![]() |
Topal Sevda
Dün sahilde karşılaştık... Biran gözüm ısırdı, sonra birden tanıdım Düşmemek için zor tuttum kendimi Bacaklarım titredi, bir ağaca yaslandım... Yırtılan bir mektup gibi Sisli hatıraların gerisinden bakıyordu... Eski bir sevdanın durulmamış nehirleri Çırpınarak yüreğime akıyordu. Hatırladığım bir sonbahar günüydü, Karşımızdaki yeni eve taşındılar Bütün gün bakışıp duruyorduk Gözleri sanki birer kurşundular!. O zamanlar ben, zıpkın gibi bir çocuktum; Liseye yeni başlamıştım Onun saçlarını geriye savurup Çapkınca gülümsemesinden hoşlanmıştım... Ne zaman cama çıksam, karşı balkonda Itırlı bir çiçek gibi tütüyordu Ne zaman buluşalım desem, olmaz diyordu Mektuplaşmak ona yetiyordu... Bir Temmuz akşamıydı, unutmam Yazlık sinema daha yeni dağılmıştı; Bahçe kapısında sıkıştırıp öpmüştüm, İçeri kaçıp saatlerce ağlamıştı... Sonraları çok konuştuk, gezdik Bazen ağlaşıp bazen gülüştük Çılgın gibiydik, her firsatta buluştuk, Uluorta öpüştük, herkesin diline düştük... Ailesi baş edemedi, Mersin***8217;deki halasına gönderdi Hiç arayıp sormadım Ben o sıralar devrimci oldum. Mahalleden ayrılıp yıllarca eve de uğramadım... Dünyam değişmişti artık Memleketin gidişatını hiç mi hiç beğenmiyordum Forumlara, yürüyüşlere katılıyor, Durmadan şiir okuyup, ajitasyon çekiyordum... Ah o gençlik rüzgarı ah... Ezilen insanları tek başıma kurtaracağımı sandım Anarşik bir eylem sırasında Seken kurşunlarla bacağımdan yaralandım... Ameliyatın ardından yıllarca yattım içerde, Dosyam bir hayli kabarmıştı... Beni o nemli koğuşlarda Vefakar anamdan başka hiç kimse aramamıştı... İçerden çıkınca onu sordum Bir astsubayla evlenip buradan gitmişti... Oysa kibrit ağusuyla koluma dağladığım İsmi hala silinmemişti... Hayat devam ediyordu İçkiye vurmuştum, unutmayı deniyordum Pencerenin önünde, kuruyan bir çiçek gibi Günden güne tükeniyordum... Anam çökmüştü artık, ölmeden mürüvvet istiyordu Bazan oturup dertleşirdik... Kimsesiz bir kadın varmış, körmüş, olur demiş Ben de fazla uzatmadım, evlendik. Geçmişe ait ne varsa; mektuptu, resimdi. Bir bir ayırıp yaktım ateşte. Nasıl gittiğini sorarsanız, ne bileyim, Kör-topal gidiyor işte... Ne var ki, o hırçın saçları hep yüzüme savruluyor Balkona her baktığımda. Pişmanlık, bir eski yara gibi Hala kımıldayıp duruyor onu hatırladığımda. Biliyorum, onunla olsaydım Böyle kavga edip durmazdım yüreğimle. Biliyorum, bu sevdayı ben yıktım, Ben öldürdüm bu hoyrat ellerimle.! Dün sahilde karşılaştık Bir an boş bulundum, sendeler gibi oldum Öyle bir baktı ki, ben o gözlerde Bir ömrün bütün acılarını buldum... Bir şeyler söylemek ister gibiydi Başını eğip, gitti çocuklarının yanına Nedendir bilmiyorum, fakat Girmek istemedi sanki, kocasının koluna. Ardından koşup durduramadım, ona soramadım Öylece donakaldım. Çünkü o anarşik eylemden beri Ben artık deynekli bir topaldım!.. Şair : Yusuf Hayaloğlu |
Sırattan incedir sevda köprüsü
Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe başlangıçtır, karar nihayet Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden |
Üc Tabut Bir Cenaze
Sen ki düşlerini bile paylaşamıyorsun Beni sevmeni isteyemem senden Ben ki hayallerime bile dokunamıyorum Bir başkasını sevmemi beklemeyin benden Güneş bile güneş iken ayın kendisinden ışık çalmasına engel olamıyor Ben mi benden beni çalmanıza engel olacağım Ağaç ki sonbaharın yapraklarını elinden almasına engel olamıyor Ben mi sevdalarımı tüketmenize engel olacağım Üç tabut gördüm yolda yanaştım yanına ve baktım Birinde göz yaşlarım vardı artık ağlayamıyorum Birinde sevdam vardı artık sevemiyorum Diğerinde ise ben vardım ölmüşüm |
Aglama dayanamam üzülme yapamam
Sabır gerek bu hisler inan gercek Loş işiklarda seninle bir ömür gececek Insanlar bizi görüp imrenecek Sevdamız dilden dile düşecek Eyer var sabır icinde bekle beni Razıyım senin olmaya seninle kalmaya Kıymaz sanbana sonunda mutluluk var anla Aşk desem inanma sevgi bu duydugum sana Ne olur güven bana beni sensiz koyma |
SEVDIGIM
sor bana derdin nedir de sor da diyeyim sevdigim derde care nerdedir sole bileyim sevdigim istersen buz gibi suya ya sonsuz uykuya yada dipsiz bi kuyuya dal de dalayim sevdigim hadi farzet hastasin yada bir ihtiyactasin dermiyim uzaktasin gel de geleyim sevdigim arzumu istegimi biliyorsun dilegimi yuregine yuregimi sal de salayim sevdigim neler yaptirir ask neler yeterki bir emir ver dagi tasi birer birer del de deleyim sevdigim |
veda zamani yakin gidiyorsun demek...
sen git aklin kalmasin bende beni bana emanet et guven.. soz senden baskasi olmayacak tecrubesizim asktan yana senin yasadiklarin acilari cektirmeyecegim sana soz... seni senden cok sevecegim eger soz dediysem bitmistir soz namustur bu kalp senindir.... |
Üflerim
Şiirin tüm gizini kulaklarına Havalanır birden aklın Akşamlar akar dudaklarına Oturursun ortasına akıntının Tut ki bir aşklığına çıldırdın. Sokul yanıma Çoğul mudur etin, Gerçeklerden mi süzüldü Kolunda duran cinnetin? Haydi gel tedirginliğe Son çağrımdır bu Çıkarıver tüylerini Bahar geldi. A. KADİR BİLGİN |
Ay ışığı kutsal sevgilim
Fısıltıların yumuşak toprakta Ayak izlerime doluyor Sen de ter****p gitme Sularla oynaşmaya Doğur beni ışığınla Lekeli yüzüne Bulaşmış gibi yeni bir iz Şarkımızı çalıyor dağlar Haydi dans edelim özlemle Çakışsın bedenlerimizdeki giz Mırıl mırıl büyüsün başaklar Barış içinde çoğalsın sevgimiz. A. KADİR BİLGİN |
Ahirimsin
Biranda hayatima girdin,hic sormadan kalbimin kapisini caldin. Ben ise hic bakmadan seni kalbime aldim. Gecem gündüzüm sensiz gecmez oldu. Geceleri yildizlar bana artik viz gelir,cünkü senin gözlerin artik benim yildizim. Sesini duydugumda hemen hayallere dalarim ama kendime geldigimde,kendimi bir ucurumun kenarinda bulurum,cünkü korkum seni sevmek ve senin tarafindan kallesce birakilmak. Birbirimizden nekadar uzakta olsakta bu dünyada hic unutmamaliyizki beraber nefes aldigimizi,kalbimizin bir carptigini. Senin sayende hayatim aydinlandi,dogan günesim artik sensin.Her aksam kendimi yalnizliga verdigimde ,senin o sicacik gülüsün aklima gelir. Biliyormusun en cok benim kalbimi ne acitiyor? senin var olman ama sana dokunamam. Bosver bu dünyada olmasa bile elbett öbür dünyada bulusacagiz. Inan sevdigim seni ölene dek bekliyecegim cünkü sen benim AHiRiMSiN artik... |
kimlersiniz siz
Dipten vurdu dalgalar Kelimeler suyun üstünde Bitimsiz ve çürümüş Ölü balıklar gibi yüzüyor Kollarınızı açarak sarılmıştınız Kıyıda hayal gibi ağaçlar Kökleri suyun içinde Açılıp kapandı birden Kalakaldım ortanızda Ne çabuk Parçaladınız Bana ne kadar tanıdık gelirse gelsin Bu liman o liman değildir Vakit sizde kısacık bir akşam Sessizlik her zaman O ölü balığın ağzında yemdir Sahi kimlersiniz siz Ateşle suyun arasında kapalı Dalgakıranı insan tuzağı Anlatmadan yaşadım hiçbirini Bu gemi bu yüzden Bir daha yüzmeyecektir |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:40 . |