![]() |
Böyle Gitmek Mi Olur?.....
Bir yararı olacağına inansam Tutup ateşe vereceğim şu resimleri... Sonsuz karanlıkta dahi, Seni fark etmeyeceğimi bilsem Çoktan kör ederdim gözlerimi.... Ayrılığın hakkını ver... Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı. Kalmayı beceremedin, Bari gitmesini öğren! Ne bileyim vur sırtımdan mesala Ayrılık ayrılık olsun..... Gideşlerden gidiş beğen! Tufan olup öyle git, bir zerren kalmasın Tozu dumana kat ki giderken Hatırlanmayasın... Selam o zaman, ardında bıraktığın her derde! Yeter ki gitmeler senin olsun... Benim omzuma yükleme bunu. Ayrılık dert değil... Ne yapar ne eder, Gidişine eklerim yokluğunu... Uyumalara bile korkuyorum Çık artık fikrimden... Çok oluyorsun! Böyle gitmek mi olur? Her gidişinde, Kendini bende unutuyorsun..... Okan Savcı ... |
.
|
Söyle Gideyim..
Tereddüt etmeden söyle gideyim, Eğer gönlün benden bıkar gibiyse, Aşkı onuruma kurban edeyim, Her şey bir vedama bakar gibiyse. İmalı kelamlar,sitemler taşlar, Kırdı gururumu çatılan kaşlar, Bir zaman şefkatle sildiğim yaşlar, Gözlerinden yaşlar akar gibiyse. Sevginle serpilen narin çiçekler, Solarken hep sana ah edecekler, Kanunlar ,kurallar,acı gerçekler, Hayal dünyamızı yıkar gibiyse. Son kez içtiğimiz tozlu bardaklar, Hala ruj izini ne diye saklar. Buseye doymayan o kor dudaklar , Artık başkanı yakar gibiyse. Gönlümün sonuçtan yok endişesi, Renk renk yediveren her bir köşesi, Dönersin ellerin mor menekşesiyle, Sen gibi hercai kokar gibiyse. Ölüm var ayrılık yok,derdim fakat, Gel gör ki sabrımda tükendi takat. Çıkart at içimden ,aşka sadakat, Havai ruhunu sıkar gibiyse. Hicranınla yansam kapına varıp, Dönmeni dilerim sana yalvarıp, Kalbin albümünden beni çıkarıp, Yabancı bir resim takar gibiyse. Madem hatırı yok bunca senenin, Namı namert olsun geri dönenin. Misafir ettiğin güzel sinenin, Kapısından Cemal çıkar gibiyse. ..Cemal Safi.. |
Bagısla..
Ya zamanindan çok erken gelirim Dünyaya geldigim gibi Ya zamanindan çok geç Seni bu yasta sevdigim gibi Mutluluga hep geç kalirim Hep erken giderim mutsuzluga Ya hersey bitmistir çoktan Ya hiçbir sey baslamamis Öyle bir zamanina geldim ki yasamin Ölüme erken sevgiye geç Yine gecikmisim bagisla sevgilim Sevgiye on kala ölüme bes.. Aziz Nesin.. |
|
|
Baş Edemezsin
İş işten geçmeden ,gel de söz dinle, Sen benim aşkımla baş edemezsin. Ben sarhoş gezerken senin derdinle, Sen kendi gönlünü hoş edemezsin. Gül sefa sürse de bülbül çilerken, Bin pişmen olmaz mı rengi solarken, Ben sana dört mevsim bahar dilerken, Sen benim yazımı kış edemezsin. Fırtına biçersin ey rüzgar eken, Borcunu faizle öder geciken, Sen benim gezdiğim yolları diken, Yattığım yatağı taş edemezsin. Gülersin aşığı yedekte sayıp, Yetmez mi arından verdiğin kayıp, Kınalı kekliğim elde var deyip, Sen beni kafeste kuş edemezsin. Kapılma hayalin renk akışına, Ağlarsın gerçeğin can yakışına, Ben kurban olurken bir bakışına, O canım gözleri yaş edemezsin. Aklını başına topla da vazgeç, Beni dinle de vuslata gün seç, Sen benim elime mecbursun er geç, Bahtımı Mecnun***8217;a eş edemezsin. |
Ebediyyen Yiyirdiğin Bana Acilarim En çekilmezini Birakan Vedacim'a....
KIYAMAZSIN.... Öyle bir duygu ki sevda Anlatamazsın yüreğinden gayrısına İçini kavurur, yakar da Kıyamazsın yaş olup akıtmaya... Günden güne eritir umutlarını, Farkedemez ki o yar seni nasıl yaraladığını Hasret yüreğine karalar bağlatır da Kıyamazsın yine de ona toz kondurmaya... Eller gülüp oynarken sevdayla, Senin dudaklarından hüzün dökülür Acı soldurur da yüreğinin yüzünü Kıyamazsın ona ah_u zara... Hayat senden bağımsız yaşarken, Sen hayattan bi haber yaşarsın Kara sevda ömrüne kıyıp alır da Sen kıyamazsın onun ömrünün tek anına... Mutluluk yabancıdır bundan gayrı yüreğine, O vefasızın ismi vardır her cümlende Senin ömrünü ayaklar altına alır da Kıyamazsın onun mutsuz yaşamasına... Yağmurlarla yarışır olur gözyaşların Yağmur buluttan değil yüreğinden yağar olur Senin hayatını böyle karatır da Kıyamazsın onun damlayan tek gözyaşına............ DİLEK... |
Gönül yanlışlarının matem turlarında
Tütsü kokusu sarar sevda esaretlerini Düşer faslı eftelya serpil umutlara Köşede afroz keser yekte bıçkını küheylan Galataya karşı serper umutlarını seher Derinden bir nağmeye bürünür sevda Vakit yıldız kaymalarına dem tutuşundayken Keramet sanar gölge oynaşmalarını haspa İlk defa gülüştü sabahla rüzgar Kağıttan helvalar dizildi dünden güne Döküldü hatıralar Leica öbeklerinden Ömür enstantanelerinde sarıldı siyahla beyaz Merdiven aralığına sinik tahayyüller Suslarında kahpe soylu bir geceyi siler İhtimal vaki insel nağmelerinde tazenin Aşk yanar kaminetosunda Düşselinde ten susturur ayazı Işın Ergüney |
Seni izlesem keşke bu akşam..
İkimizin yatağında uzanırken sen boylu boyunca Kapalı gözlerinden süzülüp kalbine düşsem, Ve bir küçük öpücük kondursam usulca.. Gece bitmese... Ellerim ipek saçlarının her bir telinde kutsansa mesela.. Ve uzanıp yanına boylu boyumca Okşasam yanağını.. İbadet etsem teninde... Sabah olmasa..... Uyansa benliğin.. Uyandırmak istemesemde Ateş sarsa yatağımızı Yansak alev alev Sen bende kaybolsan ben sen de yok olsam Kör düğüm olsak... Dönsek alevler yükseldiğince!! Zaman akmasa.. Yorgun bedenlerin son durağında, El ayak çekildikten sonra sokağımızda Kimseler görmezken hani Hani göğsünün tam ortasına Dayasam başımı Ve parmakların gezinse mesela sırtımda Okşasan saçlarımı... Güven duysam... Sonra yıkasam seni ellerimle Yıkansam beraberinde.. Çocuğum gibi usulca Kadının gibi şehvetle Ovsam sırtını.. Atsam yorgunluğunu... Ardı ardına tüm duyguları fondipleyip Düşsek yeniden yatağımıza... Sarhoş olsak! Dolansak birbirmize.. .........Hiç Ayılmasak...... B e n S e n' i i z l e m e k i s t i y o r u m b u a k ş a m ! Ceyda Arslan |
Seni beklerken,
saymadım geçen yılları, hiç düşünmedim bile, bir nehir misali akacağını, aklımdan geçirmedim. yaşlılığın bir gün kapımı çalacağını, sadece seni bekledim. Seni beklerken, yaşamak için yokluğunda, bana hayat veren varlığını, kelimelerle aktardım kağıtlara, seni yazdım usanmadan sevdiğim, hayalinle paylaştım hayatı, sadece seni bekledim. Seni beklerken, karanlığa da düştüm, boşluğa da, ay düştü denize, umutlandım. kara bulutlar çöktü bazen, sağanak yağmurlarda ıslandım. sokaklarda çığlık çığlığa sensizliğim. sadece seni bekjledim. Seni beklerken, aldırmadım, karların saçlarıma yağmasına, yüzümdeki çizgilerime aldırmadım. iyi baktım hep gözyaşlarıma, sensizliğimde hiç ağlamadım. çünkü sen hep kalbimdeydin. sadece seni bekledim. Seni beklerken, hayat gürül gürüldü yine, çocuklar gibi şendi, dünya döndü, sabahlar oldu, seni yaşadığım anlar geceydi, ve ben delice sevdim. sadece seni bekledim. Seni beklerken, çoğalmadım hiç, hep azaldım. gülmeleri unuttum, gülmedim. bir gün olsun vazgeçmedim. senden ve aşkımdan, vazgeçmeyi düşünmedim. sadece seni bekledim. Bazen insan kendi boşluğunda yol alırken, kaçtığı tüm gerçeklerle yüzleşmeye mahkum olur. Baki Evkaralı |
Maziyi hatırladım biraz geçmişe bakıp
Yıllar ne çabuk geçmiş sanki su gibi akıp Her anı***8217;da yeniden garip gönlümü yakıp Dağlayarak yazdığım bu şiir senin için. Her mısrası aşkımın seyirini anlatır Bana yaptıklarından bahseder her bir satır Kırdın birşey koymadın ne gönül ne de hatır Ağlayarak yazdığım bu şiir senin için. Ben on adım gelirim yeterki bir adım gel Zavallı göz yaşlarım akıp da olmasın sel Belki anlarsın diye bu birkaç dörtlüğe bel Bağlayarak yazdığım bu şiir senin için. Söylesene benmiyim herşeyin müsebbibi? Aşk öyle bir kuyu ki asla görünmez dibi Taştan taşa çarparak akan nehirler gibi Çağlayarak yazdığım bu şiir senin için. Ummadığım bir anda çaldı ayrılık çanı Maalesef bu aşkların en istenmeyen yanı Gittin diye boynuma geçirdiğim urgan***8217;ı Yağlayarak yazdığım bu şiir senin için. Mustafa Çetiner |
Gönlüme maziden dem vurdum ilkin,
Yokladım ne üzre hal bundan böyle. Usulca ses verdi kalp yorgun argın, Gözünde değerin pul bundan böyle... Hakikat sandığı hayalin kendi, Silik bir suretten ibaret şimdi. Dost muydu düşman mı,kimindi kimdi? Hatrına gelmiyor bil bundan böyle ... Bilmeyen unutmak kolay mı der de! Göz görmez ve gönül katlanır derde. Unutanlar bile gözden düşerde, Nasıl unutulur gör bundan böyle... Celalettin Uçar |
.
|
.
|
verirdim bu ayriliga? Bilseydim bu kadar zor oldugunu. Bilseydim dünyanin böyle karanlik, Bilseydim bu kadar dar oldugunu. Dilimden siçrayan bir kivilcimin Bilseydim bir anda kor oldugunu. Bilseydim su anki gönül acimin Senin yoklugundan var oldugunu. Boyun mu bükmezdim sitem etmene, Bilseydim sükutun kar oldugunu. Sebep mi olurdum dargin gitmene, Bilseydim küsünce sir oldugunu. Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz, Içimin aglayan nar oldugunu. Bilseydim odamin dört duvari buz, Sensiz yatagimin kar oldugunu. Firsat mi tanirdim bu darginliga Bilseydim bu kadar zor oldugunu. Bilseydim zindandan daha karanlik, Bilseydim hücreden dar oldugunu.... |
Sen bu şiiri okurken
Ben çoktan bu şehirden gitmiş olacağõm Artõk ne özlemlerimi duyacaksın bıçak yarası Ne de telefonlarõn çalacak gece yarısı Ve bu zavallı yüreğim olmayacak artık Kaprislerinin hedef tahtası... Seni sana Beni bir akıl hastanesine Bırakıp gideceğim bu şehirden Nasılsa kavuşamadım sana Nasılsa dudaklarının kıyısına varamadım Nedense bütün çıkmaz sokaklar adresim oldu Ve nedense bütün kırmızı ışıkları üzerime yaktın Ne yaptımsa Bir türlü sana yaranamadım Artık adressiz Işıksız Ve öylesine ıssızım Dünlerin kadar eskiyim Verdiğin acılar kadar paslıyım İşte çıkıp gidiyorum hayatından Nasılsa fark etmez senin için Belki çok şanslı Belki de en yaşlıyım... Artık Pusulam hasreti Saatim yalnızlığı Ve takvimler sensizliği gösteriyor bana Neylersin Yolcu yolunda gerek Belki bundan sonra Belki senden sonra Adam olur bu "asi yürek" Ve dersini alır da bu sevdadan Bir daha Boyundan büyük denizlere Asılmaz kürek Yarın bu saatlerde Ben yollarda olacağım Sen kimbilir kaçıncı uykunda Masal mavisi bir rüyada Ve elbette o korsan yüreğin Yine pusuda Oysa İlk defa sesimi duymayacaksın Sitemlerin sahipsiz Soruların cevapsız kalacak Belki ilk defa içini kemirecek yokluğum Tanımadığın bir koku içini saracak Ve ilk defa kendinle hesaplaşacaksın Ne oldu? Ne oluyor? Ne olacak? Sonra Bir gözün kör Bir kulağın sağır Bir ayağın kırık Bir kolun kesik Düşeceksin yollara Yani baştan başa yarım Yani baştan başa eksik Bütün duvarlar üstüne yıkılacak Belki ilk defa "Unutuldum" diyerek için sızlayacak Ve sen bu şiiri okurken Ayrılığımız çoktan başlamış olacak Belki de son tesellin Sana yazdığım "bu son şiir" olacak Ve kimbilir Unutulmuş bir gecenin tam ortasında Başucundaki bir radyoda Uykusuz bir şair yüreğini çınlatacak Ve bir daha fısıldayacak kulaklarına Sana adanmış bu satırları "Bütün şehirler uyur İstanbul uyumaz Ve birgün Bütün sevenler unutur seni Ama bu "şair yürek" ASLA UNUTMAZ..." |
Sen..
En güzel günlerimin üç mel'un adamı var: Ben sokakta rastlasam bile tanımayım diye en güzel günlerimin bu üç mel'un adamını yer yer tırnaklarımla kazıdım hatıralarımın camını.. En güzel günlerimin üç mel'un adamı var: Biri sensin, biri o, biri ötekisi.. Düşmanımdır ikisi.. Sana gelince... Yazıyorsun.. Okuyorum.. Kanlı bıçaklı düşmanım bile olsa, insanın bu rütbe alçalabilmesinden korkuyorum.. Ne yazık!.. Ne kadar beraber geçmiş günlerimiz var; senin ve benim en güzel günlerimiz.. Kalbimin kanıyla götüreceğim ebediyete ben o günleri.. Sana gelince, sen o günleri - kendi oğluyla yatan, kızlarının körpe etini satan bir ana gibi satıyorsun!. Satıyorsun: günde on kaat, bir çift rugan pabuç, sıcak bir döşek ve üç yüz papellik rahat için... En güzel günlerimin üç mel'un adamı var: Biri sensin, Biri o, biri ötekisi... Kanlı bıçaklı düşmanımdır ikisi... Sana gelince... Ne ben Sezarım, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün.. Artık seninle biz, düşman bile değiliz.. |
Uzağında kaldım her şeyin,
Senin,sevginin uzağında***8230; Ellerim boşlukta kaldı,kollarım yokluğu sardı, Sensizlik içime***8230;en içime işledi. Nedense bir türlü hazmedemedim gidişini ! Sanki hiç bir şey yapmamışsın gibi***8230; Sen gittin ben bittim***8230; Anlamsız savaşlar verdim inadına, Zaman derman olmadı azan yarama, Seni unutamadım,hasretinde toparlanamadım, Yani gittin ya ! ben bittim***8230; Direnemedim sensizliğe, Kahırla,isyanla geçti her günüm. Alıkoydu her şeyimi sensizlik nöbetleri, Ta hücrelerime kadar eridim, Bakma öyle bir şey olmamış gibi; Sen gittin ben BİTTİM***8230; |
Unutmak kolay diyordun ya
Kolaymış meğer Unuttum adını,her kelimesini unuttum Dalga dalga savrulan saçlarını unuttum Kömür karası yaşlı gözlerini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Yağmur altında gezdiğimiz sahilleri unuttum ben Bana ilk seni seviyorum dediğin O çay bahçesini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Elini ilk tuttuğumda Yüzündeki o masumluğu unuttum ben Sarıldığımda ise Başımı döndüren gül kokulu,kokunu unuttum ben Unutmak kolaymış be bitanem O yüzündeki gülüş,içindeki sıcaklık Seni özlüyorum dediğinde Gözünden akan iki damla yaş Ve seni öptüğümde içinde kaybolduğum yıldızlar Bütün bunları unutmak O kadar kolaymış ki bi tanem O kadar kolaymış ki hepsini unuttum |
Uçan kuşların kanadındadır diye seyrederken gökyüzünü,
Dalıp gitmişim özlediğim hayaline tutamamışım, uzanmışımda, Gezdiğimiz yerlerdedir gönül izlerin diye, dolaşırken parkları, Düşüp kalmışım, hala aşkının sarhoşuyken duramadım ayakta. Sanki uyurken ellerin yine yüzümde,yine yanımda bir sevda, Bil ki uyurken yine sevdana dualarım, yine mutluluğuna, Her şey aşkına,iyi ol diye, benimle ya da bensiz hayatında, Resimlerine bir buse kondurdum, yine her gece uyuyamadığımda. Sende hayat gibi vefasız olmayasın,hasret kalmayasın dünyada, Unutsan da beni ateşin yüreğimde, düşünme ölmem yaktığında, O mum ışığının ardındaki güzel gözlüsün, hala hatırımda, Hala benim için saklanan en değerli varlıktır güneşin,sen olmasan da yanımda. |
Gittin sen,tüm gidenler gibi***8230;beni tamamladığını düşünürken,yine yarım kaldım.
Tebessümün takılı kaldı yüreğimde***8230; sonu yok,ışığı yok,ıssız bir yolda sessiz kaldı sevdam. Korkup kaçtın beklide bu sevda dan ! Sığdıramadın kalbine,taşıyamadın doğru dürüst***8230; Bu kadar çabuk pes edişinde bundandı belki ? Başka cümlelerin ardına sığınman,yalan sevdalara kapılman bundandı işte. Gözlerine baktığım zaman hayat bulurdum. Öyle güzeldiler ki***8230;sanki hayat saklıydı içlerinde ! Birden kapattın o gözleri***8230;aldın benden hayatımın en beyaz siyahını. İşte ondan sonra başladı her şey;kalp ağrılarım,baş ağrılarım,haykırışlarım,hıçkırıklarım***8230;. Benden aldığın en beyaz siyahtı bunlara sebep. Yaşadıklarımın kötü bir kabus olduğunu düşleyip,geçecek diyordum, Olmadı,geçmedi her şey artarak daha da çoğaldı. Pişmanlıklar sardı çevremi,keşkeler birikti içimde,acabalar dolaşıp durdu beynimde***8230;ama yinede hep sen vardın düşlerimde,hep sen çoğaldın,hep sen büyüdün içimde***8230; |
bir aksam kapina gelsem ansizin.. beni iceriye alacak misin..? baksam gözlerine konusmaksizin.. sende gözlerime dalacak misin..? elimde bir cicek yüregimde sen..islak gözlerimle pismanim desem..kalbimden kalbine usulca esen..hasreti icinde duyacakmisin..? buruk bir merhaba düser dilime.. bakarsin perisan olmus halime.. sarilip boynuma iki kelime.. seni seviyorum diyecek misin..?
|
Bir tane yazayımm..
Yüreğim..... Sevda dergahında divane oldum Susarak ismini anar yüreğim Kalbinin oduna pervane oldum Bir gün dursa bile yanar yüreğim Bir gaflet anında girdin özüne Sırların sırrıydı, erdin özüne Dert senden gelirse, derdin özüne Gülerek kendini banar yüreğim Bu nasıl yanmaktır, bu nasıl çile Aşkınla çevirdim deryayı küle Yanında sen yoksan ateşte bile Buz tutar, kar olur, donar yüreğim Haykırdı hicranlar, türküler sustu Tek senle barıştı, tek bana küstü Lal olmuş bülbüldür her aksam üstü Gönül pencerene konar yüreğim Kırık bir saz olur senin elinde Bin çile hıçkırır bir tek telinde Avare sakidir hasret ilinde Vuslatı, vuslata sunar yüreğim Uyutur uykuyu kalır uykusuz Sana sevgi dolu bana duygusuz Gün olur çöllerde Mecnundur susuz Gün olur Leyla'ya pınar yüreğim Sen sevda yolcusu, yüreğim bir han Ben çile mahkumu, yüreğim zindan Sensiz kurak çölde kırılmış fidan Seninle asırlık çınar yüreğim Bir nasihat sana benden hediye Mansur'un izinde dolaşmak niye Haykırıp durursun 'aşk benim' diye Dara çekilmek mi hüner yüreğim? Serdar Tuncer.. |
.
|
.
|
.
|
.
|
.
|
.
|
İki Şiirde Ben Yazım...
Dudak Payı... Çay bardağında Bırakılan dudak payı Kadar bile Uzak kalamam Gözlerine.. Yakın olsun isterim Ellerime ellerin.. Yanındaki beton binaya Yaslanması gibi Köhne bir evin.. Seni bir çivi Gibi çaktım Çünkü beynime.. Ve toplayıp Bütün kerpetenleri Attım denize... Sunay Akın.. |
Sen...
Sen.. Gönlümün arka sokaklarını.. Mesken tutan serseri.. Fikrimde, cevapsız soru.. Sen.. Kimsenin bilmediği dünyama.. Destursuz giren, bir tuhaf duygu.. Sen.. Gözlerimde hapsettiğim iki damla.. Olmayacak bir dua.. İmkansız arzu.. Sen.. İçimde dehşet.. Gönlümde.. Kıyametler koparan İsrafil Sur'u.. Seynur İnaL.. |
Dinmedi Rüzgarı Her Ne Yönde İsem
Ala Bora Etti Yürek Sancısı Geçmedi Rızası Her Ne Yaptı İsem İllallah Ettirdi Gönül Acısı Eskimiş O Yüce Sevdalar Gibi Köhnemiş Arzular Tutkular Gibi Yitirmiş Umutlar Hayatlar Gibi Yadigar Kaldı Bu Gönül Acısı Dinmedi Ağrısı Her Ne Yaptı İsem Kat Ve Kat Çoğaldı Yürek Sancısı Geçmedi Yarası Her Ne Yaptı İsem Dahada Büyüdü Gönül Acısı |
Çocukluğumuzun Hatıraları
nede güzeldi çocukluğumuz, biz hiç büyümek istememmiştik ama büyüdük.... geçmişte kaldı çocukluğumuz geçmişimizin bize verdiği en güzel armağandı... biz büyüsekte hep çocuk kaldık, çocukluğumuzu unutmadık köyümüze kuş bakışı bakan şelaleye giderdik çocukken yaptıklarımız gelirdi aklımıza hani yüzüme bakar gülerdin bende ne gülüyosun dercesine yüzüne bakardım. ---hatırlıyomusun küçükken seni nasıl dövüyodum...der beni kızdırmaya çalışırdın ( ben hep misketlerini alır oyununu bozar kaçardım sende beni yakalayıp bir güzel döverdin ) hatırlarmısın ? annem saçımı örmüştü koşa koşa sana gelip nasıl olduğunu sormuştum ? sende örgülerimi çözüp saçımı darma dağın etmiştin. oturup ağladım.. senin amacın sadece beni kızdırmaktı aslında ama sen benden daha fazla üzülmüştün. ben boş durmamıştım kafana taş atmıştım kızınca cadı derdin bana hani annemler beyendiğim oyuncğı almamışlardı. çok kızmıştım evden kaçış pilanları yapmıştım bana hep tehlikeli pilanlar kurduğumu söylerdin. bideeee. kan kardeşi olayımız vardı... kankardeşi demiştin bende gidip yine bir delilik yapıp kolumu kesmiş bizde kan kardeşi olalım demiştimm biz hiç ayrılmıyacaktık babanın tahini çıkınca nede çok kızmıştın gitmek zorundaydın biz hiç vedalaşmadık ellerimiz ayrı olsada gönüllerimiz kalpleerimiz birdi her pazar gelecektin bu pazar gelemedin mektup attın bende mektup yazdım çocukluğumuzu anlattım mektubun sonunda seni özledim deli kız demişsin -- bende seni çocukluğum bende seni komacan komacan özledimm... |
beni sevmeni istiyorum....
Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da,
Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlama,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımın değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa! Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. |
BiZ.......
Yaşıyor ama uzaktaysam senden Bil ki seni hiç unutmadım Ölüm değilse bizi ayıran Yazık olmuş, hata yapmışsız Senden ya da benden ne farkeder Şeytana uymuş aşkı yakmışız Adımı söylemezdin bana seslenirken Aşk derdin, aşkım derdin Her aşk dediğinde Beni kendinde daha da aşık ederdin Buluştuğumuz anları hatırlıyorum Güller açardı gönlümde sen gelirken Üç-beş saat bile ayrılsak Yapraklarım dökülürdü sen giderken Yanyana duran iki yıldızdık sana göre En parlak, en güzel olanı bendim Gökyüzünde ki tek yıldızındım senin Fırtınalarda saklanıp korunduğun Liman olduğumu söylerdin Ömrünün sonuna kadar beni seveceğini Kalbini kalbime kelepçeleyip Anahtarını okyanusa attığını söylerdin Benim için kıyamet seni kaybettiğim gün demekti Ruhumda sakladığım en değerli hazinemdin Sonsuza kadarda saklayacağım Yokluğumda sen nasıl olursun hayal ettiğimde Seni mutlu, çok mutlu görüyorum Çünkü hep öyle ol istedim hatta hatta belki yeni aşklar tanırsın tanı zaten Her şeyin güzeli senin olmalı Aynı şeyi isteme benden Yerine kimseyi koyamam ki Ben kimseyi ama kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim ki Sen bana aşk dedin, bizi kirletemem ki Bazı şarkılar vardı birlikte sevdiğimiz Senin bana, benim sana söylediğim Onlardan biri yada benzerini duyarsan Beni anımsar gülümsersin Ben mi? ben hiç unutmayacağım ki Okyanusa attığın anahtarı biri bulurda Bizi bizden çözer diye Daha iyisini yaptım seni kalbime kazıdım Her atışında hatırlamak için Yaşıyor ama uzaktaysak birbirimizden Bil ki seni hiç unutmadım Ölüm değilse bizi ayıran Yazık olmuş hata yapmışız Eğer ölümse bu ayrılığın sebebi Ve bensem önce giden bu alemden Kederlenme çok Tıpkı benden istediğin gibi Kendine sahip çık Bensem kalan geride Zaten sen hep göreceksin Ben kimseyi ama kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim ki Sen bana aşk dedin, bizi kirletemem ki |
Söyle Gideyim...
Tereddüt etmeden söyle gideyim,
Eğer gönlün benden bıkar gibiyse, Aşkı onuruma kurban edeyim, Her şey bir vedama bakar gibiyse. İmalı kelamlar,sitemler taşlar, Kırdı gururumu çatılan kaşlar, Bir zaman şefkatle sildiğim yaşlar, Gözlerinden yaşlar akar gibiyse. Sevginle serpilen narin çiçekler, Solarken hep sana ah edecekler, Kanunlar ,kurallar,acı gerçekler, Hayal dünyamızı yıkar gibiyse. Son kez içtiğimiz tozlu bardaklar, Hala ruj izini ne diye saklar. Buseye doymayan o kor dudaklar , Artık başkasını yakar gibiyse. Gönlümün sonuçtan yok endişesi, Renk renk yediveren her bir köşesi, Dönersin ellerin mor menekşesi, Sen gibi hercai kokar gibiyse. Ölüm var ayrılık yok,derdim fakat, Gel gör ki sabrımda tükendi takat. Çıkart at içimden ,aşka sadakat, Havai ruhunu sıkar gibiyse. Hicranınla yansam kapına varıp, Dönmeni dilerim sana yalvarıp, Kalbin albümünden beni çıkarıp, Yabancı bir resim takar gibiyse. Madem hatırı yok bunca senenin, Namı namert olsun geri dönenin. Misafir ettiğin güzel sinenin, Kapısından Cemal çıkar gibiyse. |
Bir tanede ben yazim..
Sustum***8230; Tam sevdamı haykıracaktım ki O sana has an geldi...Sustum. Tam sevdamın üstüne yüreğimi Zapdetmeyip salacaktım ki Ne yüreğim ne sevdam Bende değil...Yine Sustum. Dostlar ***8220;Haydi Tam Sırası Haykır***8221; dediler Düşündüm uzun süre.. Şimdi kendi rızamla...Sustum... İbrahim Ethem Bingül... |
Kal Sağlicakla...
Kader defterimin dram bölümü;
Sana tutsak ettim sefîl gönlümü, Esaret yerine bil ki ölümü, Seçerim sevgilim kal sağlıcakla. Benimle bir dünya dar geldi sana, Seviyorum demek ar geldi sana, Kara toprak daha yâr geldi bana, Göçerim sevgilim kal sağlıcakla. Göçüp gidenlerin son nefesini, O sessiz ülkenin efsânesini, Hayatla ecelin mesafesini, Ölçerim sevgilim kal sağlıcakla. Çektiğim çileler gelmiyor dile, Söylesem nafile, yazsam nafile, Senden vazgeçersem, Sırat'tan bile Geçerim sevgilim kal sağlıcakla. |
Sazla Söz Arasında...
Gecemi zehrediyor içime düşen kuşku,
Sırra kadem mi bastın, kaşla göz arasında? Nasıl anlatsam bilmem aramızdaki aşkı, Bir sıcaklık vardır ya külle köz arasında.. Sen ektin yüreğime en acı duyguları, Sen çaldın gözümden en tatlı uykuları, Aşkıma benzetirim tutmayan şarkıları, Bir gariplik vardır ya sazla söz arasında.. Sen yüzüme gül yeter, bırak bahtım gülmesin, Sen kadrimi bil yeter, başka kimse bilmesin, Sen bir daha gel yeter, bırak o hiç gelmesin, Hani bir mevsim var ya, kışla yaz arasında... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:17 . |