![]() |
*Hasret
Parmak kaleme hasret 5.5.2002 Kalem kağıda hasret Kağıt kelama hasret Kelam ilhama hasret Aşık sazına hasret Sazı sözüne hasret Yarın umuda hasret Umut düşüne hasret Bahar bülbüle hasret Bülbül gülüne hasret Savaş barışa hasret Barış huzura hasret Elem gülene hasret Gülen neşeye hasret Sıla gelene hasret Gelen yarene hasret Mecnun Leyla'ya hasret Leyla sevdaya hasret Bende Sana Hasretim ..... |
Hackerin AsK Mektubu
Artık içimdeki sıkıştırılmış duyguları "unzip" etmenin zamanı geldi.
Seni ram'inin alamayacağı kadar çok seviyorum. Sana karşı bütün "protectlerim disable" durumda. Seni ilk gördüğüm anda formatlandım. Bütün cache'lerim durdu, shadow ram'lerle ayakta duruyorum. Bana öyle bir sistem transfer ettin ki, hiç bir komut artık beni senden ayıramaz. Senden başka her şey benim için "bad command or file name". Seninle çoklu ortamlar da dahil, her ortamda mutlu olabileceğimi biliyorum. Senin megahertz''in beni de ateşliyor. Bakışların beni taa derinden "scan" ediyor. Sana çok güveniyorum, bu mektubumu başkasına "forward" etmeyeceğini de çok iyi biliyorum. Ben, seninle evlenmek istiyorum Seninle mutlu bir "a yapılandırması" oluşturmak istiyorum. TCP/IP , NET BEUI, IPX/SPX her türlü protokolde uyuşuyoruz seninle İstediğin zamana yapılandırmamıza Microsoft ağları için istemci ekleyebiliriz. Biliyorum sen benden oldukça gençsin ama tanıdığım iyi bir donanımcı var, kendimi senin için "upgrade" ettirebilirim. Evleninceye kadar da söz; sana hiç bir şey "insert" etmeyeceğim. Evlenmeden önce DR NORTON''dan randevu aldım, ikimiz de usulen bir virüs taramasından geçeceğiz. Merak etme hiç bilmedi im lisanssız software'lerle ilişkim olmadı. Senin için hardware'i taş gibi diyorlar, ancak biliyorsun ki benim için software güzelliği hardware güzelli inden önde gelir. Biz seninle çok DVD***8217;ler seyredeceğiz. Sana evlilik yıldönümünde 24 hızlı "rewritable DVD" alacağım. Pembe slotlu kasamız, içinde nur topu gibi hard disklerimiz olacak. Tatillerimizde ikimiz de birer Windows gezgini olacağız. Daha sonra da ver elini internet. Sana güzel görünmek için öyle çok çalışacağım ki, üç hafta sonra karşına 21 inch plazma ekran gibi çıkacağım. |
GERCEKTEN SEVMEK
O durmadan kaçıyor; Sen ardından gitmiyorsan; O günün her saatinde saklanıyor, Sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; O sana acıların en büyüğünü tattırıyor, Sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; Boşuna aldatma kendini, Onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, Dudağındaki sigarada , Okuduğun kitapta, Mırıldandığın şarkıda, Söylediğin şiirde, Gördüğün rüyada Ve yaşaman icin Ciğerlerine doldurduğun havada O yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; Onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, Örneğin; onsuz kırmızı kırmızılığının, Mavi maviliğinin farkında değilse, Beyaz yalnız o giydiği zaman Güzelliğini haykırmıyorsa, Sabahları onu görünceye kadar Güneş doğmuyorsa Ve onsuz gökyüzü geceleri Aya, yıldızlara hasret değilse Onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde Ondan birşeyler aramıyorsan, Güzel bir manzara, Hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, Uykudan uyandığın zaman Yaşamakta olduğundan önce Onu hatırlamıyorsan, Omuzlarına dökülmüş saçları, Bir sis perdesinin ardında Her zaman gülen, Işık sacan gözleri Aklına gelmiyorsa, Durup durup avuçlarının Sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların Senin için hâlâ bir değeri varsa , Ona karşı tutumunu Toplumun köhne ve manasız Kurallarına göre ayarlıyorsan Ve açık açık Sanki var olduğunu haykırırcasına Sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin icin Herşeyden değerliyse, Gözünü yumduğun anda Onu görebiliyorsan, O bütün şarkılarda, Bütün şiirlerde, Bütün resimlerde ise, Ona muhtaç olduğunu Söylemekten utanmıyorsan, Senin içten ve büyük sevgine Karşılık vermiyeceğinden Korkmuyorsan, Bütün bencil duygularından Sıyrılabilmişsen Onun için herşeyi, Ama herşeyi yapacak gücü Kendinde buluyorsan, Her hali sana Ayrı ayrı güzel geliyorsa, Karşıisında kendini Bir çocuk gibi hissediyorsan, İstediği anda onun için Ölebileceksen, Onun için yaşıyorsan Ve yine onun için Bildiğin bilmediğin Bütün düşmanlıklara Karşı koyabileceksen, O her geçen dakika Sende biraz daha büyüyorsa Ve kendi kendine bile Çok sevdiğini bütün Samimiyetinle, İnanmışlığınla İtiraf edebiliyorsan, Bir gün o seni hiç, Ama hic sevmediğini söylese bile , Senin sevginde azalma olmayacaksa Ve ölünceye kadar onu aşkların En olumsuzu ile sevebileceksen; İşte o zaman Onu seviyorsun demektir. O sana sevmeyi, Gercek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek Ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O , hiç sen olmasan bile, Seni bir parça sevmese bile.... Ümit Yaşar OĞUZCAN Bir sevgi ancak bu kadar gusel anlatilabilir di dimi? umit yasar oguzcan bunu cok iyi yapiyor.. |
Beni bir dağ başında böyle yapayalnız kodular, rüzgarlara, kuşlara, bulutlara yakın, senin etinden, tırnağından ayrı, senin kokundan uzak. Şu anda hiç bir şey mümkün değil. Şu anda her şeyden ayrı, her şeyden uzak ve her şeyden mahrumum ben. Şu anda sadece yalnızlık ve kahır. Sen benim gökyüzümdün, denizim, toprağımdın, Şimdi bir hatıra olamazsın belirsiz, uzak Biliyorsun bazı şeyler vardır elimizde olmayan İşte öyle imkansız birşey seni unutmak. Zannetme ki herşey bitti sevdiğim; Birgün yeşerecek şu sararmış yapraklar. Ve bundan sonra kim severse dünyada; Seni ve beni hatırlayacaklar İnan ki! Kırılmış bir ayna gibi Paramparça, kırık dökük aşkımız Çaresizliğin, ümitsizliğin türküsü Türkülerin en içlisi, en hüzünlüsü Büyük aşkımız Unut benden kalan ne varsa Unutmak tesellidir yalnızlığın Güneşi bir kadeh şarap gibi içip Delicesine sarhoş olmak En güzel tarafı imkansızlığın Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün olduğun gibi kal diyebilseydim. Ne zaman seni düşünsem yaşamak güzel Bir bahar bahçesi olur güz bahçeleri En karanlıklarda bile uzanır bir el Kendiliğinden açar sabaha perdeleri Sen bastığın yerde çiçeklerin büyüdüğü Her zaman en güzel, her yerde eşsiz Sen yaprak, sen köpük, sen kuş tüyü Sen sevgi nehirlerimin aktığı büyük deniz |
Kısa Kısa ...
Kazımak ulu ağaç gövdelerine adımızı
Yazmak her şeyi bir bir kumların üstüne O her işkenceye mahkum olmuşluğumuz O çok sevmek, daha çok sevmek günden güne. Şarkısız ve sensiz kaldığım nice akşamlar Gözlerin geçer aklımdan özlemler içinde Gözlerin bir çigan müziği güzelliğinde Kirpiklerinde keman, bebeklerinde gitar... Bir daha dünyaya gelsem Yine seni severdim Beni üzesin diye Beni deli divane edesin diye Seni görmediğim günler Karanlıktayım, katran gecelerdeyim Cehennem misali bir yerdeyim Bir demir nasıl paslanır, bir elma nasıl çürürse İşte öyleyim... Gözleri namuslu namuslu parlar insanların Gökyüzü inadına mavi Yaşamak inadına güzel Bu şehirde sen varsan... Bütün kadehlerimi hep sana adıyorum Hep senin için bu bir bir boşalan şişeler Umutsuzluğum, sarhoşluğum senin eserin Senin yüzünden bu delicesine içmeler Dayanmak zor yalnızlığına akşamların Unutmak mümkün değil seni bir şarkı gibi Ağır ağır ilerleyen bu zaman içinde Her an bir sarhoşluktur sensizliğin verdiği Bir gün anlarsın hayal kurmayı; Beklemeyi, ümit etmeyi. Lanet edersin yaşadığına... Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın.. Seni sevdiğimi işte o gün anlarsın. Bir pınarsın içilen ama hiç kanılmayan Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan Özlenen sen, özleyen sen, özleten sen Varken doyulmayansın, yokken dayanılmayan Her şey sağır içimde ne şiir ne musiki Dünyadan bezginliğim dünyalar kadar eski Öylesine çözülmüş, öyle dağılmışım ki Bu ne bitmez ayrılık bu ne özlem diyorum |
Benden Selam Söylen Vefasız Yare
Benden selam söylen vefasız yare
Gurbet benim olsun sıla kendine Çekilmedik derdimizi bölüşek Başlı ben alayım sıla kendine Dökek derdimizi ölçek bölüşek Ne el bize ne biz ele karışak Felek bize gül demez ki gülüşek Cefa benim olsun çile kendine Çektiğim cefalar yar senden geldi Bana bu sitemler kar senden geldi Başımdaki duman kar senden geldi Ben kara bağlayım ala kendine Evvelden hastadır yaralı gönlüm Sevdayı mahbuba ereli gönlüm Aşkın gömleğine gireli gönlüm Hicranı Veysel'den n'ola kendine |
![]() Bana kalbini ver... Avuçlarımda tutacağım mayınların yerine... Acele giden gece zamanlarında çarpacağım bir duvar emniyetinde gülüşünü ver bana... Düşerken dibe soluklanacağım ama asla tutmayacağım ellerini ver bana... Tercüme edilmemiş öfkeler seyrelsin ömründe Yüksek sesler alçakça dinlenir Bana usul sessizliğini ver... Lütuflar karşılık ve karışıklık için sunuluyor hayatın asil isimlerince Adının anlamını ver bana... Telaffuzunda özlemlerin dindiği adını ver bana... Başkaları bu aşkı oyalamak için var olur Ne kadar durdururlarsa nefesini* o kadar hızlanırlar Bana kendini ver... Her şeyden ayıkladığın kendini& En iyi ölüm berbat bir yaşamın kıyısında bekler Seninle gerçeklerin intizamlı duruşunda Yalanlar yumağını çözmek için varım. Bana gücünü ver... Yaralar değil canı yakan İzin tendeki çirkinliği ve merhemin kabadayı yardımseverliği Yaralarını göster ve bana izlerini ver... Günün bütün aynaları beni gösterdi aksinde Baktıkça seni gördüm Bana var oluşunun sırrını ver... Günbatımlarında gözümün değdiği yerlere kurul Senden olma güneşlere kamaşsın bakışım Bana zamanını ver... Atlardan daha hızlı koş oraya Soluk soluğa kaldıkça koş Yarını ertelediğim geçmişin geçmezliğine inat Vaktinde yetişmek için bana Bir kez olsun yok et geç kalışını ve durmadan koş oraya Bana verdiklerinle bekliyorum seni Düşsüz ve sonuna kadar gerçekli bir aşkın içinde Kuşlara takılmasın ayakların. Takatini zorla ve koş oraya Kent soysuzlarının* aşk eşkıyalarının* gurur kırmak için hendek kazanların* Dokunuşun esrarından acizlerin* kontrol edilmeyen sevilerin* İntiharla harlanmayan yaşamların olmadığı oraya koş. Ben bütün gemileri uğurladım* gitmeyeceğim İçilmiş yeminleri kustum şehrin meydanına Yıldız sağanağına bağır açmış bir yeryüzündeyim Yazılmış sözleri susuyorum Konuşarak* yazılmamışları siliyorum Bana hecelerini ver... Yarım kalan öykülerimin noktası olmaktan vazgeç Bana başlangıçlara yeter hevesini ver... Susacak var edilen bir yemin* sözle tutulamayan Bana yüzünden çizgiler ver... Gülüşünle belirginleşen ve hiçbir gamzeye yer açmayan. Suya yazılmaktan kurudu kelimeler& Bana bir cevap ver..! |
İLACI YOK Kİ YOKLUĞUNUN HÜKMÜ OLSUN
Karanlık yolların hep ışıksız olduğunu söylemediler bana Bir gün biter sandım gönül yaşları, BİTMEDİ.. Yokluğunun bulutları içimde, GİTMEDİ! Her sabaha karşı ben durdum ben Beceremedim..tutamadım güneşleri Hep doğdu üstüme Dert kurdu derdime Titredi ellerim.. Üşüdüm..ısıtan yok İLACI YOK Kİ YOKLUĞUNUN HÜKMÜ OLSUN |
Seni Seviyorum
Ne güzel şey seni seviyorum demek Sevdiğini söyleyebilmek ne güzel Her baharda gece gündüz her saniye Seni seviyorum Seni seviyorum Seviyorum seni diyebilmek ne güzel Çünküsü yok nedeni yok sevmenin Zamanı hiç yok, dakikalar zaman üstü Utangaç bir gecenin kucağında Yağmurlar vuruyor pencereme Aşkın vuruyor kalbimin kıyılarına Gecenin bu çıldırtan yalnızlığında Aşkın ayak seslerinin duyuyorum yüreğimde Ve hasretin içimde Seni seviyorum Sesinin duymak istiyorum uyumadan önce Sabahlara kadar konuşmak Hiç kapatmamak telefonu Aynı düşlere uyumak sonra Ve uyanmak aynı güneşe Daha bir güzelleştim son günlerde Gözlerimin içi parlıyor Kabıma sığdıramıyorum aşkı Gülmek geliyor içimden Sokaklarda koşar adım yürümek Tanıdık tanımadık herkese selam vermek Merhaba ülkemin güzel insanları Hepinize hepinize merhaba Sizi de seviyorum Yağmuru, denizi, kokusunu toprağın Gökmavisinde güvercinleri, martıları Dağ eteklerinde gelincikleri seviyorum ateş kırmızısı Bin dallılarıyla köy kızlarını Ve elleri hamur kokan anaları Hepsini sende seviyorum Seni seviyorum Bir kenara mahsun çekilen içim Yemeden içmeden kesilen içim Sensiz/yarsız uykuyu haram bilen için Ayrılık ölümün diğer ismidir Senin sevdiğin gibi topluyorum saçlarımı Siyah kazağımı daha çok yakıştırıyorum kendime Ve daha çok seviyorum limonlu çayı Senin sevdiğin herşeyi seviyorum Türkülerini memleketinin Feneri ve kara kartalı senin için Davamızı ve şiiri sende seviyorum Seni seviyorum İyi ki doğdun İyi ki varsın Doğum günün kutlu olsun Seni çok seviyorum Seni çok seviyorum Yaşamaksa seni sevmek Ben hiç ölmedim Seni seviyorum |
Hatırlar Sevgili
Üç kişiydik yol çıkışında
İki dost bir Sevda bir de hayat***8230; Birbirimize kalkan olup Gerektiğinde atılırken kurşunların önüne Ne yürek taşırmışız içimizde! Cebimize kağıt beş lira bile yakışmadı mı nedir? Metelikle dolaşırdık İstanbul sokaklarını Vefa erkek idadisinde okuduk okumasına da Hep duacı olduk Cibali kız lisesinin ay kız adınlarına Üçüncü cemre düştümü başlardı ada sefalarımız Az mı kırdık dersleri bahar aylarında Az mı sallandık gönül salıncaklarında Bir kız vardı lise sonlu Hazanmıydı Nazanmıydı adı çıktı aklımdan Nedense hep gözü üstümde olurdu Herkesin bluzu dört düğmeli olsa da Onunki ikiden yukarı ilik tutmazdı! Ben hovardanın kralı o zamanlar Cepte para varmış yokmuş ne gam! Okul tam gün ya Öğlen çekiyoruz iki kürt böreğini Bol pudra şekerlisisnden Paylaşıyoruz dostla elvan portakalı Ohhh bugün de doyduk naralarıyla Tünüyoruz okey masasına Akşam çıkış ziline kadar geçen tüm zamanlar Hafta sonunun hayaliyle full çekmekte Sıkı bir iddiaya girmiştik Saruhan***8217;la Bu hafta sonu yeni bir manitayla dolaşmasına Kim sözünü tutamazsa ada masraflarını görecekti Görecekti görmesine de Bu filmin sonu hep aynı biterdi! Yüreği güzel kendisi güzel sevgili dost Saruhan Bilerek kaybediyorumlara sığınıp üstlenirdi her şeyi! Ne güzel günlerdi ***8230; Yanında birini daha getirmesini sağlamak için Ben inceden yazılmıştım Nazana hafta içi Aldık tabi sözü Nazan***8217;dan Tamam her şeyi ayarlarım dedi Ve de devamladı cümlesini Ama yanımdan ayrıldığını gördüğümde bu rüya biter Olur mu ya! Senin üstüne gül mü koklarım Gibileri sıralamamla inandı her zamanki gibi hasbam O zamanlar cep yok ki çak telefonu ayarla her şeyi Dokuz onbeş vapurunun terasına konuşlanmıştık Bir tarafta Saruhan diğer yanda ben Orta hakemlikte de erkek Ayhanımız var!!! Bir baktım yılan gibi süzülmekte Nazan Yanında da yeni gözdem Gül! Kız bir içimsu olmuş salınca saçlarını omuzuna Utangaç gözlerle bakınmakta güverteye Yakmakta Ağustostan beter yüreğimi Ulaştıklarında yanımıza hemen tornistan çekip Çöktüm yanına manitanın tabii ki***8230; Nazan habire dürtüyor ama ben de kaybedecek zaman yok Yazıldıkça yazılıyorum kıza en havalısından Ayak üstü öyle şiirler döktürüyorum ki Kız şaşkın gözlerle kitlenip kalıyor gözlerimde İndik Burgaz***8217;da vapurdan İstikamet Kalpazankaya***8230; Yol boyu sürüyor Gül***8217;ün içine düşmem Nazan delirmelerde ama Allah***8217;tan Ayhan imdat simidim Koyu bir muhabbete tutup ayırıyor bizden kızı da Ben de derinden bir ohhh bırakıyorum havaya O gün yıktık Burgazı şarkılarla Bir Erkin Koray***8217;dan ***8220;Şaşkın***8221; ladık Bir Cem Karaca***8217;dan ***8220;Namus Belası***8221; yağdırdık Füsun Önalı ayrı tutamayıp bir de çektik ***8220;Ohh Olsun***8221; u Gün o günmüş! Çizildi hovardalık karizmamız sonrasında ***8230; Yana yakıla ***8220;Gül***8221; açtık yıllar boyu Ruhum olmuş yüreğim olmuş canım olmuş Gül Ah be Nazan Bu kadar mı beddua edilir bir adama!!! Bir gün Gül***8217;le dolanıyoruz İstiklal***8217;de Birden Nazan düşmez mi önümüze Kolunda bir züppe ki ayaküstü iyi havaladı bizi Hiç bir şey koymadı da gider ayak dediği ***8220;Sen hala Gül***8217;demisin?***8221; sözüne Neden o kadar içerledim hala anlamam!. Spor Sergi Sarayının dili olsada anlatsa Kulisten Edip***8217;i alıp ***8220;söz***8221; yüzüklerini Nasıl tribünde taktırdığımızı ve de Aşkın tarifinin orda hemen yazıldığını***8230; Sonra ne oldu ne bittiyse ! Hiç farkında olmadan Çekip aldılar Gül***8217;ümü elimden Memleketine gitmişti ailesinin yanına gitmesine de Haydarpaşa garında nasıl da söz vermişti Merak etme aşkım sensiz ölmeyeceğim diye***8230; İlk defa sözünde duramadı gül yüzlüm ***8220; Olmasın hiç o ta içten gülen gözlerde yaş Bir gün gelip, ayrılsak bile seninle arkadaş ***8220; Nerden bilebilirdim! Melike***8217;nin şapkalı ademe söylediği şarkının Onun cenaze müziği olacağını***8230; Öyle bir tokat atmıştı ki hayat Kanadı kırık kuşlar misali vurdu yerden yere Hızını da kesmemiş olacak ki! Canı canımdan içeri kardeşim Saruhanım Ne kurşunlara karşı koydu o bedenle de Gitti bir haybiye bir mikroba yenik düştü Ve yine aynı şarkı söyleniyordu ***8220; Olmasın hiç o ta içten gülen gözlerde yaş Bir gün gelip, ayrılsak bile seninle arkadaş***8221; Avazımız çıktığı kadar tekrarlayıp dursak da Ne şarkının sonu geldi ne de Ayhan***8217;la benim gözyaşlarımın Yıllar aktı gitti onlarsız Yuvası umudu barışı herşeyi olan İki çocuklu mutlu bir baba olsam da Yine de bazen dalar giderim o günlere***8230; Elli yaşa kadar atılan kertiklerle dolu yüreğime Dört ilave damar ekleseler de!!! Ve dahi Hala çizikse de hovarda karizmam! Hatıra Sevdalarım eşlik eder Eylül düşsellerime***8230; |
Hiç İnsafın Yok Mu Senin?
Güldürmedin hep ağlattın Karaları sen bağlattın Yüreğimi de dağlattın Hiç insafın yok mu senin?.. Yakıp yıktın ah gönlümü Bak soldurdun ak gülümü Savurdun bir de külümü Hiç insafın yok mu senin?.. Kul İrfan'ı sen çok üzdün Senaryoyu kötü yazdın Bile bile kabrim kazdın Hiç insafın yok mu senin?.. |
Yıldız Kaçmış Gözlerine
Saymayı öğrendiğim gün başladım
Yıldızları saymaya teker teker Bazı zamanlar hatta uykumdan bile cayıp Her gece aynı ne bir eksik ne bir fazla Bir gece bundan seneler önce Yıldızın biri kayboldu bir sefer Gelmedi geri hala kayıp Sen de sayabiliyorsun artık Bir tane ay sonsuz yıldız varmış diyorsun Aniden indiriyorsun kirpiklerini acıyla Gözlerin yanıyor ellerinde annen Koşarak alıyorsun barbie***8217;nin aynasını Sebep belli yıldız kaçmış gözlerine Gece kadar karanlık Yıldızlar kadar parlak artık gözlerin Gözlerine rastladığım ilk anda buldum Seneler evvel kaybettiğim yıldızımı Şimdiki yerinden memnun gibiydi ışıl ışıl Aydınlatıverdi kararan alın yazımı Terk ettiğim ümit kapısına yeniden kaydoldum Vakit tamam yalnızlığım zorluk çıkartma Tabureyi kendin devir Ve şu daralan yüreğimde asıl Gözlerin kaydıkça şimdi arada bir bana Yıldız kaydı sanıyorum Ve sadece benim olmanı diliyorum |
sevilmek
Hani aşk,sevmekti sevilmekti,
Hani aşk,onun gözlerinin içine bakabilmekti, Hani aşk,onun ellerinden tutabilmekti, Hani aşk,ona seni seviyorum diyebilmekti. Kim demiş tüm bunları,sahtekarın teki Onun gözlerinin içine baktım, ***8220;Sana ne oldu şimdi***8221;dedi. Onun ellerinden tuttum, ***8220;Islak ellerinle bana dokunma bir daha***8221; dedi. Halbuki heyecandan terlemişti ellerim. Ve sonunda;***8221;Seni çok seviyorum***8221; dedim, İşte o zaman son darbeyi çok kötü vurmuştu bana, ***8220;Ben başkasını seviyorum***8221; dedi. Ve o arkasını dönüşü hiç çıkmadı aklımdan ve de çıkmıycak Hani aşk Sevmek ve Sevilmekti NERDEEE???? |
geç kaldım seninle tanışmak için...
gec kalmıs olmalıyım bunları sana yazmak ıcın..
en cok küskün oldugun halını severdım bılıyor muydun ? küsünce seni daha cok sevdigımı hıssederdım..gıttıgınden berıdır ne sarkılar ezberledım..ne şiirler yazdım***8230;hep sanaydı yollarım hep sana yaş***8217;tım hep sana aktım tum bunları bılıyor muydun?....bılseydın severmıydın? yoo yook..sanmam***8230;***8230;. kımlerle vakıt gecırıyorsun? mutlumusun? mutlusundur umarım***8230;***8230; mutsuz degılsen kı benımle mutlu oluyorsan eger***8230;.!!! yoo yokk sanmam.. mutlu olsan benım yanımda kalırdın..gıtmezdın degıl mı ?? fotografında yok bende ee ben senı hep ozluyorum ama...iyi ki aklımı yitirmemisim senı daima hatırlıyorum..istedigim an istedigim saattee hatırlama gücüne sahıbım..sana sarkılar yazmak gusel..bır gun dınleyecegım dıye avutmakta kendımı...bazen küserdın Kendını gerıye cekerdın kapatırdın kalbını bazen..ve bazen ıse neyse boshver.. |
BİR GENÇ KIZIN YASI (yasanmış bir hikaye)
Ezildi umutlarım ecelin altında
Oysa ne vardı Denk gelseydi ömrün ömrüme Ya bunca yaşanmışlık Ya beraber yaşanacak yıllar, Ben çoktan razıydım Seninle her şeye yar . Uçup gittin kayan yıldızlara takılıp Göçüp gittin, beni var saymayıp Hayata el ettin, beni yalnız bırakıp Kırıldım sana yar***8230; Ama küsemem o bakışların halaaa aklımda Düşümde rüyamda sen varsın yar***8230; ***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;.. Tanrının ısmarladığı zamanda Bir durakta rastladım sana yar Bir kıvılcım attın İçimde kor kor ateşler yaktın yar . Toy bir fidandım Ben ilk seninle gözlerimi açtım İstanbul***8217;u seninle sevdim yar Beraber gezdik tozlu sokaklarda Beraber bindik feribota Şu köşe başında, bir köfteci dükkânında Seninle beraber doyduk yar . Martılara ekmek atarken, merhametini İnsanlara bakarken yüzündeki, şefkati Gözlerime dalarken, sevginin Hayranı oldum Sana her gün bin kere âşık oldum yar . Sen gittin gideli Gönlümde şarkılar sustu Acın kalbimde kudurdu durdu Yokluğun her gün boğazımda ilmek oldu Boğulup boğulup öldüm Sensizlik inan ki çok zor yar . İçimde fırtınalar dinmez Gözyaşlarımı silmeye mendiller yetmez Bu aşk böyle bitemez, oralarda nasılsın yar ***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;.. Bak, bugünde indim yine boğaza Her zamanki saatte Aynı yerden Uzun uzun baktım İstanbul***8217;a . Derdimi anlattım denize, gözyaşlarını vurdu sahile Elimi açtım gökyüzüne, oda ağladı yağmur oldu düştü yeryüzüne Herkes şahit bu acının büyüklüğüne Fermanım yazılsın yar bende öleyim Geleyim dizlerinin dibine |
Ayrildik Ama...
Bilinirki ayrılık acı verir insana.
Ama bir güzel yanıda vardır; gerçek sevgileri alabildiğince büyütür sevenin içinde. İşte bu yüzden yazıyorum sana bunları.Sensiz kaldığım heran sensiz olamayacağımı, sensiz yaşayamayacağımı ve sensiz bu dünyada bir 'hiç' olduğumu anlıyorum. Seni her gördüğümde senden gelen o güzel kokuyu sineme çeker, yokluğunda o kokuyla kurardım hayallerimi... Şimdi ne sen varsın ne de o güzel kokun...Ayrıldık ama ...Ben hala seviyorum seni.... |
ne çok sevmişitm seni
ağlasam sesimi duyar mısın?
söylesene,susturabilir misin beni? sewsem seni delice; durdurabilirmisin ki? hani bir resmin wardı cüzdanında. yanında benim,bıraktığın şimdi hiç birşey yok hatıralarda, düşündükçe ağladığım nasıl sewdin ki sen beni? aşkın çoğu azı olmaz. sorarım,nasıl bıraktın? böyle wazgeçmek olmaz. şimdi herşey anlamsız olacak. kırık dökük anılarla.. biliyorum,yeniden başlamak zor olacak. kalbimdeki yaralarla.. bu yaptığın yanına kalırmıydı sence? ama sewiyordum seni işte. bilseydim,sana bağlanırmıydım? beni gerçekten sewmemişsin bence... öyle çok hayal kurdum ki senle. neden,neden bana izin werdin?? niçin,ummadığım anda; hayallerimi frenledin?? hayallerim boş artık güwenim ilk günkünden az çünkü. biliyorum,bir o kadar daha hayal kuracağım. ama yine boşa çıkacak. ne çok sewmiştim seni. sende böyle sewseydin beni... anladım ki benim sewgimin anlamı yokmuş.beni ondan daha fazla sewen çokmuş. resimleri ellerimde,baktıkça ağlıyorum. gözlerim bir pınar. duygularım param parça; kalbim kırılmış virane... içimde hep bi korku... beni hep sewsin istiyorum. o günden beri dünyam karardı,güneşim kayboldu. hep ellerini tutmak istiyorum... bu şiiri bir zamanlar sokakta gezip haykırdığım biricik sewgilim için gönderiyorum... önce herşeyimdin,şimdi hiçbirşeyimsin... |
Gençliğin Ardından
Ey beyhude gelip geçen gençliğim!
Bu uykusuz gecemde yine aklıma düştün. Gittiğine yanmam aldın gittin benliğim, Dermanı kalmadı, yorgun düştü gönlüm. Gurbet akşamlarında ağlarım ben ardından, Gecelerim yıkanır, akan gözyaşlarımdan; Hisler dünkü his değil, sanki körelmişler, Ne sevinç, ne keder anlamsız, bomboş herşey. Tenim bile körelmiş, vurulanı duymaz, Tabipler de derdime çare arar, bulamaz; Çabalar dururum, sonu bir yere varmaz, Gönül kapım kilitli, hiçbir anahtar uymaz. Şarkılarda dahi bulamam artık saadet, Íçki sofralarında yok o eski muhabbet; Aynalar da şimdi gülmez oldu yüzüme, Ne hoş bir seda kaldı, ne de tatlı bir sohbet. |
Baharın İlk Sabahları
Tüyden hafif olurum böyle sabahlar
Karsı damda bir güneş parçası, İçimde kuş cıvıltıları, şarkılar; Bağıra çağıra düşerim yollara; Döner döner durur basım havalarda. Sanırım ki günler hep güzel gidecek; Her sabah böyle bahar; Ne is güç gelir aklıma, ne yoksulluğum. Derim ki: 'Sıkıntılar durdursun!' Sairliğimle yetinir, Avunurum. |
gidiyorum ben
gidiyorum bu son bakışım olsun sana
hırçın dalğalara yelken açıp uzaklara rüzgarla uçan sonbahar yapraklarıyla gidiyorum bu son gülüşüm olsun sana gidiyorum elveda demeden merhaba diyen ellerin üzülerek söyleyen dilin titrek sesiyle söylüyorum sana gidiyorum ben gidiyorum ben aydınlıgın karanlıkla başladıgı yerde sesizlikle biten zamanda sana son bakışımda gidiyorum ben bir dünüm vardı birde bugün oda bitti kalmadı günüm sen üzülme yer yoksa kalbinde gülüm geldim ve işte gidiyorum gidiyorum ben |
Canım Ankaram
Eskiden dolmuşlar muavinler vardı
Medeniyet geldi mazide kaldı Avrupa birliği kapıyı çaldı Aman dostlar ANKARA ne harika Ulusta Hisarı Kalesi ne hoş Anafartalardan adliyeye koş Atpazarı bakırcılar carşısı Aman dostlar ANKARA ne harika Hacıbayrama git yarı hacı ol Ahrete gideni bu camide gör Ölüm aklında mı bir kendine sor Aman dostlar ANKARA ne harika Gençlik parkı genç kalanlar gezmiyor Hergele meydanı neler gizliyor Ulus ta ATATÜRK bizi izliyor Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapı sırayla pavyonlar barlar Yıba çarşısında kaybolan canlar Meşhur benderesi ne sırlar saklar Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapıda Gülhanesi Gatası Etlik kavşağında S.S.K hastanesi Nerde yıkılmışmı halk pastanesi Aman dostlar ANKARA ne harika Etlik ayvalıdan çıkarsın yola Keçiören şelalede verirsin mola Aydınlıkevlerde Altınpark rüya Aman dostlar ANKARA ne harika Altındağı gelin gibi süzülür Ankaranın her yöresi gezilir Ankarayı görmeyen dostlar üzülür Aman dostlar ANKARA ne harika Aydınlık siteler 60 evleri Saime kadında Şehitliği görmeli Çinçin bağlarında mezarlığı gezmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Mamak Muhabere nöbette bekler Mamak yokuşunda motorun tekler Türk Askeri heran yasak bölge der Aman dostlar ANKARA ne harika Akdere deyince şaşırıp kalma İmrohol yolunda aşıklar turna Cebeci dört yolda tarih sorgula Aman dostlar ANKARA ne harika Demetevler karşıyaka mezarlık Ankara'ya göktaşından nazarlık Hayat ile etmeyin ha pazarlık Aman dostlar ANKARA ne harika Yenimahalle Demet Çiftlik kavşagı ******at bahcesi ANKARA çayı Batıkent ostimi Sincan fatihi Aman dostlar ANKARA ne harika ATATÜRK ormana kurmuş çitfliği Orada avlarmış yaban kekliği Hele birde verir isen tekliği Aman dostlar ANKARA ne harika Etimesgut aşti of aklım şaştı Emekten Bahçeli ANIT kabiri ATATÜRK'ü her fırsatta görmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Akköprüsü Optimomu Armada Beş boyutlu sinemalar orada Fatihtedir harikalar diyarı Aman dostlar ANKARA ne harika Devletin sahipsiz insanlarından Hava kuvvetleri Genel Kurmayı Meclisin önünde soluk almayı Aman dostlar ANKARA ne harika Kızılaya indim şaşırdım kaldım Şapkamı kafamdan düşürdüm kaldım Kotlu,mini etekli kızlara daldım Aman dostlar ANKARA ne harika Sıhıyeye indim sekerek gittim Zafer carşısını ziyaret ettim Kültür,Sanat,Kitap,Kaset zebildi Aman dostlar ANKARA ne harika Gima'nın önünde randevu bana Sakarya başını sallatır sana Barlarda ozanlar dinletir bana Aman allah ANKARA ne harika Gimayı sollayıp Karanfile gir Her adım başında seyyarları gör Bilmesen adresi büfelere sor Aman dostlar ANKARA ne harika Konur sokak koçlar gibi bekliyor Bütün gençlik orda horan tepiyor Canlı müzik ruha neşe katıyor Aman dostlar ANKARA ne harika Harika camiyi görmek istersen Ruhuna cenneti sermek istersen Kocatepeye de hele bir gel sen Aman dostlar ANKARA ne harika Tunalının kibarlığı hoşluğu İçinizde dolduruyor boşluğu Dinlenmek için Kuğulu parkın hoşluğu Aman dostlar ANKARA ne harika Çankaya yıldızda uydu siteler Botanik bahcesi sizleri bekler Ataküleye çık Ankaraya bak Aman dostlar ANKARA ne harika Döner'im Dönüp de şaşırdım kaldım Ankaranın güzelliğine daldım Kendimi ankaranın bağrına saldım Aman dostlar ANKARA ne harika |
Şanlı Bayrağım
Ben bir bayrak tanıyorum
Rengi kandan kırmızı Ay vurmuş yüzüne Yıldız arma olmuş göğsüne Ben bir bayrak tanıyorum Düşmana gözdağı vermiş Dosta şerbet Ezdirmemiş kendini kimseye Ben bir bayrak tanıyorum Şeref madalyalı Barışa sevdalı Göklerin kralı Ben bir bayrak tanıyorum Yüzüme vurur sıcaklığı Can yoldaşım Rüyalarımın altın tacı O Türkiye demek... O şan demek... O şeref demek... O barış demek... Ona bizden başkasının Eli asla değmeyecek... ![]() .. |
Bir Bebek Diyor ki:
Bana sorulmadı ***8220;Doğmak istiyor musun? ***8221; diye Şöyle bir ortamda yaşayacaksın denmedi***8230; Sadece bir tesadüftü cinsiyetim Belki güzellikti nasibim; Belki de çirkindim. Belki istendim, Belki de istenmeden hayata sürüklendim. Şans belki bana etiketlenmiş olacaktı doğduğumda Belki de şansı arayıp duracaktım hayat boyunca. Kah yoksul,verimsiz, kupkuru bir yerde açtım gözlerimi Kah oyuncaklara boğulmuş, sevgisiz bir odada Bazen soluduğum alkol ve tütün kokusuydu yuvamda Bazen kavga kıyamet rüyalar, uykumda... Aç kalmadım; doydum gittim bir şekilde***8230; Çalışan annemim memesini beklerken Kaç yabancı elde pışpışlandım Şefkatsiz bir anne ile yaşamda nerelere yuvarlandım Minicik çaresiz bedenim, kah işkenceye maruz kaldı; Kah anlamını bilmediğim, ****o tuzaklarına daldı; Kah buz gibi bir havada otoyolda mendil sattı; Kah oyun olarak gördüğü onun bunun hizmetini yaptı; Kişiliğinin içinde kendini bulamamış insanlarca... Bebeğim ben, ağlarım öbür bebekler gibi, siz aldırmayın Huzur isterim, şefkat isterim, sıcaklık isterim... Annemin tenini, beni yaşama çağıran kaderi isterim Beni dünyaya getirdiniz Anne babalığı benimle öğrendiniz Beni de, öbür bebekleri de sevin***8230; Sevmeyi unutmadan sevin... Yaşam için bozdurup bozdurup harcamadan sevin... Yalnız sevin... |
...aşk... !! ...kutsal Duygu...
Günah olmayacak kadar mahsum
Köle olmayacak kadar özgür Ulaşılmayacak kadar derin Unutulmayacak kadar yakın Seninle yaşanacak kadar özeldir Sen gözlerimde ateş Damarlarımda kansın Bırak bu deli gönlüm Izdıraptan yansın Sahipsiz yüreğimde Tükenmeyen imansın Sevmek en kutsal duygu SEVMEYENLER UTANSIN |
Uslan Artik Deli Gönül
Yine dalıp gidiyorsun
konuşmayıp ağlıyorsun hiç kimseyi duymuyorsun aşıkmısın yine gönül hatırla yıllar öncesini sevmiştin böyle birisini almadın mı ondan dersini uslan artık deli gönül güzel yüzüne mi baktın sahte gülüşlerine mi inandın yoksa yeşil gözleremi kandın uslan artık deli gönül sevgi sözde kalır bir gün terk edilirsin unmadığın gün gülen yüzün ağlar bir gün yalnız kalırsın yine gönül o coşkun bir su gibidir avuçlarında tutamazsın okyanus gibi derindir boğulursun bir gün gönül vurdun duymaz oldun yine zararsın hep kendi kendine yazık değilmi şu ömrüne uslan artık deli gönül |
Bakışlarda Kalan Aşk/İlk Aşkım
İlk Göz ağrım, ilk sevdam
Delice çarpan kalbim, ilk heyecan Ah.... ulan ah... Kaçarmıydı bu fırsat. Baktıkça gözlerine Sınıf yanardı,.okul yanardı, Aydın yanardı Dağlar,denizler yanardı. Ben yanardım cayır cayır. Nasıl yanmıyayım. a.. dostlar Ben fakir, zayıf, sıska biri O Pamuk ağasının güzel perisi Ayni okulu paylaşsak da, Ayni sınıf da okusak da, Nasıl anlatırım sevdiğimi Aramızda dağlar, denizler var. Ara sıra geçerdim ayna'nın önüne Bir bakardım kendime Bir de o gelirdi, gözlerimin önüne Hadi be oğlum kalk git işine Davul bile dengi dengine. Derdim derdim ama..... Ferman geçmiyor gönlüme Sınıfa her girdiğim de Arardı yine gözlerim,gözlerini Hani o da kayıtsız değildi bana Bakınca gözlerimin ta içine Yanardı kerem'in arpa tarlası Yanardı yüreğim çaresizliğime, fakirliğime Boşa koyardım dolmazdı, Doluya koysam, almazdı Öyle bir sevda ki beni yakan Çaresizliğime ağlardım. Toplayıp cesaretimi Gidip anlatacağım o'na Ya hayır derse, ................ ya hayır derse Rezil olmazmıyım tüm okula Demezlermi sonra bana Bir ayna'ya bak, bir de o'na Git kendine başka birini ara.. Her gün okul çıkışın da Takılırdım peşine O önde ................ ben bir kaç adım geride Her adım atışında Depremler olurdu yüreğimde Hani şöyle ıssız bir yerde Bir punduna getirip de Söyliyebilsem sevdiğimi Razıyım en ağır hakaretlere Razıyım yüzüme bir tokat yemeye. Ya..uzatırsa ellerini ellerime Derse.. Bende seviyorum diye Cebimde simit parası yok Nereye gideriz beraberce Oturmak lazım bir muhallebicide Hani şöyle El ele,göz göze İşte o zaman bittim ben Ölümlerden ölüm beğen. Bir gün yolunu değiştirdi o önde,üç adım gerisinde ben Dolaşıyoruz sokak sokak Güneş elveda derken güne Arşınlarken sokakları adım adım Yıldızlar merhaba dedi, ikimize Ay selam gönderdi sevgimize. Koltuğumuzun altında kitap'larla Çıktık şehirden dışarıya Mehtap ışık tutarken yolumuza Ormanlık,patika bir yolda. Durdu birden bire, ....................döndü geriye Yıldızlar raksediyordu gözlerinde Kalbim kabına sığmıyordu Yerinden çıkacak gibi çarpıyor du. Durdu hayat, durdu zaman, Belki bir kaç dakika, Belki bir asırdan fazla Önce top sesleri gelmeye başladı uzaktan Sonra Tank'lar,yağıyordu bombalar Alev kusan silahlar,makinalar Kıyasıya bir savaş yaşıyordum içimde. Mantığım la yüreğim Savaşıyordu birbirleriyle Kan gölüne dönmüştü içim Kala kalmıştım çaresizliğimle Gözlerimden akan Kanlı yaşlarla birlikte Sönmüştü yıldızlar birer birer Ay karanlığa gömüldü birden Hızlı adımlarla, karışıp gittim Beni saran karanlıklara. Bıraktım o gün okulu Nasıl gelirdim karşı karşıya Herkes gitti kendi yoluna Önce ben evlendim Sonra o gitti buralardan En son haber aldığımda Hakimlik yapıyormuş İstanbul da Son mesajım olsun, ilk aşkıma Mutlu olursun yaşam boyunca Silinmedi bakışların, çıkmıyor aklımdan Tüm şifrelerim OKUL NUMARAN. |
Günesimi Solduran Gözlerim Sahit
Geceye Mahkum Eden Yoklugun Sahit Kapinda Bir ömür Bekleyip Yolarina Bakan Gözlerim Sahit Eger Birini Ararsan Titreyislerinde Görüp Görebilecegin Duyup Duyabilecegin Hersey Ama Hersey Senin Cennet Kokan Saclarina Karisimin Benim Yüregim Sahit Gözlerime Bak Yedi Veren Yürek Gözlerime Hayalerimi Ucurtma Yaptim Yildizlara Dilek Yazdim Adini Semaya Yazdim Oku Askim Icin Oku Cünkü Bu Kara Sevdaya Allahim Sahit |
BU SANA YAZDIGIM SON SATIRLAR
Bu sana yazdığım son satırlar Bu dinlediğim son şarkı bizim üstümüze söylenmiş Kilit vurdum kalbime umutlarıma Ne bundan böyle sevdaya dair beklenir yüregimden nede nefret edebilirim birinden Ben hamal değilim ki hep kahrını taşıyayım ömrümün Alın artık üzerimden hayata dair ne varsa Alın sevdaya dair acıları paylaşın aranızda***8230; Sen sanıyorsun ki kolay geliyor gidişin bana Arkanı döndüğün ilk anda gözlerim gülecek mi yeniden sanıyorsun Söylesene sen ne sanıyorsun aşkı sevgiyi söylesene Kolay olan kaçmaksa yalansa vaz geç ise Ben zor olanı seçiyorum ve seni hala seviyorum***8230; Sen öyle san Farz etki her şey çok kolay Gittiğini sandığın gün giderken bende kalanları Yani Seni seni Yani yaşanan Aşk Yani Bizi Alamayacaksın benden geri verniyecim onları benim onlar bana ait Biliyor musun acı olan asla gidişin değil Belki bir gün sevmeyi öğrendiğinde yanında ben olmayacağım Bir sabah gözlerini yeni doğan güne açtığında Başkası olacak yatağında Benim içinse sadece sen var olacaksın baktığım her yerde Ve işte ilk defa ogün sebepsiz Aglıyacagım Bugün yağan yağmur gizlemeyecek gözyaşlarımı Kim bilir beklide aynadaki hayalin ilk kez asacak suratını bana Ve bu sabah sensiz ve üşümüş olacağım Her şeyin bir bedeli var biliyorum Ve bende bu bedeli ödüyorum Ödediğim bedel ise sensizlik yalnızlık aşksız Oysa yüreğim her şeye rağmen mutlu olmanı diliyor Seni bulduğum yerden başlıyorum yürümeye Seni düşünüyor ve gecenin ayazında üşüyorum Veda bile etmeden gidişin geliyor aklıma Neyse sadece susuyorum***8230; Nerede olursan ol Gelirim sana Zulam da adına yazılmış Bir tutam şiir Ne yaparsan yap İster oku İster savur at SUSTUM! ACILARIM KONUŞUYOR YALNIZ***8230; |
Seni Sana Terk Ediyorum
geceler telaşla koşuyordu gölgeme bir gece kuşu daha uçuyordu avuçlarından yırtıyordu gecenin karanlığını baykuş sesleri arz inliyordu yıldızların aksine en sade suretini koyup çıkınıma /sırtıma atıp seni sana terk ediyorum... bozkırın koynunda deli dolu at süren ben dökülen eylüllere soktum gökyüzünün maviliğini ayın dolmuş haliydi son durağım içimdeki trenler çoktan devrildi, vagonlar darmadağın çatlamış dudağımı şiirlerle ıslatıp seni sana terk ediyorum... kanıyor ayak uçlarım dilime inat kaçırıyorum bakışlarımı alev küresinden bıçaklar kaygan zeminlerde bilenirken geceye sızan birkaç damla kan gözlerimden yüreğime sessizce akan en şiddetli zehri acılarıma katıp seni sana terk ediyorum... kaldırım taşlarında uyuttuğum düşleri bir atımlık barut kokan sabrımı gün görmemiş hayâllerime vuruyorum tütsüye mahkûm petekten oğul almak zırdeli şafaklara ağlamak bana mı düştü yar sabahla gidiyorum, balımı peteklere satıp seni sana terk ediyorum... kaç kalibreydi boynumdan vurduğun söz sahi ceylanlar neden hep boynundan vurulur gölgem kan kaybından ölmekte kırılan bir kalemin hesabı mı yapılır sevdam yüreğimde musallaya yatıp seni sana terk ediyorum... |
Yoksun
Üzerime devirip dağ gibi hüzünleri böyle çekip gitmek var mıydı? var mıydı böyle bitirmek? hani söz vermiştik birbirimize kaç zaman geçti aradan sen yoksun sana sığındığım geceler alevleri gökyüzünde bir kumsal ateşiydi günahları yaktığımız. ve kan rengi şarapla yıkanmış bir hasret şimdi göğsümüze taktığımız. bilirim dönmeyeceksin artık uzun zaman oldu belki çoktan unuttun. adın kaldı soğuk duvarlarında odamın sigara paketlerinde şiirlerin resimlerin bana gülen cüzdanımda saç telin bir veda o geceden aklımda kalan kekremsi bir tat bir med cezir yüreğimde ben vurgun yemiş bir yaralı gemiler bana taşır bütün aşk yorgunlarını sen yoksun.... hayatımın ilkbaharında tanısaydım seni yasak umutlara ve acılara inat buruk bir şarap tadında olsaydı sevdamız yıllandıkça güzelleşen ve sen şiirler okusaydın geceleri saçlarımı okşarken ellerimi tutsaydın ansızın yüreğim eriseydi gözlerinde yansaydım ateşinden sen ağlasaydın mutluluktan ben ölseydim yalnızca beni sevdiğini bilseydim. seviyorum deseydin bir kere söyleseydin yanmazdım yanmazdım böyle çekip gitmeseydin.... bir veda o geceden aklımda kalan bir günah belki yasak yanımda olsan şimdi hiç konuşmasak ağlasak bin kere pişman olsak sonra yine bozsak yeminleri sarılsak sımsıkı öylece kalsak... gittin.. kim bilir kaç deli sevda sığdırdın yüreğine ışığa üşüşen pervaneler gibi sardılar seni körkütük aşkların ortasına düştün yalanların pençesine belki bir gün bir gece dar bir vakitte belki hiç beklemezken seni gelirsin diye ben hala buradayım sen yoksun |
Ağlıyorsun
Seni yağmalamışlar kuytularda korkuların nefes nefese Yüreğinden bıçaklanan sevdalarda Pişman mısın kendine düşman mısın? Hep yanlış sevdalara çiçeklenmiş kuruyup savrulmuşsun Hasretin çıldırıyor anılara gecelere sığmıyorsun Şu soğuk duvarların dili olsa anlatsa neler çektiğini Buz gibi yastıklara sarılıp da sabahı zor ettiğini Ağlıyorsun... Ağlıyor ağlıyorsun Artık gülüp geçiyorsun aşklara inanmıyorsun Yorgunsun biliyorum oysa birtek sözcük yeterdi anlatmaya Saçların o elleri özlüyor Çığlar yuvarlanıyor ömrünün uçurumlarında O en saklı yerinde ağlayan kahkahalar hangi yasak umudun ihanetidir Birer birer kopartmışlar büyüttüğün çiçekleri Anlıyor musun? Yaprak döken gençliğinin satır aralarında Altı kırmızıyla çizilmiş ve tırnak içine alınmış suskunluğun başharflerisin Şehirler uyurken boğazına sarılırken öfkeler Bu gizli gülmelerin bu sessiz ağlamaların nedir anlamı Sen hangi mevsimin yağmurusun Ağlıyor musun? |
Kal Biraz Daha
Kaç mavi yasak yaşadık seninle, kaç deli gece... Düşünse dolunay bile utanır, Yıldızlar çıldırır, ağlar erguvanlar, Ben seni işte öyle bir gecede sevdim, hesapsız. Ve düşlerim... Düşlerim sınırsızdı alabildiğine Duygularım sabırsız. Bir çocuk kadar günahsız. Sahi sende sevebilir misin beni Seni sevdiğim kadar, Dokunabilir misin yüreğime? Bak orada sen varsın. Mutluluk nedir diye sorsalar Sen derim alabildiğine yalnız sen, Sesin, gözlerin, ellerin sonra, Titreyen dudakların ve arzun çekingen Sen benim her şeyimsin. Sensiz neye benzer bu ay bu güneş Çiçekler açar mı sen olmasan, Martılar uçuşur mu çığlık çığlığa, Sonra kim aydınlatır benim gecemi Günümü kim paylaşır, Kim sorar derdimi, Ben neye sevinirim, Kimle gülerim? Kal biraz daha... Beraber büyüttük sevinçlerimizi, Beraber öğrendik yaşama direnmeyi Sevmeyi beraber öğrendik. Bak güneşler doğdu üzerimize Yolumuza begonyalar serildi. Ağlamak bu kadar kolay mıydı, Ve güzel miydi gülmek kadar? Herkese seni anlatmak istiyorum Seni söylemek şiir şiir, Her dizede sen olmalısın, Adın olmalı çığlık çığlık... İçimi ısıtan sen tam şuramda ılık ılık, Sen olmalısın kıpır kıpır yüreğimde... Sevdan olmalı deli dolu Ve çılgınlığın, çılgınlığın olmalı. Ben seni sevmeyi seviyorum Ve seni özlemeyi. Bu bir itiraftır... Aşkın yoksa ben de yokum Yetim düşlerimin kimsesizliği kuşatır benliğimi Hüzünler yağar gecelerime, Ben bir garip ben olurum, Sığamam odalara, taş duvarlar üzerime üzerime gelir Ruhum durmaz bedenimde, Hücrelerim yaşamaz Kurumuş dallara döner yüreğim, susuz çöllere... Gece böyle bitemez, ben ölürüm, Ölürüm gitme, kal biraz daha... KAL BİRAZ DAHA... |
Zap Suyu
Karanlık gecede Karasudan Zap suyuna Giden yol! Dolunay azablığında vatanımın, Ay örgüsü saçlarına vurgun düşmüşüm. Alın yazımızda vatan ve bayrak, şehitlik yazılmış! En güzel türküyü, Kurşun söyler özüme! Olaki pendürek ağıdı, Cudi, kabar türkülerinde Muabbeti bulurum bir zaman Şahadet aslanlarının savaşında. Ölümsüzlük, şehitlik, bayrak hilalinde Can veren, kan veren yiğitler. Yar gönlümüze düşende çıktık dağların başına. Karanlık gecede, el uzattık hilale. Vurgun yedik seher rüzgarında. Gurbet türküleriyle selam ettik yar diyarına. Savaş türkülerinde kendimizi bulduk. Vatan türküsüyle toy eyledik her zaman! Kürşat baskınlarında, şahadetime destur verilirken, Tekbir-i ilahi ki bayrağındaki iman. Yıldız yüceliğinde Vatan olası gönül Neylerim, neylerim sensiz acep? Seninle gezerim ŞAVŞATI KARS'ı, Seninle inerim BiNGÖL'den VAN'a MUŞ'tan el ederim ADIYAMAN'A. En deli sevdaları yaşarım pusu geçerken Keleş sesinde yas tutarım ölen şehitlerimin ardından. Divanesi olduğum anadoluyu gezerken, NASİBİM BİR KURŞUN OLUPTA, DÜŞERSEM TOPRAĞA, EĞER, EĞER TOPĞRAĞIM AÇMIŞSA BAĞRINI, DAMLA, DAMLA DÜŞÜYORSA TOPRAĞA KAN, BAYRAKLARA SARILIYORSA TABUTLAR, ANALAR, ANALAR AĞLIYORSA... YiGiT ERLERiNiN ARDI SIRA. GELİNLER, GELİNLER YAS TUTUYORSA... YiGiT ERLERiNiN ARDINDAN. Ki... Türk Devleti öksüz kalacaksa eğer... Koyver... Şahin misali saldırsın ....Ibrahim'in Delilerini .....Mehmetcesine çakal sürüsüne...... AY KÖKTE KALDIKCA, ULU KOCALARIN, AK SAKALLILARIN DUASI ÜSTÜNE OLSUN!!!! ![]() .. |
İNSANLARA NASİHAT
Başarılarınla övünme, yapma sen gurur Hiçbir zaman bulma, kimsede kusur İnsan beşerdir, şaşar hata olur Sen gönlünü aç, sevgiler içinde Kal sevgilerle, maabet içinde Doğruluktan ders al, eğri söyleme Kendini yalan ile, cunup eyleme Doğruysa yolun, mevla seninle Olmasın yalan, doğuru içinde Bir eğri kelam, cunuptur doğru içinde Kimsenin hakkı, kimsede kalmaz Hak yiyenin hayatı, kendine lezet vermez Çıkar aheste, aheste, bir teki kalmaz Verir hesabı, zorluklar içinde Geçirir mahşeri, hesap kitap içinde Zalimin zulmünden sakın, gidersin güme Cehalet şerrinden korun, olma hercüme Sevsin herkes seni, sen ol herkese tercübe Koru kendini, doğrular ile akıl içinde Var ise sende doğru, ol ferah içinde Kendini beğenip, yüksekten uçma sakın Alçak dur, gönüllerde olmaktır hakkın Etme kimseye haset, sen ol hakka yakın Kırma gönülleri, kal güzel gönül içinde Kal hizmetinle sen, ebedi alem içinde Dostunun düşmanı ile, sakın dost olma Dostunu da kaybedersin, sakın yakınma Hatayı kendinde ara, kimsede bulma Hatalar üzer seni, dostlar içinde Kalırsın dostsuz, tek baş içinde Yeşili koru, kirletme dünyayı sakın Sağlıklı günler bulursun, pek yakın Temiz tut çevreni, kalmasın merakın Rahat ol sen, temiz dünya içinde Kalmışasın kurak dünyada, pislik içinde Kul hakkı yeme, olsadan baldan Vebala girme, olursun haktan Gir üstüne bir çul, bin bir yamadan Kimsenin hakkı olmasın, yama içinde Kalmasın kimsenin hakı, o çul içinde Anne baba kimetini, bilmeyenler Hizmet ile ihtiyaçlarını görmeyenler Onları saymayıp, onlara yüç çevirenler Ömrünce yüzleri gülmez, kalır darlık içinde Çekerler yokluğu, ömür bilah içinde İnsanın en kutsalı, Anne Babadır Yaptıkları sanılmasın, hepsi hebadır Onlara hizmet, görevi edadır Kabuldur duaları, her an içinde Bedualarını alan, incinir ömür içinde Cahil ile olma, zarardır sana Kamil ile ol, görevin edadır Sana Sen sende seni bil, kafidir Sana Zarar görmezsin, yaşam içinde Günün ferah geçer, huzur ile icap içinde Yanlışı gör, akkılı ol, olma serseri Bilir ol, yanlış eyleme, fazla gitme ileri Yanlış dille söyletme, incitme kimseyi Sızlamasın vicdanın yanlış içinde Gönüllerde kur saray, otur rahat içinde Kim almış felekten meramını, bakma kem Bırakırsın mal ile mülkü, kalır sana bir tek kefen Yarın ölecekmiş gibi, düşün her dem Boş giti dedirtme, laflar içinde Yolculasınlar seni, namaz ile niyaz içinde Gidenlerden al, birazcık ibret Mürşidin kamil olsun, haberdar ol sen senden Bir cümle sohbete, lafın geçerken Olmayasan, haset yalan içinde Mezarında rahat yatasınki, huzur içinde Et muhtaca yardım, elinle gizle Kimse görmesin verdiğini, sende söyleme Sakın ha bekleme, verdiklerin geri gelir diye Yüzler gönüller gülsün, sevgiler içinde Cenabıhak bilir, kaybolmaz hesab içinde Tok olmazsın, komşun olursa aç Yetiş komyuna, ol rahmet ışıklar saç Yardım et komşuna, olmasın başkasına muhtaç Sana etsin dualar, o an içinde Göresin mahşerde, mükafatı hesap içinde İyi ahlak doğrudur, her şeyden üstün İnsan olmak marifet ister, olursa bütün Olmayınca icraat, boşlaftır özün Boş laf yürümez, bilgi içinde Bilgisizlik zordur, cehalet içinde Verdiğin sözü, her zaman yerine getir Aldığın her şeyi, yerinde yetir Almışsan borç, öde hesabı bitir Almaya yüzün olsun, sevgiler içinde Düşme gönülden gözden, kal muhabbet içinde Boş ver diyerek, boşa yaşama Yarın geç olur, düşüp ağlama Çalış bugünden, zamana kanma Olmayasın sefil, dostlar içinde Kalırsın perişan, yaşam isinde Göz açıp kapanıncaya kadar, biter yaşamın Kıymetini bil, gidişe yetmez zamanın Zikirlerini eda eyle, bugünden kıl namazın Değsin yaptıkların, güzelikler içinde Eyvah eyleme, dar zaman içinde Ahmaktlar çekerler, cef ile cefa Dünyalan onun olsa, kendinde yoktur kafa Almaz nasihatları, duyduklarını da kaldırır rafa Hazineler onun olsa, Kalmaz içinde Ne yapsan anlamaz, kafası boşluk içinde Sen sen ol, kötülükten sakın, günah işleme Helalı helal bil, mundarda bilme İnsanları hoş eyla, itibarını yetirme Yetirirsen itibarı, kalırsın zorluklar içinde Düşersin gönülden, kalırsın vebal içinde Tanlı vermiştir sana, iki el iki ayak Sağlam isen ayıptır, başkasına el açmak Kutsaldır çalışmak, boş kalma ahmak Alırsın isteklerini, çalışma içinde Varırsın hedefine, sabır içinde Yaşa bir eş ile, nikahsız değil Birlik olsun sevgiler, ikilik değil Her şeyi güzel eyle, çarpık sa değil Güzeldir yaşam, doğrular içinde Sakınmak lazım, kalmayasın günah içinde Sağlıktan başka, dünyada varmı tatlı Benzemez bala, evlattan da tatlı Kimetini bilmek lazım, sağlam hayatı Çok bakmak lazım, sağlığa, zaman içinde Yok sağlıktan başka, güzel alem içinde Şebap der nevsine kul olma, verme o nefse aman Kullan aklını, sendedir doğru, sendedir iman Sabır eyle, vasil ol Cana, can ile canan İnsan kendi bir cenet, cehenemdir yaşam içinde |
BİR GENÇ KIZIN YASI (yasanmış bir hikaye)
. Ezildi umutlarım ecelin altında Oysa ne vardı Denk gelseydi ömrün ömrüme Ya bunca yaşanmışlık Ya beraber yaşanacak yıllar, Ben çoktan razıydım Seninle her şeye yar . Uçup gittin kayan yıldızlara takılıp Göçüp gittin, beni var saymayıp Hayata el ettin, beni yalnız bırakıp Kırıldım sana yar***8230; Ama küsemem o bakışların halaaa aklımda Düşümde rüyamda sen varsın yar***8230; ***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;.. Tanrının ısmarladığı zamanda Bir durakta rastladım sana yar Bir kıvılcım attın İçimde kor kor ateşler yaktın yar . Toy bir fidandım Ben ilk seninle gözlerimi açtım İstanbul***8217;u seninle sevdim yar Beraber gezdik tozlu sokaklarda Beraber bindik feribota Şu köşe başında, bir köfteci dükkânında Seninle beraber doyduk yar . Martılara ekmek atarken, merhametini İnsanlara bakarken yüzündeki, şefkati Gözlerime dalarken, sevginin Hayranı oldum Sana her gün bin kere âşık oldum yar . Sen gittin gideli Gönlümde şarkılar sustu Acın kalbimde kudurdu durdu Yokluğun her gün boğazımda ilmek oldu Boğulup boğulup öldüm Sensizlik inan ki çok zor yar . İçimde fırtınalar dinmez Gözyaşlarımı silmeye mendiller yetmez Bu aşk böyle bitemez, oralarda nasılsın yar ***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;.. Bak, bugünde indim yine boğaza Her zamanki saatte Aynı yerden Uzun uzun baktım İstanbul***8217;a . Derdimi anlattım denize, gözyaşlarını vurdu sahile Elimi açtım gökyüzüne, oda ağladı yağmur oldu düştü yeryüzüne Herkes şahit bu acının büyüklüğüne Fermanım yazılsın yar bende öleyim Geleyim dizlerinin dibine ***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;24 OCAK 2006 |
BİR DOSTA MEKTUP
Bilemezsin ne kadar mutsuzum buralarda. Ve ne kadar yalnızım bu karanlıkta. Hep aynı karanlık uzaklara dalıyor gözlerim, Sonra isyanla titreyen dudakların geliyor aklıma. Ve o simsiyah, ıslak, acı çeken gözlerin... İşte o zaman senin için, senin acılarını yansıtan, Çığlıklar atıyorum önümde uzanan mavi karanlığa. Gecenin hüznü çökmüş yağmur bulutlarına. Bırak gökyüzü ağlasın senin yerine bir de ben, Sen acılara inat, Kurut gözlerinde biriken yaşları. İçini kavuran o acı intikam uğruna, Yalnız ama yalnız sende varolduğuna inandığım, O güzel değerleri yitirme ne olur. Canım benim, Bana haber yolla masal kuşlarıyla, Tutunup kanatlarına uçarak geleyim. Yine eskisi gibi koy başını omuzuma, Günler, geceler boyu öylece dertleşelim. Ta ki, bir şafak vakti yeniden doğmuşcasına, Tüm acılarından arınana dek, yanında kalayım. Birlikte kıralım zincirlerini tutsak yüreğinin, Ve "Artık Mutluyum" dediğinde, Ben de sessizce evime döneyim... |
BİTMESİN BU MASAL...
Bir geceyarısı sessizliğinde, Martı kanatlarına adımızı yazdım, Mavilerin sensizliğinde. Sonra uçuşlarını seyrettim uzun uzun, İçimde derin bir hüzün... Kumsaldayım yine sevgilerin kimsesizliğinde, Şimdi kimbilir kiminlesin, nerede? Eğer düşmeseydim ayrılıklarla derde, Seninle çok mutlu olurdum; Olur, olmaz her yerde... Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal... |
yapraklarım döküldü önce rengim soldu ardından.. ![]() beni hiç düşünmeden sarıldın rüzgara, gittin.. |
Sustum.. sustum..siz sebebini bilmeseniz de olur... konuştuğum zamanlarda da tanırdım ben sizi... "Bir ben vardı içimde çok sevdiğim Kaçtım kendimden çok uzaklara Baka kaldım ardından umarsızım..! Yakmış başımı düşmüş uzaklara.." oysa söyleyeceğim ne çok şey vardı hayata dair..daha çok gülecektim,daha çok sevinecektim ve mutluluk olacaktı gözyaşı sebebim ama sustum..sebebini sormayın,siz çok iyi bilirsiniz.. sustum..kanayan yaralarıma tuz bastım yani...sızladı tenim.. o kadar çok yandı ki canım..ama siz bilmezsiniz..sizin kanayan yaralarınınz olmadı hiç,kanattıklarınız oldu hep.. tuz bastıklarınız değil,bastırdıklarınız..bu yüzden yanmadı canınız sizin..can yakmaktan fırsat kalmadı... "Başka bir denizde yüzüyorum artık Derinlere dalmaktan korkuyorum! Herşeyi olduğu gibi kabullendim Neden incittiniz diye sormuyorum.." evet sustum..acılarımı anlatmamak için..!!bilmeyin ne denli ağır yaralarım,kaybettiğim kan ne denli çok görmeyin..! sustum konuşmuyorum..zehirdir kelimelerim duymayın!!öyle kolay değildir beni dinlemek..can yakarım konuşursam,kanatırım,kapatılamaz yaralar açarım.. ısrar etmeyin....ben yine sizin için sustum..anlayamazsınız.. nefret değil suskunluğum..kin asla değil..ben o kadar basit duygular beslemedim hiç..!sustum..size sustum, kendi içime kan kustum..yoruldum..gidiyorum.. "Taş duvarlar ördünüz Beni kime döndürdünüz..! İçimde yanardınız Nihayet söndürdünüz.." |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk dediğin ; gecelerini kapatmalı, hayaller uykularını bölmeli... aşk dediğin yatağına getirmeli. nerde olursa olsun ilk''günaydın ''ı ona dedirtmeli... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:27 . |