A-Z ye Herkonu

A-Z ye Herkonu (http://www.herkonu.eu/index.php)
-   Futbol (http://www.herkonu.eu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   ***Galatasaray*** (http://www.herkonu.eu/showthread.php?t=405)

Hasani 28.01.08 17:36

Her gönülde bir aslan yatar

Ve zirve yeniden Sarı-Kırmızı! Dün Ankara 19 Mayıs Stadı'nda müthiş bir futbol ortaya koyarak ve aslanlar gibi savaşarak farklı kazanan Galatasaray, üç hafta sonra liderlik koltuğunu Sivasspor'dan devraldı. Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri 40'ta Hakan Şükür, 41'de Arda Turan, 43'te Ümit Karan ve 88'de Serkan Çalık kaydetti: 4-0.

Başkente tam 10 as futbolcusundan yoksun giden Cimbom, yüzde 100 yerli futbolculardan kurulu kadrosuyla MKE ****ücü önünde kolay bir galibiyet elde etti. Atalarımız boşuna dememişler, "Her gönülde bir aslan yatar" diye! Cimbom, dün liderliği yakalamanın hayalini kuruyor ve fırsatını kolluyordu. Hesaplar tuttu ve zirvenin yeni kralı Aslan oldu!

Beklenen an geldi

Ligin 2. yarısına 5-2'lik Ç. Rize galibiyetiyle başlayan, geçen hafta Bursa'yı tek golle geçen G.Saray dün de MKE Ankaragücü'ne gol yağdırarak üçte üç yaptı ve zirveyi ele geçirdi.

G.Saray'da gol perdesini 36'ncı dakikada Hakan Şükür açtı. Sahanın en başarılı ismi Arda karşılaşmanın 41'inci dakikasında sahne aldı ve farkı ikiye çıkaran golü attı

Bu golden iki dakika sonra Ümit Karan jeneriklere geçecek vuruşuyla farkı açarken, 88'de Serkan skoru belirledi. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip attığı kadar da gol kaçırdı

Hasani 29.01.08 17:20

Muhteşem

"Bundan daha güzel ne olabilir? Rakibimizle finali erken oynamış olacağız. Kendimizi Kadıköy'de ispat edeceğiz".

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleşmeleri ile ilgili olarak "Bundan daha güzel ne olabilir ki, Fenerbahçe ile finali erken oynamış olacağız, bundan güzel bir şey olamaz'' açıklamasını yaptı. Tecrübeli teknik adam, hak eden takımın Fortis Türkiye Kupası'nda yoluna devam edeceğini

kaydederek, bunun kupa maçlarının bir özelliği olduğunu söyledi.

GERİ DÖNDÜLER
"Bu kadar eksiğin bulunduğu dönemde oynamak dezavantaj mı?'' sorusuna Kalli, "Takımımızı ligde ve kupada buraya kadar getirdik. Yine kendimizi ispatlamak zorunda kalacağız'' diye konuştu. Alman hoca, Ayhan ve Lincoln için ise "Geri döndüler. Önemli olan önümüzdeki maç değil, idmanlara devamlı çıkabilecekler mi? İlk idmandan sonra dikkatli olmak gerek" dedi

Hasani 29.01.08 17:22

Transfer ne oldu?

KALLİ ile başkan yardımcısı Adnan Polat'ın havalimanındaki görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Lig TV'deki görüntülerde Feldkamp'ın, "Transfer ne oldu?" sorusuna Polat, "Emre, Barusso tamam bir de kaleci alacağız" yanıtını verdi. Alman hocanın daha sonra Polat'a dönüp, "Gelen her futbolcu için, birinin gitmesine izin
vereceğim
" demesi dikkat çeken bir açıklamaydı.

Hasani 29.01.08 17:25

Feldkamp: Sabri'yi niye affedeyim'ki?

Teknik direktör Feldkamp, dünkü idman sonrasında Sabri konusunda net tavrını bir kez daha ortaya koydu. Alman hoca, "Sabri'yi affetmemiz için bir neden yok" diyerek spekülasyonları noktaladı. Öte yandan Sabri, dünkü idmanı tesislerin balkonundan izledi.

Sabri'ye af yok

Teknik direktör Feldkamp, dünkü idman sonrasında Sabri konusunda net tavrını bir kez daha ortaya koydu. Alman hoca, "Sabri'yi affetmemiz için bir neden yok" diyerek spekülasyonları noktaladı. Öte yandan Sabri, dünkü idmanı tesislerin balkonundan izledi.

Hasani 29.01.08 17:27

Galatasaray, İsaksson ve Basinas'ı getiriyor

Basinas ile anlaşan Aslan'ın Mallorca'yı da ikna etmek üzere olduğu öğrenildi Tecrübeli futbolcu, "Ben Galatasaray'ı istiyorum. Bu iş mutlaka bitecek" dedi

Kare as Basinas

Basinas ile anlaşan Aslan'ın Mallorca'yı da ikna etmek üzere olduğu öğrenildi Tecrübeli futbolcu, "Ben Galatasaray'ı istiyorum. Bu iş mutlaka bitecek" dedi.

Transfer çalışmalarını sürdüren G.Saray, iyice gaza bastı. Şu ana kadar ****ücü'nden Emre'yi renklerine bağlayan, Roma'dan Barusso ve M. City'nin İsveçli kalecisi İsaksson ile anlaşan sarı-kırmızılı yönetimin Kalli'nin listesindeki 4. isim Mallorca'lı Basinas'ı da bitirmek üzere olduğu öğrenildi. FOX TV'deki Verkaç programına konuşan Yunan yıldız, "Ben G.Saray ile anlaştım. Mallorca bonservisim için 1.2 milyon istiyor. G.Saray 700 bin euro önermiş. Birkaç gün içinde durumum netleşir" dedi.

TARİHE GEÇECEK
Mallorca ile bu konuyu sürekli görüştüğünü de dile getiren Yunan oyuncu, "Ben G.Saray'a gitmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası öncesi sürekli oynayabileceğim bir takımda olmalıyım. Bu iş mutlaka bitecek" ifadesini kullandı. Basinas, Türkiye ile Yunanistan arasındaki politik sorunların kendisini ilgilendirmediğini de belirterek, "Bu sorun kafalarda. Ben futbol oynamak istiyorum" diye konuştu. Basinas, gelirse Türkiye'de oynayan ilk Yunanlı futbolcu olacak.

Hasani 29.01.08 17:31

Barusso çok iddialı

Milli takımdan mesaj gönderen yıldız, "Türk futbolu yükselişte. Orada oynamak güzel olacak. Neler yapabileceğimi göstermek istiyorum" dedi.

HEYECANLIYIM
G.Saray'ın, kulübü Roma ve kendisi ile her konuda anlaştığı ve bugün faksla imza atması beklenen Ahmed Barusso, sarı- kırmızılı formayı giymek için sabırsızlandığını söyledi. Gana Milli Takımı'ndan mesaj gönderen yıldız oyuncu, "G.Saray'da oynamak benim için gurur verici olacak. G.Saray beni heyecanlandırıyor"
dedi.
İZİN BEKLENİYOR
TÜRK futbolunu yakından takip ettiğini dile getiren Barusso, "Türk futbolu yükselen değer. Türkiye'de çok değerli futbolcular var" diye konuştu. Yönetici Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, dün Florya'da Barusso'nun menajeri Leonardo Giusti görüştü. Resmi sözleşme için Roma'nın izni bekleniyor.

Hasani 29.01.08 17:34

Lincoln-Ayhan dopingi

Sakatlıkları nedeniyle antrenmanlara katılamayan Ayhan ve Lincoln dün ilk kez takımla birlikte çalışırken, iki futbolcu idmana neşe kattı.

HASRET GİDERDİLER
G.Saray, kupada oynayacağı F.Bahçe karşılaşmasının hazırlıklarına başlarken, dünkü idmanda Lincoln-Ayhan sevinci yaşandı. Uzun süredir sakatlıkları nedeniyle idmanlara katılamayan Ayhan ve Lincoln, bugün ilk kez takımla birlikte çalışırken, iki oyuncu idmana neşe kattı. Çift kale maçta
iki takım da yenişemeyince penaltılara geçildi.

PENALTI ATTILAR
Antrenör Ahmet Akcan daha sonra oyuncularına penaltı attırırken, yapılan atışlarda da iki takım birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Beraberliklerin ardından bu kez Ayhan ve Lincoln, birbirlerine penaltı attı. Ayhan atışı direğe nişanlarken, Lincoln attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Lincoln ve takım arkadaşları maçtan sonra sevinç yaşadı.

Hasani 29.01.08 17:37

Ümit: Ben hep hazırım

NONDA'nın yokluğunda Ankaragücü karşısında ilk 11'de sahaya çıkan ve performansıyla tam not alan Ümit Karan yeniden göze girdi. Attığı golle klasını konuşturan sarıkırmızılı oyuncu, "Ben hep hazırım. Hocam görev verirse her zaman golümü atarım" dedi.

Hasani 29.01.08 18:01

Arda: Hiç fark etmez

KUPADAKİ kura çekimi, Galatasaray idmanı ile çakışınca sarı-kırmızılı futbolcuların oldukça meraklandıkları gözlendi. Kimin çıktığını öğrenmeye çalışan futbolculardan Arda, "Fenerbahçe" yanıtını alınca gülerek, "Hiç fark etmez" yorumunu yaptı.

Hasani 30.01.08 17:01

Basinas'a son teklif

Yunan oyuncunun bonservis bedeli için 1 milyon euro'ya kadar çıkan yönetim, 1-2 gün içinde transferi bitirmeyi planlıyor.

ARA transferin bitmesine sayılı günler kala Galatasaray, Mallorca'ya Basinas için bastırıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, geçtiğimiz günlerde Yunan orta saha oyuncusuyla el sıkışmış ve İspanyol kulüp ile bonservis pazarlığı yapmaya başlamıştı. 1.2 milyon euro'da ısrar eden Mallorca için Galatasaray'ın son bir teklif verdiği ve 1 milyon euro'ya kadar çıktığı
öğrenildi.

İmzaya doğru
Basinas'ın Mallorca'da futbol yaşamına devam etmek istemesi ve G.Saray yönetiminin de ödenecek bonservis ücretini artırması, transferin bitme ihtimalini oldukça yükseltti. İspanyollar Aslan'ın bu teklifini kabul ederse, Basinas'ın yarın İstanbul'a gelip imza atacağı belirtiliyor.

Hasani 30.01.08 17:04

Kalli sorusu

Polat'a "Kalli gidiyor mu, kalıyor mu" diye soran yöneticiler, açıklama talep etti.

Uyarı yapılsın
Kalli'nin cuma günü yaptığı tehditkâr açıklamalar, dün yönetim kurulu toplantısında tartışıldı. "31 Ocak'a kadar transferler yapılmazsa istifa ederim" diyen Alman hoca tepki çekerken, yöneticiler, Kalli'nin uyarılmasını istedi.

Sabri eleştirisi
Futbol şubesinin başındaki Adnan Polat'a, "Kalli gidiyor mu,

kalıyor mu, artık bir karar versin" diyen sarı-kırmızılı yöneticiler, takımda eksik oyuncuların çok olduğu bir dönemde Sabri'nin kadro dışı bırakılmasını da eleştirdi.

Hasani 30.01.08 17:06

Cimbom'dan F.Bahçe'ye Lincoln tuzağı!

Galatasaray'ın hocası Feldkamp'ın, sakatlığı geçen Lincoln'ü pazar günü F.Bahçe ile Kadıköy'de oynayacakları Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçına hazırladığı belirtildi.

Borcumu öderim

"Pazar günkü zorlu derbiye yetişmek için elimden geleni yapıyorum F.Bahçe'ye karşı forma giyip, iyi bir performans ortaya koyacağım".

Artık gün sayıyor
Teknik direktör Kalli'nin, kupadaki Fenerbahçe derbisinde koz olarak sahaya sürmeyi planladığı Lincoln iddialı açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, derbide oynayıp borcunu ödemek istediğini belirterek, "Maça yetişip, formama tekrardan kavuşmayı planlıyorum" dedi.

Yeni sayfa açacağım
Lincoln yaşadığı sakatlığın darbelere bağlı olduğunun da altını çizdi. Brezilyalı yıldız sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasaray'a faydalı olmaya geldim. Ancak şanssızlıklar peşimi bırakmadı. Bundan sonra yeni bir sayfa açıp, adımdan başarılarla söz ettireceğim."

Hasani 30.01.08 17:09

G.Saray'a İsaksson müjdesi

İsveçli kaleci İsaksson'un menajeri Ljung, "Galatasaray ile görüşmelerimizde hiçbir sorun yok, perşembe günü (yarın) İstanbul'a gelebiliriz" dedi. İsveç'in Expressen gazetesine konuşan Manchester City'li kalecinin menajeri, "Galatasaray ile Isaksson anlaştı" açıklamasını yaptı.

İşlem tamam

İsaksson'un menajeri Ljung, Expressen gazetesine "Anlaştık. Perşembe İstanbul'a gideceğiz" açıklamasını yaptı.

Bavulları hazır
G.Saray, M. City'nin başarılı kalecisi İsaksson'un transferinde mutlu sona doğru yaklaşıyor. İsveçli oyuncunun menajeri Ljung, İsveç'te yayın yapan Expressen gazetesine, "Anlaştık. Perşembe İstanbul'a gidiyoruz" açıklamasını yaptı.

Problem kalmadı
Ljung, "Bizden yana transferin gerçekleşmemesi için bir neden kalmadı. Kulüpler de bonserviste anlaşırsa, İsaksson G.Saraylı olacak" dedi. İsveçli kalecinin de G.Saray'ı seçtiğini ve kulübünden bonservis kolaylığı istediği de gelen haberler arasında.

Hasani 30.01.08 18:49

Ve Barusso Aslan

Galatasarayımız, Roma forması giyen Ahmed Barusso ile sezon sonuna kadar kiralık olarak sözleşme imzaladı

Kulüpten yapılan açıklamada, İtalya Serie A takımlarından AS Roma'da forma giyen Gana Milli Takımı oyuncusu Ahmed Barusso'nun kiralık olarak Galatasaray'a transfer olduğu bildirildi. 23 yaşındaki genç futbolcu Gana ile şu an Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyor...

Barusso kimdir?

Tam adı: Ahmed Apimah Barusso
Ülkesi: Gana
Doğum tarihi: 26 Aralık 1984
Doğum yeri: Akra
Boyu: 1.84
Mevkii: Orta saha

Kariyeri (Maç-gol)

?-2003 FC Nania 61 (9)
2003-2006 Manfredonia 32 (10)
2006-2007 Rimini 8 (2)
2007-2008 AS Roma 3 (-)

Milli Takım
2003- Gana 4 (1)

1.84 boyundaki Ganalı Barusso, büyüdüğü şehrin genç takımı olan FC Nania'da oynarken, Gana'nın efsane futbolcusu Abedi Pele tarafından İtalyanlara tavsiye edildi ve Manfredonia'ya transfer oldu. Burada 3 sezon boyunca top koşturan Barusso, başarılı futboluyla dikkat çekti ve Serie B kulüplerinin gözdesi oldu.

Modena ve Piacenza'yı reddedip Rimini'ye giden Ganalı futbolcu, etkili futbolunu burada da sürdürdü. Takımın Juventus ve Bologna ile oynadığı maçlarda 'Maçın Adamı' seçilen genç futbolcu Rimini'de bacağı kırıldığı için toplam 8 maçta forma giyebildi.

Bu sezon AC Milan, Inter, Fiorentina ve Roma gibi kulüplerin Barusso için girdikleri mücadeleden galip çıkan Roma, Ganalı futbolcuyu kadrosuna kattı. Barusso, Roma ile ilk maçını 7 Ocak 2007 tarihinde takımın Parma'yı deplasmanda 3-0 yendiği maçta oynadı. Siyahi futbolcu bu sezon 5 kez Roma forması giydi.

Hasani 31.01.08 17:39

İsaksson'a teminat mektubu

Galatasaray yönetiminin her konuda anlaştığı ve imza için İstanbul'a çağırdığı İsveçli kaleci İsaksson için kulübü Manchester City, sarı-kırmızılılardan teminat mektubu istedi. Bu gelişme üzerine Galatasaray yönetimi, İngiliz kulübüne bir teminat mektubu gönderdi. İsaksson'un gelecek hafta başında İstanbul'a gelerek Galatasaray'la sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kale İsaksson'un

İngiliz ekibinin 1 milyon euro'yu kabul etmesiyle bonservis problemi de aşıldı Cimbom, bugün teminat mektubunu yollayarak transferi sonuçlandıracak.

Galatasaray, Emre Güngör ve Barusso'nun ardından kaleci Andreas İsaksson'un transferini de bitirme aşamasına getirdi. Teknik direktör Eriksson'un kadroda düşünmediği İsveçli kaleci için 2 milyon euro bonservis bedeli isteyen Manchester City, en son 1.5 milyon euro'ya inmişti. Ancak bu fiyatı da fazla bulan sarı-kırmızılılar, 1 milyon euro verebileceklerini bildirdi. Bunun üzerine düşünmek için süre isteyen İngilizler, Galatasaray'a müjdeli haberi verdiler.

ÇOK MUTLU OLDU
Ancak işini sağlama almak isteyen Manchester City, Cimbom'dan bankadan alınmış teminat mektubu istedi. İngilizlerin bu isteğini kabul eden sarı-kırmızılı yöneticiler, bugün teminat mektubunu Manchester City'ye gönderecek ve transferi bitirecek. Bu gelişme Galatasaray ile her konuda anlaşan ve iki kulübün el sıkışmasını bekleyen İsaksson'u mutlu etti. İsveçli eldivenin hafta sonuna kadar İstanbul'da olacağı bildirildi.

Hasani 31.01.08 17:41

Cimbom'a kötü haber

Kalli'nin kondisyon eksikleri olan ikiliyi F.Bahçe karşısında riske etmeyi düşünmediği ifade edildi.

G.Saray'da sakatlıkları geçen Lincoln ve Ayhan Akman'ın F.Bahçe maçında da forma giymelerinin zor olduğu bildirildi. Hafta başında takımla çalışmalara başlayan iki oyuncunun kondisyonlarının henüz yeterli olmadığı, bu nedenle ilk onbirde kesinlikle düşünülmedikleri belirtildi. Doktorlardan bilgi alan Kalli'nin Lincoln

ve Ayhan'ı kadroya alma konusunda ise kararsız olduğu ifade edildi.

AYHAN BELKİ 2. YARI
Alman
hocanın hâlâ takımla düzenli çalışamayan Lincoln'ü büyük ihtimalle 18'e almayacağı, Ayhan'ın ise kulübede yer alabileceği kaydedildi. Kalli'nin kadroya girmesi halinde Ayhan'a ikinci yarıda şans tanıyabileceği vurgulandı. Ayhan dün sağlık ekibi ile yaptığı özel antrenmanın ardından takımla çalışmaya katılırken, Lincoln ise tedavisinin ardından salon ve sahada özel çalışmalar yaptı.

Hasani 31.01.08 17:42

Forvet eskilerin

Nonda'nın sakatlığının sürmesi nedeniyle F.Bahçe önünde forvette Ankaragücü maçının başarılı ikilisi görev yapacak.

Cimbom'da sakatlığı nedeniyle Ankaragücü maçında forma giyemeyen Nonda, Fenerbahçe karşısında da büyük ihtimalle yer alamayacak. Dizindeki ağrıları süren Kongolu golcü dünkü idmana da katılamadı. Nonda'nın pazar gününe kadar yetişmesinin zor olduğu öğrenildi. Kalli'nin sürpriz bir gelişme olmazsa derbide forveti yine Hakan

Şükür
ile Ümit Karan'dan oluşturması bekleniyor. MKE Ankaragücü maçında birer gol atan iki yıldız, idmanlarda da hırsları ile ümit veriyor.

Hasani 31.01.08 17:44

Lisans için başvuruldu

Sözleşmesini faksla imzalayan Barusso, federasyona bildirildi.

Galatasaray, Barusso'nun transferini tamamen bitirdi. İstanbul'da menajeriyle görüştükten sonra Ganalı oyuncuya faksla sözleşme imzalatan sarı-kırmızılı ekip, bu transferi dün Futbol Federasyonu'na da bildirdi. Barusso'yu Afrika Kupası'ndan dönmesi halinde UEFA Kupası'nda oynatmayı planlayan Cimbom, şimdi federasyondan çıkacak
lisansı bekliyor.

Hasani 31.01.08 17:49

Karan ile dobra dobra

Ümit Karan, Lincoln'e haksızlık yapıldığını belirterek, ekibimizden ayrılmayacağını yineledi

Galatasarayımızın yıldız futbolcusu Ümit Karan, sezon başında takımın yeniden oluşturulduğunu belirtirken, önemli bir değişim geçirdiklerini söyledi. Ümit Karan, TV 8 televizyonuna yaptığı açıklamada, takımda üst üste yaşanan sakatlıklardan dolayı yaşanan eksikliklerin ötesinde, sezon başından itibaren yeni bir takım kurulmuş olmasının önemine değinerek, şöyle konuştu: 'Takımda büyük bir revizyon yaşandı. Çoğu futbolcu gönderildi. Bu değişimi bir başka kulübün kaldıracağına inanmıyorum açıkçası. Buna Fenerbahçe de dahil. Çünkü onlar büyük para kazanan oyuncularla mücadele ediyor. Bizim ise her sene oturmuş bir sistemimiz var ve yıllardır sürüyor. Örneğin Ankaragücü maçına da çok eksikle gittik. Yabancı oyuncular bile yoktu. Herkes bu kadroyla maçı kazanamayacağımızı düşünüyordu. Ama biz iyi oynadık ve kazandık. Demek ki oluyormuş. Ama başka takımda olur mu, zannetmiyorum.''

-''TÜRKİYE'DE YALNIZCA GALATASARAY''-

Sezon başında Fenerbahçe ile transfer görüşmeleri yaptığı haberleri basına yansıyan Ümit, Türkiye'de Galatasarayımız'dan başka takımda oynamayacağını söylerken, ''Sezon başında Fenerbahçe olayı vardı. Sonra Beşiktaş istedi. Bir ara Marsilya olayını yazdılar. Ben yönetime, 'Yurtdışına gitmek istersem bana yardımcı olur musunuz?' dedim. Onlar da 'Tamam' dedi. Ben Galatasaray'dan başka bir takımda oynamayı düşünmüyorum, bu kadar basit'' dedi.

-''FENERBAHÇE İLE FİNALDE EŞLEŞSEYDİK''-

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile eşleşmelerine değinen Ümit, şunları söyledi: ''Kura çekiminden önce takım arkadaşım Arda'ya Fenerbahçe ile eşleşeceğimizi söylemiştim. Kolay maç olmayacak. İkili maç olduğu için ilk maçta avantajlı bir skor elde edip, Ali Sami Yen'de turu geçeriz. Bizim bir sıkıntımız yok. Tabii final oynasaydık daha güzel ve heyecanlı olurdu, ama biz turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmak için oynayacağız. İlk maçın orada olması avantaj. Çünkü atılan her gol çok önemli. Benim Fenerbahçe maçlarında gol yollarında şansım hep tutuyor. Şu an kadromuz kısıtlı olduğu için Fenerbahçe favori gözüküyor ama bizim mücadelemiz ortada. İyi mücadele ettiğimiz her maçta, hiçbir takımın karşımızda duracağına inanmıyorum.''

-''LİNCOLN'E HAKSIZLIK YAPILIYOR''-

Ümit Karan, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istenilen verim alınamayan takımın Brezilyalı yıldız ismi Lincoln'ün çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade ederken, kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Lincoln'ün çok duygusal bir kişi olduğunu aktaran Ümit Karan, ''Oynamayı o da çok istiyor. Galatasaray'ı şampiyon yapmak istiyor. Benim bire bir diyaloğum var. Çok yakınız birbirimize. Galatasarayımız'a çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sakat oynaması ve sakatlanması onu çok üzdü. İnşallah Allah sakatlık vermez ve bizi şampiyonluklara gülürür. Onun hakkında çok eleştiriler oldu. 'Numara yapıyor' dediler, 'Oynamak istemiyor' dediler. Bunlar çok ayıp şeyler'' şeklinde konuştu.

Galatasaray olarak hedeflerinin UEFA Kupası'nda final oynamak olduğunu kaydeden Ümit Karan, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılan arkadaşları Sabri Sarıoğlu için, ''Yapacak bir şey yok. Hocanın takdiri. Sabri ile sık sık görüşüyorum. O da hatalı olduğunu kabul ediyor. Hatalar tek taraflı değil. Önemli olan ortayı bulmak. Galatasaray'a çok faydalı olabilecek bir futbolcu. Şahsi düşüncem onun sahalara tekrar dönmesi'' dedi.

Hasani 31.01.08 17:52

"F.Bahçe maçında yokum"

Galatasarayımız'ın golcü futbolcusu Shabani Nonda, Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile hafta sonunda yapacakları ilk karşılaşmada, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceğini söyledi.

Takım arkadaşı Emre Güngör ile Bakırköy'deki GS Store'da imza gününe katılan Shabani Nonda, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sakatlığıyla ilgili sorular üzerine, ''Öyle sanıyorum ki bu hafta sonu Fenerbahçe maçında ne yazık ki sahada olamayacağım'' diyen Nonda, ''Çünkü benim sakatlığımın ilk önce dinlenme yoluyla tedavi edilmesi yönünde bir tavsiye oldu. Şu anda tedavi ve dinlenmeyi birlikte gülürüyoruz. Bana bir 10 gün kadar daha süre verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile yapacakları önemli karşılaşmada takım arkadaşlarına güvendiğini ifade eden golcü futbolcu, ''Ben takımımıza güveniyorum. İlk maçı orada oynayacak olmamızın bizim için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bu rövanşı da olan bir maç ve elimize gelen bu şansı kullanacağız'' ifadelerini kullandı.

-BARUSSO'YA ÖVGÜ-

Nonda, Galatasarayımız'a sezon sonuna kadar kiralandığı açıklanan Ganalı futbolcu Ahmed Barusso'ya övgüde bulundu. Özellikle takımdaki sakatlıklar göz önüne alındığında, Barusso'nun takıma çok şey kazandırabilecek özelliklere sahip bir oyuncu olduğunu dile getiren Nonda, ''Çok kısa bir süre birlikte oynama fırsatı bulduk. Tanıdığım kadarıyla, bize çok şey katacağına inanıyorum'' dedi.

-''İLK DERBİM''-

Sarı-kırmızılıların yeni transferlerinden defans oyuncusu Emre Güngör ise Fortis Türkiye Kupası'nda hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmanın, kendisi için farklı bir heyecan olduğunu dile getirdi. Bu maçın, kendisi için ilk derbi maç olacağına dikkat çeken Emre, ''Çok faklı bir heyecan oluyor bende. Takımıma alıştım ve uyum sağlamaya çalışıyorum. Orada iyi mücadele edip, iyi oynayıp, Ali Sami Yen Stadı'na avantajlı olarak dönmek istiyoruz'' derken, Fenerbahçe derbisinin kendileri için ayrı bir motivasyon olduğunu da vurguladı.

Emre, Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun forması giyen Rigobert Song'un takıma dönmesiyle kendisinin yedeğe düşebileceğinin hatırlatılması üzerine de ''Song geldiği zaman belki yedek kalabilirim, ama ben elimden geleni yapıp, formayı kapmaya çalışacağım'' dedi.

-İMZA GÜNÜ-

Sarı-kırmızılı takımın oyucuları Shabani Nonda ve Emre Güngör, Bakırköy GS Store'da imza gününe katıldı. Galatasaray taraftarları, etkinlik başlamadan yaklaşık 1 saat önceden GS Store'un önünde kuyruk oluştururken, her iki futbolcuyla fotoğraf çektirmek ve onlardan imza alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Hasani 31.01.08 17:54

Kalli'den Serkan'a övgü

Galatasarayımız'ın Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Serkan Çalık'ın ne istediğini bildiğini ve buna bağlı olarak imkanlarını kullandığını belirtti. Feldkamp, Alman spor dergisi Kicker'de yayınlanan bir röportajında, Serkan'ı överek, ''Ne istediğini bilerek şansını kullanıyor. Nonda ve Şükür'ün yerini alıyor, orta sahanın sağında oynuyor. Onun için nerede oynadığı önemli değil. Her zaman uyanık. Bu da hoşuma gidiyor'' dedi.

Serkan'ın ve Barış Özbek'in iyi eğitimli U21 oyuncuları olduğunu ve her iki oyuncunun da çok çalıştığını belirten Feldkamp, ''Sadece şımarmamaları lazım. Kulübün sözleşmelerini uzatmak istemesi, gelişmeleri hakkında her şeyi söylüyor'' değerlendirmesini yaptı.

Feldkamp, ligde 20 karşılaşmadan sonra şampiyonluk mücadelesinin Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanacağına inanıp inanmadığı şeklindeki bir soruya, ''Hayır, ben böyle görmüyorum. Beşiktaş ve Sivasspor'u da bu mücadeleye dahil etmek lazım. Şampiyonluk yarışı, karşı karşıya oynanacak maçlar sonucunda belirlenecek'' karşılığını verdi.

Galatasarayımız'ın İsveç Milli Takımı kalecisi İsakson'u transfer etmek istemesiyle ilgili bir soruyu da Feldkamp, ''Bu, işlerini iyi yapan Türk kalecilerime karşı bir güvensizlik olarak algılanmamalı. Ben, daha fazla kalite ve liderlik rolü üstlenebilecek birini istiyorum'' diye yanıtladı.

İsakson'la şu ana kadar anlaşmaya varılmadığını da kaydeden Feldkamp, transfer süresinin uzatılmasına ve 6 yerine 8 yabancı oyuncuya sahip olmalarına izin verilmesine de sevindiğini kaydetti.

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarının anımsatılması üzerine de Feldkamp, ''Bu süper bir kura. Beni rahatsız eden karşılaşmaların 2 maç üzerinden oynanması. Bu, çifte bir yük. Sonuçta bu, milli takım teknik direktörü için de kolay olmayacak'' dedi.

Hasani 31.01.08 18:00

Hiç konuşmadan gönderdi

Kararına saygı duyarım ama Feldkamp bir kez bile görüşmeden beni takımdan gönderdi.Yollanan isimleri alt alta koyun; şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro çıkacaktır

Hasan Kabze... Galatasarayın 2005-2006da kazandığı mucizevi şampiyonluğun çok öne çıkmayan başaktörlerinden biriydi. İnönü Stadında attığı iki sıradışı golle zafere damgasını vurmuştu. Taraftarlar onun ismine besteler bile yaptı. Ancak Sarı-Kırmızılı kulüpten kopuşu sessiz sedasız oldu. Şimdi Rus Ligi takımlarından Rubin Kazanda forma giyiyor. Tecrübeli golcü; yaşadıklarını, yeni hayatını, hedeflerini FANATİKe anlattı. Söz Hasan Kabzede:

Sami Yeni çok özledim
Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Rusyada en çok özlediğim şey o Ali Sami Yen Stadının ambiansı ve müthiş taraftar... Sahaya çıkışımızda bizi tribüne çağırışlarını hiç unutamam. Galatasaraydan ayrıldığım için üzülmüştüm. Ancak bunlar profesyonel hayatın gerçekleri... Şimdi Rubin Kazanda forma giymekten dolayı mutluyum. Kararına saygı duyarım ama Feldkamp bir kez bile görüşmeden beni takımdan gönderdi. Beni hiç aklından bile geçirmemesini garipsemiştim. Benim sorunum takımda sürekli forma şansı bulamamaktı. Gol attıktan sonraki haftalarda da yedek kalıyordum. Adnan Sezgin bana kararı ilettiğinde zaten teknik heyetin bana karşı olan tavırlarından durumu anlamıştım.

Önce tereddüt ettim
Rubin Kazandan cazip bir teklif gelince biraz tereddüt etmiştim. Sonuçta bilmediğim bir yerdi ve Rus Ligi çok rağbet gören bir organizasyon değildi. Ancak gidip orayı gördüğümde ikna oldum. Zaten teknik direktör Kurban Berdiev Tacikistanlı bir müslüman. Benim oraya gidişimde katkısı büyük oldu. İstanbula başka bir oyuncuyu izlemeye gelmiş ve o maçta beni beğenmiş. Bana karşı olan güvenini anlattı, ben de oynayabileceğim bir takımı tercih ettim. Başlarda adaptasyon sorunu çekmiştim. Ama bu evreyi atlattım. Kulübün tesisleri çok iyi, birçok büyük takımda bile olmadığını söyleyebilirim.

Moskovaya karşı oynamak başka
Şehirde 10 tane cami var, cuma namazına gitme imkanı bile bulabiliyorum... Kazan, Rusya içinde özerk Tataristan bölgesinin başkenti ve Rus Ligindeki maçlar aslında birer milli karşılaşma gibi geçiyor. Özellikle Moskova takımları (CSKA, Spartak, Dinamo) bizim sahamıza geldiğinde her açıdan büyük mücadele yaşanıyor. En basitinden iddiamız olmasa primler bile ikiye katlanıyor.

Burada kafam çok rahat
Geçen sezon 4 gol kaydettim. Ama burada taktiksel anlamda bazı zorluklar çekiyorum. Bizim takım da Rusyadaki birçok takım gibi defansif oynuyor. Sahada 7 savunma oyuncusuyla yer alıyoruz. Tabii bu da ileri uç oyuncularını zor durumda bırakıyor. Herkes bizim maçları çok soğuk havalarda oynadığımızı sanıyor. Ama burada lig kasım ortasında bitip, mart sonunda yeniden başlıyor. Belki ilginç gelecek ama ben henüz Kazanda aşırı bir soğuk görmedim. Burada kafam çok rahat. Ne medya baskısı var ne de hakkımda tartışmalar. Televizyonlarda kimse çıkıp, sabahlara kadar futbol konuşmuyor. Zaten benim hakkımda bir şeyler yazılıp, çizilse bile anlamadığım için etkilenmiyorum.

Gözleri Türk yıldızlarda
Bu sezon Kazan açısından büyük önem taşıyor. Şehrin bininci kuruluş yıldönümü olması nedeniyle çok güçlü bir takım kurmayı hedefliyorlar. Enerji firması Rubin ve özerk Tataristan hükümetinden maddi destek alıyoruz. Bazı Türk oyuncularda gözleri var. (Gökdeniz, Gökhan Ünal).Tomasın buraya gelişi benim için çok iyi oldu. Kulüp, stoper arıyordu ve ben de Tomasın Galatasaray ile sorunları olduğunu biliyordum. Onlara, Toması önerdim. Tomasla da konuştum ancak hiçbir şekilde mesuliyet kabul etmeyeceğimi söyledim. O da gelip şehri ve tesisleri gezdikten sonra sözleşmeyi imzaladı.

Beni hiç unutmasınlar
Benim gönderilişimi sorgulamıyorum, alınan karara saygılıyım. Ama Galatasaraydan gönderilen oyunculara bakın... İliç, Necati, Hasan Kabze, Cihan, Emre Aşık, Aydın, Ergün, Mondragon, Ferhat, İnamoto, Oğuz, Orhan Ak, Özgürcan, Tomas ve Tolga. Herhalde bu isimlerden bir 11 çıkarılsa gayet kaliteli bir takım olur. Ancak ben yine de bir gün fırsat olursa Cim Boma dönmeyi seve seve kabul edeceğim. EURO 2008de Ay-Yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım ama Milli Takım yetkililerin benim performansımı takip etmeleri gerekir. Umarım onlar da beni unutmayacaktır.

Rus hakemler felaket
Bu sezon son yıllarda olmadığı kadar heyecanlı geçiyor. Dört takım arasında yaşanan bu üst düzeydeki mücadele ligin kalitesini ve futbola olan ilgiyi arttırıyor. Kazanda ligi fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum. Sivaslı olmam dolayısıyla Sivassporun şampiyon olmasını isterim. Türkiyede hep hakemler konuşuluyor ve eleştiriliyor. Ancak bir de Rusyayı görün. Gerçekten bizim hakemleri burada çok arıyorum. Rus hakemleri tam bir felaket.

Hasani 01.02.08 14:43

F.Bahçe çökerdi!

Ümit, yaşadıkları revizyon ve sakatlıkları başka takımın kaldıramayacağını iddia etti.

G.Saray'ın yıldız ismi Ümit Karan, sezon başında yeni bir takım oluşturulmasına ve sakatlıklara rağmen yollarına devam etmelerinin başarı olduğunu söyledi. Golcü oyuncu, "Takımda büyük bir revizyon yaşandı. Çoğu futbolcu gönderildi. Bu değişimi bir başka kulüp kaldıramazdı. Buna F.Bahçe de dahil" dedi.

PARAYLA OLMAZ
F.Bahçe'nin büyük
para kazanan oyuncularla mücadele ettiğini belirten Ümit, "Bizim ise yıllardır oturmuş bir sistemimiz var. ****ücü maçına çok eksikle gittik. Yabancılarımız yoktu. Herkes kazanamayacağımızı sanıyordu ama biz iyi oynayıp kazandık. Demek ki oluyormuş" diye konuştu.

F.BAHÇE FAVORİ!
Ümit, kupadaki F.Bahçe eşleşmesi için de, "Şu an kadromuz kısıtlı olduğu için F.Bahçe favori gözüküyor ama biz iyi mücadele ettiğimiz zaman hiçbir takımın karşımızda duracağına inanmıyorum. İlk maçta avantajlı bir skor elde edersek, Ali Sami Yen'de turu geçeriz" yorumunu yaptı.

Hasani 01.02.08 14:47

Cimbom'da İsaksson ve Basinas için kader anı

G.Saray, İsveçli kaleci İsaksson ve Yunanlı oyuncu Basinas'ın transferini bugün akşama kadar bitirmek zorunda. Çünkü sarı-kırmızılıların, 17.00'ye kadar UEFA'ya oyuncu listesini bildirmesi gerekiyor. Bu nedenle son anda gelmekten vazgeçen İsaksson iknaya çalışılıyor, Basinas için de Mallarco ile pazarlıklar sürüyor.

UEFA telaşı

Son anda gelmekten vazgeçen İsaksson'u ikna etmeye çalışan sarı kırmızılılar, Basinas için de bir kez daha Mallorca'nın kapısını çaldı.

GRİP: BİZ G.SARAY'A VERDİK
G.Saray'ı ateş bastı. Bugün 17.00'ye kadar UEFA Kupası'nda oynayacak 25 kişilik kadrosunu bildirmesi gereken sarı-kırmızılılar, İsaksson ve Basinas'ın transferini yetiştirmek için büyük çaba harcıyor. Transfer komitesi dün tüm mesaisini bu iki oyuncuya ayırırken, İsaksson son anda gelmekten vazgeçti. İsaksson adına
Sportbladet gazetesine açıklama yapan City antrenörü Tord Grip, "G.Saray'a kiralık olarak vermekte anlaşmıştık" dedi ve şunları söyledi:

HAREKETLİ BİR GÜN OLACAK
"Ama İsaksson orada ilk 11'de oynayacak olmasına rağmen bu teklifi son anda kabul etmedi" dedi. Expressen gazetesi ise iki kulübün anlaştığını, İsakssonun ise G.Saray ile görüşmelere devam ettiğini yazdı. G.Saray, Basinas için de Mallorca'nın kapısını çaldı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Yunan futbolcu için teklifini 900 bin euro'ya çıkartan Aslan cevap bekliyor. Az da olsa iki oyuncunun transferini yetiştirme şansı bulunan sarı-kırmızılıları bugün hareketli saatler bekliyor.

Hasani 01.02.08 14:50

Carrusca gidemez!

İngiltere'nin Burnley takımı, Arjantinliye talip oldu Carrusca istekli ancak bu kez de Cimbom bırakmıyor.

KİRALIK VERİN
İngiltere'nin Championship takımlarından Burnley, Marcello Carrusca ile kadrosunu güçlendirmek istiyor. Estudiantes'den transfer edilen ancak bir türlü bekleneni veremeyen Arjantinli oyuncuyu sezon sonuna kadar kiralamak isteyen İngilizler, sarı-kırmızılı yönetime bu taleplerini bildirdi.

OLMAZ SATALIM
Ancak

acilen paraya ihtiyacı bulunan Galatasaray'ın Burnley'in kiralık formülüne sıcak bakmadığı belirtiliyor. Carrusca'yı bonservisiyle satmak isteyen Cimbom'un, Burnley'den 2 milyon euro istediği ve görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Hasani 01.02.08 14:52

Lider arıyorum

"Transfer talebim Türk kalecilere güvensizlik olarak algılanmamalı Ben daha fazla kalite ve liderlik rolünü üstlenecek birini istiyorum"

Lider arıyorum

"Transfer talebim Türk kalecilere güvensizlik olarak algılanmamalı Ben daha fazla kalite ve liderlik rolünü üstlenecek birini istiyorum".

KİCKER'E KONUŞTU
Kalli,İsaksson'u Galatasaray'da görmek istediğini söyledi. Alman dergisi Kicker'e konuşan tecrübeli çalıştırıcı, İsaksson'u almak istemeleriyle ilgili soruya, "Bu, işlerini iyi yapan Türk kalecilerime karşı bir güvensizlik olarak algılanmamalı. Ben, daha fazla kalite ve liderlik rolü üstlenebilecek birini istiyorum" yanıtını verdi.

BEŞiKTAŞ DA VAR
Feldkamp, ligde şampiyonluk mücadelesinin Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi: "Hayır, ben böyle görmüyorum. Beşiktaş ve Sivasspor'u da bu mücadeleye dahil etmek lazım. Şampiyonluk yarışı, karşı karşıya oynanacak maçlar sonucunda belirlenecek."

Hasani 01.02.08 14:54

İstediğimizi alırız

Kongolu: Derbide yokum ama arkadaşlarım gerekeni yapar Güngör: İyi mücadele edip rövanşa avantaj taşımak istiyoruz.

Bakırköy'deki G.Saray Store'da taraftarlarla buluşan Nonda ile Emre Güngör, kupada F.Bahçe ile oynayacakları ilk maçtan avantajlı bir skorla döneceklerini iddia ettiler. Nonda, "Tedavim 10 gün daha sürecek. Bu yüzden derbide oynayamayacağım. Ben takımımıza güveniyorum. Sahada görev yapacak arkadaşlarım Kadıköy'den en
iyi sonuçla döneceklerdir" dedi. İlk derbisine çıkacak Emre Güngör ise "Çok farklı bir heyecan var. Orada iyi mücadele edip rövanşa avantaj taşımaya çalışacağız" diye konuştu. Nonda, yeni transfer Barusso'yu da överek, G.Saray'a çok şey katacağını ifade etti.

Hasani 02.02.08 12:03

Saldıracak

Kupa maçında deplasmanda atılacak golün büyük avantaj sağlayacağını belirten Kalli, oyunculara 'hücum' emri verdi.

G.Saray, Fortis Türkiye Kupası'nda F.Bahçe ile oynayacağı ilk maçta mutlaka gol atmayı hedefliyor. Teknik direktör Feldkamp hafta içi yaptırdığı idmanlarda bu konu üzerinde dururken, kanatlardan yapılan ortalarla Hakan Şükür ve Ümit Karan'a gol vuruşları yaptırması dikkat çekti. Alman hocanın futbolcularına da, "Kupa maçı
oynayacağız. Bu tip karşılaşmalarda gol atmamız tur için çok önemli. Bu yüzden defans yapıp rakibimizi beklemeyeceğiz. Golü düşüneceğiz. Kıran kırana bir maç olacak" dediği öğrenildi.

TARİH DEĞİŞECEK
Ligde 2-0 kaybettikleri maça savunma ağırlıklı bir takım çıkarıp Nonda'yı tek forvet oynatan Feldkamp'ın yarın Hakan Şükür ve Ümit Karan ikilisi ile gol arayacağı ifade edildi. Kadıköy'de 22 Aralık 1999'da ligde elde ettiği 2-1'lik galibiyetten bu yana F.Bahçe'yi yenemeyen sarı-kırmızılılar şeytanın bacağını bu kez kırmayı hedefliyor. Dün basına kapalı tek idman yapan Cimbom, son çalışmasını bu akşam 17.0 yaptıktan sonra Florya'da kampa girecek.

Hasani 02.02.08 12:05

Cimbom'da Feldkamp krizi!

Geçtiğimiz günlerde "Eğer istediğim transferler yapılmazsa Galatasaray'dan ayrılabilirim" diyen Feldkamp, İsaksson ve Basinas transferlerinin gerçekleşmemesi üzerine dün adeta küplere bindi. Alman çalıştırıcının, "Kadrom yetersiz. Sakat futbolcum çok. Üç cephede birden başarı hayal" dediği öğrenildi.

Transferde Kalli krizi

Isaksson ve Basinas'tan olumsuz yanıt gelince tecrübeli teknik adam, yönetime çok sert çıktı.

HAYAL OLUR
"Eğer 4 transfer yapılmazsa Galatasaray'dan ayrılabilirim" diyen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Feldkamp, İsaksson ve Basinas transferlerinin gerçekleşmemesi üzerine dün küplere bindi. Alman teknik adamın, kadro kurmakta bile zorlandığını sarı-kırmızılı yönetime ifade ettiği ve "Bu şartlarda üç cephede de başarı beklemek hayalden öteye gidemez" dediği öğrenildi.

BİR İHTİMAL DAHA
"Dört transfer yapacağız" demelerine rağmen sadece Emre ve Barusso'nun işlerini bitirebilen sarı-kırmızılı yönetim, Alman hocanın ikinci resti karşısında şok oldu. Yönetimin, Kalli'nin bu tavrından sonra UEFA'ya listeyi bildirmesine rağmen 6 Şubat'a kadar bir transfer yapmayı planladığı belirtiliyor. Eğer bu takviye gerçekleşirse alınacak futbolcu, sadece Türkiye'de oynayacak.

Hasani 02.02.08 12:07

Lincoln yine yok!

G.Saray'da 2 aydır forma giyemeyen Brezilyalı yıldız, F.Bahçe maçında da yok. Ağrıları geçmeyen sambacının kadroya alınmayacağı ifade edildi.

G.Saray, F.Bahçe karşısına yine Lincoln'süz çıkacak. Üç gündür takımdan ayrı çalışan Brezilyalı oyuncunun kasığındaki ağrılarının tam olarak geçmediği ve yarınki derbide forma giyemeyeceği bildirildi. Doktorlardan dün bilgi alan Kalli'nin Lincoln'ü F.Bahçe maçının 18 kişilik kadrosuna almayacağı öğrenildi.

F.Bahçe'ye karşı ligdeki maçta da forma
giymeyen Lincoln, böylece ezeli rakiple oynanacak ikinci karşılaşmada da yer alamayacak. Sezon başında 15 milyon euro maliyetle transfer edilen Lincoln son olarak 2 Aralık 2007'deki Belediyespor maçında forma giymişti. Lincoln, Vestel maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Hasani 02.02.08 12:10

Gideriz, yeneriz, döneriz

Rakibin maçı provake çabaları ve İddaa'nın düşük oranları futbolcularımızı kamçıladı

Türk futbolunun tek devi G.Sarayımız yarın Fenerbahçe Kadıköyde yılın ilk büyük derbisini oynayacak. Süper Ligde şampiyonluk mücadelesi veren iki ezeli rakibin kupa randevusu öncesi, Galatasarayımız'ın 8 önemli eksiği bulunuyor. Ekibimiz, Ankaragücü maçını farklı kazanan Türk futbolcularına güveniyor. G.Saraylıları ateşleyen başka etkenler de mevcut. Son 3 gündür şahit oldukları olaylar, F.Bahçe derbisi öncesi G.Saraylı futbolcularımızı adeta kamçıladı. Hürriyet Gazetesi'nin 2 Şubat tarihli haberine göre, bizi hırslandıran en önemli faktör, F.Bahçe Kulübünün resmi internet sitesine koyduğu anons oldu. Salı günü çekilen kuraların ardından
www.fenerbahçe.org, G.Saray maçı için "Kadıköyde Şölene Buyrun" başlığı ile taraftarını derbiye çağırması, sarı kırmızılı futbolcuların kulağına anında geldi. F.Bahçelilerin, zorlu derbi hakkında böyle bir terim kullanması, sarı kırmızılıları hırslandırdı.

G.Sarayımızın futbolcuları ateşleyen konulardan ikincisi ise, İddaanın belirlediği bahis oranları. İddaanın, zorluk derecesi yüksek olan bu tür derbilerin aksine G.Saraya neredeyse hiç şans tanımaması ve sarı kırmızılıların galibiyetine yalnızca 3.75 oran vermesi, buna karşılık F.Bahçe galibiyetine 1.60 şans tanıması sarı kırmızılıların ekstra motive olmalarını sağladı.

Sarı kırmızılı futbolcuların yakın arkadaşlarının bu ince ayrıntıyı kendilerine dün ilettiği, G.Saray takımında hırs ve kazanma duygusunun tavan yaptığı belirtildi.

G.Sarayımız'ın futbolcuların geçtiğimiz çarşamba günü yapılan idman öncesi soyunma odasında F.Bahçe derbisini konuşarak, "Bu kez farklı olmalı. Herkes derbinin F.Bahçe açısında kolay geçeceğini zannediyor. Böyle düşünenler çoğunlukta. Biz, onları şaşırtmalıyız. Son dakikaya kadar mücadele edip, bu kez kazanmalıyız" dedikleri öğrenildi.

Tarihin en düşük oranı

İDDAA, 2004-2005 sezonundan bu yana ezeli rekabette F.Bahçeye en düşük (1.60), G.Saraya ise en yüksek (3.75) oranı bu maçta veriyor. Derbide sarı kırmızılıların galibiyeti ve beraberliği kapsayan çifte şans ihtimaline dahi 1.73 ile sarı lacivertlilerin kazanmasına verilen 1.60dan yüksek oran saptanması dikkat çekiyor. Ezeli rekabette F.Bahçeye daha önce verilen en düşük oranlar, 2004-05 ve 2006-07 sezonları Süper Lig maçlarındaki 1.80, buna karşılık G.Saraya verilen en yüksek oran da yine aynı karşılaşmalardaki 3.30luk oranlardı.

Hasani 02.02.08 12:12

Ahmet Barusso, Hakan Balta, Emre Güngör UEFA Kupası Kadrosunda

2007-2008 sezonu Ocak ayı transfer dönemi sonrasında, UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın UEFA'ya bildirilen oyuncu listesindeki değişiklikler:

Listeye eklenen futbolcular:
Ahmet Barusso, Hakan Balta, Emre Güngör
Harun Temur, İlker Cihan, Erhan Şentürk (Altyapı kontenjanı)

Listeden çıkan futbolcular:
Emre Aşık, Ferhat Öztorun, Anıl Karaer, Aydın Yılmaz, Özgürcan Özcan

Hasani 03.02.08 09:14

Aslan şovu

G.Saraylılar Fenerbahçe'nin 'yengeç dansı'na, gol attıktan sonra aslan yürüşüyle karşılık verecek.

Bugün Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray derbisi, mücadelenin yanı sıra saha içi şovlarına da sahne olacak. Fenerbahçeli oyuncuların attıkları gollerden sonra yaptığı 'yengeç dansı'na sarı-kırmızılılar, aslan yürüşüyle karşılık verecek. Galatasaraylılar idmanda attıkları gollerin ardından bu hareketin provasını yaptı.

DERS
VERECEĞİZ

Prova sırasında neşeli dakikalar yaşayan oyuncular, "Fenerbahçeliler bol bol aslan izleyecek" diyerek iddialı konuştu. Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki egemenliğine son vereceklerini ifade eden sarı-kırmızılılar, "Bize şans tanınmıyor ama atacağımız goller ve yapacağımız aslan hareketiyle herkese gereken yanıtı vereceğiz" diye konuştu.

Hasani 03.02.08 09:17

M.Topal: Alex'i sahadan silerim

A Milli Takım'a seçilen Feldkamp'ın yeni prensi, Alex'in de zayıf yönleri olduğunu ve onu iyi savunmayla durduracağını kaydetti

Geçit vermem

A Milli Takım'a seçilen Feldkamp'ın yeni prensi, Alex'in de zayıf yönleri olduğunu ve onu iyi savunmayla durduracağını kaydetti.

G.Saray'da Linderoth'un sakatlanması ile formayı kapan ve gösterdiği çıkışla Milli Takım'a seçilen Mehmet Topal, başarısını F.Bahçe karşısında da sürdürmek istediğini söyledi. Kadıköy'de Kanarya'nın yıldızı Alex'i durdurmaya çalışacak olan genç oyuncu, "Alex'in kalitesi belli. Ancak her oyuncunun zayıf yönü vardır. Alex de iyi bir savunma ile durdurulabilir. Kendime güveniyorum" dedi.

GEREKSİZ FAUL YASAK
Alex'i sahada öncelikle Mehmet Topal kontrol ederken, onun olmadığı anlarda ise diğer oyuncular devreye girip Brezilyalı yıldıza boş alan bırakmayacak. Feldkamp'ın Alex'in duran toplardaki ustalığı nedeniyle ceza sahası çevresinde gereksiz faul yapılmasını da yasakladığı bildirildi. Ligdeki maçta Mehmet Topal'ı yedek soyunduran Kalli'nin bu kez, "Sana güveniyorum" dediği de kaydedildi.

Eksik de yeneriz!

DERBİDE orta sahada görev yapacak olan Barış Özbek, "Üzerimizde bir derbi baskısı var ancak bu benim ikinci F.Bahçe maçım olacak. Kafamıza çok da fazla takmıyoruz bu maçı. Sonuçta oraya çıkacağız ve elimizden geleni yapacağız" dedi. Eksikleri de dert etmediklerini kaydeden gurbetçi yıldız, "Eksiklerimizle de çok iyi bir performans sergileyebildiğimizi kanıtladık. Umarım bu maçı da kazanırız" diye konuştu.

Hasani 03.02.08 09:18

Kadıköy'de affetmem

G.Saray'ın golcü ismi Ümit Karan "Bu maçı boş geçmem" diyerek iddialı konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın etkili forveti Ümit Karan, derbi maçında rakip fileleri havalandıracağını söyledi. Formda olduğunu ifade eden Ümit Karan, "Forma şansı bulduğum büyük maçlara çok farklı bir motivasyonla çıkıyorum. F.Bahçe'ye de gol atacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Kupası'nda finale çıkmak istediklerini belirten Ümit, "İki sezon

önce ezeli rakibimize çeyrek finalde elenmiştik, şimdi sıra bizde. F.Bahçe'yi iki maçta da yenerek, önce yarı finale, ardından finale çıkmak istiyoruz. Benim de tek isteğim gol ya da goller atmak" dedi.

Hasani 03.02.08 09:21

Feldkamp'tan kurt kapanı

İdman öncesi oyuncularıyla bir görüşme yapan Kalli, "Derbide Galatasaray'a yakışan bir futbol oynamanızı bekliyorum" dedi

Kendinizi gösterin

İdman öncesi oyuncularıyla bir görüşme yapan Kalli, "Derbide Galatasaray'a yakışan bir futbol oynamanızı bekliyorum" dedi.

RÖVANŞI İSTİYOR
Feldkamp, Fenerbahçe maçına ayrı bir önem veriyor. Ligde tek yenilgiyi aldıkları sarı-lacivertli ekipten rövanşı isteyen Kalli, dün idman öncesi bir toplantı yaparak, oyuncularına "Sizden Galatasaray'a yakışan bir futbol bekliyorum" dedi.

2 KİŞİLİK OYNAYIN
Tüm oyuncularından iki kişilik oynamasını isteyen Alman hoca, "Sahada öyle bir futbol sergileyin ki herkes ne kadar iyi bir takım olduğumuzu görsün. Fenerbahçe'yi sakın gözünüzde büyütmeyin" diye konuştu.

Hasani 03.02.08 09:23

İsaksson sancısı

Kiralık formülüne sıcak bakmadığı için G.Saray'a gelmek istemeyen M. City'nin file bekçisi, tüm planları alt üst etti.

KALLİ ÇOK ÜZÜLDÜ
Ara transferde üzerinde en çok durulan isimlerden biri olan İsaksson'un 'kiralayalım' teklifini reddetmesi hem yönetimi hem de teknik direktör Feldkamp'ı zor durumda bıraktı. Özellikle Kalli'nin, bu transferin yatması nedeniyle çok üzgün olduğu belirtildi.

UMUT KESİLMEDİ
Gelmeyeceğini

açıklamasına rağmen İsveçli kaleciden umudunu kesmeyen G.Saray yönetiminin çıkar bir yol bulmaya çalıştığı bildirildi. Yönetim, İsaksson'u ikna edip, transferdeki sessizlik nedeniyle kazan kaldıran Feldkamp'ı biraz olsun rahatlatmayı hedefliyor.

Hasani 03.02.08 09:24

Moral veriyor!

SARI-kırmızılı ekibin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Lincoln, bugünkü derbide de sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Hafta başında takımla çalışmalara başlayan, ancak bu kez de idmanda sakatlığı nükseden Lincoln'ün oynayamayacak olmasına rağmen bütün vaktini takım arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği ve onlara derbi için moral verdiği belirtildi.

Hasani 03.02.08 09:25

Ayhan sevinci

G.SARAY orta sahasının başarılı ismi Ayhan'ın derbi maçının kadrosunda olması sarı-kırmızılı camiada sevinç yarattı. Uzun süren sakatlığının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Ayhan'ın, F.Bahçe maçında 18 kişilik kadroda olacağı ve ikinci yarıda oyuna gireceği belirtildi. Kalli'nin, bu zorlu karşılaşmada Ayhan'ın tecrübesinden yararlanmak

Hasani 03.02.08 09:28

Bekleyin geliyoruz!

Yıllardır süre gelen şanssızlığımızı bu maçta dindireceğiz... Bekleyin geliyoruz!

Nefesler tutuldu... Heyecan doruğa çıktı... Türkiye bu maça kitlendi! Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek ve karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

EZELİ REKABETTE 358. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda yapacakları çeyrek final ilk maçıyla birlikte, tarihlerinde 358. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 99 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 357 maçtan 135'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 114 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta ise eşitliği bozamadı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 502 gole, ''Cim Bom'' 458 golle karşılık verdi.

KUPADA ÜSTÜNÜZ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 99 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise ezeli rakibinin oldukça gerisinde kaldı. İki takım arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan toplam 23 maçtan 11'ini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray 39, Fenerbahçe ise 28 gol attı.

CİM BOM SIKINTILI

Teknik direktör Zico yönetiminde yaptığı derbi maçlarda, ezeli rakiplerine karşı galibiyet sayısında önemli bir üstünlük sağlayan Fenerbahçe, kupa maçında da bu üstünlüğünü sürdürmek istiyor. Sarı-lacivertli ekipte derbi karşılaşması öncesi, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olan Appiah dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Galatasaray ise, ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapacağı mücadele öncesi eksiklerden yana sıkıntılı. Sarı-kırmızılı ekipte, kadro dışı bırakılan Sabri ve Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun forması giyen Song'un yanı sıra, sakatlıkları devam eden Lincoln, Nonda, Hasan, Linderoth, Okan, Hakan Kadir Balta ve Mehmet Güven, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ayrıca, sakatlıktan yeni çıkan ve takımla çalışmalara başlayan Ayhan'ın ise teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın görev vermesi halinde oynayabilecek durumda olduğu bildirildi.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan
Gökhan Gönül
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Deivid
Selçuk
Aurelio
Uğur Boral
Alex
Semih

GALATASARAY

Orkun
Uğur
Emre
Servet
Volkan
Serkan
Barış
Mehmet Topal
Arda
Ümit
Hakan Şükür

STAT: Şükrü Saraçoğlu
SAAT: 19.00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV

BAŞKANLARIN DERBİ KARNESİ

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçildi. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığına seçildiği gün Galatasaray ile yaptığı maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 26 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmalardan 12'sini kazandı. Fenerbahçe 26 maçta, 12 galibiyet, 8 yenilgi ve 6 beraberlik alırken, toplam 41 gol atıp, 37 gol yedi.

Galatasaray ise Özhan Canaydın'ın kulüp başkanlığı döneminde, sarı-lacivertli rakibiyle 15. kez karşılaşacak. Galatasaray Kulübü Başkanlığı görevine ilk kez 23 Mart 2002'de seçilen Özhan Canaydın, başkan sıfatıyla, Fenerbahçe'ye karşı takımının oynadığı 14 derbiden sadece 4'ünde galibiyetini görebildi. Canaydın'ın başkanlık döneminde ezeli rakiplerin maçlarından 9'unu Fenerbahçe kazanırken, 1 maç da berabere bitti.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:32 .