A-Z ye Herkonu

A-Z ye Herkonu (http://www.herkonu.eu/index.php)
-   Futbol (http://www.herkonu.eu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   ***Galatasaray*** (http://www.herkonu.eu/showthread.php?t=405)

Hasani 27.11.07 18:19

Kral ayrılıyor mu?

Milliyet Gazetesi'nin 27.11.2007 tarihli bugünkü sayısında çıkan Erhan Telli'nin özel haberine göre; Galatasaray'da son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından yıpratıldığını düşünen ve büyük üzüntü yaşayan Hakan Şükür'den, "Cim-Bom'a veda' kararı geldi. Sarı-kırmızılı ekipteki görevine noktayı koyacak yıldız golcünün, futbolu bırakıp bırakmama konusuna ise performansına göre yine sezon sonunda karar vereceği öğrenildi.

Hakan Şükür'ün çok sevdiği Galatasaray'dan ayrılma kararını aldıran olaylar adım adım gelişti. Ligin ilk beş haftasında attığı beş golle sezona fırtına gibi başlayan ve Metin Oktay'ın, ligin en çok gol atan oyuncusu rekorunu kıran, Milli Takım'da da eski günlerine dönen Hakan Şükür'ün, sakatlığıyla birlikte forma giyememeye başladığı dönemde çıkartılan dedikodular ve Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan kadro dışı kalma olayına çok üzüldüğü bildirildi.

Destek kararı çıktı

Gazetelerdeki spekülasyonlar üzerine, geçen hafta toplanan yönetim kurulu, önce Hakan Şükür sorununu masaya yatırdı. Polat'ın bu toplantıda, Galatasaray'a uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hakan Şükür'ün sezon sonuna kadar mukavelesi bulunduğunu hatırlatarak, medyadaki haberlerin aksine aralarında hiçbir sorunun bulunmadığını, golcü oyuncunun zamanı geldiğinde formasına yakışır şekilde jübilesini yaparak bırakması gerektiğini söylediği belirtildi. Yönetimin tüm üyelerinin de aynı fikri ifade ettikleri toplantıda Hakan Şükür'e destek olunması gerektiği kararı çıktı.

Trabzonspor maçı öncesinde yakın çevresine konuşan Adnan Polat'ın, ocakta yapılacağı iddia edilen operasyonun aksine Hakan Şükür'ün sezon sonuna kadar Galatasaray'da forma giyeceğini söylediği vurgulandı.

Ancak, yönetimde bu gelişmeler yaşanırken, hakkında çıkan haberlerden son derece rahatsızlık duyan Hakan Şükür şok kararını aldı. Kral'ın, kendisi üzerinden kulübün yıpratılmaya çalışılmasını engellemek için sezon sonunda Galatasaray'la yollarını ayırmaya karar verdiği bildirildi. Kaptan'ın kadro dışı kaldığı Beşiktaş maçı sonrasında Alman hoca tarafından da yalanlanan 'Feldkamp'la küs' iddialarının sürdürülmesine bir anlam veremediği, bu durumun da takıma zarar verdiğini düşündüğü ifade edildi.

Trabzon deplasmanına sakatlığı nedeniyle gitmeyen, ancak takımın motivasyonunun bozulmaması için bu kararını arkadaşlarından saklayan Hakan Şükür'ün, önümüzdeki günlerde ayrılık kararını önce yönetimle ardından da kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi.

Milli Takım bekleyişi

Galatasaray'dan sözleşmesinin bitiş tarihi olan sezon sonunda ayrılacak Şükür'ün, futbolu bırakıp bırakmama konusunu ise Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası finallerini de düşünerek, bu dönemde açıklayacağı bildirildi. Milli Takım'a finallerde veda etmek isteyen efsane golcünün, Galatasaray'a da 8. şampiyonluk kupasını da kaldırarak ve taraftarlarına teşekkür ederek veda etmek istediği bildirildi.

Hasani 27.11.07 18:21

"Birileri düğmeye bastı"

Oynasa da oynamasa da, gol atsa da atmasa da Türk futbolunun en çok konuşulan isminin Hakan Şükür olduğu konusunda herkes hemfikir. Kırılmadık rekor, alınmadık kupa bırakmayan, son olarak da Türkiye Birinci Ligi tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanını Tanju Çolak'ın elinden alan Hakan, kendisi hakkında çıkan "Ocak ayında Galatasaray'dan gönderilecek" iddialarına açıklık getirdi. Herkesin merak ettiği konuları yine Sabah aracılığıyla aydınlattı:

"ZİRVEDE YALNIZ KALDIM"

* Son günlerdeki olaylar yüzünden bayağı üzüldüm. Özellikle son bir ay içinde bana karşı bir kampanya başlatıldı. Anladığım kadarıyla birileri düğmeye bastı. Zirvede yalnız kaldım. Ama ben bunları hiç kafama takmıyorum; hiçbirini dert etmiyorum. Bu zamana kadar Hakan Şükür olarak birçok şeye göğüs gerdim. Bunun da üstesinden geleceğim. Ben Galatasaray'ın kaptanıyım ve takımımı çok seviyorum. Futbolcu olarak Galatasaray'a çok şey verdim ve her zaman görevimi yaptım. Bu konuda kimsenin söyleyeceği bir şey olamaz.

"BENİ FARKLI GÖSTERİYORLAR"

* Aleyhimde yürütülen kampanyaya maalesef basının bir bölümü de katıldı. Gerçek dışı haberlerle beni; yönetim ve Feldkamp ile karşı karşıya getirdiler. Örneğin geçtiğimiz hafta hocamdan su içmek için izin istedim. Kendisi de izni verdi. Su içmeye gittim. Ertesi gün baktım bir gazetede, "Feldkamp, Hakan'ı yanına çağırdı; o ise gitmedi" diye haber yapıldı. Zaten Feldkamp da yaptığı basın toplantısında bu haberin gerçek dışı olduğunu ve olayın tamamen benim anlattığım gibi meydana geldiğini söyledi. Ancak bunları okuyucuya ve taraftara anlatmak zor. Beni olduğumdan değişik şekilde gösteriyorlar.

"İDOLÜM METİN OKTAY"

Sakatlığım nedeniyle Trabzon'a gidemedim. Tedavi görüyorum ve çalışmaya devam ediyorum. Yine en kısa zamanda formamı giymek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Çünkü ben profesyonelim. Görevim de elimden geldiğince çalışmak. Bundan sonra da şu ana kadar yaptığım gibi Galatasaray Kulübü'ne layık olmak için davranacağım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacım, futbolu bıraktıktan sonra Metin Oktay gibi anılmak... Bizler gidiciyiz, Galatasaray ise kalıcı.

Hasani 28.11.07 17:34

Aslan kral

Trabzon'u yıkarak unvanını koruyan Galatasaray, aynı zamanda ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı.

150 takım içinde tek
Trabzon galibiyetiyle namağlup unvanını koruyan G.Saray, Türkiye liglerinde tek kaldı. Geçen hafta sonunda 150 takım içinde G.Saray, Tarsus ve Malatya Belediyespor yenilgisiz takımlardı. Şimdi tek yenilgisiz G.Saray kaldı.

Onun yeri hep zirve
Lider G.Saray, en az gol yiyen ve en fazla gol atan takım

olarak da zirvede bulunuyor. Cimbom, Avrupa ligleri arasındaki değerlendirmede de ilk 4 içinde yer buldu. Avrupa'da Arsenal, İnter ve Ajax da G.Saray gibi yenilgisiz takımlar.

Hasani 28.11.07 17:36

Bir ihtimal daha yok!

İlk iki maçtaki iyi oyunumuza rağmen tek puanımız yok. Artık kazanmak zorundayız

Bir ihtimal daha yok

G.Saray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, UEFA Kupası ikinci tur H Grubu'nda henüz maç kazanamamalarının kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi. Feldkamp yaptığı basın toplantısında "Bordeaux karşılaşmasında ilk devre bizim için çok iyiydi. Aynı şekilde Helsingborg maçında oynadığımız 2. devre de çok güzeldi. Ama bu iki iyi yarıya rağmen kazanılmış bir puanımız yok. Alacağımız bir galibiyetle UEFA'da da doğru yola gireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sürpriz yardım isteği
Panionios'u yenmekten başka şansları olmadığını vurgulayan Alman hoca "Ligde ve Türkiye Kupası'nda işler istediğim gibi gidiyor ama UEFA'da da arzuladığımız yola girebilmemiz için Panionios maçını almamız gerek. Bunun için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Kalli, sakatlıklar nedeniyle forvetlerden birini defansa veya orta sahaya alabileceğini de belirtip, gazetecilere "Hazırlayacağınız 11'le siz de bana yardımcı olabilirsiniz" dedi.

Hasani 28.11.07 17:39

Tesadüfler istemiyoruz!

Birkaç maçla "Avrupa Fatihi" olunmaz, hele ki ülkemizi spor kamuoyuna rezil edenler asla "Avrupalı" olamaz***8230;

Geride kalan 102 yıllık tarihimizde aldığımız başarıların ardından, taraflı tarafsız herkesin yakıştırdığı "Avrupa Fatihi" ünvanını bırakmak gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır da. Biz Galatasaray taraftarları, Galatasarayımızın, özellikle bu sezon, bir kabuk değiştirme içerisinde olduğunu görüyoruz. Turkcell Süper Lig'de lider durumda olmamıza rağmen, Avrupa'yı fetheden bir takımın taraftarları olarak, bu liderlik bizi tatmin etmemekte ve UEFA Kupası'nı bir kez daha müzemizde görmek istiyoruz.

Karl Heinz Feldkamp'ın teknik direktör olarak göreve getirilmesi, yeniden yapılanmamız, genç oyunculara güvenilmesi ve birçok kişinin tahmin edilenden çok daha fazla şans verilmesinin ardından, sancılı bir doğum geçiriyoruz.
Bu genç oyuncularımız, yavaş yavaş üzerlerindeki tecrübesizliği atarken, zaman zaman kayıplar da yaşasak, ilerisi için bizlere umut vermekte ve geleceğe çok daha olumlu bakmamızı sağlamaktadır.
Bu gençlere inanıyor ve güveniyoruz ki, Galatasarayımızın uzun yıllar formasını giyecekler ve ileride bizlere çok daha büyük başarıları tattıracaklardır.
Bu sancılı dönemimizde, bazı rakiplerimizin, Şampiyonlar Ligi'nde aldıkları galibiyetlerin ardından, bizim yıllarca alnımızın akıyla elde ettiğimiz "Avrupa Fatihi" ünvanına ortak olmaya çalışmalarını, şaşırarak karşılıyor ve anlam veremiyoruz.
Yeri geldiğinde "Asırlık çınar" yakıştırması yapılan bu kulüpler, düne kadar Manchester United'ı Old Trafford'da, Chelsea'yi de Stamford Bridge'de mağlup etmelerini, kendilerine bir başarı olarak görürken, 100 yılı geçkin tarihlerinde, bir elin parmağını geçmeyecek maç bazlı, kendilerine göre başarıları bulunmamaktadır.
Sadece bir hatırlatma yapmak isteriz ki, Şampiyonlar Ligi'nde geçmiş şampiyonalarda, henüz tur atlamayı başaramazken, Inter'i kendi sahalarında mağlup etmelerinin ardından, koltukları kabarmış, kendilerini "Avrupa Fatihi" ilan etmişlerdir.
Bir diğer kulüp ise, yaslı anlar yaşadığımız günlerde, tüm ulusun desteğini alarak, benzer bir galibiyet elde etmiş ve kendilerine yersiz yakıştırmalarda bulunmuştur.
Zaman her şeyi gösterir ve gelinen noktada görüyoruz ki, tüm ulusun desteğini alan bu kulüp, deplasmanda Liverpool'a 8-0 mağlup olarak, UEFA'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi'ndeki en farklı skoru elde etmiş ve ülkemizi dünyaya REZİL etmiştir.
Diğer kulüp ise, 2001-02 sezonunda katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde PUANSIZ ayrılarak Kosice'nin ardından puansız ayrılan ikinci ekip olarak, ülkemizin ismini Avrupa ve Dünya medyasında manşetlere taşımıştır.
Yine aynı kulüp, bu sezon Inter'e aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından, Salı gecesi Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 3-0 mağlup olmuştur. Bu kulübün başkanı, daha önceki Galatasarayımızı hedef alan bir beyanında, 1999-2000 sezonunda elde ettiğimiz UEFA Kupası'nı ve aynı sezonun devamında aldığımız Süper Kupa'yı "Tesadüfi" bir başarı olarak değerlendirmiştir.
Kendilerince tesadüfi bir başarı aldığı iddia ettiği Galatasarayımız, takip eden sezon ardından, Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'de elenmiş, önceki sezonlarda ise eski adı ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Yarı Final'de elenmiştir.
Hayallerinde bile göremeyecekleri UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı yenilmeden elde etmek mi tesadüftür yoksa, şu an bulundukları noktalar mı?
Biz, Galatasaray taraftarları olarak, artık tesadüfi başarılar istemiyoruz, biz, 1-0 galibiyetin ardından 3-0 yenilmeler, 2-1'lik galibiyetin ardından tarihi hezimetler istemiyoruz.
Biz ay-yıldızımızın, Avrupa'da ve dünyada gururla taşınmasını istiyoruz.
Bunu da yapabilecek bir kulüp varsa şüphesiz, daha önce olduğu gibi yine Galatasaray olacaktır.
Ali Sami Yen'i, yurdumuzda deplasmanlarda ve Avrupa'da yapılan karşılaşmalarda, tribünleri dolduran taraftarlarımızın zaman zaman, haykırdığı gibi "Bir günde kral olmadık, bir günde tahtan inmeyiz".

Hasani 28.11.07 17:41

Cim Bom umutlu gitti

Galatasaray, yarın deplasmanda Panionios ile oynayacağı UEFA Kupası grup maçı için Yunanistan'a gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan öğlen saatlerinde özel bir uçakla Yunanistan'a giden Sarı-kırmızılı kafilede sakatlıkları bulunan Ayhan, Okan, İsmail Bouzid ile statü gereği UEFA Kupası maçlarında forma giyemeyen Hakan Balta yer almadı. Hafif sakatlıkları bulunan Arda ile Hasan Şaş'ın ise oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı bildirildi. Hareket öncesi havalimanında açıklamada bulunan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, mutlak galibiyet için Yunanistan'a gittiklerini belirterek,

"Telafisi ve mazereti olmayan bir karşılaşmaya gidiyoruz, mutlaka galip gelmemiz gerekiyor. Ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda iyi gitmemize rağmen, UEFA kupası gurup maçlarında oynadığımız iki maçtan istediğimiz sonuçları alamayarak mağlubiyetle ayrıldık. Panionios maçının bu alınan sonuçları telafi etmek adına bizim için çok önemli müsabaka olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ve inanıyorum ki, galip gelerek bu gruptan çıkmak adına önemli bir adım atacağız" dedi.

Hasani 28.11.07 17:45

UEFA Kupası | Panionios - Galatasaray

Galatasaray,
UEFA Kupası H gurubu 3. maçında Yunanistan temsilcisi Panionios***8217;a konuk oluyor. 29 Kasım Perşembe günü saat 21:00'da Panionios Stadı***8217;nda yapılacak maç öncesi iki takım hakkındaki son bilgiler, sakat ve cezalı raporu, hava durumu ve istatistikler...

Maç Info
Maç: UEFA Kupası ***8211; H Grubu 2. maç
Stat: Panionios Stadium
Tarih: 8 Kasım 2007 Perşembe / Saat 21:00
Hakem: Alberto Undiano Mallenco, Fermin Martinez Ibanez, Roberto Alonso Fernandez 4. hakem: Alfonso Alvarez Izquierdo (İspanya)
Hava Durumu: Maç günü Atina***8217;da hava çok bulutlu ve termometreler gündüz 14 dereceye ulaşacak. Gece sıcaklığı ise 9 derece.
Canlı Yayın
TV: NTV
İnternet: www.galatasaray.org

Galatasaray
Geçtiğimiz sezonu Turkcell Süper Lig***8217;de 3. sırada tamamlayan Galatasaray 2007-2008 sezonunda UEFA Kupası***8217;nda mücadele ediyor.

Panionios karşında 204. Avrupa Kupası karşılaşmasına çıkacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 203 maçta 74 galibiyet, 50 beraberlik, 79 mağlubiyet elde etti.

UEFA Kupası***8217;na daha önce 8 kez katılan Galatasaray bu organizasyon altında 39 maça çıktı.

UEFA Kupası***8217;nda 2. ön eleme turunda Slaven Belupo***8217;yu, UEFA Kupası 1. turunda ise FC Sion***8217;u eleyen Galatasaray, H Grubu***8217;nda oynadığı iki maçtan ise mağlup ayrıldı.

Son 5 Maç
25.11.2007 Trabzonspor 0-1 Galatasaray (Turkcell Süper Lig)
11.11.2007 Galatasaray 3-2 Gençlerbirliği (Turkcell Süper Lig)
08.11.2007 Galatasaray 2-3 Helsinborgs IF (UEFA Kupası)
04.11.2007 Gaziantepspor 1-1 Galarasaray (Turkcell Süper Lig)
01.11.2007 Galatasaray 2-1 Denizlispor (Fortis Türkiye Kupası)

Panionios
Panionios GSS FC 1890 yılında İzmir***8217;de yaşayan Yunanlıların kurduğu bir kulüp. Panionios, nüfus mübadelesiyle birlikte Yunanlıların Anadolu***8217;dan göç etmesi sonrasında faaliyetlerine 1922 yılından itibaren Yunanistan***8217;da devam etti.

Yunanistan Birinci Ligi***8217;nde iki sezon haricinde her zaman için yer almış olan Panionios***8217;un en büyük başarısı 1971 yılında AEK***8217;nın ardından ligi ikinci bitirmek. Panionios o sezon Balkan Kupasını da kazanmıştı. Kırmız-Mavi renklere sahip olan Panionios maçlarını Atina***8217;nın Nea Smyrna semtindeki aynı adı taşıyan 11.700 kişilik stadında oynuyor.

Panionios geçtiğimiz sezon Yunanistan ligini 6. sırada bitirdi. Oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Panionios 45 puan topladı. Panionios 2007-2008 sezonunda ilk 9 haftası geride kalan Yunanistan Süper Ligi***8217;nde 4 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 7. sırada yer alıyor.

Panionios UEFA Kupası 1. turunda ise Fransa***8217;nın Sochaux takımını eleyerek gruplara kaldı. Panionios, H Grubu***8217;nda ilk karşılaşmada Helsingborgs IF ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Yunan ekibi geçtiğimiz haftayı ise maç yapmadan geçirdi.

Son 5 Maç
25.11.2007 PAOK 3- 1 Panionios (Yunanistan 1. Ligi)
11.11.2007 Panionios 3-2 Xanthi (Yunanistan 1. Ligi)
03.11.2007 Ergotelis 1-1 Panionios (Yunanistan 1. Ligi)
31.10.2007 Kastoria 2-3 Panionios (Yunanistan Kupası)
28.10.2007 Panionios 3-1 Larissa (Yunanistan 1. Ligi)

H Grubu
1. Hafta
Girondins-Bordeaux 2-1 Galatasaray
Helsingborgs IF 1-1 Panionios

2. Hafta
Galatasaray 2-3 Helsingborgs IF
Austria Wien 1-2 Girondins Bordeaux

3. Hafta
Panionios-Galatasaray
Helsingborgs IF-Austria Wien

4. Hafta
Austria Wien-Panionios
Girondins Bordeaux-Helsingborgs IF

5. Hafta
Panionios-Girondins Bordeaux
Galatasaray-Austria Wien

Panionios
Kaleci
Miroslav Koenig
Haralambos Tabasis

Defans
Giannis Maniatis
Josef Gasper
Sekou Berthe
Marcelo Jose Pletsch
Evvagelos Koutsepoulos
Griges Makos
Albi Kondi
Ivica Majstrovic
Savas Exouzidis
Hristos Hatzifountas
Manolu Skoufalis
Dimitri Siovas
Giannis Konteos

Orta Saha
Kostas Kapetanos
Bennard Yao Kumardze
Reberio Wagner
Michael Delura
Fanouris Goundoulakis
Nikos Spiropoulos
Dario Fernandez
Marios Nicolau
Nikos Stamos
Spiros Dorovinis

Forvet
Rafik Djebbour
Lourenço da Silva
Hristos Aravidis
Georgios Xidis
Kryaco Paulou
Dimitrios Siatmas

Hasani 28.11.07 18:34

Galatasaray'da 'ayın golü' Arda Turan'dan...

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde düzenlenen ''Ayın Golü'' yarışmasında, Arda Turan'nın UEFA Kupası 1. tur 2. maçında FC Sion'a attığı gol, ekim ayının en güzel golü seçildi.

Lincoln ve Arda'nın FC Sion ile yapılan UEFA Kupası 1. tur 2. maçında attıkları goller ile Nonda'nın Turkcell Süper Lig'de Denizlispor'a attığı gol, taraftarların oylarına sunuldu.

Yarışmada, Arda'nın golü 1. seçilirken, Lincoln'un golü 2. Nonda'nın ki ise 3. oldu.

Hasani 29.11.07 17:43

Artık kükre Aslanım!

Avrupa'da sayısız büyük zaferlere imza atan Galatasarayımız, bu akşam UEFA Kupası 2. tur H Grubu 3. hafta maçında Atina'da Yunanistan'ın Panionios takımı ile karşılaşacak. Panionios Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı NTV naklen yayınlayacak. Haydi Cimbom haydi! Tam zamanı şimdi!

Kır şu zinciri

Grupta ikide sıfır çeken Aslan'ın ilk 3 iddiasını sürdürmesi için puan alması şart. Mağlubiyette UEFA'ya havlu atılacak.

Henüz puanı yok
G.Saray, UEFA Kupası 2. tur H Grubu'nda Panionios ile bu akşam Atina'da kader maçına çıkıyor. Kupayı ikinci kez kazanma hedefiyle yola koyulan Cimbom, grubundaki ilk iki maçta Bordoeaux ve Helsingborg'a yenilince 3. tura çıkma şansını ateşe atmıştı. Sarı-kırmızılıların ilk 3 iddiasını sürdürebilmesi için bu akşam Panionios'tan en azından 1 puan alması şart. Yenilgi halinde kupaya havlu atılacak.

Tek yol galibiyet
Beraberlikte dahi ilk 3 şansı mucizeye kalacak olan G.Saray sahaya mutlak galibiyet için çıkacak. Kalli'nin bu nedenle hücum ağırlıklı bir kadro ve taktikle oynaması bekleniyor. Panionios'u yenmesi halinde Cimbom'un kaderi 20 Aralık'ta Austria Wien ile Sami Yen'de oynayacağı son maçta belli olacak. Grupta bugün oynanacak diğer maçta Helsingborg, Wien'i konuk edecek.

Hasani 29.11.07 17:45

Avrupa'da 204. randevu

G.Saray, Panionios maçı ile Avrupa kupalarındaki 204. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar geride kalan serüveninde 74 galibiyet, 79 yenilgi alırken, 50 kez de eşitliği bozamadı. 268 gol atıp, 301 gol yedi. Aslan, Yunan takımları ile ise ikinci kez karşılaşacak. 2003-04'te Şampiyonlar Ligi'nde Olympiakos ile aynı grupta yer alan Cimbom, Olimpiyat Stadı'nda 1-0 yendiği rakibine deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu.

Panionios
Kresic (Tambasis) Makos Fernandez Spiropoulos Aravidis Djebbour Goundoulakis Kumordzi Maniatis Majstorovic Pletsch

Galatasaray
Orkun Uğur Volkan Arda (Hasan) Serkan Nonda Sabri M. Topal Song Servet Lincoln

Hakem: Alberto Mallenco
Stat: Panionios Stadı
Hava: Bulutlu / 9 derece
Saat: 21.00
Yayın: NTV

Hasani 29.11.07 17:47

Hakan'a elveda

"Ben görevde olursam sözleşmesi biten Hakan Şükür ile yollarımızı ayıracağız"

Hakan'a elveda

"Ben görevde olursam sözleşmesi biten Hakan Şükür ile yollarımızı ayıracağız".

G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'tan bomba gibi açıklama... Polat, son günlerde Hakan Şükür ile yaşadığı polemiğe dün son noktayı koydu. Sarıkırmızılı kafile ile Atina'ya uçan başkan yardımcısı, Hakan ile kulübün yollarının ayrılacağını resmen dile getirdi. Polat, "Hakan Şükür'ün yapacağı basın toplantısını merakla bekliyorum. Bakalım neler söyleyecek. Ama ne derse desin, ben görevde olursam sezon sonunda biten sözleşmesini uzatmayacağım" diye konuştu.

Yazar değil şairim
Hakan, Polat için "Galiba bana başka, basına başka konuşuyor" demiş ve ikili arasında ipler kopmuştu. Bu arada dün sarı-kırmızılı kafile Atina'ya uçmak için havalimanına geldiğinde en çok ilgiyi Hakan Şükür gördü. Resim çektirme isteklerini yerine getiren ve bol bol imza dağıtan Şükür, bir taraftar "Abi inşallah Panionios maçında yazarsın" deyince Kral "Ben yazar değil şairim" esprisini yaptı.

Hasani 29.11.07 17:48

Korkmuyoruz

G.Saray Teknik Direktörü Kalli: Her tedbiri aldık Panionios'u yenip, yolumuza devam edeceğiz.

Son şansımız
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, "Kazanmamak gibi bir korkumuz yok" dedi. Panionios maçını son şans olarak nitelendiren Kalli, "Kazanamamayı aklımızdan geçirmiyoruz. Avrupa için galip gelmeliyiz" diye konuştu.

Hücum yapmalıyız
Tecrübeli teknik adam, maçın oynanacağı Panionios Stadı'nda
düzenlediği basın toplantısını şöyle tamamladı: "Beş forvetim var ve bunlardan birini oynatacağım. Hücumda iyi oynamalıyız. Yunanlıların futbol anlayışı bizimkine uygun."

Hasani 29.11.07 17:50

Orta saha çöktü

Barış götürülmedi
G.Saray'da zorlu Panionios karşılaşması öncesinde orta sahada büyük sıkıntı var. Ameliyat olan Ayhan'ın halen yeşil sahalara dönememesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Alman teknik direktör Kalli, sakatlığı süren Barış'ın da Yunanistan'a götürülemeyecek durumda olması sebebiyle kara kara düşünüyor.

Arda&Hasan Kritik

Okan ve Bouzid'in de sakatlıklarının halen devam etmesi sarı-kırmızılı teknik kadroyu zorlarken, ağrıları tam olarak geçmeyen Arda ve Hasan Şaş'ın ise bugünkü mücadelede forma giymeleri bekleniyor. Kalli, bu futbolcuların sabah yapılacak kontrollerinin ardından kimi sahaya süreceğine karar verecek.

Hasani 29.11.07 17:53

Volkan onbirde

Ligdeki son iki maçta yedek soyunan Volkan Yaman, Hakan Balta'nın isminin UEFA listesinde olmaması nedeniyle sol bekte formayı geri alacak. Feldkamp, genç oyuncudan ileri geri çalışıp hücuma destek olmasını istedi.

Topal'la devam

Kalli, Linderoth iyileşmesine rağmen ön liberoda bugün de Mehmet Topal'a görev verecek. İsveçli yıldız yedek soyunacak. Son maçlarda süper bir grafik çizen Mehmet, "Kazanıp iddiamızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Sudan ucuza geldi

Serkan ve Barış Özbek için Galatasaray'ın Almanya'nın Rot-Weiss Essen takımına 416 bin euro ödeme yaptığı açıklandı. Daha önce yüksek bonservis bedelleri nedeniyle bu oyuncuların sözleşmelerinin bitmesini bekleyen sarı-kırmızılı ekibin, görülen dava sonucunda Essen'e 416 bin euro yetiştirme bedeli ödemesi kararlaştırıldı.

Hasani 29.11.07 17:55

En güzeli Arda'nın Galatasaray'ın resmi internet sitesinde düzenlenen ''Ayın Golü'' yarışmasında, Arda Turan'ın Sion'a attığı gol, ekim ayının en güzel golü seçildi. Lincoln ve Arda'nın Sion, Nonda'nın Süper Lig'de Denizlispor'a attığı gol oylamaya sunulurken, Arda'nın golü 1., Lincoln'ün golü 2. Nonda'nın ki ise 3. oldu.

Uğur'un önü açıldı
sonra Galatasaray'a geri dönen Uğur Uçar, Geçen yıl Kayserispor'da kiralık oynadıktan

bu sezon Galatasaray'da fırtına gibi esiyor. Oynadığı başarılı futbolla teknik direktör Kalli'nin gözdeleri arasında yerini alan genç futbolcu, Panionios ile oynanacak kritik karşılaşmada da ilk 11'deki yerini alacak.

Hasani 29.11.07 17:56

Gerets'e üzüldü

Gerets'in Canaydın için, "Ona kızgınlığım sürüyor. Hastalığında dahil içimden aramak gelmedi" sözleri başkanı kırdı. Belçikalı hoca ile acı tatlı güzel günleri olduğunu belirten Canaydın'ın yakın çevresine, "Çok saygı duyduğum bir kişi. Ondan bu sözleri beklemezdim" dediği öğrenildi.

Lienen sağlamcı
Galatasaray'ın rakibi Panionios'un Alman teknik direktörü Lienen, savunmaya ağırlık vereceklerini söyledi. Lienen, "Savunma ve hücum arasında çok iyi denge kurmalıyız. G.Saray hücumda etkili ve güçlü forvetleri olan bir ekip. Gücümüzün farkındayız. Oyuna iyi konsantre olmaya çalışacağız" dedi.

Hasani 29.11.07 22:00

Avrupa Aslanı geri döndü.

G.Saray Panionios'u 2. yarıda devirdi

UEFA Kupası H Grubu***8217;nda ilk iki sınavını kaybeden G.Saray, Yunanistan Ligi***8217;nde 7. sırada yer alan Panionios 2. yarıdaki etkili futbolla farklı mağlup edip 3 puanı aldı.
PANİONİOS: 0-3 :G.SARAY

Stat: Panionios
Hakemler: Alberto Unduano Mallenco, Fermin Martinlez Ibanez, Robertdo Alonso Fernandez (İspanya)

Panionios: Tabassis, Maniatis, Plestsch, Djebbour, Aravidis, Makos,
Koumordzi, Majstorovic, Gundulakis, Spiropilos, Fernandez

Galatasaray: Orkun, Song, Linderoth, Lincoln, Hasan Şaş, Mehmet, Serkan, Arda, Volkan, Serdar, Uğur

MAÇ BAŞLADI
Karşılaşmaya G.Saraylı futbolcular başladı. Sarı-Kırmızılı ekibimize başarılar diliyoruz...

3. dakika. Maçta ilk dakikalar oynanıyor. İki ekipte kontrollü başladı. Bu anda Lincoln rakibiyle hava mücadelesi sırasında kontrolsüz düştü. Sambacı'nın saha içnide tedavi için oyun durmuş durumda

5. dakika. Karşılaşmada tempo düşük başladı. İki takımda henüz etkili bir atak geliştirebilmiş değil.

8. dakika. G.Saray atağında Hasan Şaş yerde kaldı. Hakem kaleye uzak mesafeden serbest atışı Sarı-Kırmızılı ekibe verdi. Lincoln topu paslaşarak kullandı. Panionioslu oyuncular atağı karşıladı.

9. dakika. Panionios sol kanattan serbest atış kazandı. Arka direğe inen topu Orkun son anda rakibinin başının üzerinden kornere tokatladı.

10. dakika. Panionios sağ kanattan üst üste 3 köşe atışı kullandı. Sarı-Kırmızılı savunma hata yapmadı.

14. dakika. Maçta 0-0 eşitlik sürüyor. G.Saray ilk bölümlerde sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil.

15. dakika. G.Saray karşılaşmanın başından beri ilk kez rakip kaleye etkili indi. Lincoln sol kanatta topla buluştuğu anda korner çizgisi üzerinde önünü boşaltıp ortasını yaptı. Arka direkte pozisyon alan Barış'ın hemen üzerinden yükselen kaleci Tabassis topu kontrol etmeyi başardı.

20. dakika. Maçta tempo hiç yükselmedi. Durgun geçen maçta gol pozisyonu da çıkmadı.

25. dakika. G.Saray sol kanattan köşe atışı kullandı. Lincoln topu arka direğe kesti. Mehmet Topal kafayı vuramadı. Panionios savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakika. Panionios savunmasından çıkarken G.Saray baskıyla topu kaptı. Lincoln, ceza sahası önünde topla buluştuğu anda şut pozisyonu yakaladı. Brezilyalı futbolcu şut yerine savunmanın arkasın sarkan Serkan Çalık'ı düşününce yan hakemin ofsayt bayrağı ile etkili olabilecek bir atak sona erdi.

33. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Oyun kilitlenip kalmış durumda. G.Saray rakibi üzerinde baskı kurup etkili ataklar geliştiremiyor.

38. dakika. Panionios sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Kale sahasına etkili inen ortayı Servet rakibinden iyi yükselerek tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

40. dakika. Maçta ilk yarıda son dakikalara girildi. Bu ana kadar atılan ilk şut Panionios'un sağ kanat oyuncusu Maniatis'ten geldi. Top kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

41. dakika. Panionios sağ kanattan etkili geldi. Maniastis ceza sahasında topu girdiği anda kale sahasına ortasını yaptı. Mehmet Topal tam zamanında kayarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre sona erdi. Panionios sol kanattan G.Saray ceza sahasına sokulduğu anda Fernandez uzaktan sert vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.

İlk 45 dakikada gol olmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitklikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika. Karşılaşmanın 2. yarısı başladı... Kalli, bu yarıya Linderoth'un yerine Hakan Şükür ile başladı.

48. dakika. G.Saray sol kanattan etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı. Lincoln'ün kale sahasına kestiği topu Panionios savunması Hakan'dan önce kafayla taça çeldi. Köşe vuruşundan sonuç çıkmadı.

50. dakika. G.Saray Serkan Çalık ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Panionios savunması top kaybı yaptı. Arda kaptığı topla Serkan Çalık'ı savunmanın arkasına kaçırdı. Genç golcü bomboş pozisyonda kaleci Tabassis'i geçip topu ağlara bıraktı.

G.Saray Serkan Çalık'ın golüyle Panionios deplasmanında 1-0 öne geçti.

55. dakika. Panionios sağ kanattan korner direğine yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. G.Saray ceza sahasına inen topu savunma uzaklaştıramadı. Devam eden atakta top rakipten auta çıktı.

57. dakika. G.Saray'ın golünden sonra Panionios'un baskısı var. Sarı-Kırmızılı ekip yarı sahasından çıkmakta bu bölümlerde zorlanıyor.

64. dakika. G.Saray yarı sahasından hızlı çıktı. Hakan sağ kanatta topla buluştuğu anda savunmanın arkasına sarkan Serkan Çalık'ı kaçırdı. Serkan ceza sahasına girdiği anda Makos tarafından indirildi. Hakem peanaltı noktasını gösteridiği anda Makos'a sarı kartığı gösterdi.

63. dakika. Penaltı atışını Song kullandı. Kamerunlu yıldız topu Panionios ağlarına bıraktı. G.Saray ilk yarıda zorlandığı karşılaşmada bir anda üst üste bulduğu gollerle skoru 2-0 yaptı.

G.Saray Song'un golüyle Panionios karşısında 2-0 öne geçti.

64. dakika. Panionios'ta penaltıya sebebiyet veren Makos itirazlarını sürdürünce 2.sarı kartı görüp kırmızıyla oyun dışında kaldı.

G.Saray'ın 2 farkla önde olduğu karşılaşmada Panionios şimdi sahada 10 kişi kaldı.

65. dakika. Panionios'ta Scoufalisoyuna dahil oldu, kenara alınan isim Kumordzi oldu.

66. dakika. G.Saray'da Mehmet Topal sarı kart gördü.

67. dakika. Panionios serbest atış kulllandı. Maniatis'in vuruşunda Orkun topu uzanarak kornere çelmeyi başardı.

72. dakika. Panionios'ta Lincoln'e sert giren Pletsch sarı kart gördü.

76. dakika. G.Saray 10 kişi kalan Panionios karşısında 2-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor. Yunan ekibi gol için ataklarını sıklaştırdı.

81. dakika. G.Saray'da Mehmet Güven oyuna girdi. Arda Turan kenara alındı.

81. dakika. Panionios'ta Kondis oyuna girdi. Kenara alınan isim Gundulakis oldu.

83. dakika. G.Saray Hakan Şükür 3. golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Hakan Şükür pasını Mehmet Güven'e bıraktıktan sonra ceza sahasına hareketlendi. Güven iyi bir orta kesti. Hakan harika yükselerek topu kalecinin uzanamayacağı noktaya bıraktı. Top ağlarla buluştu.

G.Saray, Hakan Şükür'ün şık golüyle Panionios karşısında skoru 3-0 yaptı.

85. dakika. Panionios'ta Djebbour sarı kart gördü.

87. dakika. G.Saray'da Serkan Çalık yerini Sabri'ye bıraktı.

90. dakika. Maçtan normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. G.Saray ilk yarıda zorlandığı maçta Panionios'u ikinci yarıdaki etkili futboluyla 3-0 mağlup ederek UEFA Kupası ilk puanlarını almış oldu.

Hasani 29.11.07 22:06

İLK YARI OLMADI..

Galatasarayımız, kendisi için çok önemli olan bu maça tutuk başladı. İlk yarıda bekleneni veremedik. Etkili atak yapamadığımız gibi, kalemizde de bir takım tehlikeler yaşadık. Ama ikinci yarıda resmen fırtına yaşattık!

SERKAN ÇALIK YİNE ATTI!
Galatasaray'ın son haftalardaki yıldızı Serkan Çalık, Yunanistan deplasmanında Galatasaray'ı öne geçiren gole imza attı. Karşılaşmanın 50. dakikasında Arda'nın pasında kaleciyi geçip boş kaleye çarpazdan topu ağlara gönderdi ve sarı-kırmızılı takımı 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Bravo Serkan! Bu formunu hep sürdür!

SONG'UN NEFİS PENALTISI...
Galatasaray Panionios'ta Serkan'ın golünden 13 dakika sonra Song'un penaltı atışından geldi. Serkan Çalık'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına sürpriz bir şekilde Song geçti. Song çok şık bir vuruşla topu ikinci kez Panionios ağlarına gönderdi ve takımını rahatlatan golü attı.

KRAL NOKTAYI KOYDU!
Galatasarayımız rakibinin 10 kişi kalmasıyla iyice rahatladı ve rahat pozisyonlar bulmaya başladı. Maçın 83. dakikasında Mehmet Güven'in sol kanattan yaptığı ortaya Hakan Şükür ceza sahası içinde çok iyi yükseldi ve topu kafayla köşeden ağlara yolladı.

PANİONİOS 10 KİŞİ KALDI...
Serkan Çalık'ı düşürüp penaltıya sebebiyet veren Makos bu pozisyonun ardından sarı kart gördü. Penaltı atışının ardından itirazlarını sürdüren Makos ikinci sarı kartını da görerek takımını 10 kişi bıraktı.
GALATASARAYIMIZ YİNE GURUR KAYNAĞI!
Yunan takımlarına karşı deplasmanlarda bu karşılaşmaya kadar galibiyetimiz yoktu. Galatasaray'ın Panionios'u Atina'da mağlup etmesiyle Türk takımları Yunanistan'daki ilk galibiyetini de almış oldu.

FELDKAMP'TEN TEK FORVET
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp maça tek forvetle başlayarak, Galatasaray'ın galip gelmesi gereken bir maçta ilk yarıyı adeta es geçti. Sarı-kırmızılı takım ilk yarıda rakip kaleye hiç şut atamazken yalnızca 1 korner kullandı. Serkan Çalık uzun Panionios defans oyuncuları arasında kaybolurken, orta saha oyuncuları da forvete yeterince destek veremedi.

KRAL GELDİ, OYUNU ÇEVİRDİ!
Galatasaray ikinci yarıya Linderoth-Hakan Şükür değişikliği ile başladı. Bu değişiklik oyunda hemen etkisini gösterdi. Hakan Şükür'ün ileride top tutmasıyla sarı-kırmızılı takım rakip kale önünde daha çok çoğalmaya başladı. Hakan Şükür karşılaşmanın 83. dakikasında şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını iyice rahatlattı.

Hasani 29.11.07 22:12

Hasani 29.11.07 22:13

Hasani 29.11.07 22:14

Hasani 29.11.07 22:14

Hasani 29.11.07 22:15

Hasani 29.11.07 22:15

Hasani 29.11.07 22:16

Hasani 29.11.07 22:16

Hasani 29.11.07 22:17

Hasani 29.11.07 22:18

Hasani 29.11.07 22:18

Hasani 29.11.07 22:19

Hasani 29.11.07 22:19

Hasani 29.11.07 22:21

Hasani 29.11.07 22:21

Hasani 29.11.07 22:22

Hasani 29.11.07 22:22

Hasani 29.11.07 22:32

Hasani 29.11.07 22:34

Hakan Şükür noktayı koydu

Galatasaray'ın üçüncü golüne imza atan Hakan Şükür'den çarpıcı açıklamalar

Son dönemde yönetimle sorun yaşadığı yönündeki haberlerle gündemden inmeyen Hakan Şükür, iddialara yanıt verdi.

Galatasaray'ın üçüncü golüne imza atan Hakan Şükür, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Galip gelmemiz gereken bir maçtı. Yunan seyirisi önüde kazanmak zordu. İlk yarı sonuçsuz kaldık, ikinci yarıda çift forvete döndük ve golleri bulduk. Deplasmanda kazanmak güzel" dedi.

Golcü oyuncu, genç yetenek Serkan Çalık'la ilgili olarak, "Serkan sabırlı ve formayı hak etti. Sakatların çokluğunda formayı aldı. İnşallah sonuna kadar devam edecek. Bizlerin son dönemleri olduğuna düşünersek bu tür arkadaşlara ihtayaç var. Var gücümüzle bu takımı en iyi yere götürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Adnan Polat'la arasında sorun olduğu iddialarına Hakan Şükür, "Kimseyle kavga etmem. Alın terimle mücedele ediyorum. Ben vefa istemiyorum. 10 gündür üzerimde spekilasyonlar yaşanıyor. Seyirci bunları ciddiye almasın. Yakın çevrem, beni tanıyanlar bilir. Hakan adam gibi adamdır. Bir insanın üzerine bu kadar gelinmez. Bu formayı sezon sonuna kadar giyeceğim ve ölümüne mücadele edeceğim. Kulübümle 2 yıllık kontrat imzaladık. Gençleştrme operasyonuna bizim de katkımız olacak" yanıtını verdi.

Hasani 29.11.07 22:44

Hasani 30.11.07 11:26

"Daha iyi yerlere geleceğim"

Kalecimiz Orkun Usak, Futbol Extra dergisine açıklamalarda çarpıcı bulundu

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Orkun Usak, yabancı kalecinin bulunduğu yerde rekabet şanslarının olmadığını belirterek, "Bir yerde yabancı kaleci varsa o zaman orada durmanın bence faydası yok. Türkiye'de yabancıyla yarış olmaz. Yabancı bir kaleci olsaydı Galatasaray'a gelmezdim" dedi.

Futbol Extra Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulunan kaleci Orkun Usak, yabancı bir kalecinin olduğu yerde rekabet şanslarının olmadığını belirterek, "Yabancı bir kaleci olsaydı Galatasaray'a gelmezdim" diye konuştu.
Galatasaray'a gelirken asla yedeklik korkusu yaşamadığını dile getiren kaleci Orkun, "Benim futbol hayatım adına yaşadığım tek bir endişem var, o da bir yerde yabancı kaleci varsa o zaman orada durmanın bence faydası yok. Çünkü Türkiye'de yabancı oyuncu getirildiği zaman sanki onlar oynatılmak zorundaymış gibi bir hissiyat var. Ne olursa olsun sahada iyi de verse kötü de verse onlar el üstünde tutulur ve her zaman oynatılır. Siz bir Türk olarak takımın yükünü çekersiniz, ama her zaman alkışı, takdiri onlar alır. Bu iş böyledir. Bir rekabet ortamı olacaksa bunun eşit şartlarda olmasını isterim. Yerli bir kaleci ile yarışta şartlar eşittir. Ama yabancı bir kalecinin bulunduğu yerde şartlar aynı değildir, rekabet şartları yoktur. Bu birinin yarışa 10 metre ileride, diğerinin onun 10 metre gerisinde başlaması anlamına gelir ki, o zaman o yarışın sonucu önceden kestirilebilir. O zaman orada yarışmanın da bir esprisi olmaz. Kısacası Türkiye'de yabancıyla yarış olmaz" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın kaleciye ihtiyacı olmadığını belirten kaleci Orkun, "Bana göre şu ana kadar Galatasaray kaleci sıkıntısı yaşamadı kanaatindeyim. Sonuçlar ortada. Ligin en az gol yiyen takımıyız. Ben ve Aykut üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Fakat yeni oluşmuş takım olduğumuz için zaman zaman uyum sıkıntıları yaşadık. Özellikle de sezon başında. Ama şimdi bundan eser kalmadı" şeklinde konuştu.
"Devre arasında Galatasaray'a yabancı bir kaleci alınırsa ne yaparsın?" sorusuna ise kaleci Orkun, "O zaman burada olmuş olurum ve ben taşlarımı ortaya sermiş durumdayım. Yabancı kaleci alınacaksa bu kulübün takdiridir. Şansım azaldı diye bakmam. Eğer zaten böyle bir durum söz konusuysa biz 17 maç boyunca ve Avrupa kupası maçları boyunca elimizde var olanı göstermiş olacağız. Gelecek insan da onun üstüne çıkmalı ki görev alsın" şeklinde cevap verdi.
"HEDEFİM 2008 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA MİLLİ TAKIM KALESİNİ KORUMAK"
Sarı-kırmızılı takıma transfer olmasını yadırgayanların olduğunu ifade eden kaleci Orkun, "İnsanların benim Galatasaray'a gelişini yadırgadığını düşünüyorum. Yani bugün benim yerime Galatasaray'ın kalesine futbolu bırakalı yıllar olmuş Schmeichel'ı bile tercih eden zihniyet var bu ülkede. Bazı şeylerin ve bazı gelişmelerin farkındayım. Bu yüzden Türkiye'de yabancı hayranlığının çok fazla olması açıkçası benim hoşnut etmiyor" dedi.
2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım kalesini korumayı hedeflediğini belirten kaleci Orkun, "Hedefimi çok önce koydum 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'ın kalesini korumayı hedef almıştım. İnşallah 2008'de bunu başaracağım. Bu yeni bir söylem değil. 16 yaşlarındayken ben '2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım kalesini koruyacağım' dediğimde takım arkadaşlarım bana gülüyordu. Ben de onlara 'O zaman gelir, benden bilet isterseniz. Ben de bu gülenlere vermeyeceğim' demiştim" diye konuştu.
En büyük hedefinin Avrupa'da oynamak olduğunu söyleyen kaleci Orkun, "Öncelikle benim Avrupa hayalimin gerçekleşmesi için takımımın Avrupa kupalarında oynaması gerekiyor. Avrupa kulüpleri uluslararası maçları takip ediyor. Allah kısmet ederse Avrupa'da oynayacağım. Ama şu an için erken. Avrupa'ya gitmek için biraz daha zaman var" dedi.
Sezon başında Galatasaray'ın dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan da teklifler geldiğini, ama bu takımlardan hangisinden geldiğini söyleyemeyeceğini dile getiren kaleci Orkun, "Çünkü herkes alacağını aldı, o geçmişte kaldı. O takımların şu anda kalelerini koruyanlar var. Burası Galatasaray, benim futbol adına doğduğum yer. Bir tercih yapılması gerekiyorsa öncelikle Galatasaray'ı tercih ederim. Burası kendini o şartların dışında bırakıyorsa o zaman başka bir tarafa dönebilirdim. Galatasaray'a gelmek için de herhangi bir maddi fedakarlık filan yapmadım. Madden de en iyi teklifi aldığım kulüp Galatasaray'dı. Gerekeni yaptılar" şeklinde konuştu.
"GELDİĞİM NOKTADAN MEMNUM DEĞİLİM, DAHA İYİ YERLERDE OLMALIYDIM"
Türkiye'nin kaleci konusunda değil, kaleci eğitimi konusunda bir sıkıntısı olduğunu belirten kaleci Orkun, "Ben de dahil, liglerde oynayan birçok kaleci arkadaşımız zamanında düzgün kaleci eğitimi alamadığımız için performans gerektiren lige çıktığımız zaman bazen zorlanıyoruz. Avrupa maçlarında zorlanmamızın başlıca nedeni eğitim eksikliğimiz. Eğitim eksikliği bana göre Türk futbolcusunu Avrupalı futbolculardan ayıran en önemli noksanlıktır" ifadelerini kullandı.
Kaleci Orkun, 10 yıl daha futbol oynamayı düşündüğünü belirterek, "Daha yeni 28 yaşına girdim. Fiziki ve genetik yapıma bakıyorum, öyle çok deforme olmaya müsait bir yapım yok. Atletik bir insanım. 36-37 yaşına kadar oynamayı düşünüyorum. Yani önümde 10 yıl daha var" diye konuştu.
Geldiği noktadan memnun olmadığını belirten kaleci Orkun, "İstediğim noktada değilim. Daha iyi yerlerde olmalıydım. Futbolda birçok kez haksızlığa uğradım. Unutamadığım birçok şey var, ama geçmişte kaldı. Açmak istemiyorum o dosyaları. Her insanın hayatında geçen zorluklar benim futbol hayatımda biraz fazla geçti. Ama Allah'a şükürler olsun futbol hayatımda her düşüşün bir kalkışı oldu. Yani çok şanslı bir insanım diyebilirim. Futbol hayatımda yaşadıklarımı yaşayıp da futbola dönemeyen, belki de benim yaşadıklarımın yarısını yaşayıp şimdi İkinci, Üçüncü liglere düşen biri olabilirdim çok rahat bir şekilde. Benim futbol hayatımda yaşadığım haksızlıkları belki birçok kişi yaşamıştır ama bundan sıyrılma konusunda benim kadar şanslı olduklarını düşünmüyorum. Şu anda bulunduğum konumda olmam tamamen Allah'ın bir takdiri. Bu yüzden ona şükrediyorum" dedi.
Kaleci Orkun, futbol hayatında ekonomik anlamda yeteri kadar para kazanamadığını söyleyerek, "Daha çok kazanmalıydım ama ne yazık ki Türkiye'de kulüpler profesyonelce hareket etmiyor. Bunun karşılığı olarak da taahhütlerini yerine getirmiyorlar. Kulüpler verdikleri sözleri tutabilselerdi şu anda neyim varsa en az iki katı kadar daha varlığım olurdu" diye konuştu.
"Futbolcu olmasaydım kimsenin yapmadığı garip ve ekstrem bir iş yapardım" diyen kaleci Orkun, soyadının Usak olduğunu, her yerde Uşak denmesinden çok rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

Hasani 30.11.07 11:28

Aslanım UEFAladı

Dün Atina'da iki farklı Galatasaray izledik. İlk yarıda tek bir pozisyon dahi bulamayan Aslan, 2. yarıda gerçek kimliğine bürünerek kükredi ve rakibine indirdiği 3 pençe ile Atina'dan zaferle döndü. Galatasarayımız'a galibiyeti getiren golleri 50'de Serkan Çalık, 63'te penaltıdan Song ve 83'te Hakan Şükür attı.

G.Saray'da geleceği tartışılan Hakan Şükür'ün Linderoth'un yerine 2. yarıda görev alması, maçın gidişatını değiştirdi. 'Kral' girer girmez goller art arda geldi. Haftalardır Cimbom'u adeta 1 kişi eksik oynatan Lincoln yine vasat bir futbol ortaya koydu. Trabzon derbisinin kahramanı Serkan dün de maça damgasını vurdu.

İşe koyuldu

Kısır geçen ilk yarının ardından açılan sarı-kırmızılı takım Panionios'u Serkan, Song (P) ve Hakan'ın golleriyle geçti.

Galatasaray, Panionios'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek, UEFA Kupası'ndaki ilk galibiyetine ulaştı. Bordeaux ve Helsingborg'a yenilmesinin ardından elenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan sarı-kırmızılı ekip, Yunan ekibi karşısında maça iyi başlayamadı. Oyunu sahasında kabul eden Cimbom, ilk yarı Panionios kalesine şut atamadı, gol pozisyonu bulamadı.

MAKOS'A KIRMIZI
Ancak 2. yarı farklı bir Galatasaray vardı sahada. Daha fazla rakip kalede gözüken sarı-kırmızılı ekip, Arda'nın pasında Serkan'ın açılışı yapmasıyla birlikte golleri sıraladı. Önce Song penaltıdan, ardından da Hakan ağları havalandırdı ve Galatasaray maçı 3-0 kazandı. Makos'un 63'te atılması de Cimbom'un işini kolaylaştırdı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:38 .