![]() |
Ağıt
oğul sana söyle nasıl kıydılar? yüreğime ateşleri koydular kim çıkardı yıkılası töreyi? Kabil gibi kör şeytana uydular bahar_ı ömrümü talanlar vurdu şu yanık içimi bir yara sardı dağlar hani benim kuzum nerdedir? niye saklarsınız aç gözlü kurdu? benim oğlum daha yirmi yaşında kurşun izi kaldı yiğit döşünde bir hazan sabahı yağmur yağarken pusuya yattılar çeşme başında kışlara rast geldi sarardı bağlar ölenler öldüde düşmanmış sağlar gözlerime damla damla yaş indi benimle beraber ağlayın dağlar |
Ağlayan Ve Sevinen Analar
Bir şehir vardı İçinde binlerce ölü Binlerce yüreği yanan anne vardı. Bu annelerin yüreği Bir taraftan ağlıyor Bir taraftan seviniyorlardı Çünkü oğulları şehit düşmüştü. Oğullarını düşmanla savaşmaya göndermişlerdi Ama onlardan geriye kalan Sadece ve sadece Bir taraftan gurur duyan |
Ağlar mıydın
Sensiz olan günlerimi saysan Asktan ayrildigimi anlasan "Aglar miydin" Gün dogarken yalniz oldugum günleri bilsen "Dönermiydin" Sensizlige aglarken "Sever miydin" Beni aci icinde görsen "Yardima gelirmiydin" Ya da Seni Sevdigimi söylesem gözlerin dolarmiydi "Aglar miydin" Söyle "Sevdigim" söyle |
Ah Bu Dağlar
Sıra sıra dağlar kalpleri dağlar Yücelerden akan şelâle çağlar Topraktan fışkıran bir lâle ağlar Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gurbet elden düştüm sıla yoluna Bir bilezik taktım yârin koluna Her dağın ardında bir dağ buluna Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gide gide bitmez uzar menzilim Dünyânın elinde çalan bir zilim Hasretler dokudum oldu bir kilim Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Günler geçip gider ardı ardına Kaderin vurdum tek telli sazına Kışlar döner çölün susuz yazına Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Kelimeler büyür ruh ambarında Pişer hepsi bir bir hasret harında Yollar aydınlanır gönül farında Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar |
Ah Şu Gitmeler
Bazen koşa koşa Hatta içindeki heyecan, sevinçle Ayaklar yerden kesilircesine, Kanatlanıp uçar gidersin. Gidilecek yoldaki güzellikleri, Yaşanılacak mutlulukları bilir, gidersin. Ama, maalesef ki bazen de***8230; Hani ayakları geri geri gider ya insanın***8230; Defalarca dönüp arkana bakarsın Bu mutluluk bırakılır mı dersin Dünya dönmese, zaman dursa Böylece kalsam Doymadım, doyamadım***8230; Daha yaşanılacak onca güzellik varken Bu gidiş niye der; isyan edersin Nafile, gidersin***8230; Gidersin ama, Giden sadece bedendir Ruhun kalır oracıkta Geride kalanların, her dara düştüklerinde, Bir umut ışığı yakacaktır Karanlık gecelerini aydınlatacaktır zaman zaman Yaşanılacak yarınlara inat savaş başlamıştır İçindeki umutla savaşır dönüş için. Her gidişin bir dönüşü vardır elbet Gidilen yol bir avuç kara toprak olmazsa***8230; Beden de dönecektir ruhuna Doyasıya umutlarını, gülüşlerini yaşamak, Yarım kalan mutluluğu tamamlamak için. |
Ah Tamara
''Akdamar Adası'na ithafen'' Ah Tamara! .. yorgun dalgaları en iyi sen bilirsin mehtapsız gecelerde usulca ağlayışları bir sen dinledin turnaların serenadını ayrılık akşamlarını kucakladığında bir sen emzirdin kucağında dolunayı. simsiyah dumanlar kaplarken asumanı. Ah Tamara! .. koca bir mavilikte bir başına mahzun kalışına mı yanayım derinlerde sakladığın sevdalılara mı ah! ..o gözlerindeki kırmızılık iştiha çığlıklarına düşmüş can mı, yüreğinin sıcaklığı mı, hınç mı? sen mi seçtin erbain yalnızlığını yoksa bir ah mı bağladı ayaklarını. |
Ah Etmem
Sevmiştim yıllarca tüm insanları Yaradan sevgimin temel taşları Dolunca kalbime aşkın gözyaşı İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Her şeyin temeli sevgi demiştim Dağları çölleri sevgiyle aştım Bir gün ben de yüce aşk***8217;la tanıştım İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Vefasızlık benim kaderim dedim İnatla sevgiyi aradım durdum Karşılık bulmadım, yine de sevdim İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Dünyadan ayrılma vakti gelirse Kahrolurum artık sevemem diye Bilirim kaderim bu tekerleme Ah etmem giderim, vefasızlara |
Ah İstanbul
Ah İstanbul sen yok musun sen Boğaz köprüsünün o büyüleyici manzarasını Kız kulendeki o esrarlı hikayeni dinlemeye Deniz kokunu içime sindirerek solumaya Martıların dans edişini izlemeye geldim. Ah İstanbul sen yok musun sen O esrarlı güzelliğine dayanır mıyım ben Her köşende bir tarihinle bütünleşen Buram buram sanat eserlerinle, her şeyinle Taşın ve toprağınla hep gündemdesin sen Ah İstanbul sen yok musun sen Sevinçler ve hüzünlere sahne olan otogarında Boğulmuş hıçkırıklara hep şahit olursun sen Dünyanın dört bir yanından sana gelenlere Nasılda kucak açarsın sonsuza dek sen Ah İstanbul sen yok musun sen Şimdi benim yüreğimi dinliyor musun Hep sevdiklerimi verdim ben sana Yıllarca acımadan hasret beklettirdin bana |
Ah O
Denizi ısıtan güneşten sıcak, Ellerin, ellerin, ah o ellerin. Öylesine dost ki, kalbim duracak, Yüreğin, yüreğin, ah o yüreğin. Gönlüme baharlar, yazlar getirdi, Gözlerin, gözlerin, ah o gözlerin. Hiç yaşamamışken aşkı getirdi, Özlerin, özlerin, ah o özlerin. |
Ahiret de Yeter
Sevmişim seni bir kere neylersin, Gönül bu ferman dinlemez. Kurşun sıksa da ölüm seyredersin, Gönül bu kursun da işlemez. Hançere gerek yok gözlerin yeter. Yemine gerek yok sözlerin yeter Bu dünyaya, bu dünyaya da gerek yok Sen benimle ol, Bize ahiret de yeter. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:53 . |