sancılı, her daim nöbette, her daim tedirgin bir ruh da kuruyacaktır... |
Aşkı gönlümüze katık edindik
Atıldık bu geri dönülmez yola Ne durmak bildik ne de korkup sindik Yılmadık hiç, vermedik bir kez mola Biz ateşten beratlı bir çift kuştuk Aşkla kanatlandık sonsuza uçtuk Zaten şarabıyla aşkın bir hoştuk Dönüp sütliman denizlere koştuk Bırakın kalbimizi aşkla yansın Acıya, kaygıya, hasrete kansın Yar, gönlümü kaplayan asumansın İzin ver sevgim ruhuna dolansın Aşka vefaya sadakate açtık Kokuşmuş devrana fazilet saçtık Sığamadık, bu kalıptan taştık Durmadık uzak ülkelere kaçtık Uzak ülkelerin haşmetli lordu Gözümüzü oyup yaşla doldurdu Hüzünlerden hüzünlere daldırdı Bir kezzapla ihaneti soldurdu En sonunda ise: Bülbül gülü, gül bülbülü güldürdü |
Bırak gözlerindeki nem, hüzün, keder,
Öylece kalsın. Bırak şarkılar bitmesin, güller açmasın. Güldük güleceğimiz kadar, Gülünecek ne varsa. Bundan sonra da bizi sevgili gibi, Varsın çileler sarsın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:46 . |