![]() |
Umudun Emekçileri
sömürü dünyasında kutsanırken şiddet kudurur talan ve rant vampir çeteler yalnızca para ve kan emer sabrın sonsuz derinliklerinde patlıyor öfkesi ezilenlerin sallanıyor bacakları zorbalığın karanlığın her yanından boşalıyor zehir ve zulüm fışkırıyor kin ve irin karanlık kuduz dev kuduz dev saldırıyor yine de emeğe ve özgürlüğe vahşetin hükmüne karşın sahipsiz değil yüce sevda hak ve özgürlük tutkusuyla çoğala çoğala umudun emekçileri yeniden doğuyor destanlarda |
Umut
Hamalın kendiri, Ahçının kevgiri umut... Kuşun her kanat çırpışı, Ağacın tomurcuğu umut... Babanın oğula yazdığı mektup, Çocuk için, annenin memesi umut... Yetim için, bir gülümseme, Fakirin sermayesi umut... Her gecenin sabahı umut Yol umut, dava umut Umudun kendisi, bir umut... |
Unutamadım
Unutmak istedim seni Bir baskasindan hoslandim Onu sevmeye calistim Ama olmadi, unutamadim seni Unutmak kolaymi sanki Kolaysa sen unut beni Ben beceremedim Unutamadim seni Sensiz gecmiyor saatler Dakikalarsa, onlar sanki durmus gibi Ya sanyeler, onlar dahada beter Sanki hayatta unutmaktan daha zor olani yokmus gibi Bos bos hayallerden cikip gelmeni bekliyorum Sokaklardan ayak seslerini duyuyorum Bir umut var icimde, geleceksin biliyorum Seni ne yapsam yapiyim unutamiyorum |
Unutamayacağın Bir Şey Vardır
Karanlık gecelerde yıldızlarla başbaşa kaldığın zaman Yüreğinden gelen sesi durup dinlersin ya. Her zaman güldürmez insanı ağlatır bazan Gözünün önünden mazi geçtiği anda. Bir filim gibi izlersin geçmişi,gözlerini kısarak Bazılarına sevgiyle bakarsın,bazılarına kızarak. Kendini yargılarsın,ayıklarsın doğrunu,yanlışını Durup seyretmek kalır ardından o hayatın akışını. Zaman akıp gider.Elinde,avucunda kalmaz geçmişin Amma beynindedir yok edemezsin. O her an yeşerir. Belki yaşadığın hayatı ardından özlersin,arasın. O yarım kalan bir öykünün sonu gibidir. Bulamazsın. Bazan bir ilham olur, dökülür kaleminden mısralara Bazan bir ninni gibi dudaklarında kıpırdar. Hani bazan unutmak istersin herşeyi,kendini bile Ama unutamayacağın birşey vardır,hayali gözünün önünde kımıldar. |
Uçan Martılar
ucan martılarla eser rüzgarlarda yağan yağmurlarda hatırla hatırla Sen de beni Yalnız kaldığında Arkanı dön bir bak ruhum Seninle kalbim seninle sende benimle hatırla Hisset beni biranda ruhunda.. |
Unutamıyorum İşte
Yüreğimde yine bir yangın var ve sen yoksun Biliyorum bitti.Artık yalnızlık var kaderimde Sensizlikle başbaşa can çekişen karanlıklar var Seni getirmiyor bana tek tesellim olan rüyalar. Yoksun artık biliyorum. Ardına bakmadan gittin unutmuyorum. Hep bir umut bekleim günlerce Ama ne günler geçti,ne aylar geçti yoksun. Şimdi başka kollarda başka yüreğinsin Başka eller var avuçlarında,belki aynı sözler dudaklarında... Canımıniçi derdin bıkmadan usanmadan bana Kaderimsin,bırakmam,benimsin derdin,yemin ederdik Ayrılmak yok.Sonuna kadar beraberiz derdik. Hala aynı yeminlermi var dudaklarında söyle Aynı sevmelermi...... Değmezmiş unut,o unuttu,çok mutlu dediler Unutamadım işte,kaç kere denediysem yapamadım. Başkasını sevemedim. Sen benim ilk aşkım,ilk heycanımsın. Belki bir gün başkasını severim ama seni sevdiğim kadar değil. Seni özlediğim kadar değil. Belki alışırım ama unutamam seni. Hep yüreğimde,gözlerimde,hayalimde,rüyalarımda olucaksın. Dudaklarım adını söyliyemediğinde ise son nefesimde olucaksın. Seni çok Sevmiştim Canımiçi..... |
Sevgiliye
O kadar yakınsın ki bana, Bir o kadar da uzak, Sanki ilk defa aşık olmuş gibiyim, Uzana bilsem bir adım kadar yakın, Ama sanki ayaklarıma prangalar vurulmuş, O bir adımı atamıyorum, Sadece seyrediyorum seni, Dizlerine yatıp, elini sımsıkı tutmak istiyorum, Gökyüzüne bakar gibi, Gözlerine dalmak istiyorum, Sana bakarken prangaların ayağıma değil, Yüreğime vurulduğunu hissediyorum, İçin için yanan yüreğime, Seni sevenin ben değil, Yüreğimin olduğunu anlıyorum, Yüreğim senin dostluğunu istiyor, Yüreğim senin sıcaklığını istiyor, Kırmamı söylüyor zincirleri, Ve ilk defa kırmaya çalışıyorum, Doğru bildiğim şeyleri atıveriyorum bir tarafa, Sırf sana daha yakın olabilmek için, Zincirlerle bağlı yüreğimi bırakıveriyorum, Bir kuş gibi ormana, Yüreğim bir kuş oluyor senin yanında, Ürkek bir kuş, Soğuk bir havada titreyen üşümüş bir kuş, Çok şey değil istediği yüreğimin, Sadece dostluğunu ve sıcaklığını istiyor, Senin sıcaklığını, Sonra kanat çırpıp uçmak istiyor seninle, O güzellikleri seninle paylaşmak istiyor gökyüzünde, Dünyadan uzak yüreğim seninle... |
ÖZLEDİM SENİ..
özledim seni... ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir. beynimi uyuşturuyor özlemin... çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp mütemadiyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları aksamları her isi bir kenara koyup seninle baş başa konuşmaları özlüyorum; oynaşmalarımızı, yürüyüşlerimizi, sevimli haşarılığını, çocuksu küskünlüğünü... Nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek ve sana bunları söylemeden ''git artık'' demek ''beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa'' demek sana nede zor seni görmemek ve belki yıllar sonra karsılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden... yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek.... CAN YÜCEL |
Cilgin Ask :-))
Benim icin askin rengi mavi Gökyüzü duvara cizdigim kalp gecenin rengi mavi yagmur rüzgar denizler kadar mavi yildizlar ay baharlar bile mavi Benim icin Askin rengi mavi.... Dudaklarin dudaklarima degdigi an yanginim olur Dudaklarin dudaklarima degdigi an kasirgalar kopar Dudaklarin dudaklarima degdigi an kiyametler kopar |
Aşkta Yarın Yoktur Sevgili
Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır. Gelir ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur. Sonra bir perde açılır ve yolculuk başlar. Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur. Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili. İnsan bir başka ışığa teslim olur... Aşkta yarın yoktur sevgili. Zaman ileri doğru değil, içeri, yüreklere, derinlere doğru işlemeye başlar, bilgeleşir. Hiç bilmediği sezgileriyle buluşur. Yükü çok ağırdır, kendiyle buluşmuştur. Hem dışındadır dünyanın, hem de ortasında. Hindistan'da Ganj Nehri'nin kıyısında yakılan yoksul adamın hissettikleri de onunladır, yitirdikleri de... Newyork'ta, bir sokakta, o kartondan kulübesinde yaşayan kadının çıplak yalnızlığı da. Her şey onunladır, ona emanettir sanki, ama o, çıldırtıcı bir yalnızlık içindedir yine de... Aşkın kültürlü olmakla, bilgili olmakla da ilgisi yoktur sevgili, kanımıza karışan ilkel acı, o yaban ağrıyla hiçbir kitabın yazmadığı hakikatlere daha yakınızdır, inan... Kim demişti hatırlamıyorum, aşk varlığın değil, yokluğun acısıdır diye. Belki de bu yüzden ilk gençliğimde, o yoğun aşık olduğum yıllarda, gözüme uyku girmez, dudağımda bir ıslıkla bütün gece şehri, o karanlık, o hüzünlü sokakları dolaşır, insanları uykularından uyandırmak isterdim. Uyanıp, içimde derin bir sızıyla uyanan o derin sancının acısına ortak olsunlar diye... Aşk çok eski bir şeydir sevgili. Onun içinden o çileli çocukluğumuz geçer. Sevdiğimiz insanların çocuklukları da... Oradan üvey anneler, eksik babalar, parasız yatılılar geçer. Ve sonra aşk bütün bunları alır, daha da eskilere gider, hep o ilkel acıya, o yaban ağrıya... İnsan bazen nedensiz yere umutsuzluğa kapılır. Kimselere veremez sevgisini, kimselere kendini anlatamaz, evlere kapanır... Bazen denizler, kıyılar çeker insanı. İnsan bu kapılmayı anlayamaz, oysa çok eski bir yerde yaşanmasından korkulup vazgeçilmez aşkların sızısıdır bu. Bu sızı, bu yenilgi mevsimlerle yıllarla devredilir başka insanlara... Bir insanın yaptığı bir hatanın tüm insanlara yayılması gibi... İşte şimdi biz de sevgili, ya olmadık zamanlarda umutsuzluğa kapılıp, soluğu evlerde alacağız, ya da denizler, kıyılar çekecek bizi. Nasıl biz başkalarının korkaklığını taşıyorsak, başkaları da bizim korkaklığımızı taşıyacak, yenilgimizi, umutsuzluğumuzu... Birazdan sabah olacak... Para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular başlayacak... Bunlar varsa ve bizim için geçerliyse aşk yoktur ve hiç olmamıştır sevgili. Birbirimizi kandırmayalım... Hadi güne hazırlan. Yaşadıklarımızı unutmaya çalış. Aşk bize güvenip verdiği büyüsünü, sırlarını, cesaretini, bilgeliğini ve o ilkel, o yaban ağrısını geri alacak. Bunlar olurken içimiz bir an çok üşüyecek, sonra geçecek... Hadi, oyalanma birazdan yarın olacak... Aşkta yarın yoktur sevgili. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:00 . |