![]() |
Kim Özler?
Özler mi?.. Ağaç yaprakları Çocuk sevgiyi Gül dikenlerini Toprak yağmuru Benim seni özlediğim gibi Özler mi?.. Sevgi karşılığını Mutluluk paylaşmayı Gözler görmeyi Benim seni özlediğim gibi Özler mi/.. Anne çocuğu Kış sıcağı Yaz güneşi Benim seni özlediğim gibi Özler mi?.. Güneş dolunayı Gece aydınlığı Siyah beyazı Benim seni özlediğim gibi Özlermi?.. Çöller suyu Gök yıldızı Hasret sılayı Benim seni özlediğim gibi. |
Farkında mısın? Dost bilenler korkunca gölgenden Kaçınca bildikler telefonlardan Cevaplar gelmeyince mektuplardan Yine de çareydin farkında mısın? Kendine bir dert ortağı ararken Sen dertlilerin derdini taşırdın Gizlerken açlığını tüm toklardan Sen hilkatten toktun farkında mısın? Alsınlar götürsünler yorganını Kes at ipini, hem urganını Aç, çıplak olunur gönül sultanı Sen zaten çıplaktın farkında mısın? Sırtta ki yükü hafifletmek için Sen yüklenirdin taşınmaz dağları Yüceltirken senden başkalarını Huzur enginlerde farkında mısın? |
Fal
Sigaranın dumanı da Çıkıyor halka halkada Bilmez misin sen sevdiğim Bağlandığımı sana da Ellerinde kahve falı Falcı söyler sevdiğimi İnanmazsan gel yanıma Saram seni kollarıma Gazetede burç bakarsın Boşa kendini yorarsın İnan ki çok seviyorum Sen bana inanmazsın Ellerinde kahve falı Falcı söyler sevdiğimi İnanmazsan gel yanıma Saram seni kollarıma |
Farzet
Ne sen beni gördün ne de ben seni O büyük tesadüf olmadı farzet Tanışmamış olalım artık seninle O sevgin gönlüme dolmadı farzet Farzet ki bir rüyaydı uyandım bitti Farzet ki bir hayaldi kayboldu gitti Farzet ki gözlerim bir oyun etti İki gözüm seni görmedim farzet Artık seni anmam seni düşünmem Sevgilimsin diye koşmam peşinden Uçan küş misali geçtin başımdan Ellerim ellerini tutmadı farzet Farzet ki seninle hiç yaşamadık Farzet ki seninle barışamadık O güzel aşkımız bitti sonunda Mutluluklar dilerim yeni aşkınla |
Faziletin Batsın Dünya
Her gün aynı dert kasavet Senin olsun senin servet Hep çalıştım nerde mürvet Azametin batsın dünya Yar etmedin bana o***8217;nu Layık gördün onsuz sonu Acıların bende tonu Kerametin batsın dünya Anlamadım ben hayını Gel canımdan al payını Ne beklersin çek yayını Adaletin batsın dünya Her işte bir hayır vardır Ben aptalı konuş kandır Hep bana mı yerin dardır Selametin batsın dünya Çok çekmişti dedemde çok Babamada demiştin yok Benide mi sanarsın tok Asaletin batsın dünya Az ötene vardırmadın El uzattım aldırmadın Hep süründüm kaldırmadın Faziletin batsın dünya |
Çakı Gözlüm
İnsan Ölümsüz duyguların eşiğine gelince Yar sevmenin anlamı Çoktan geçmiş oluyor Kim? Bu sözü ben mi dedim Halt etmişim Davran bire çakı gözlüm Hele bir davran Ki göresin Bir yürek hazırlıyorum sana Bir yürek ki Karaca oğlan gibi narin, Ferman Baba gibi umutlu Babuş gibi derbeder Bir yürek hazırlıyorum sana Bir yürek ki Kerem gibi yanginların içinde Kavrulacak bilesin. |
Çanakkale
Dün bıraktım süngümü Çanakkale geçilmez Düştüm yollara Çanakkale geçilmez Süngüm kırıldı Çanakkale geçilmez Yollar duruldu Çanakkale geçilmez. Depremime karşılık geldi Çanakkale Selime,yangınıma bir afet daha Çanakkale Sevgime sevgilime Çanakkale Yurdun her köşesine Çanakkale. Düştüm Trablusgarp yoluna aldım geldim Gittim Kıbrıs yoluna aldım geldim Vardım Girit yoluna aldım geldim Gittim Çanakkale yoluna öldüm geldim. Sandım hasanlar üstüne hasanlar yok Baktım hasan gitti geldi hasan Gördüm düşümde genc osmanı Düştüm Çanakkale zincirine. Halim haldeyim Bir garip seherdeyim Aşık mıyım ben neyim Çanakkale geçilmez. Şiir söyler bu kadarı Size kaldı okuma duvarı Okursanız sevinir Bu koskoca şair yarı. |
Çağırsan Gelirim
Bir zamanlar seni sevmiştim Üstelik uzaklarda olmana rağmen Ama seni sevdiğimi söyleyemedim Kim bilir şimdi sen nerdesin. Ne yapıyorsun bilmiyorum Hayatında başkaları vardır belkide Bense yine kalem elimde Bembeyaz kağıt ise önümde. Senin yanımda olduğunu hayal ederek Bir şiir daha yazıyorum sana Kim bilir belki bir serap görüyorum Uyumadığıma rağmen. Bir hayal görüyorum ne görürsem Göreyim hep sen varsın aklımda Biliyorum ki sen nerdesin Ben nerdeyim ama bunu iyi bilki Çağırsan gelirim. |
Lale
Ellerimle soydum seni Taç yaprakların açması gibi Nar gibi diş dişti tazeliğin. Ah şakıyan ormanı solukların, Öpüşün, bakışın yüreği, Soran diri sessizliğinde. Bağladım seni dişlerimle Doymak bilmez ipek böceği gibi, Ay gibi yarıktı kırmızılığın. İki dilim lâle döşekte. |
Lanet Olsun
Lanet olsun yaşadığım günlere Yüzlerine bakmak zorunda olduklarıma Çekmek zorunda olduğum acılarıma Katlanmak zorunda olduklarıma Lanet olsun Lanet olsun ölüm yolculuğundan dönerken Bir daha girdaplara girmeyeceğimi sandığım Sezgilerime lanet olsun Her şeyin farklı olacağına olan inancıma Bu dünyanın her saniyesine İnsanlarının her zerresine Lanet olsun Mecburiyetlerimin oluşuna lanet olsun Beni bazı mekanlara mahkum eden Mecburiyetlerim Yakamı bırakın artık Beni rahat bırakın Lanet okumaktan bıktım |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:03 . |