![]() |
Anlatamadigim Bir Ask Var Icimde
Anlatamadigim Bir Ask Var Icimde Anlatamadigim bir sevgi var icimde Sana karsi hissettigim, Ama anlatamadigim... Karanlik odami aydinlatan Günesim oluyor sabahlari, Geceleri ise penceremdeki ay isigi... Dokundugumda ucacak bir kus gibi ürkek Ve sanki kurdugum bir hayal Seninle gerceklesecek... Anlatamadigim bir sevgi bu Ne basi belli, ne de sonrasi Ne masum bir ask ne de bir günah... Anlatamadigim bir sevgi var icimde Gördügüm, duydugum, hissettigim Ve hatta hasret kaldigim Ama anlatamadigim... :( :( |
...Gittin Ya...
Gökyüzünü yine sen ve kardeşlerin kaplamıştınız pırıl pırıl ışıldayarak Bense bir sigaramdan bir senden nefes çekmekle meşgul Sigaramın ateşi gibi sensizliğin yanmışlığıyla kavruluyorum. Kim bilir şimdi nerelerde, kiminle hangi gönüldesin Bu kadar mı acıtacaktı içimi bu ani gidişin Bu kadar mı yakacaktı bu kopuşun Acılar denizine gömdün ayağıma taşlar bağlayarak Ben seni ne çok sevmiştim senin için ömrümü yoluna sermiştim Her gecenin zifiri karanlığını aydınlatan gözlerinde kaybolmaya Güller açtıran gülüşünü mimiklerini izleyip gülmeye, İçli o denli güzel söylediğin ***8216;elbet bir gün buluşacağız***8217; diye başladığın şarkına Öyle alışmıştım öyle benimsemiştim ki hiç bunlardan kopmayacağımı zannetmiştim Aynı acıları farklı yerlerde bize çektiren bu kader değil miydi? Bizi yan yana getiren, Tüm umutların tükendiği, toprağımızın çatlayıp kuruduğu zaman yağan yağmur misali Bizi kavuşturan aynı dere yatağında sürüklenmemize sebep olan. Öyleyse neden bu ani kaçışın, sen bunu yapmazdın be gülüm söyle hadi söyle Söyle ne olur yaratan aşkına söyle neydi seni insafsızca değiştiren. Ben artık bittim, eski günlerime dönmek istemiyorum artık sensiz yaşamak mı asla. Alışamıyorum anla sensizlik inan öyle zor ki tüm dünyayı yükleseler omzuma Ne bu kadar zor gelirdi ne de bu gidiş kadar acı verirdi güçsüz şu vücuda, Hiçbir şeyim düzgün gitmedi ki şu dünya da baksana yaradana ettiğim dualar, Sensiz olacaksam al canımı diye ettiğim feryatlar bile tutmuyor kabul görmüyor Ah canım ama inan bu acı bu yıkılmışlığa rağmen hala bu gözler seni bekliyor. |
Sen Hep Yüreğiminsin
Birgün düşerse yolun, Yolu olmayan her hikayenin başlangıcına, Tıkanırsa yalnızlığın, Aşk`a mühürlenen her satırda, Beni oku,ama beni anlama, Elimde solan güller, Son bir gayret dokunursa dudaklarına, Bil ki,içimde hasret, Bil ki,yüreğimde sevdadır sevdiğim, Sana bırakacağım en son esaret, Ve eller, Ve hayaller çekip gidecekse, Durmasın gitsin, Ben hep senin, Sen hep yüreğiminsin... |
Sensizliğin İlk Sabahı
Bu sabah hüzünlüyüm, dokunsalar ağlarım.. Kalbim acılarla dolu, yokluğunun ilk sabahında.. Unutmuşum saatleri, zamanlar durmuş senin için.. Gidişine sabahlar bile isyan etti.... Sensiz güneşler bile doğmuyor, gözlerimde.. Zaman acımasız, zaman hain.... Bir sözünle güneşler batırmışsın, sabahlarımda.. Atmış gitmişsin beni bir köşeye.. Yokluğun bana doyar, ben yokluğuna susamışım.. Aklıma geldiğinde yudum yudum tükenirim.. Yokluğunun ilk sabahında... Bir gün gelir bende çekip giderim sevginden.. Ama ozamana kadar bin kere ölürüm.. Bin kere dar ağacına asarım duygularımı.. Ama yinede fayda vermez, isyan ederim kaderime.. Dudaklarım boykot etmiş adını , zamansız.. Matemini dalga dalga yazarım gecelerime.. Gözlerim seni ağlar, ellerim seni yazar.. Ben çeker giderim hayatından, sen kalırsın o şehirde.. O şehirde insanlar çabuk unutulur, çabuk biter sevgiler.. İçeceğim yokluğuna , bu gece nöbet nöbet.. Lanet olsun bu karşılıksız sevdalarıma.. Lanet olsun beni hiç sevmemişliğine.... Benim olmayacağını bilerek yazacağım.. Ve benim hiç olmadığına içeceğim.. Vaad edeceğim bir şey yok sana benden başka.. Ama sen beni anlamadın istemedin asla... Uzaklarda ışık var ama senin ışığına benzemez.. Öyle bir ateş yaktın ki bende yazmakla bitmez.. Sen beni aramazsın, özlemezsin biliyorum.. Ben seni esen yellerden bile soruyorum... Öyle bir şarkı olsa ki seni anlatmasa.. Öyle bir şiir olsa ki seni yazmasa.. Öyle bir gün olsa ki senle doğmasa.. Çeylan gözlüm, yokluğunun ilk sabahında.. Sana hasretim sarılmasa.. Fikret Malkoç |
HATIRLARMISIN ?
Seninle Zamanların En Ölmezini Yaşamıştık, En Büyük Çemberini Çizmiştik Mutluluğun En Uzak Mesafelere Aşkı Taşımıştık Beraberce Hatırlar Mısın? Yağmurlar Yağdırmıştık En Kurak Mevsimlerde Boy boy Umutlar Büyütmüştük İçimizde O Ne Özlemlerdi Gizlediğimiz Hatırlar Mısın? Bir Şarkımız Vardı Ki Hani En İçlisiydi Şarkıların Şiirlerin Vardı Sana Okurdum Mısra Mısra Ve Gözgöze Gelirdik Uzun Uzun Hatırlar Mısın? Sen Bensiz Ben Sensiz Az Mı Ağladık? Az Mı Kaçtık Gölgesinden Ayrılığın? Tanrıya Kaç Geceler Avuç Açtık Hatırlar Mısın? Ve Neden Sonra Sarardı Yaprakları Mutluluğun Ve Neden Bir Bir Kuruttuk Umutları Özlemleri, Oysa Bir Ağaçtık Dal Dal Çiçek Açan Meyve Veren Hatırlar Mısın? Şimdi Boş Vagonlarda Arıyorum Seni Anıları Yaşıyorum Yeni Baştan Elimde Değil Seni Hatırlıyorum Bilmemki Sende Beni |
ICINDEN DOGRU SEVDIM SENI
Icinden dogru sevdim seni Bakislarindan dogru sevdim de Agzindaki islakligin bugusundan Sesini yapan sozcuklerinden sevdim bir de Beni sevdigin gibi sevdim seni Kar birakilmis karanligindan. Yerlestir bu sevdayi her yerine Yuzunde ter olan su damlaciklarinin Kaynagina yerlestir Her zaman saklamadigin, acisizligin son duragina Gul tasiyan cocuguna yerlestir Ve omuzlarina, daracik omuzlarina Usumus gibisin de sanki azicik one tasirdigin Tam oraya iste, ucsuz bucakksiz bir duzlukten Bir papatya tarlasiyla ayrilmis goguslerine yerlestir Ve esmerligine bir de, eski bir yanginin izlerinin renginde Saclarinin yana dususune, onleri bolen ikilige Alnindan baslayan ve ayak bileklerinde duran Yani senin olmatan, seni bir bosluk gibi saran huzne yerlestir Yerlestir onu bir kentin parca parca alinda tutugun Kar taneleri gibi ucusan Ve her gun biraz daha hafifleyen semtlerine Yerlestir bu sevdayi her yerine. Ekledim ben tatigim her seyi denizlere Bildigim ne varsa onlar da hep denizlerden Sen de bir deniz gibi yerlestir onu istersen Sevdayi Ve kopuklendir Ve yaslandir ki iste kaderi anlamasin Ama dur, her deniz yaslidir zaten Ogrenmez ama ogretir mutlulugu Bizim sevdamiz da oyledir, iyi siirler gibi Biraz da herkes icindir. Ve gelincigin ikinci tadina benzemeli Var eden kendini birincisinden Yani bir sevdayi sevgiye donusturen. Ben simdi bir yabanci gibi gulumseyen Tanimadigin bir ulke gibi Icinde yamadigin bir zaman gibi Tam kendisi gibi mutlulugun Beni bekliyorsun Ve onu bekliyorsun beni beklerken EDIP CANSEVER |
Yanıyorum.
Bazan duman oluyorum bazan su. Bazan, kapkaranlık oluyorum gecelerce, sabahlara inat. Bazan, sapsarı bir yaprak yağmurlarca ıslak toprak oluyorum. Her günbatımında yanıyorum, sensizliğe yanıyorum. Uykusuz gecelere sığmıyor düşlerim. Bulutlar, gökyüzünden gözlerime iniyor. Gökgürültülü akşamlarda kıyametler kopuyor, mevsimler hazana döndü haberin varmı? Akşamlarım serin geceler, buz tututyor. Ben yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Yağmur damlaları ateş olur düşer yüreğime. Yıllar, kar olur saçlarıma konarlar. Elbistan akşamlarının yıldızları söner, tozar yollarda hasretin. Düşünüyorum, hep seni düşünüyorum, içime ateş düşüyor, yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Ruhumda, dört mevsimi bir anda yaşıyorum. Dünya dönüyor ya, hazana takılıyor. Boğuluyorum, boğazımı sıkıyor anılar bir türkü takılıyor dudaklarıma, sağır akşamlara inat, söylüyorum. Sana da ulaşmıyor feryadım, sen de duymuyorsun. Bir ateşin ortasına düştüm, yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Gökyüzü delinsin, yer çöksün geceler, yıldızlarını döksün umurumdamı. Sensiz uykulara pas vermiyor gözlerim, saatler döndükçe ben de dönüyorum. Bir sigara çekiyor canım, seni anıyorum. Sigaramın ateşi yanıyor ben yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Ahmet Kurnaz |
O SENSIN
Hani bazen dersin ya; Elim ayagimsin sen. Hani hissedersin bazen; O sensindir Kokun kadar sana yakin Agrilarin kadar gerçek Sesin kadar sendir Onunla gülümser güne günes Ve onunla aydinlanir Zifiri karanliginda, Gecenin aydinligi ay odur Kazinmis bir gecmisim; Yasanacak hayallerimdir Belkide sende biliyorsundur Belkide o sendeki Sesin kadar yakin olan bendir... |
Ayrılıyoruz
İşte yine geldi ayrılık vakti Buluşuruz diyerek birbirimize Yine bırakıyoruz bizi kendi kendimize Belki ağır ağır, belki hızlı Arkamıza bakmadan Yaşadıklarımızı düşüne düşüne Acaba bir daha ne zaman, nerede Buluşuruz fikriyle Ayrılık karanlığına yürüyoruz, Bir sisli bahar akşamında. |
İstiğfar eyle
Kötülükten kaç İstiğfar eyle Ellerini aç İstiğfar eyle De ki Allah bir Nurlansın kabir Yıkılsın kibir İstiğfar eyle Allah***8217;a dayan Nur ile boyan Ölmeden uyan İstiğfar eyle Büyüktür Hâlık Gel huzura çık Kapısı açık İstiğfar eyle Şehadet getir Hak yoluna gir Kalmasın hiç kir İstiğfar eyle Herkese kanma Vakit var sanma Ateşte yanma İstiğfar eyle Aman arkadaş Nefsinle savaş Akıt gözden yaş İstiğfar eyle Akla güvenme Malla övünme Sonra dövünme İstiğfar eyle Günahı gizle Eceli gözle İhlaslı sözle İstiğfar eyle Pişmanım derken Dua ederken Göçüp giderken İstiğfar eyle Boynunu hep bük Kibir ağır yük Ancak Rab büyük İstiğfar eyle Can sıkılınca Naçar kalınca Namaz kılınca İstiğfar eyle Kimseyi yerme Hor hakir görme Hiç mola verme İstiğfar eyle Çatma kaşını Eğdir başını Dök göz yaşını İstiğfar eyle Dua et inle Nasihat dinle Kalbden dilinle İstiğfar eyle İstersen felah Kalmasın günah Demeden eyvah İstiğfar eyle Deme vakit var Gel ol tevbekâr Ölme günahkâr İstiğfar eyle Gitme ağyâre Durma avâre Her derde çare İstiğfar eyle Batıllardan kaç Hakka kucak aç Giymek için taç İstiğfar eyle Gaflete dalma Beddua alma Saçını yolma İstiğfar eyle Deme bana ne Bulma bahane Olur şahane İstiğfar eyle Söyleme hiç kem Halkı etme zem Herkese elzem İstiğfar eyle Hiç gönül yıkma Kendini yakma Dilden bırakma İstiğfar eyle Arayan bulur Muradın alır Ne güzel olur İstiğfar eyle Tevbe zırhı tak Kalbin olur pak Her gün muhakkak İstiğfar eyle Haktan ayrılma Ucba kapılma Boşa yorulma İstiğfar eyle Bakıp görürken Yolda yürürken Eve girerken İstiğfar eyle Cahile sorma Yanına varma Ele duyurma İstiğfar eyle İşte selamet Tevbe ganimet Ne büyük nimet İstiğfar eyle İstersen Cennet Ol Ehl-i sünnet Getirme cinnet İstiğfar eyle Etme suizan Düzelsin iman Her yerde her an İstiğfar eyle Bâtıla gitme Halkı incitme Hakkı reddetme İstiğfar eyle Söz dinle biraz Etme itiraz Ne güzel niyaz İstiğfar eyle Günahını bil İzlerini sil Kurumasın dil İstiğfar eyle Yol tutma ayrı Bırakma hayrı İnsaf et gayrı İstiğfar eyle Bir engel çıksa Sıkıntın çoksa Çaren de yoksa İstiğfar eyle Ne güzel zikir Olmazsın hakir Kalmazsın fakir İstiğfar eyle Fasıkları geç Salihleri seç Ölürsün ergeç İstiğfar eyle Kimseyi üzme Günahta yüzme Abdestsiz gezme İstiğfar eyle Kimseye kızma Kuyusun kazma İşini bozma İstiğfar eyle Devadır derde Evde seferde Her an her yerde İstiğfar eyle Tasavvuf yolu Müjdeler dolu Gel Hakkın kulu İstiğfar eyle Kitap seçerken Ölçüp biçerken Konup göçerken İstiğfar eyle Hakikati duy Âlimlere uy Ne de güzel huy İstiğfar eyle Yüksekten uçma Tevbeden kaçma Gelmesin saçma İstiğfar eyle Ağrın dinerken Çıkıp inerken Dilin dönerken İstiğfar eyle Şimşek çakarken Çile çekerken Sesin çıkarken İstiğfar eyle Henüz yaşarken İşe koşarken Sabrın taşarken İstiğfar eyle Haramı tatma Gafletle yatma Sakın unutma İstiğfar eyle Ezme de ezil Üzme de üzül Denmesin rezil İstiğfar eyle Bu dünya fani Ölenler hani Bırakma mani İstiğfar eyle Biter ömrümüz Gidelim dümdüz Gece ve gündüz İstiğfar eyle Malın mı kayıp İşin mi ayıp Nefse uymayıp İstiğfar eyle İman ile git Kesme hiç ümit Hak sözü işit İstiğfar eyle Henüz ölmeden Şeytan gülmeden Ecel gelmeden İstiğfar eyle. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:50 . |