![]() |
Gülme Ha Gülme - Barış Manço
Turnalardan haberimi aldığın gün Sevdiceğim gülme sakın gülme ha gülme Anlıma bir karayazı yazılmış ki yok ilacı Sevdiceğim gülme ha gülme Yağmur ince ılır ağlar her damlası yüreğimi dağlar Seni bana çok görenler neyler Karlı dağlar uzun uzun yollar hepsi pişman susmuş ağlar Seni bana çok görenler neyler Yıllarım geçer güz yaz olur Barış bir gün toprak olur Sil gözyaşın durma ha durma |
Güle Güle Oğlum - Barış Manço
Güle güle oğlum ne kadar da çabuk geçmiş meğer yıllar Kendi kanatlarınla uçacak kadar büyüdün ha O kadar oldun mu sen oğlum o kadar büyüdün mü Güle güle oğlum demek artık sende yuva kuruyorsun Sevdiğin kızla bugün evleniyorsun Mutluluklar sana benim aslan oğlum Yine de son bir nasihat benden sana Tanrının en büyük lütfu bu unutma Sar onu kollarınla sar sar Güle güle oğlum gözlerimin nemlendiğine aldırma Sende anlarsın bir gün baba olunca Hadi, hadi artık gidelim davetlileri bekletmeyelim Güle güle oğlum güle güle Güle güle oğlum güle güle |
Gül Bebeğim - Barış Manço
Sen cennete uçtun ama Kokun sinmiş yatağıma odama Derin derin soluyorum seni İçime hapsediyorum seni Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Geceler çok geceler sessiz Nasıl yaşarım şimdi ben sensiz Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Gözyaşım karıştı yağmura Damla damla süzülüyor toprağa Bizi ancak ölüm ayırır diyordun bana Söyle nasıl kıydın kendine gül bebeğim Seni benden ölüm bile ayıramadı işte Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Dar geliyor bana bu yerler Kırılsın seni taşıyan bu eller Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Dar geliyor bana bu yerler Yaşanmaz oldu kara geceler Kırılsın seni taşıyan bu eller gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim |
Gönül Ferman Dinlemiyor - Barış Manço
Diyar diyar dolaştım ben Yollara düştüm derdinden Her çiçekte gördüm seni Kara toprak ver yarimi Yaza yaza bitti kalem Bir gün elbet dolar çilem Ben bu yola kurban olam Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi Bir gün olur devran döner Vade gelir yollar biter Zengin fakir buradan geçer Kara toprak ver yarimi Deli gönül coştu cağlar Derdime dayanmaz dağlar Gelen ağlar giden ağlar Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi Bak şu dünyanın haline Meyletme dünya malına Razı oldum hayaline Kara toprak ver yarimi Kimi alır kimi satar Hepside yan yana yatar Barış derdine dert katar Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi |
Gönül Dağı - Barış Manço
Gönül dağı yağmur yağmur varan olunca Akar can üstüne sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Dil gizli gizli Dil gizli gizli Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Dil gizli gizli Dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçenin gülü verilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle gider yar oy yar oy yar oy yar Yol gizli gizli Yol gizli gizli Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Yol gizli gizli Yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin o kok yar yar cana batarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler görmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli Hoyratlar görmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli Horozlar ötmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli |
Eski Bir Fincan - Barış Manço
Dinle oğlum çok eskiden bir konakta Akşamları gaz lambası ışığında Paşa dedesinden kalan bu fincanla Ninem eliyle kahve sunarmış Abdi beye Yıllar sonra kırküç kırkdört harp ortası Ekmek karnesi ve yoksulluk yılları Kayınvalidesinden kalan bu fincanla Bu kez annem eliyle kahve sunarmış Hakkı beye Eski konak yıllar önce yandı gitti Ekmek karneli zor günler çoktan bitti Abdi bey Hakkı beyler rahmetli oldu Bir tek bu fincan kaldı yüzyıllık sevdalardan Bir gün senin olacak birikmiş anılarıyla Düşüp kırılsa bile topla tamir et oğlum |
Estergon Kalesi - Barış Manço
Estergon Estergon 7 krala saray olan Estergon Biz seni nemşehirlerine Allah emaneti edip verdik Ve işte şimdi geri almaya geldik Serhaddin hali böyledir Yiğid başından Ali eksik olmaz Rumeli gazileri Kelle verilir ama verilmez Estergon kalasi bre dilber aman Subaşı durak aman Kimbilir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak Gönül yar peşinde bre dilber aman Yar ondan ırak aman Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer kosar Yandım kara bahtlıyım Estergonu aldık bre şahin aman Vermeyiz ele aman Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer koşar Yandım kara bahtlıyım Haydin koç yiğitler Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer kosar Yandım kara bahtlıyım |
Fil ile Kurbağa - Barış Manço
Çok zamanlar önce kara orman içinde Yalnız başına tek bir erkek fil yaşardı Bir gün dolaşırken nehrin kenarında Kendi gibi yalnız kurbağaya rastladı Gözleri birleşti kalpleri birleşti sevgiyle Elele verdiler yanyana geldiler sevgiyle Bütün kuşlar sustu akan ırmaklar durdu İki kalp ile çarpti bütün orman bir anda Nehrin kenarına uzandılar yanyana Rüzgar fısıldarken dallarda yapraklarda Hayaller kurdular her sevişen mutlu bir çift gibi Uyuya kaldılar rüyaya daldılar onlar gibi Birden sıçradi fil uykudan uyandı Boş yere yanında kurbağayı aradı Kabus zannettiği korkunç rüya doğruydu Sevgilisi yanında cansız yatıyordu Bir fil ancak kendi cinsinden bir fili severdi Koskoca aşkı vücudu gibi çok ağır geldi |
Gamzedeyim - Barış Manço
Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor |
Geçti Dost Kervanı - Barış Manço
Şu karşı yaylada göç katar katar Bir yiğidin derdi serinde tüter Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Şu benim sevdiğim başta oturur Bu güzelin derdi beni bitirir Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Pir Sultan Abdalım dağlar aşarım Aşarımda dost diye nere düşerim Çok ekmeğin yedim helalaşalım Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Çok ekmeğin yedim helalaşalım Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni |
Gel - Barış Manço
Yine dün gece Sabaha kadar düşündüm seni İçimde bir umut Sanki her an gelecekmişsin gibi Hiç düşündün mü Ardında kalan bu divaneyi Ama bil ki ben Sonsuza dek bekliyorum seni Bir sabah erkenden seherle gel Kimseler görmeden gizlice gel Bülbüller ötmeden sessizce gel Yeter ki bana gel Uğrunda yanayım Kerem gibi gel Dağları deleyim Ferhat gibi gel İste canım vereyim Mecnun gibi gel Yeter ki bana gel |
Gesi Bağları - Barış Manço
Gesi bağlarında dolanıyorum yitirdim yarimi Aman aranıyorum yitirdim yarimi aman aranıyorum Bir tek selamına güveniyorum gel otur yanıma Hallarımı söyleyeyim derdimden anlamaz ben o yari neyleyim Gesi bağlarında üç top gülüm var hey Allah'tan korkmaz Sana bana ölüm var hey Allah'tan korkmaz sana bana ölüm var Ölüm varsa bu dünyada zulüm var Atma garip anam beni dağlar ardına Kimseler yanmasın anam yansın derdime |
Gibi Gibi - Barış Manço
Ben yaralı kurt sen kınalı kuzu Biraz cilve aşkın biberi tuzu Sanki biraz naz ediyorsun ama Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karşı git diyorsun ama Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter çektiğim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Arpa buğday yan yana orak istemez Yağız at şahlandımı durak dinlemez Sende biraz naz ediyorsun ama Sanki bana gönlün var gibi gibi Zehirin şifası süt ile incir Ellerim kelepçe yüreğim zincir Sanki fazla naz ediyorsun ama Senin bana gönlün var gibi gibi Kimse sevemez benim gibi seni Kırk yılda bir gelir Barış gibisi Sende fazla naz ediyorsun ama Yine de bana gönlün var gibi gibi |
Eğri Büğrü - Barış Manço
Eğri büğrü Bana yolun seç diyorlar Bozuk yolu seçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Seçemezsen geç diyorlar Ben yolumdan geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Kimi batı, kimi doğu Kuzey güney hepsi doğru Kim seçer ki bozuk yolu Eğri eğri, doğru doğru Benim yolum bana doğru Hiç yolumdan döner miyim Eğri eğri, doğru doğru Eğri büğrü ama yine de doğru Bana yarin seç diyorlar Vefasız yar seçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Seçemezsen geç diyorlar Geç desen de geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Kimi tatlı buğday tenli Kimi mahmur dudu dilli Kimi esmer nokta benli Eğri eğri, doğru doğru Ben bulmuşum nazlı yari Geç desen de geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Eğri büğrü ama yine de doğru Sevdiğini al diyorlar Alsan bile yar yeter mi Eğri eğri, doğru doğru Var yoluna git diyorlar Bir yol ile iş biter mi Eğri eğri, doğru doğru Bir karış da toprak gerek Üstüne ev kurulmalı Yar içinde oturmalı Eğri eğri, doğru doğru Barış demek toprak demek Ben kendimi verir miyim Eğri büğrü ama yine de doğru Eğri büğrü ama yine de doğru |
Dıral Dedenin Düdüğü - Barış Manço
Hele destur maşallah bu ne bolluk böyle Hele destur helalinden kazandıysan söyle Hele destur gözümüz yol Allah daha çok versin Ama paylaş, gel beni dinle, paylaşırsan sevaba girersin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne iştah böyle Hele destur yetim hakkım yemedin mi söyle Hele destur gözümüz yok afiyet şeker olsun Ama paylaş, gel beni dinle, gariplerin karnı doysun Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne kudret böyle Hele destur zayıfları ezmedin mi söyle Hele destur gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylaş, gel beni dinle, ardından herkes dua etsin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü |
Dut Ağacı - Barış Manço
Bu sabah doğup büyüdüğüm mahallenin sokaklarında dolaştım Çocukluğumu tekrar yaşamak istedim bu sabah Ve bir an keşke bugün Hiç olmasaymış diye düşündüm keşke dün dün kalsaymış Şu sağdaki iki katlı ev Nezahat hanımlarındı galiba Yok yok bu Yekta beylerinki olmalıydı Nezahat hanımlarınkinin yanı top oynadığımız boş arsaydı İyi ama nerde boş arsa ya bakla tarlası peki taş mektep Nerdeler kimler götürdü kimler çaldı o güzelim anıları benden Birden Rıza amcayı gördüm yine o dut ağacının altında oturuyordu Koştum ellerine sarıldım önce tanımadı sonra rıza amcanın Sımsıcak ellerinde çocukluğumu yeniden yaşamaya başladım Tam karşımızdaki evin üçüncü katında otururlardı Ondört yaşında boyanmaya başladığından mahalleli Sonunu iyi görmezdi doğrusu bu kız çok tango olmuş derlerdi |
Düriye - Barış Manço
Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Meyve veren ağaç dallarını eğer mi Yere düşen meyvayı hiç toplamaya değer mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Altın çöpe düşse değerin kaybeder mi Tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Dama çıkmak isteyen merdivenden iner mi İnsan attan inip hiç eşeğe biner mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde |
Dört Kapı - Barış Manço
Tuz ekmek hakkı bilerek Sofra kurmasan da olur Ilık bir tas çorba yeter Rızkım buymuş der içerim Kadir kıymet anlayana Sandık açmasan da olur Kırk yamalı hırka yeter İdris biçmiş der giyerim Bir çorbayla karnım doydu Hırka bana yorgan oldu Birde kalem tutmayı öğret Kırk yıl sana hizmet ederim Bana bir harf öğret yeter Kırk yıl sana hizmet ederim Barışım uzaktan geldim Dört kapı önünde durdum Dört kapıdan geçemezsem Geldiğim gibi giderim |
Dönence - Barış Manço
Dün çoktan döndü buralarda Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız bekliyorum Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence Duyuyorum biliyorum görüyorum dönence Dönence gün dönende dönence Bir gün gelecek dönence biliyorum |
Dön Desem Döner Misin Bana - Barış Manço
Bunca yıl sonra seni görmek ne güzel Bunca yıl sonra seni duymak ne güzel Biraz solgun gördüm üşüyormusun Içeri girmezmisin Biraz yorgun gördüm oturmazmisin Hiç degismemişsin O sıcak evimiz artik buz gibi Dört duvar üstüme geliyor sanki Herşey öylesine anlamsiz bos ki Sensiz gecen bunca yıl sonunda inan ki Son bir kez haykırsam Dön desem döner misin bana Gitme biraz daha kal hasretim sıcaklığına Gitme biraz daha kal göreyim doya doya Bak, disarida yagmur var görüyor musun Çabuk geçebilirsin Kirpiklerin ıslak. ağlıyor musun Hiç degişmemissin |
Domates Biber Patlıcan - Barış Manço
Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan Keşke hislerimi sana açıkça anlatabilseydim Sana deli gibi aşık olduğumu söyleyebilseydim Göz göze geldiğimiz o anda Sanki dilim tutuldu bir anda konuşamadım karşında Oysa bütün cesaretimi toplayıp sana gelmiştim Senin için şu kalbi gör istemiştim Tam elini tutmak üzereyken aşkımı itiraf edecekken Sokaktan gelen o sesle yıkıldı dünyam Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan Şimdi benden çok uzaklardasın biliyorum Belki bir gün dönersin diye dualar ediyorum Seni bir daha görsem yeter inan ki bu bir ömre bedel Yeter ki bitmesin bu rüyam Nereye gitsem ne yana baksam hep seni görüyorum Biliyorum artık çok geç ama yine de bekliyorum Her şey boş geliyor bana sarılacağım sımsıkı sana Yeter ki yıkılmasın bir daha dünyam Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan |
Derule - Barış Manço
Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var Ah bu köyün içinin acaip bekarı var Ah bu köyün içinin acaip bekarı var Derhule der derhule der derhule Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı Derhule der derhule der derhule Çek aşağı yukarı havanın fitilini Çek aşağı yukarı havanın fitilini Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini Derhule der derhule der derhule Ha ha ha uşak ha ha Derhule der derhule der derhule |
En Büyük Mehmet Bizim Mehmet - Barış Manço
Öksüz doğdu Mehmet İte kaka büyüdü Mehmet Onbir yaşına doğru Okula da gitti Mehmet Çaka çaka okudu da Mehmet Döne döne başı döndü Mehmet Diploma hak getire Mehmet Okumayı sökemedi ki Mehmet Saldım çayıra Mehmet Mevlam kayıra Mehmet Bütün köy toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Askere gitti Mehmet Eğitim gördü Mehmet Jandarma komando Doğuya da gitti Mehmet Alavere dalavere Mehmet Hadi yine yürü nöbete Mehmet Askerlik uzadı Mehmet Gelmedi tezkere Mehmet Saldım çayıra Mehmet Mevlam kayıra Mehmet Bütün bölük toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Bir kızı sevdi Mehmet Eridi de bitti Mehmet Ama başlık parasını Bulamadı gitti Mehmet Nuh dedi kız babası Mehmet Peygamber demedi Mehmet Kız eline kına yaktı Mehmet Babası paraya taktı Mehmet Olmadı gitti Mehmet Bir ömür bitti Mehmet Bütün köy toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet |
Elveda Ölüm - Barış Manço
Çoktan uçmuş güvercin tahta masam devrilmiş Can dostum çomar uykuda Tatlı komşu Ayşe teyze Emekli Salih Öğretmen Hepinize hepinize elveda Dostlar elveda Gözlerim kurşun gibi ağır ağır kapandı bu gece Elveda |
Dere Boyu Kavaklar - Barış Manço
Dere boyu kavaklar deve boyu kavaklar Açtı yeşil yapraklar açtı yeşil yapraklar Ben yare doyamadım ben o yare doyamadım Doysun kara topraklar doysun kara topraklar Basmadan gel asmadan basmadan gel asmadan Fistan giymiş basmadan fistan giymiş basmadan Kalk gidelim sevdiğim kalk gidelim sevdiğim Devriyeler basmadan devriyeler basmadan Acem kızı çeçen kızı sen allar giy ben kırmızı Çıkalım şu dağın başına sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan Biz korkmayız ondan bundan biz korkmayız ondan bundan Oy bulanacak oy bulanacak Bu işler ne olacak bu iş nasıl olacak Erkeklerin günahı biz erkeklerin günahı Kız sizlerden sorulacak kız sizlerden sorulacak Acem kızı çeçen kızı sen allar giy ben kırmızı Çıkalım şu dağın başına sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan Biz korkmayız ondan bundan biz korkmayız ondan bundan |
Benden Öte Benden Ziyade - Barış Manço
Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazıdım ismini her köşeye Dudakların şeker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanakların Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde Gözyaşlarım akıp gidecek Selden öte selden ziyade Bir canım var vereceğim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade |
Beyhude Geçti Yıllar - Barış Manço
Bir masaldı aşkımız sisler bulutlar ardında Bir akşam bitiverdi her şey yokoldu bir anda Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan Nasıl içim yanıyor öylesine sevdim seni Hep saklamak istedim altın kafeslerde seni Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan Sanki gizli bir el kopardı seni benden Savurdu bir kar tanesi gibi Boş yere arıyorum sımsıcacık sevgini Bu ıslak boş sokaklarda elinden oyuncağı Alınmış çocuk gibi yalnızım sokaklarda Bir masaldı aşkımız sisler bulutlar ardında Bir akşam bitiverdi her şey yokoldu bir anda Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan |
Bir Bahar Akşamı - Barış Manço
Bir bahar akşamı rastladım size Bir bahar akşamı rastladım size Sevinçli bir telaş içindeydiniz derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğdiniz neden başınızı öne eğdiniz İçimde uyanan eski bir arzu İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yıllardır aradığın bu şimdi soluyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz daha önceleri neredeydiniz |
Bir Selam Sana - Barış Manço
Bir dilim ekmeği bölüşürüm seninle Suyu aynı tastan yudumlarım seninle Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Gel sen de katıl bizlere dolaş bahçemizde gönlünce Uzat korkma elini bak beş parmağım var benimde Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Gel sen de katıl bizlere dolaş bahçemizde gönlünce Uzat korkma elini bak beş parmağım var benimde Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Al selamımı gönül dağlarından |
Bugün Bayram - Barış Manço
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki Yalnız sen anlarsın Sen şimdi uzakta cennette meleklerle bizi düşler ağlarsın Bugün bayram erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kır çiçekleri üzmeyelim bugün annemizi Sen yaz geceleri yıldızlar içinde Ara sıra bize göz kırparsın Sen soğuk günlerde kalbimi ısıtan en sıcak anısın Bu gün bayram çabuk olun çocuklar Annemiz bugün bizi bekler Bayramda hüzünlenir melekler Gönül alır bu güzel çiçekler |
Burası Muş'tur - Barış Manço
Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölen yok bu ne figandır Şu yemen elleri ne de yamandır Ano yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Muş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep nedendir Kışlanın önünde asker sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla var bir de fesi var Ano yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep ne iştir Burası Muş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep iştir |
Cacık - Barış Manço
Sözüm meclisten dışarı dostlar Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani dilim dilim doğrasalar beni Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum Derdim öylesine büyük ki dostlar Kırka yarıp yine kırka bölseler Ve kırk bostana gübre diye serpseler Kırkbin tane ot biter de kırkbin derde deva olur diyorum Ne oldu bana böyle durup dururken Oğlan aldı başını gitti kız zaten lafımı dinlemezdi Düğmem kopuk paçam sökük oramda buramda çengelli iğneler Bir de çengelli iğne nazar bozar derler Hanımın çorabı kaçık başında bigudiler Karabaş bile, karabaş bile suratıma bakıp bakıp havlıyor Öğünmek gibi olmasın ama dostlar Kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani ince kıyım doğrasalar beni Akdeniz cacık olur diyorum Ve hatta Atlas okyanusu ve hatta Hint okyanusu Ve hatta hatta Büyük okyanus bile cacık olur diyorum Böyle cacığa rakı mı dayanır Çivi çiviyi söker derler soğuktan donanı buzla ovarlar Ben zaten yanmışım dostlar peki beni fırına mı koysalar Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek |
Can Bedenden Çıkmayınca - Barış Manço
Kara haber tez duyulur unutsun beni demişsin Bende kalan resimleri mektupları istemişsin Üzülme sevgiceyim bir daha çıkmam karşına Sana son kez yazıyorum hatıralar yeter bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca Kurumuş bir çiçek buldum mektupların arasında Bir tek onu saklıyorum onu da çok görme bana Aşkların en güzelini yaşamıştık yıllarca Bütün hüzünlü şarkılar hatırlatır seni bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca Kırıldı kanadım kolum ne yerim var ne yurdum Gurbet ele düştü yolum yuvasız kuşlar misali Selvi boylum senin için katlanırım bu yazgıya Böyle yazmışsa yaratan kara toprak yeter bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca |
Ce Sera La Temps - Barış Manço
Quand la nuittombera Et que le renfort se levera Le ciel se couvriras de nuages Rouge et tres bas Ce sera le temps ou chacun trembleras CE sera le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Il feras tres sombre Pendant quarante nuits et quarante jours Et dans la penombre Sa lumiere luiras tou jours Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Allons tous le hommes et les femmes de tous les pays Feterons leurs fortresses Se sauverons dans leurs abris Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras |
Çıt Çıt Çedene - Barış Manço
Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekin ektim çöllere de biçtirmedim ellere Ekin ektim çöllere de biçtirmedim ellere Onbeşinde yar sevdim de sezdirmedim ellere Onbeşinde yar sevdim de sezdirmedim ellere Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekine biraz derlerde güzele beyaz derler Ekine biraz derlerde güzele beyaz derler Her kime derdim yansam ben yana yana gez derler Her kime derdim yansam ben yana yana gez derler Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekin ektim gül bitti de dalına bülbül öttü Ekin ektim gül bitti de dalına bülbül öttü Ötme ey garip bülbül yarim ellere gitti Ötme ey garip bülbül yarim ellere gitti Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane |
Dağlar Dağlar - Barış Manço
Ellerimle büyüttüğüm solarken dirilttiğim Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem sevdiğimi son bir olsun yakından görem Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem sevdiğimi son bir olsun yakından görem Kuşlar ötmez güller soldu yüce dağlar duman oldu Belli ki gittiğin yerden kara haber var Belli ki gittiğin yerden kara haber var |
Delikanlı Gibi - Barış Manço
Bana dün haber göndermişsin Gelsin yüzleşsin demişsin Geldim işte tek başıma delikanlı gibi İyi bilirim ben bu oyunu Hem başı belli hem sonu Konuşalım açıkça şimdi delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Seninle bir hesabım yok paylaşacak bir kozum yok Yinede geldim tek başıma delikanlı gibi Beni kovsalar dokuz köyden Doğruyu hep söylerim ben Ölürümde dönmem sözümden delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Açtırdın bana kutuyu Zorla söylettin kötüyü Sonuna kadar dinle şimdi delikanlı gibi Aşkın kör etmiş gözünü Kulağın duysun bu sözümü Benimde sabrımın sonu var delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Uzat elini son bir defa Kapansın konu burada Sen yoluma ben yoluma delikanlı gibi Biliyorum ban inanmıyorsun Unutmak çok zor diyorsun Gün gelir beni anlarsın delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada |
Aynalı Kemer - Barış Manço
Sabah yeli ılgıt ılgıt eserken Seher vakti bir güzele vuruldum Al dudakta inci dişi bu dünyada yok bir eşi Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum Mor menekşe nergiz dizmiş boynuna Kuşluk vakti aldı beni koynuna Cıvıldaşır dudu kuşu sanki bülbülün ötüşü Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum Akşam oldu gün kavuştu sessizce Dedi güzel ayrılık vardı bize Uzakta bir baykuş öttü gül bahçemde diken bitti Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum |
Ayrılık - Barış Manço
Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri başımdan atabilmirem Neyleyim ki sene çatabilmirem Ayrılık, ayrılık aman ayrılık Herbir dertten olar yaman ayrılık Uzundur hicrimden gara geceler Bilmirem men gidim hara geceler Vuruptur gelbime yara geceler Ayrılık, ayrılık aman ayrılık Herbir dertten olar yaman ayrılık |
Ayı - Barış Manço
Bugün hava güzel dedim ki hanıma Haydi kalk giyin de çıkalım biraz Bak cıvıl cıvıl kuşlar uçuyor Dalları basmış erikle kiraz Çoluk çocuk cümbür cemaat Piknik yapalım ne dersiniz ha? Ev halkı uçtu yihhu aslan baba sen çok yaşa Yolda düşündüm bizim çocuklar tanımıyorlar ******ları Bir hayli garibime gitti doğrusu bir baba olarak verdim kararı Anında bir ters U dönüş doğru ******at bahçesine Biliyoruz ayıp oldu hakim bey ama zar zor girebildik içeriye Bak evladım buna ayı derler Ormandan inip şehre gelirler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Evet babacım ona ayı derler Ayılar bizleri çok severler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Seninde canın günün birinde Armudun iyisini yemek isterse Sakın ha aman manava gidip te Armutları tek tek elleme Adamın kafası bir atarsa Bayramlık ağzını bir açarsa Sana neler der biliyor musun Mahalle duyar rezil olursun A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI Maksat çoluk çoçuk öğrensin hayatın çetin yollarını Kaptırmasınlar kimseye kafalarını ve kollarını Hani baba olarak vazifemiz tabi uyandırıp ikaz etmek Uzunlar yanmıyor hakim bey kısa yoldan anlatmak gerek ****** sevgisi tabiki lazım ama herşey karşılıklı Ben seni seveyim sende beni say ki bozulmasın ağzımızın tadı Armudun iyisini zaten o yer bir eli yağda ötekisi balda Buramıza geldi artık hakim bey takdir sizden birazda ite kaka A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:37 . |