![]() |
Kader Utansın
Sevdanı unutmak kolay mı? Yaşananlarıbir anda silmek kolay mı? Gerçekleri görmek zorundayız Birbirimizi unutmalıyız Gördüm o güzel gözlerini Bağlandım sana tüm sevdamı Ama kader utansın Bizi birleştirmeyen. |
Kabusum Oldun
Bu can sana çok fena vurulmuş, Aşkından deli divane olmuş. Bunu henüz yeni anladım. Çünkü bu kez sana çok farklı baktım. Rüyalarımda bile sen varsın, Düşlerimde de. Seni karşımda görünce, Elim, ayağım birbirine dolaştı. Meğerki sevdan, çok kötü çarpmıştı, Hepsi bu yüzdenmiş anlatım bunu. Solmuş bir çiçek gibi sarardı benzim. Dayanamadı ağladı, gözlerim. Seni görünce rüyalarımda, Uykudan uyandım biranda. |
Maaşım Bu Ay Yetecek Sandım
Memur saray yapmış ceviz dalına Amman amman Çatısını yel uçurmuş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Sabah evden iş yerime giderken Amman amman Boş cüzdamın cepten düşmüş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Akşam üstü işten eve dönerken Amman amman Yanlışlıkla taksiye bindim gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Hafta sonu uğramıştım markete Amman amman Doldurduğum poşetleri gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tezgahtarın güzeline kandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Ev sahibin seni sordu dediler Amman amman Gözlüklerim yere düştü gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Ayvayı yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım |
Madde ve Mana
Mevsimler beşe çıktı Renklerse sekize... Herşeye tamam der geçerim Fakat bir soru ki,zihnimi deliyor... Madde bu kadar göz alıcı iken, Mana ne kadar yürek yakıcıdır? |
Mâden İşçisi
Kim bilir ne de zordur Yerin metrelerce altında gün Yüzü görmeden umuda kazma sallayan Bir kömür mâdeni işçisi olmak. Kim bilir ne kadar da zordur Bir grizu patlamasında Evine ekmek götürmek pahasına Canından olmuş bir mâden işçisinin Gözü yaşlı yakını olmak. Ölmek kolay da yaşamak zor zanaat. |
..AyrıLık Nikahı..
Seni bilmem ama ben kararliyim Su garip sevdadan cayalim gitsin Bu askta senden cok ben zararliyim Bir kumar oynadik diyelim gitsin Icimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtimiz böyle istiyor Kaderin emrine uyalim gitsin Seninle burcumuz tutsaydi keske Aslanlar bir baska yengec bir baska Yarini olmayan hayirsiz aska Ayrilik nikahi kiyalim gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gercekte bu hissi tanimadik biz Böyle bir masali yasamadik biz Bir varmis bir yokmus sayalim gitsin Marifet felegin elinden cikmis Dünyada baska bir terzisi yokmus Keremi Asliyi narina yakmis Atesten gömlegi giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasin kuskun Tek sana müptela tek sana düskün Ardindan bir agit yakalim askin Adini elveda koyalim gitsin ..Cemal Safi.. |
Ben seni hayal etmeyi özledim... Yeşil gözlerinle bana bakmanı, Benim sana tapmamı, Hasretinin yanaklarımı ıslatmasını özledim.... Ben seni beyazlar içinde düşünmeyi özledim... Ben siyahlar içindeyken senin parıldamanı, boynundaki pırlantadan senin daha değerli olduğunu, Sana evet demeyi özledim... Ben seni düşünürken kaybetmeyi özledim... Sıcacık ellerinin benden uzaklaşmasını, Son kez sana baktığımı, beni unutma diye haykırmanı özledim... ben seni hiç özlemedim ki.... giderken bıraktığın sıcaklığı, senin yanındayken duyduğum güveni özledim... ben seni değil,bizi unutmadım... ben seni sevdiren anıları unutmadım... seni ilk öpmemi,ilk seni seviyorum dememi unutmadım... ilk ayrılığı,sensizliği unutmadım.... ya senle ya da sensiz kesilecek bu soluğum., hayallerde senle sonsuza kadar mahkum, sorduğum son sorum Azrail***8217;e olacak O da benimle cennette mi? |
Su içtiğim pınara ateşin dokunuyor,
Sildim seni gönlümden, desem de neye yarar?... Bütün hücrelerimde fermanın okunuyor, Sahilimi kurutan, senin çöllerindir yar, Yüreğimi avucunda, kaçsam da neye yarar?... Ahmet Günbay Yıldız |
EceLin (m) AzraiL ziyaret etti dün beni.. aldi götürdü bendeki seni.. yas tutmus yüregim divane simdi.. kalemim dahi hisseti .. o biLe yazmiyor artik seni.. Alisirmis ya insanogLu mezar tasina.. katLanirmis her aciya.. bak bende nefes aliyorum daha.. Hic direnmedim gidisine.. Ecel bu dediLer.. Alip götürdüLer.. yüregimden cenazen cikti.. topraga verdim sevgimi.. ne cok cirpindi bedenin .. fakat eceL dediLer.. er veya gec .. ruhunu tesLim edecek dediLer.. hezamankinden cok daha gücLüyüm simdi.. Bi baska güvende hissediyorum artik kendimi.. Hani .. derdin ya hep bana.. "Ben önceden de yoktum.. bundan sonrada Olmasamda Olur.." Nede dogru SöyLemisin Oysa.. Can evimden Canimi aLdin ya.. sende Cansiz Kaldin iste sonunda__ TatLi_BeLa |
Ya BeNiMSiN Ya BeNiM Gezdirme peşinden nafile beni Yaktırma yıktırma bana alemi Benim kadar kimse sevemez seni Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Eyvallahım olmaz bir başkasına İstersen gel dene istersen sına Sokmam hiç kimseyi yar dünyasına Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Ne gül istiyorum ne bağ ne bahçe Ne saray ne koltuk ne il ne ilçe Bu sevda uğrunda ömrümde geçse Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Yayılsa dünyaya kol kol tellallar Kulaktan kulağa geçse fermanlar Elimden alamaz gelse krallar Ya benimsin,ya benimsin,ya benim Bu dünya bir yana sen bir yanasın Seninle yaşarım içimde cansın Sen bana,bu dünya ellere kalsın Ya benimsin,ya benimsin,ya benim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:57 . |