![]() |
Lucescu'dan G.Saray'a ''Evet!''
Feldkamp'tan ümidini kesen Galatasaray, takımın başına getirmeyi düşündüğü Mircea Lucescu ile görüşmelerini sürdürüyor. Lucescu, yöneticilere "Önce Kalli'nin durumu netleşmeli. Sonra da kulübümü ikna etmelisiniz. Ben gelmeye hazırım" dedi. Dün tüm Türkiye, Galatasaray'ın Lucescu ile ilgilendiğini Fotomaç'tan öğrendi. Bu haber sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük heyecan yarattı. *** Lucescu hazır Shakhtar'la 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Rumen hocanın "Kulübümle el sıkışın, seve seve gelirim" dediği öğrenildi. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray, Mircae Lucescu'nun transferinde önemli adımlar attı. Geçtiğimiz günlerde Rumen teknik adama "Birlikte çalışalım" teklifini yapan sarı-kırmızılı yönetim, Lucescu'dan olumlu yanıt aldı. Tecrübeli teknik adamın, "Shakhtar Donetsk ile 1 yıl daha anlaşmam var. Eğer bunu hallederseniz seve seve Galatasaray'ın başına geçebilirim" diyerek yönetime yeşil ışık yaktığı öğrenildi. TEK SORUN TAZMİNAT Lucescu'dan aldığı olumlu cevap üzerine Galatasaray, Shakhtar Donetsk kulübüyle irtibata geçmeye hazırlanıyor. Rus kulüple tazminat konusunda el sıkışmanın yollarını arayacak olan Galatasaray'ın bu nedenle 2 milyon doları gözden çıkardığı da gelen haberler arasında. Sarı-kırmızılı yönetim, Lucescu'nun transferini netleştirip, Rumen teknik adamın isteği doğrultusunda ara transfere yön vermeyi planlıyor. |
Vazgeçilmez ikili
![]() 17 maçın 16'sında da oynayan iki futbolcu, toplam 1140'ar dakika ile ilk yarıda takıma damga vurdular. EN İSTİKRARLILAR Galatasaray'ın ilk yarıdaki en istikrarlı futbolcuları Servet ve Song oldu. 17 maçın 16'sında forma giyen oyunculardan Servet, sadece Kasımpaşa karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle dinlendirildi, Song da cezası nedeniyle Sivas maçında oynayamadı. Toplam 1140'ar dakika sahada kalan iki futbolcu, teknik direktör Feldkamp'ın vazgeçilmezleri olarak ilk yarıya damgalarını vurdular. GENÇLER DE İDDİALI Altyapısından yetiştiği Galatasaray'a bu sezon transferle dönen kaleci Orkun ise 15 maçta 1350 dakika sahada kaldı. Feldkamp'ın bankolarından olan Orkun, tecrübeli isimlerden sonra en çok forma giyen futbolcu durumunda. Yine altyapıdan yetişen bir başka isim Uğur da 16 maçın 12'sinde ilk 11'de giydi ve 1191 dakika ile Orkun'u takip etti. |
![]() ![]() Forvet hattını güçlendirmek isteyen Galatasaray, Sivasspor ile golcü Mehmet Yıldız pazarlığında son noktaya geldi. 2.5 milyon doları kabul eden Yiğidoların, sarı-kırmızılı yönetimden Hakan Şükür'ü istediği öğrenildi. Galatasaray ise Sivasspor'a genç futbolcu Özgürcan'ı öneriyor. Pazarlıklar kıyasıya sürerken, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Adnan Polat ile görüştüklerini belirterek, "Hakan Şükür'ün Sivasspor forması giymesi bizi çok memnun eder" ifadelerini kullandı. Hakan Şükür ise "Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun kan kardeşimdir. Ben yurt dışından gelen tekliflere sıcak bakıyorum" dedi. |
En fazla Balta oynadı
![]() Performansıyla dikkatleri çeken ve Manisaspor'dan transfer edilen sol kanat oyuncusu Hakan Balta, başarılı futboluyla Feldkamp'tan formayı kapmayı başardı. Hakan, 13 maçta 1101 dakika oynarken, 11 kez ilk 11'de başlayarak yeni transferler içinde en şanslı isim oldu. Bir başka yeni transfer Barış da 16 maçta 1014 dakika oynadı ve 11 maça ilk 11'de başladı. |
Emre Güngör imzaya kaldı
![]() ARA transferde kadrosunu güçlendirmek için harekete geçen Galatasaray, MKE ****ücü'nün kaptanı ile prensip anlaşmasına vardı. Başkent kulübüyle tüm pürüzleri gideren sarı-kırmızılılar, bu oyuncunun imzasında sona yaklaştı. Savunmadaki etkili futboluyla dikkat çeken Emre Güngör 24 yaşında. |
KARAR GÜNÜ
![]() Hocamız Feldkamp ile ilgili son kararı bugün toplanacak yönetim kurulumuz verecek Cim-Bom'da devre arası tatilini geçirmek için Almanya'ya giden Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın durumu bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilecek haftalık yönetim kurulu toplantısında ele alınacak. Özhan Canaydın başkanlığında yapılacak haftalık toplantının ana gündem maddesini Feldkamp oluşturacak. Yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümünün katılacağı toplantıda, 74 yaşındaki Alman hocanın hastalanıp, Austria Wien maçına çıkmamasıyla başlayan ve Gençlerbirliği Oftaş deplasmanı yerine tatili Çin ülkesine gitmesiyle doruğa tırmanan kriz tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Toplantıda Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın, Kalli'yi savunarak, tecrübeli çalıştırıcıya geçen hafta sonu Almanya'ya gitmesi için kendisinin bizzat izin verdiğini söyleyeceği öğrenildi. Futbol şubesi üyelerinin de bütün halinde Feldkamp'ın arkasında duracakları bildirildi. Yönetim içinde yaşı yüzünden sezon başından beri Kalli'ye karşı olan üyelerin ise Alman hocanın görevine son verilmesini isteyecekleri toplantıda son sözü her zaman olduğu gibi Başkan Özhan Canaydın söyleyecek. Florya'da gerçekleştirilecek olan yönetimde, devre arasında yapılması planlanan futbolcu transferleri hakkında da bilgi alış verişinde bulunulacak. |
Souness 'evet' dedi ![]() Teknik Direktör Feldkamp ile yolları ayırmayı düşünen Galatasaray, İskoç teknik adam Graeme Souness'tan "Evet" yanıtı aldığı öne sürülüyor. Takvim gazetesinin 26 Aralık 2007 tarihli baskısında yer alan haberin devamı şu şekilde; Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın görüştüğü Souness'ın, "Bir iki takviye ile bu takım şampiyon olur. Özellikle Lincoln'ün bu takımda olması bir şans" dediği öğrenildi. Galatasaray'ı sezon başından beri çok yakından takip ettiği öğrenilen Souness'ın Adnan Polat'a detaylı bir rapor verdiği de sızan haberler arasında. GÖRÜŞMELER GİZLİ YAPILDI Yönetimin Souness'ın yanı sıra şu an takım çalıştırmayan Falco Götz, ABD'de bulunan Klinsmann'la da temas halinde olduğu belirlendi. Yerli teknik direktör adayları arasında da Abdullah Avcı var. Bazı yöneticiler Kalli'nin danışmanlığında yerli bir hocanın da takımın başına gelme düşüncesine sıcak bakıyor |
Valla bu kadar karmasik bi durum oldu ki artik hocaya ihtiyaç oldugu zaten sezon basindan bu yana belliydi ???
Neyseki kaybedilen çok sey yok hayirlisi Haberler için çok çok saol hasan kardesim |
![]() ![]() Cimbom'da mutsuz olan Karan'ın eski hocası Erik Gerets'le anlaştığı belirtildi. Fransızların, ocakta Ümit'in bonservisi için pazarlığa gelecekleri ifade edildi. Ara transferde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başlayan G.Saray, elindeki bir yıldızı kaptırmak üzere... Sarı-kırmızılı takımın golcü oyuncusu Ümit Karan'ın Marsilya ile prensipte anlaştığı öğrenildi. Feldkamp'ın gelişi ile adeta formayı unutan ve kulübeye hapsolan yıldız oyuncunun, Marsilya'yı çalıştıran eski hocası Erik Gerets'in "Bize gel. Burada kral olursun" teklifine olumlu yanıt verdiği belirtildi. Fransız yöneticilerin ocak ayında Ümit için pazarlığa gelecekleri ifade edildi. TOPLAM 9 GOL ATTI Ümit Karan'ın G.Saray ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Golcü oyuncu bu sezon 10 maçta onbirde şans buldu. Sadece 7 kez doksan dakikayı tamamladı. Ligde 6 golle Nonda ile birlikte takımın en golcü ismi. UEFA'da da 3 gol attı. İngiltere ve Almanya'dan da teklifler alan Ümit'in yedek kaldığı için mutsuz olduğu ve "Oynatmayacaklarsa bıraksınlar gideyim" dediği bildirildi. Golcü kıyımı Sezon başında Necati Ateş ve Hasan Kabze'yi gönderen G.Saray'da Ümit Karan'ın da ayrılması halinde üçüncü golcü gitmiş olacak. Hakan Şükür de sezon sonu kesin bırakacak. Böylece iki sezon önce takımı şampiyon yapan 'dört silahşor' efsanesi sona erecek. |
![]() ![]() Feldkamp'ın durumunun belirsiz olması nedeniyle hoca arayışına giren G.Saray; Lucescu ve Souness'tan sonra Marcello Lippi ile de temasa geçti. KARİYERİ PARLAK Cimbom'da teknik direktör Feldkamp'ın yerine hoca adayları çoğalıyor. Hastalığı nedeniyle ilk yarının son iki maçında takımı yalnız bırakan Kalli'ye alternatif arayan yönetimin, Lucescu ve Souness'tan sonra Marcelo Lippi'yi de listesine aldığı öğrenildi. Lippi son olarak 2006'da İtalya Milli yaptı. Takımı'nı Dünya Şampiyonu TAKIM ÇALIŞTIRMIYOR Ardından görevini bırakan ünlü İtalyan hoca, şu anda boşta bulunuyor. Lippi'nin daha önce G.Saray'ı çalıştırabileceğini açıklaması, sarıkırmızılıları umutlandırıyor. Öte yandan Almanya'ya giden Feldkamp'ın geri dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. Yöneticilerin büyük kısmının Kalli'nin gönderilmesini istediği ifade ediliyor. |
En hırçın Hasan
![]() G.Saray'da ilk yarının en hırçın futbolcusu, 1 kırmızı, 3 sarı kartla Hasan Şaş oldu. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda 1'i kırmızı olmak üzere toplam 31 kart gördü. Hasan 17 maçta tek kırmızı kart gören futbolcu olurken, hırçınlıkta ikinci sırayı 4 sarı kartla defansın sigortası Song aldı. Arda ve Barış 3'er sarı kartla bu ikiliyi izlerken, Servet sadece 1 sarı kart görerek şaşırttı. Nonda, Ümit, Orkun, M. Topal, M. Güven, Aykut, Carrusca, Okan kart görmedi |
İlk transfer bombası G.Saray'dan
![]() Emre Güngör için MKE ****ücü ile her konuda anlaşma sağlandı. Emre 2 Ocak 2008'de Aslan oluyor... *** Bouzid gitti Emre geldi Emre Güngör için MKE ****ücü ile her konuda anlaşma sağlandı. Sarı-kırmızılıların 24 yaşındaki oyuncuya karşılık başkent ekibine 1 milyon dolar ve Bouzid'i sezon sonuna kadar kiralık vereceği belirtildi. Polat'ın Afrika Kupası'na gidecek Song'a alternatif olarak aldıklarını belirttiği Emre, ilk yarıda 12 maçta 1036 dakika forma giyerken, 5 sarı kart gördü. |
Yıldız elden kaçmasın!
Aslan'ın söz kestiği Sivaslı golcüye Kayseri talip oldu. G.Saray'ın söz kesip beklemeye aldığı Sivasspor'un golcü futbolcusu Mehmet Yıldız'a Kayserispor da talip oldu. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz "Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Mehmet'i satmadan önce kendilerinin de teklifte bulunmayı istediklerini söyledi. Biz de her teklife açık olduğumuzu belirttik" ifadesini kullandı. Mehmet ise "4 büyüklerden son kararını ocakta verecek. başka takıma gitmem" derken, Cimbom |
"İstediğim Arda bu değil"
![]() Genç yıldızımız, kulüpteki hedeflerini anlattı Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, sezonun ilk yarısında çok iyi mücadele ettiğini düşündüğünü dile getirerek, ''İlk yarıda iyi oynadım, ama benim istediğim Arda bu değil'' dedi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde özel röportajı yayınlanan Arda Turan, sezonun ilk yarısını ve 2. yarısındaki hedeflerini değerlendirdi. Geçen sezon ve bu sezonki performansını karşılaştıran Arda, ''Bu sezonun ilk yarısında çok iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. İlk yarıda çok gol atamasam da sakatlıklar ve cezalıların çok fazla olduğu bu dönemde görevimi başarı ile yerine getirdim. Çünkü iyi maçlar çıkardık takım halinde. Ben de iyi oynadım, ama benim de istediğim Arda bu değil. Takım olarak baktığımızda ligde, Türkiye Kupası'nda ve UEFA Kupası'nda iddiamız devam ediyor'' dedi. Arda, sahada sorumluluk almaktan kaçmadığını ve kaçmayacağını da belirterek, ''Topu ayağıma aldığımda kendimi mutlu hissediyorum. Üzerimde 'maç kazandır' baskısı yok. Ben profesyonel futbolcuyum, ne olursa olsun, her şey takım halinde yapılmalı'' ifadesini kullandı. ''Özgüvenimin biraz kırıldığını hissediyorum'' diyen Arda, bunun sebebini de şöyle açıkladı: ''Kendi taraftarından ıslık duymak insanı üzüyor. Daha 20 yaşındayım. Galatasaray'a daha 10 yıl hizmet edecek durumdayım diye düşünüyorum. Islıklanınca biraz güven kaybı oluşabiliyor, ama önemli değil, bu devre arası hepimiz için iyi geçecek diye düşünüyorum.'' -''BEN BU TAKIMIN KAPTANLIĞINI YAPMAK İSTİYORUM''- Arda Turan, gelecekle ilgili planlarını da açıklarken, 2011 yılına kadar Galatasaray Kulübü'nün sözleşmeli futbolcusu olduğunu dile getirerek, ''Burada yetiştim, burada büyüdüm. Ben bu takımın kaptanlığını yapmak istiyorum'' dedi. Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak istediğini ifade eden Arda, ''Galatasaray Kulübü'nün çok güzel bir stat projesi var. Kulüp bana ne zaman git derse o zaman giderim. Aslantepe'deki statta ben de oynamak istiyorum'' diye konuştu. Arda, takımda son haftalarda yaşanan düşüş hakkındaki görüşlerini de açıklayarak, ''Sakatlıklar ve cezalılar çok fazla oldu. Rakipler bu aşamada rotasyonlarını oturttular. Oyuncularını dinlendirebildiler. Bizim böyle bir fırsatımız olmadı. Bazen 18 kişiyi bile zor oluşturduk. Oynayan oyuncularda bir düşüş olduğunu düşünmüyorum. Bence herkes sorumluluğunu yerine getirdi. Tabii ki futbolda maç kaybetmek ve beraberlikler olacak. Son haftaya kadar da lider geldik, ama son haftaki beraberlikle liderliği kaybettik. Bu hepimizi üzdü, ama bir problem olmayacaktır'' şeklinde konuştu. İlk yarıda zor deplasmanlara çıktıklarını kaydeden Arda, Bursa, Kayseri, Trabzon gibi bir çok zor deplasmanı geride bıraktıklarını kaydederek, ''Galatasaray takımı her maçi her yerde kazanabilecek güçte. Bunu da başarabilirsek şampiyon olacağız. Şampiyonluk kendi avuçlarımız içinde. Şampiyonluğun en büyük adayıyız diye düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. Arda Turan, UEFA Kupası'nda iyi bir kura çektiklerini belirtirken, artık Avrupa'da çoğu takımın birbirine denk güçte olduğunu, iyi konsantre olup dikkat etmek gerektiğini vurguladı. Servet ile saha içinde yaşadıklarının geride kaldığını anlatan Arda, bu konuda yönetim kurulunun alacağı her karara da saygılı olduğunu söyledi. Arda, yeni yıl mesajında ise ''İnşallah yeni yılda birlik ve bütünlük içinde hep beraber başarılara imza atacağız. En önemli başarılar sevgi, saygı, birlik ve beraberlik içinde geliyor. Taraftar, takim ve yönetim hep beraber bu başarılara ulaşacağız'' görüşlerine yer verdi. |
Karan'ı satmayı düşünmüyoruz"
![]() Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, ezeli rakipleri Beşiktaş'ın golcü futbolcuları Ümit Karan'a teklifte bulunmasını gururla karşıladıklarını, ancak yıldız oyuncuyu satmayı düşünmediklerini söyledi. Üstünel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ümit Karan bizim önemli bir oyuncumuz. Böyle önemli bir oyuncumuzla ezeli rakibimiz ve dostumuz Beşiktaş'ın ilgilenmesi gurur verici. Ancak bizim Ümit Karan'ı elden çıkarmak, veya satmak gibi bir düşüncemiz yok. Şampiyonluk yolunda ilerleyen takımımız ve bu doğrultuda her futbolcudan yararlanmak istiyoruz. Ümit Karan bunlardan biri ve iyi bir Galatasaraylı ve Galatasaray ile özdeşleşmiş bir isim. Galatasaraylı olarak anılmak ve öyle kalmak istiyor. Beşiktaş kulubünün bu isteği bizi ne kadar onere etse de bu futbolcu kardeşimizi, koşullar ne olursa olsun bırakmayacağız." |
Son çeyrekte vuruyoruz
![]() Liderliği son haftada aldığı beraberlikle kaybederek ilk yarı sonunda 3. sıraya inen Galatasaray, bu sezon rakiplerini son çeyrekte vuruyor. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda 29 kez rakip fileleri havalandırırken, bunların yüzde 41.37'sini (12) 76 ile 90. dakikalar arasında attı. Maçların son bölümünde açılan Galatasaraylı futbolcular, 80. dakikadan sonra ligin kaderini belli eden 10 gol buldu. -İKİNCİ YARI AÇILDILAR- Galatasaray, attığı gollerin yüzde 69'unu ise ikinci yarılarda rakip filelere gönderdi. ''Cim bom'', oynadığı 17 maçın ilk yarılarında toplam 9 gol bulabilirken, ikinci yarılarda ise 20 gol kaydederek maçları kazanmasını bildi. -3 MAÇTA GOL ATAMADILAR- Sadece Ankaraspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği OFTAŞ spor maçlarında gol atamayan sarı-kırmızılılar, diğer tüm maçlarda gol atmayı başardılar. Galatasaray, ilk yarıdaki en farklı galibiyetini 6-0'lık skorla Konyaspor'a karşı alırken, Çaykur Rizespor'u da 4-0 yendi. -GALATASARAY'IN GOLLERİNİN DAKİKALARA GÖRE DAĞILIMI- Galatasaray'ın bu sezonun ilk yarısında kaydettiği gollerin dakikalara göre dağılımı şöyle: Dakika aralıkları Gol ----------------- --- 0-15 3 16-30 3 31-45 3 46-60 3 61-75 5 76-90 12 |
İz bırakırım
![]() "G.Saray'a kulübede oturmaya değil oynamaya geldim Şampiyonluk yaşayıp Milli Takım'a yükselmek istiyorum". G.Saray'ın ara transferdeki ilk bombası ****ücülü Emre Güngör, sarı-kırmızılı takıma iz bırakmak için geldiğini söyledi. Afrika Kupası'na gidecek Song'un boşluğunu doldurması için transfer edilen 24 yaşındaki oyuncu, "Song çok kaliteli bir defans oyuncusu. Yokluğunu aratmamaya çalışacağım. Ancak ben sadece Song dönene kadar değil, uzun yıllar bu formayı giymek için geldim" dedi. REKABETE HAZIRIM Kulübe transferi olmayacağını dile getiren Emre, "Rekabeti severim. Çok çalışıp banko olmayı hedefliyorum. En büyük hayalim bu forma altında şampiyonluklar yaşayıp, A Milli Takım'da oynamak" ifadesini kullandı. Genç yıldız, G.Saray'a para için gelmediğini de vurgulayarak, "7 yıldır formasını giydiğim ****ücü'nde bana verilen maddi, manevi her söz yerine getirildi. G.Saray'a para için değil aile kararıyla geldim" diye konuştu. ****ÜCÜ'NE TEŞEKKÜR ****ücü camiasına da teşekkür eden Emre şunları söyledi: "Bugüne kadar sahip olduğum her şeyi ****ücü'ne borçluyum. Gitmek istemem tamamen benimle ailemin verdiği bir karar. Bakırköyspor'dan yüksek bonservis ücreti ödeyip alan ve bugünlere gelmemde büyük emeği olan başkanım Cemal Aydın'a, bana her zaman destek olan takım arkadaşım, kaptanım, hocam Hakan Kutlu'ya ve ****ücü camiasına teşekkür ediyorum." |
Cimbom da Caner'in peşinde
![]() Beşiktaş'tan sonra Galatasaray da CSKA Moskova'da top koşturan Caner Erkin'in peşine düştü. Sarı-kırmızılılar da Caner'i sezon sonuna kadar kiralamak için Rus kulübü ile temasa geçti. *** Anında yanıt G.Saray, siyah-beyazlı ekibin de gündeminde yer alan Caner'i kiralamak için harekete geçti. EN GENÇ LEJYONER Yurt dışında forma giyen en genç futbolcu olan Caner'in, "Kulübümle anlaşırsanız, Galatasaray'da oynamayı çok isterim" dediği öğrenildi. 4 Ekim 1988 doğumlu olan Caner, futbola Edremitspor'da başladı. Orta sahada görev yapan futbolcu, Türkiye 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın başarılarında önemli pay sahibi oldu. CSKA'da fazla forma şansı bulamayan Caner, Ruslara 4 milyon euro'ya mal olmuştu. GELMEK İSTİYOR Orta sahasını güçlendirmeyi planlayan Galatasaray'dan sürpriz atak. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ın Ümit Karan'ı istemesinin ardından CSKA Moskova'da forma giyen Caner Erkin'in peşine düştü. Siyah-beyazlı ekibin de talip olduğu oyuncuyu, sezon sonuna kadar kiralamak isteyen Cimbom'un Rus kulübüne cazip bir teklif götürdüğü öğrenildi. Caner Erkin'in Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı belirtiliyor. |
Sezgin Isaksson için İngiltere'de
![]() Adnan Sezgin, teknik direktörümüz Feldkamp'ın isteği üzerine Isaksson'un transferi için İngiltere'ye gitti Galatasaray kaleci transferinde son noktayı koyuyor. Futbol A.Ş. Genel Menaceri Adnan Sezgin, Manchester City'nin İsveçli kalecisi Isaksson'un transferini gerçekleştirmek üzere İngiltere'ye gitti. Bu sezon en çok transfer yapan kulüb olan Galatasaray devre arası transfer döneminde de hızlı davranıyor. Sarı kırmızılılar, Ankaragücülü stoper Emre'den sonra kaleye takviye yapma amacında. Sarı-Kırmızılı kulüp adına uzun süredir, Isaksson ve kulübü Manchester City ile görüşmeleri sürdüren Adnan Sezgin, transferde mutlu sona yaklaşınca son noktayı koymak için İngiltere'ye gitti. İsveç Milli Takımı'nın da kalesini koruyan İsaksson, İngiliz kulübünde sürekli oynayamadığı için Galatasaray'ı tercih ediyor. 26 yaşında ve 1.99 boyundaki dev kaleci geçen sezon Manchester City'nin 18 maçında forma giydi. FELDKAMP İSTEDİ İsaksson'un transferi Galatasaray'da yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin büyük çoğunluğu, kaleci Orkun'un ligin en az gol yiyen kalecisi olduğu için yerine yabancı bir oyuncuya para harcanmasına karşı çıkıyor. Ancak Asbaşkan Adnan Polat'ın, teknik direktör Feldkamp'ın "Orkun ile büyük maçlarda rahat edemiyorum" görüşüne dayanarak bu transfer için Adnan Sezgin'e yetki verdiği öğrenildi. |
emre güngör camiamiza hayirli ugurlu olsun.insalllah basarili olur.
|
İsaksson geliyor
![]() G.Saray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Manchester City'nin İsveçli kalecisinin transferi için dün İngiltere'ye gitti. Sarı-kırmızılı yöneticilerin, "Orkun varken kaleciye ihtiyaç yok" demelerine rağmen Kalli'nin bastırması üzerine İsaksson'la anlaşıldı. *** IsaksSon'a doğru Kalli'nin 'tecrübeli kaleci şart' ısrarı yönetimi harekete geçirdi M. City'li 'dev'le imza an meselesi. G.Saray, Ankaragücülü Emre Güngör'ün ardından kaleci transferi için de düğmeye bastı. Daha önce "Orkun ile devam" kararı alan yönetim, Kalli'nin "Bana büyük maçlarda güven verecek bir kaleci şart" ısrarı üzerine harekete geçti. Adnan Sezgin, dün Manchester City'nin İsveçli kalecisi Isaksson'un transferini bitirmek için İngiltere'ye gitti. 1.99'LUK UÇAN DEV Sezgin'in uzun süredir görüşme halinde oldukları Isaksson ve kulübü M. City ile masaya oturup, transfere son noktayı koyması bekleniyor. 26 yaşındaki Isaksson, 1.99 metrelik boyu ile uçan devi andırıyor. Geçen sezon 18 maçta görev yapan Isaksson, İsveç Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Yedek kaldığı için G.Saray'a |
Topun ağzında
![]() Bıçak altına yatması gereken İsveçli stoperin 8 ay futboldan uzak kalacak olması, sarı-kırmızılı idarecileri harekete geçirdi. Galatasaray'da Linderoth krizi... Kalça kemiğinde iltihaplanma tespit edilen İsveçli stopere bıçak altına yatma zorunluluğu doğdu. Sarı-kırmızılı yönetim, ameliyat sonrası yaklaşık 8 ay yeşil-sahalardan uzak kalacak Linderoth için çare arıyor. Sarı-kırmızılılar, kaos dönemi için özellikle iki alternatif üzerinde duruyor. LJUNG'A DAVET Sözleşmesini fesh etmeyi ya da dondurmayı düşündüğü tecrübeli futbolcunun menajeri Ljung ile temasa geçen yönetim, görüşme için kulübe davet etti. Linderoth ile ilgili son kararın, menajeri Ljung ile yapılacak görüşmenin ardından alınacağı öğrenildi. |
Sergen: Lincoln yıldız değil
![]() Brezilyalı oyuncu için "Yıldız değil" yorumunu yapan Sergen: Milli takım forması giymemiş bir 10 numara nasıl yıldız olur? *** Lincoln sıradan Türkiye'nin 4 önemli kulübünün de formasını giyen tek futbolcu olarak tarihe geçen Sergen Yalçın, G.Saray'ın 10 numarası Lincoln hakkında ağır eleştirilerde bulundu: "Sıradan bir oyuncu olmasına rağmen yıldız muamelesi yapılıyor. Milli takım forması giymeden yıldız olunur mu?" KALİTE DÜŞÜYOR Son yıllarda Süper Lig'de kalitenin düştüğünü dile getiren süperstar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alttan iyi oyuncular gelmiyor. Türkiye'ye getirilen yabancılar için de aynı şeyi söylemek mümkün. 3 büyük takımın şampiyonluk şansı eşit. Bence derbileri kazanan taraf ipi göğüsler." |
"Şampiyonluk Kalli'yle"
![]() Adnan Polat, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile lig şampiyonluğuna ulaşacaklarına inandığını söyledi. NTV'de canlı yayına katılan Adnan Polat, hastalığı nedeniyle takımının başında son 2 resmi maça çıkamaması üzerine yoğun biçimde eleştirilen Alman teknik adama destek verip, ''Feldkamp ile kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyorum. Aramızda hiçbir sorun yok. 2 veya 3 Ocak'tan itibaren takımın başında olacak. Kendisine güvenimiz tam'' dedi. Feldkamp'ın ağır bir grip geçirdiğini anlatan Polat, Ankara'daki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçi öncesi Almanya'ya gitmesine kendisinin izin verdiğini, çünkü dinlenerek, ikinci yarıya tam olarak hazır başlamasını istediğini söyledi. Sarı-kırmızılı takımın, tüm tersliklere karşın başarılı bir ilk yarı geçirdiğini anlatan Polat, ''Bence teknik heyeti ve futbolcuları alnından öpmek lazım. Ben, şampiyon olacağımıza inanıyorum'' dedi. Kadrodaki futbolcuları hakkında da değerlendirme yapan Polat, Lincoln'ün ma,larda çok faule maruz kaldığını, bu nedenle de sakatlıklar nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Nonda'nın iyi oynadığını, Uğur'un da performansıyla kendisini utandırdığının altını çizen Polat, sezon başında takımdan ayrılan Kolombiyalı kaleci Mondragon hakkındaki bir soru üzerine de, ''Benim bir prensibim var. Galatasaray'da oynamak istemeyen bir futbolcuyu ben tutmam. Mondragon'u çok severim. Ama o şartlarını sundu, 'ben giderim' diye tehdit etti. Ben de 'git' dedim. Diğer mevkilerde olduğu gibi kaleciyle ilgili de araştırma yapıyoruz'' dedi. Ümit Karan için Avrupa'dan ciddi bir öneri gelmesi durumunda transferi için yardımcı olacaklarını kaydeden Polat, ''Ümit ile konuştum. Türkiye'de sadece Galatasaray'da forma giymek istediğini, ancak kariyerinin son 2 yılında Avrupa'da da oynama heyecanını yaşamak istediğini söyledi. Ümit'e yurtdışından teklif gelirse biz onu tutmayacağız. Kendisine 6 teklif var, Beşiktaş da istedi'' diye konuştu. Polat ayrıca, UEFA Kupası'nda çeyrek final oynamak istediklerini, Galatasaray Kulübü'nün mali açıdan önemli mesafeler aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Futbol için parasal güç çok önemli. 4 önemli projemiz vardı, 2'si hayata geçti. Bunlar olursa Galatasaray'ın önü çok açık. Nakit akışında rahat değiliz. Ama tüm kulüplerin mal varlıkları yanyana geldiğinde bile, 10 ile çarpın, yine de Galatasaray'ın yarısı kadar etmez.'' |
Johansson seferi
![]() Cim Bom transferde saldırıyor... Fanatik gazetesinden Reşit Altun'un haberine göre ara transferde Ankaragücü***8217;nden Emre Güngör ile anlaşarak savunmasını takviye eden Sarı-Kırmızılılar***8217;ın şimdi de AIK Stockholm forması giyen Nils Eric Johansson***8217;la yakından ilgilendiği öğrenildi. 20 Ocak-10 Şubat arasında yapılacak Afrika Kupası***8217;na katılacak olan Rigobert Song***8217;un yokluğunda sorun yaşamak istemeyen Aslan, 27 yaşındaki savunmacıyı renklerine bağlamak amacıyla gizli bir operasyon yürütüyor. İsveçli oyuncunun da Galatasaray***8217;a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Bayern***8217;de de oynadı İlk yarıyı üç stoper ile geçiren Galatasaray***8217;da teknik direktör Feldkamp***8217;ın da bir yabancı savunmacı alınması talebinde bulunduğu ve Johansson***8217;un transferine onay verdiği kaydedildi. Deneyimli oyuncu, prensip anlaşmasına varılan İsaksson ve Linderoth***8217;la birlikte takımdaki üçüncü İsveçli olacak. 1.86 boyundaki Johansson hava toplarındaki etkinliğiyle tanınıyor. Daha önce Bayern Münih, Nürnberg, Leicester formaları giyen İsveçli, Blackburn***8217;de de Tugay ile birlikte top koşturdu. Johansson 4 kez de milli oldu. |
Emre gelecek Aslan gülecek
![]() Kaleci İsaksson'un transferi için İngiltere'de bulunan Adnan Sezgin, Newcastle ve Emre Belözoğlu ile de görüştü. Emre'nin yuvaya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. *** Gizli hedef İsaksson için İngiltere'de bulunan Sezgin'in Newcastle United ile görüşerek Emre Belözoğlu için nabız yokladığı ortaya çıktı. Galatasaray'da Emre Belözoğlu defteri yeniden açıldı. Her transfer döneminde yıldız oyuncuyu isteyen ancak transferini bir türlü gerçekleştiremeyen sarı-kırmızılı ekip, yeniden Newcastle United'ın kapısını çaldı. Kaleci Isaksson için Manchester City ile masaya oturan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in siyah-beyazlı yöneticilerle de bir araya geldiği ve Emre için nabız yokladığı ifade edildi. 5 MİLYON AYIRDI Sezgin'in, "Emre bizim için çok önemli bir oyuncu. Kiralık ya da bonservisiyle alarak yeniden kadromuza katmak istiyoruz" dediği öğrenildi. Newcastle'ın bunun üzerine, "Oyuncumuzla bir görüşelim ona göre kararımızı bildiriz" dediği ifade edildi. Linderoth'un açığını Emre ile kapatmayı planlayan Galatasaray'ın 5 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtiliyor. |
![]() ![]() Saidou'dan beri ön liberoda dikiş tutmadı. İnamoto yollandı Linderoth sakatlandı. Cassio Lincoln de hayal kırıklığı yarattı. G.Saray'da Tobias Linderoth'un 6 ay sahalardan uzak kalabileceğinin açıklanması, orta sahadaki krizi yeniden hortlattı. Hagi'den bu yana on numara, Saidou'nun ayırılışından sonra ise bir türlü istenen ön liberoyu bulamayan Cimbom, krizi çözmek için sezon başında 20 milyon euro'yu gözden çıkarıp Linderoth ve Lincoln'ü transfer etti. Ancak sakatlık ve şanssızlıklar sarı-kırmızılı yönetimi yine başa döndürdü. TRANSFER GÖRÜNDÜ Lige iyi başlayan Linderoth, en kritik haftalarda sakatlanarak takımı yalnız bıraktı. Lincoln de birkaç maç saman alevi gibi parladıktan sonra düşüşe geçti. O da sakatlanıp, devreyi erken kapattı. Lincoln için ümitler ikinci yarıya saklanırken, Linderoth'un sakatlığının ciddi olması kara kara düşündürüyor. Yönetim çaresiz bir kez daha ön libero aramaya koyuldu. |
![]() ![]() ![]() M.City'nin indirime yanaşmaması üzerine tecrübeli kaleci, "Önümü tıkamayın" dedi *** İsaksson rest çekti M.City'nin indirime yanaşmaması üzerine tecrübeli kaleci, "Önümü tıkamayın" dedi. PAHALI GELDİ Galatasaray ile Manchester City arasındaki görüşmeler tıkandı. İngiltere'de bulunan Adnan Sezgin, City'den Isaksson'u resmen isterken, mavibeyazlı yönetim, 3.5 milyon euro bonservis bedeli biçti. Bu fiyatı çok bulan Sezgin'in, indirim talebi geri çevrildi. YOL ARANIYOR Bunun üzerine devreye Isaksson girerken, "Galatasaray'a gitmek istiyorum. Önümü tıkamayın" diyerek İngiliz ekibine rest çekti. İsveçli kalecinin bu jesti Sezgin'i memnun ederken, görüşmelerin sürdüğü ve orta yol arandığı bildirildi. |
Zorlu maraton
![]() G.Saray, ligin ikinci yarısına zorlu maçlarla başlayacak. Türkiye Kupası'nda 5 Ocak'ta Bursaspor ile deplasmanda ikinci maçına çıkacak olan sarı-kırmızılılar, 12 Ocak Cumartesi günü Çaykur Rizespor ile Rize'de lig için kapışacak. İki karşılaşma da saat 19.00'da başlayacak. 16 Ocak'ta araya tekrar bir kupa maçı sıkıştıracak olan Cimbom, 19 ya da 20 Ocak'ta ligde Bursaspor'u konuk edecek. |
"Koşa koşa dönerim"
![]() Ankaraspor'a kiralık olarak gönderilen Necati Ateş, Galatasaray'da kadro dışı bırakılmasının Avrupa'ya gitme yolunda önünü kestiğini söyledi. Futbol Extra Dergisi'nin Ocak ayı sayısında röportajı yer alan Necati, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra hedefine varamadığını ve bunun nedeninin üzerine 'Kadro dışı kalma' etiketinin yapıştırılması olduğunu belirterek, ''Avrupa'dan ve Türkiye'den çok iyi teklifler vardı. Galatasaray'dan ayrıldığımda çok iyi bir transfer yapacağıma inanıyordum. İngiltere'den ve Almanya'dan kulüpler hazırdı, ama kadro dışı kalınca adamların kafalarında 'Acaba niye kadro dışı kaldı' diye soru işaretleri oluştu. Her biri tek tek geri çekildi. Yani Avrupa'ya gitme hayalim tam gerçekleşecekken, kadro dışı kalmam önümü kesti. Şayet kulüp bana 'Seni göndermek istiyoruz' deseydi, ben bugün Avrupa'nın çok ünlü bir kulübünde oynuyor olacaktım. Kulüp de benden çok iyi para kazanabilecekti'' diye konuştu. Kadro dışı kalmadan Hertha Berlin ve Middlesbrough ile yapılan görüşmelerde her şeyi bitirdiklerini vurgulayarak, ''Sadece benim 'evet' dememi bekliyorlardı. Ben bu olaydan sonra onların teklifini kabul ettim, ama benden vazgeçtiklerini söylediler. Son olarak Trabzonspor ve Ankaraspor bana teklif yaptı, ancak ben Ankaraspor'u tercih ettim. Bunun nedeni de çok sevdiğim Mehmet Şen ağabeyimin Ankaraspor'da olmasıydı'' ifadelerini kullandı. -''KADRO DIŞI KALMAM BENİ ÇOK SARSTI''- Ankarasporlu futbolcu, yaşadığı olayın uzun süre etkisinde kaldığını anlatarak, ''Kadro dışı kalmam beni çok sarstı'' dedi. Neden kadro dışı bırakıldığını bilmemesinin bu sıkıntıyı yarattığını anlatan Necati, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hala bilmiyorum ve anlayabilmiş değilim. Biz profesyonel futbolcuyuz, kalkıp hesap sormak bize yakışmaz. Yönetim, bana sadece hocanın istemediğini söyledi. Ben de 'tamam' dedim, ancak Galatasaray'a olan sevgimden zerre kadar kaybetmedim. Kaldı ki ben hala Galatasaray'ın futbolcusuyum ve Galatasaraylıyım. Bir gün kulübüme geri döneceğim. Belki devre arasında, belki de sezon sonunda. Galatasaray beni istediği sürece ben emrindeyim. İstenmezsem o zaman önüme bakarım. 2010 yılına kadar kulübümle sözleşmem var. Bittiğinde de ilk tercihim yine Galatasaray'dır.'' Necati, futbolda ilk hedefinin 100'ler kulübüne girebilmek olduğunu dile getirerek, henüz 27 yaşında olduğunu ve bu kadar genç yaşta 100 golü geçmenin kendisi için büyük bir başarı olacağını kaydetti. -''GALATASARAY'A HİZMETİM SÜRÜYOR''- Galatasaray'dan ayrıldıktan bu yana sürekli takım arkadaşlarıyla görüştüğünü belirten Necati, ''Beni arıyorlar. İçlerinden 'Keşke sen de burada olsaydın, çok iyi olurdu' diyenler var. Ayrıca Galatasaray'a hizmetim hala sürüyor'' dedi. Necati, bu konuda örnek de verirken, ''Şu anda Galatasaray, Sivasspor ile çekişiyor ve biz Sivasspor'u yendik. Ben de o maçta gol attım. Bir taraftan da Galatasaray duygusuyla çıktım çünkü o maça. Benim attığım golle Galatasaray'ın rakibi Sivasspor'un elini boş göndermek beni daha mutlu etti. Buradan bile Galatasaray'a yararım dokundu açıkçası. Galatasaray benim evim ve ben evimi terk etmedim. Sadece bir süreliğine evimin uzağındayım, o kadar'' ifadelerini kullandı. -''KOŞA KOŞA DÖNERİM''- Yaşadığı olayın kendisini Galatasaray'dan soğutmadığını, kırgınlığının evinden uzaklaştırılmaktan dolayı olduğunu, ancak bunu da unuttuğunu söyleyen Necati Ateş, ''Bu kırgınlık da içimdeki Galatasaray sevgisinden oldu. Bugün Galatasaray bana ne zaman gel derse ben koşa koşa gitmeye hazırım. Hiç düşünmeden Galatasaray'a geri dönerim. Tabi ki Ankaraspor'un rızasını alarak dönerim'' şeklinde konuştu. Necati, ''Galatasaray'ın forvetinde bir eksiklik var mı'' sorusunu ise ''Her zaman Galatasaray'ın forveti eksik görünür. Bu mevkide hep ihtiyaç duyulmuştur. Çünkü büyük bir kulüp burası. Bugün Türkiye'nin en iyi forvetine Galatasaray sahip. Buna rağmen yine de 'Galatasaray'a bir forvet daha lazım' denir. Bu bugün de geçmişte de hep böyleydi'' diye yanıtladı. -''GALATASARAY'I SADECE FENERBAHÇE ZORLAR''- Şampiyonluğun en büyük adayının Galatasaray olduğunu, sonucun da böyle olacağını iddia eden Necati, ''Zorlarsa belki Fenerbahçe zorlar o kadar'' dedi. Necati, ''Ama gönül ister ki Galatasaray ile Sivasspor çekişsin, sonunda Galatasaray şampiyon olsun. Galatasaray olmayacaksa da Sivasspor olsun. Benim gibi milyonlarca insanın da bugün Sivasspor'un şampiyon olmasını istediğini düşünüyorum. Anadolu futbolu gelişirse Türk futbolu gelişir. Üç büyükler ne kadar büyürse büyüsün, Anadolu futbolu ilerlemedikçe bu genel futbol kalitemize yansımaz'' diye konuştu. -''HAKAN ŞÜKÜR BİRKAÇ YIL DAHA OYNAR''- Hakan Şükür'ün bugüne kadar Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük santrforu olduğunu dile getiren Necati, kendisinin rahat bırakılması gerektiğini vurguladı. Necati, ''Hakan ağabey kendine çok iyi bakan bir futbolcu. Bunun için uzun yıllar aynı çizgide oynayacağına inanıyorum. Bana göre de en az birkaç yıl daha oynayacaktır'' ifadelerini kullandı. Takımdan ayrıldıktan sonra bütün oyuncular ve yöneticilerle görüştüğünü söyleyen Necati, sadece aramasına rağmen Adnan Polat'a ulaşamadığını sözlerine ekledi. |
Karan'a şartlı izin
![]() Galatasaray yönetimi başta Beşiktaş olmak üzere birçok takımdan teklif alan ve ayrılması gündeme gelen Ümit Karan'a şartlı 'evet' dedi. Golcü futbolcuyla bir görüsme yapan yönetici Haldun Üstünel'in, "Seni bırakmak istemiyoruz. İyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyoruz. Duygusallık yapman normal, onun da farkındayız. Oynamayan her futbolcuda bu olur. Kalmandan yanayız. Ama çok ısrar edersen sadece Avrupa'dan gelen tekliflere olumlu cevap verebiliriz. Seni yurt içinden bir rakibimize satmayız" dedi. |
Geri dönerim
![]() Ankaraspor'da kiralık oynayan yıldız: Galatasaray benim evim gibi. Emrinizdeyim. Şimdi çağırın koşa koşa gelirim. SEVGİM SÜRÜYOR G.Saray'ın sezon başında Ankaraspor'a kiraladığı Necati Ateş, "G.Saray'a olan sevgimden zerre kadar kaybetmedim. Çağırsınlar koşa koşa giderim" diyerek yönetime mesaj yolladı. Golcü oyuncu, "G.Saray benim evim, sadece bir süreliğine ayrıldım. Kulübümün emrindeyim" dedi. ŞAMPİYON CİMBOM ANKARASPOR'da bile G.Saray'a yararlı olmaya çalıştığını kaydeden Necati, "Mesela Sivasspor'u yenerken G.Saray duygusuyla maça çıktım ve bir de gol attım. Şampiyonluğun en büyük adayı bence G.Saray. Sonuç da böyle olacak. Zorlarsa belki F.Bahçe zorlar" ifadelerini kullandı. |
![]() ![]() ![]() G.Saray, Emre Belözoğlu bombasını patlatmak üzere. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in İngiltere'de görüştüğü Emre, dün başkan yardımcısı Adnan Polat ile bir telefon görüşmesi yaptı. Emre Belözoğlu, Adnan Polat'a "Sizi çok seviyor ve saygı duyuyorum. Bu nedenle sizin için G.Saray'a gelirim. Çünkü sizi kıramam" dedi. Newcastle United'dan yıllık 2 milyon pound alan Emre'yi daha düşük bir ücrete G.Saray'a gelmeye ikna eden sarı-kırmızılı yönetim, İngiliz kulübü ile pazarlık masasına oturdu. *** Emre'den yeşil ışık Polat ile görüşen yıldız futbolcu, "Kulübümle anlaşın hemen geleyim" dedi. Galatasaray, Emre Belözoğlu'nun transferinde sona çok yaklaştı. Daha önce "Türkiye'ye dönmek istemiyorum" diyen Emre, Newcastle United'ta fazla forma şansı bulamaması ve sarı-kırmızılı ekibin ısrarlı teklifi sonucunda karar değiştirdi. Adnan Sezgin ile yediği yemeğin ardından dün de başkan yardımcısı Adnan Polat ile bir telefon görüşmesi yapan yıldız oyuncu, "Sizi çok seviyor ve saygı duyuyorum. Sizin için Galatasaray'a gelirim" dedi. 7.5 MİLYON EURO İSTİYOR Ancak 2 yıllık sözleşmesi bulunduğunu da belirten Emre, "Newcastle'ın da gitmeme izin vermesi gerekiyor. Onlarla da anlaşırsanız seve seve Galatasaray formasını giyerim" diye konuştu. Tecrübeli futbolcudan söz alan Galatasaray, şimdi Newcastle United ile masaya oturmaya hazırlanıyor. İngilizlerin 7.5 milyon euro bonservis bedeli istedikleri ifade edilirken, Galatasaray'ın bu fiyatı aşağıya çekmeye çalıştığı bildirildi. 11 maçta forma giydi İngiltere Premier League'de 20 hafta geride kalırken, Emre Belözoğlu bu maçların 11'inde forma giyebildi. Zaman zaman Sam Allardyce ile ters düşen yıldız futbolcu, bu 11 maçın sadece 5'inde ilk 11'de görev yaptı. Bu sezon sadece Everton ağlarını havalandırmayı başarabilen Emre, ligin son haftasındaki Chelsea maçında ise hiç forma şansı bulamadı. |
2.5'ta tıkandı
![]() İngiltere'ye giden Adnan Sezgin, kaleci transferinde ilerleme kaydedemedi. Manchester City, İsaksson için 3.5 milyon euro isterken, yapılan sıkı pazarlıklar sonucunda en son 2.5 milyon euro'ya indi. Ancak bu fiyat da Sezgin'i memnun etmedi. İki kulüp arasındaki görüşmelerin menajerler aracılığıyla devam edeceği ifade edildi. |
Biglia harekatı
![]() Cim Bom'da yeni hedef Arjantinli Biglia İsveçli Linderoth'un sakatlanmasıyla ön libero transferi için düğmeye basan Galatasaray gözünü, Anderlecht takımının 21 yaşındaki Arjantinli yıldızı Lucas Biglia'ya dikti. Uzun süredir genç oyuncuyu takip eden ve transfer listesinin başına alan sarı - kırmızılıların, kulübüyle 2012'ye kadar sözleşmesi bulunan bu oyuncuyu transfer edebilmek için formül aradığı, ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle sıkıntı yaşandığı kaydedildi. Avrupa'nın önde gelen takımlarının da transfer etmek istediği genç oyuncusunu kaptırmak istemeyen Belçika kulübünün ise sezon ortasında bu futbolcunun 2010'a kadar olan sözleşmesini iki yıl daha uzatarak önlem aldığı bildirildi. Sarı - kırmızılı kulübün bu oyuncuya karşılık olarak bir miktar para ve isteneni veremeyen bir başka Arjantinli Carrusca'yı teklif etmeyi planladığı belirtildi. Takımının, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçlarda da forma giyen ve büyük beğeni toplayan Biglia'nın, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından çok beğenildiği ve takip edildiği, Linderoth'un yerine en iyi alternatif oyuncunun bu isim olacağının düşünüldüğü bildirildi. Öte yandan Linderoth'un sakatlığı konusundaki gelişmeleri yakından takip eden yönetimin, bu oyuncunun ameliyat olarak sezonu kapatması halinde sözleşmesini fesh etmeyi planladığı da kaydedildi. Linderoth'un İstanbul'a dönmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, bu oyuncuyla karşılıklı konuşarak çözüm araması bekleniyor. |
Kalli'ye 'çalışamaz' raporu
![]() Feldkamp'ın Almanya'da yapılan son kontrollerinde hastalığının ciğerlerine kadar ilerlediği ve doktorların 'Takım çalıştıramazsınız' raporunu verdiği belirtildi. Alman hoca, 3 Ocak'ta İstanbul'a gelip yönetimden affını isteyecek. Bunun ardından G.Saray'ın Mircea Lucescu için yeniden harekete geçeceği kaydedildi AİLESİ BASKI YAPIYOR G.Saray'ın hocası Feldkamp'ın Almanya'da yapılan kontrollerinde hastalığının ciğerlerine kadar ulaştığı belirlendi. Alman doktorların, Kalli'ye "Bu durumda takım çalıştıramazsınız. Eğer devam edersen tedavin imkânsız bir hal alır" dediği ifade edildi. Alman çalıştırıcıya ailesi ve yakınlarının da "Artık bırak. Hayatını tehlikeye atma" baskısını yaptıkları belirtildi. Feldkamp'ın 3 Ocak'ta İstanbul'a gelerek G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ve kurmayları ile görüşerek affını isteyeceği öğrenildi. G.SARAY'I İSTERİM Feldkamp cephesinde bu şok gelişmelerin yaşanması üzerine sarı-kırmızılı kulüpte yeniden Lucescu harekâtı başladı. "Türkiye'ye dönüp yeniden G.Saray'ı çalıştırmayı çok isterim. Ama şu anda bir hocaları var. 'Evet' dersem Feldkamp'a saygısızlık yapmış olurum" diyen Lucescu ile yeniden görüşecek olan yöneticilerin, "Feldkamp ile yollarımızı ayırıyoruz. Biz Shakhtar Donetsk'i ikna ederiz. Gel ve G.Saray'ın başına geç" diyecekleri öğrenildi. Abdullah Avcı ve Souness da adaylar arasında. |
G.Saray'a hazırım
![]() Kayserispor'un süper golcüsü Gökhan Ünal, ara transfer döneminde veya sezon sonunda Galatasaray'a geleceğini müjdeledi. Galatasaray formasını giymeyi çok istediğini belirten Gökhan, "Galatasaray'la anlaştım, kulübüm de izin verirse bu transfer hemen gerçekleşir" dedi. *** Mesaj yolladı Sezgin ile telefonda görüşen golcü futbolcu, "Eğer siz de isterseniz devre arası veya sezon sonunda Galatasaray'a gelmek isterim" dedi. Galatasaray ile Kayserispor'un başarılı golcüsü Gökhan Ünal arasındaki köprü yeniden kuruldu. Sarı-kırmızılı formayı giymeyi çok isteyen tecrübeli futbolcunun, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'i telefonla arayarak, "Eğer siz de isterseniz, devre arası veya sezon sonunda Galatasaray'a gelmek isterim. Kulübümle de görüştüm gereken kolaylığı sağlayacaklar" dediği öğrenildi. YÖNETİME DANIŞACAK Gökhan'a aradığı için teşekkür eden ve "Sen her zaman istediğimiz futbolcular arasındasın" diyen Sezgin'in, yönetim ve teknik heyetle yapacakları görüşmenin ardından gerekli girişimlere başlayacaklarını söylediği öğrenildi. Galatasaray, sezon başında Gökhan Ünal'ı transfer etmeyi çok istemiş ancak Kayseri kulübü buna izin vermemişti. Serbest kalacak GÖKHAN Ünal'ın Kayserispor'la olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Eğer yeni bir anlaşma yapmazsa golcü futbolcu, mayıs ayında serbest kalacak ve istediği kulübe bedelsiz gidebilecek. |
İcraat Nonda
![]() Roma'dan 500 bin euro'ya alınan Nonda Lincoln ve Linderoth'tan 3 gol fazla attı. İKİSİNİ DE KATLADI G.Saray'da transferi sezon başında Lincoln ve Linderoth'- un gölgesinde kalan Shabani Nonda, oynadığı futbolla iki yıldızı gölgede bıraktı. Kone, Pauleta gelmeyince son çare olarak Roma'dan 500 bin euro'ya alınan Kongolu santrfor, ligde 6, UEFA Kupası'nda 3 gol attı. Toplam maliyetleri 20 milyon euro'yu bulan ikiliden Lincoln 5 golde kalırken, Linderoth ise 1 gol bulabildi. BENİ 2. YARI GÖRÜN Oynadığı 15 maça 9 gol sığdırmayı başaran Nonda, savaşçı futboluyla taraftarın da sevgilisi olmayı başardı. G.Saray'da ikinci baharını yaşadığını belirten 30 yaşındaki golcü futbolcu, "G.Saray'a gelmekle doğru bir karar verdiğimi gördüm. Takıma tam olarak daha yeni adapte oluyorum. İkinci yarıda gollerim ve etkinliğimi daha da artıracağım" dedi. |
Emre sabırsız
![]() Ankaragücü'nden transfer edilen Emre Güngör, sarı-kırmızılı taraftarların önüne çıkmak için sabırsızlandığını söyledi. G.Saray taraftarının çok büyük olduğunu belirten genç stoper, "Onların önüne çıkacağım için heyecanlanıyorum. Umarım birlikte büyük başarılara imza atarız" dedi. Emre, sakatların iyileşmesiyle şampiyon olacaklarını iddia etti. |
Siz de bağırın!
![]() Arda ile tartışmalarına açıklık getiren yıldız, "Kazanmak isteğiyle yaşanan bir olaydı. Bana da bağırabilirler" dedi. 'ORTA YAP' DEDİM Servet Çetin, Arda ile Sivas maçında yaşadığı tartışmanın yanlış değerlendirildiğini açıkladı. "Saha içinde ne arkadaşımı rencide etmek isterim, ne de taraftara kötü göstermek" diyen milli oyuncu, "Sadece galip gelme isteğimle yaptığım şeyler. Arda'ya hata yaptığı için bağırmadım. Sadece 'orta yap' dedim. Maça çıkarken gençlere bana da bağırmalarını söylerim" diye konuştu. TRANSFERİM RİSKTİ G.Saray'a transfer olduğunda herkesin kafasında soru işareti olduğunu belirten Servet, "Bu kadar kaliteli savunma oyuncusunun arasından nasıl sıyrılacaksın' dendi. Fakat riski göze aldım, yönetim de bana güvendi. Sonuçta taraftarın sevgisini kazandım" dedi. Song'la iyi anlaştıklarını söyleyen yıldız, "Çift ön libero oynasak hiç gol yemeyiz" iddiasında bulundu. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:43 . |