![]() |
SENİ ARIYORUM
Şimdi bir an dönerek gerilere, hani Bir zamanlar beni ölesiye yaşatan Ellerimi bırakıp, sevecen ellerini Çevremi sımsıcak bir sevgiyle kuşatan Seni arıyorum. Bir deniz hıçkırıyor ta içimde, dinle Giderek yalçın kayalar, kumlar eriyor Şimdi baş başayım bir kıyıda kendimle Ve bende var ettiğin o ben, can veriyor Seni arıyorum. Gülerdin bir zamanlar güneş batmazdı Baştanbaşa bir gül bahçesiydi ortalık Renkler ya mavi, ya pembe, ya beyazdı Oysa şimdi ne yana baksam karanlık Seni arıyorum. Varsın ama yoksun. yanımdasın, değilsin Gözlerim boşuna deliyor geceleri Tek seni bir kez daha görebilmek için Daldırıp ellerimi benden içeri Seni arıyorum. Ellerim içimde bir kan golüne batıyor Bağırıyorum kimseler duymuyor sesimi. Dişlerim hırsla dudaklarımı kanatıyor Ve senden uzakta verirken son nefesimi Seni arıyorum. Bu son aldanışım, son yıkılışım olacak Gelsen de boş artık gelmesen de, ben yokum Yine de son bir ümit kırıntısıyla, bak O, her şeyi yitirdiğim anda bulduğum Seni arıyorum. |
YÜREKTEN OLSUN
Arkadaşlığın büyüsünü tadanlardanım Dostluğun kavramını yaşayanlardanım Bir söz söyle bana taaa uzaklardan İçten olsun. Arkadaşça, dostça bir selam gönder bana Yürekten olsun. Atma içine üzüntülerini Tatma kederli saatleri Paylaş kardeşçe mutlu sevgileri Düşünme, Ardına bırak üzüntülerini Gel arkadaşım Birlikte atalım kederli düşünceleri Dünya değmez hiç bir üzüntüye Kapıl git yepyeni sevgilere İnandır dünyanın sevgi dolu olduğuna Evrende saygının var olduğuna Çocuk gibi, saf, temiz, tertemiz Yüreğinin bir köşesinde Yer var mı bana da? Canımı verirdim o yürek için. Arkadaşça, sevgiyle, dostça Bir selam gönder bana Ama ne olur yürekten olsun... |
SENİ DÜŞÜNDÜĞÜM TÜRKÜ
Benim bir canla sevip bin özlemle andığım, Bari gölgeni bırak bana Su çiçeklerinin en güzel yanları budur, Giderken gölgelerini verirler suya. Güz akşamları dal kıpırdamazken, Suda halkalanan gözleridir Sen de gölgeni bırak bana. Gönlümün bin güzelliğiyle inanıp sevdiğim, Güzelliğini burada ince ince aratma. Bir kıyıya, bir gün inen fırtına gibi Birdenbire bir şeyler bırak. Birşeyleri soğut, birşeyleri yak, Dağıt birşeyleri, birşeyleri kur. Kendini hiç yokmuşsun gibi bırakma Kafamın her yanıyla bir şeyler öğrendiğim , Sonsuza uzanan sevinç, güzele vurgun tasa En azından bin yılda arayıp bulduğum, Bana aşk şiirleri yazdırma artık Beni burada gölgen gibi bırakma |
O Gözlerin Kaldı Aklımda
Gözlerin var ya o güzel gözlerin, beni benden aldı. Beni tekrar hayata bağladı, Gözlerin var ya o ilk bakisin, bende kalışın, hani gözlerinle beni sevdiğini anlatışın, hep aklımda kaldı. Gözlerine baktığımda, bir an dünyadan uzaklaştım O an tek sana baktım, o kadar güzeldi ki o kadar masumdu ki gözlerin. Farz et senin gözlerin bir şelale gibi, durmadan akarsu, ben ise o şelalenin içinde kendimi bırakıp dalgalanıyorum. Farz et gece olduğunda o yıldızların arasında ışıldayan tek yıldızım senin gözlerin. Seni sevmek: benim boynumun borcu, sana değer vermek:Yüreğimin korkusu Sana alıştım ve bağlandım derken: O GOZLERIN KAYBOLDU.... |
![]() Gönül hancım için yansın senin gidiyorum Senin sancın benim kadar ağır değil Ferhat gibi dağlar delsen yinede yerin Benim yanım değil Nasıl dersin seni sevdim yalan biliyorum Benim kalbim senin kadar sağır değil İnanması kolay olsa gidermiyim Sevda yüküm kolay değil Neler gelir neler geçer içimden Yüzün ağlar için güler göçümden Kaçıyormu sanıyorsun gözümden Nasıl desem asıl yerim Cennet olsa yanın değil Ölümsün sonunda sen ... |
AŞK İKİ KİŞİLİKTİR
Değişir yönü rüzgârın Solar ansızın yapraklar. Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar. Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini, İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten. Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar. Boşanır keder zincirlerinden Sular, tersin tersin akar. Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar. Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken. Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını. Severken hiçbir böcek, Hiç bir kuş yalnız değildir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. |
GÜNEŞİN OLSUN
Güneşin olsun gönlünde Kar bile yağsa Ya da fırtına olsa. Gök bulutlarla Dünya kavgayla dolsa Güneşin olsun gönlünde O zaman gelsin ne gelirse Doldurur ışıklarla En karanlık gününü Bir şarkın olsun gönlünde Sevinçli ezgilerle Seni günlük tasalar boğsa bile Bir şarkın olsun dudaklarında O zaman gelsin ne gelirse Yardım eder atlatmaya En yalnız gününü Başkaları içinde bir diyeceğin olsun Tasada ve bunalımda Ve seni mutlu edecek her şeyi Söyle onlara da Bir şarkın olsun dudaklarında Yitirme sakın cesaretini Güneşin olsun gönlünde Ve her şey iyi olacak. |
özledim seni
...özledim seni bugün sebep yokken uzansam hayallere dokunurum sandım bak yıllar geçmiş üstümüzden hala ilk günki gibi aklımdasın özledim seni... özledim seni... ...sen duyduğum en güzel cümlenin en güzel öznesi tanrının unuttuğu bu kentte cennetten düşen bir manzara gibi...özledim seni...özledim seni... ...söyleyecek çok sözüm vardı hepsi yarım kaldı neler ummuşdum hayattan elimde ne kaldı...kırılan kalbim miydi yoksa karnımdaki bu sancıyla??küflenmiş ruhum unutmadı,unutmadı seni hala özledim seni... özledim seni... |
İçimdeki derin çukurda boğuLmak üzereyim,
BakışLarımı, gözLerimi hapsettim kör oLmak üzereyim, Kendi içimde kendimi unutmak üzereyim, En keskin bıçak kendim oLup kendimi parçaLamak üzereyim, Kendi kendime düşünceLerimi kaybetmek üzereyim, Senden .. Herkesten .. Herşeyden. HerşeyimLe kendimden vazgeçmek üzereyim .. |
Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne ! Mutlaka Terk Edip Gidecek Bir Gün !
Kanma Sever Gibi Göründüğüne ! Seni Sevmiyorum Diyecek Bir Gün ! Sevmek Çok Güzel Şey Aldanmak Acı ! Ruhunu Saracak Bir Büyük Sancı ! O Durmayan Yolcu Sen Garip Hancı ! Hesabı Vermeden Gidecek Bir Gün ! Uğruna Yılları Harcayacaksın ! Aşkını Ömrünle Bir Tutacaksın ! Ne Yazık Sonunda Ağlayacaksın ! Gururunu Yere Atacak Bir Gün ! |
Hersey sende GizliYerin seni çektigi kadar agirsin Kanatlarin çirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gözlerinin uzagi gördügü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kasin gözün Karsindakinin gördügüdür rengin.. Yasadiklarini kar sayma: Yasadigin kadar yakinsin sonuna; Ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir ömrün.. Gülebildigin kadar mutlusun Üzülme bil ki agladigin kadar güleceksin Sakin bitti sanma her seyi, Sevdigin kadar sevileceksin. Günesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gün yalan söyleyeceksen eger Birak karsindaki sana güvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Günesin seni isittigi kadar sicak. Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve güçlü hissettigin kadar güçlü. Kendini güzel hissettigin kadar güzelsin.. Iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar üsürsün Ve karsindakini unuttugun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandigi kadar güzeldir Kuslar ötebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ögrendigin kadar bilirsin bunu da ögren, Sevdigin kadar sevilirsin... |
![]() |
Bir Özlem Şarkısı
Ne çok özledim seni bilsen ne çok arıyorum seni solgun palmiyelerin gölgelerinde ne çok arıyorum seni ifade yoksunu lal sokaklarından sağır sultanlardan acıya hüküm giymiş sevdaların ayak izlerinden kaldırım taşlarına sinen dolunay sessizliğinden çiçeklerden her tüyünde alacalı umutlar şavkıyan kuşlardan ne çok özledim seni bilsen gecenin titrek kanatlarında hüzne çalarken denizin mavisi yıkıp yalnızlığın acımasız duvarlarını tutup sana gelmek isterdim. henüz uyku sersemiyken yıldızlar doğmamış başakları okşarken bir rüzgar ak bir güvercin kanadına salıp yüreğimi nisan yağmuru gibi yağmak isterdim teninin karanfile çalan kokusuna ve bir hançer gibi ansızın girip düşlerine sesinin aksi sedası olmak isterdim bir meltem esişinde ne çok özledim seni bilsen bir görebilsem yüzünü beklenmedik bir şehirde ne yaprak düşer sonbaharda inan ne yağmur ne acı kalır yürekte ne gözyaşı bir değse gözlerin gözlerime ne hüzün kalır gecemde ne matem ne asiliği kalır denizin ne hırçınlığı ne çok özledim seni bilsen yitirilmiş sevdaların harman alevi düşlerinde pusudayım kulağım kirişte ellerim tetikte gözlerim ufukta dalgalanacak o kızıl saçlarında |
**Bu İş Sabaha Kalmasın**
Gidiyorsan dönme sakın, sensiz yürek atar sanma, Vuracaksan şimdi vur be, deli gönlün bak caymasın, Ölüm olur gidişlerin, ne dersem de sakın kanma, Ne kalemsin, nede sur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Bende kalan neyin varsa, resim, mektup bir saç teli, Katlanmaya mecbur muyum, dinmez bu gözümün seli, Kırk parçaya böldüm şimdi, seni saran, tutan eli, Yaracaksan şimdi yor be, bu iş sabaha kalmasın***8230;.. Kopacaksa bu gün vakit, kıyametler benim olsun, Yanar ruhum ateşlerde, tövbe eden tenim olsun, Derde derman olsan bile, saklayanım yenim olsun, Üflediğin surdur sur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Kabul ettim gidişini, bir rüzgardın esip gittin, Senden oldu bitişlerim, biletimi kesip gittin, Yazılmamış kaderime, ne diyeyim ***8220;nasip***8221; gittin, Bakışların kordur kor be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Farkındasın biliyorsun, gitmek kolay, kalmak zordur, Yıkılan bir sevdalıysa, gönül vermek, almak zordur, Çok gördün ya gidiyorken, inan hayal kurmak zordur, Gitme artık gitme dur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. |
Anladım diyemem ki ! Suçluyum.
Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi. Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim. En kötüsü beni koyup gitmendi O, öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz. Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın ve hiç gitmezdin, değil mi? Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
***8226; ....GÜZEL GÖZLÜM....
Önce her yıldıza senin adını verdim, yetmedi Ben yalnız gözlerini yıldız bildim Herkes sarhoş olacağı yıldızı ararken Ben senin gözlerinde bitirdim içki kadehlerini Her şey siyah beyazken Ben mavi bir düşte gezindim Konuk oldum uykularına Gördüğün her rüyanın içindeyim Gördüğün deniz miydi Ben o denizin martısıydım Bir ormanda mı yürüyordun Ben o ormanın en ulu ağacıydım Sen bir dağın tepesinde görüyorken kendini Ben dorukların beyazlarındaydım Sonsuz hasret ateşiydim ben her gece kapında yanan Sen bile söndüremezdin beni Çünkü hasretin sen varken bile sönmeyenden di Kolaydı sevmeler ben imkansızı seçtim Ne kadar yakınsan o kadar uzaktın benden Elimi uzatsam tutabilirdin Ama bir o kadar da ulaşılmazdın Kaçanlardan değildim ben kaçmadım Ben yüreğimin sesini dinledim ve aslında yüreğim SENDİN Her sözcüğü denedim seni anlatmak için Her sözcüğün üstünde durup bin kez düşündüm Ya onlar anlatamadı seni yada sen onlara yetmedin Ben ki bu kadar konuşmayı seven Böylesine laf cambazı bir tek seni tarif edemedim Sözcükler yetmedi ya renklere sarıldım bende Bir tek mavi anlattı seni maviye yakışan sendin Ne kendimi sakladım nede sözlerimi Duygularım içtendi seni kendimi sever gibi sevdim Tutkuyla bağlandım ama sevda senin tutsağın değildi Ben özgürlüğüme düşkündüm ve özgürlüğüm sendin BU DÜNYADA ALDIĞIM TATLI BİR HUZURDUN Uçsuz bucaksız yollarda koluma takıp yürüdüğüm sendin Gecemi aydınlatan mehtap aradığım yar SENDİN Sen şarkıların tadıydın ben her şarkıda seni dinliyordum Dinle ey YAR : Sana bağımlı olmadan büyüttüm bu sevdayı içimde Sen olsan da olmasan da büyümeye devam edecek bu sevda Sevmişim bir kere seni bunun sonu yok Seni özlemeyi de sevmeyi de en çok ben bilirim Hiç yakınmadım bundan Üstelik, kavuşmama ihtimali işlenmemiş soğuk bir taş gibi önümde dikilip dururken Sana dokunamamak böylesine yüreğimi acıtırken yinede bil ey YA bilki yüreğimi acıtan bu yaraya inat :dokunmadan özlerim seni..... ....Güzel Gözlüme.... |
SOR KENDİNE BENİ
Sor sevdiğim, Sonra kağıttan gemiler yap, Yelkenleri olmayan, Direkleri mavi bildiğim, Sor beni gördüğün her buluta, Sevdalıların hatırına, Geceleri yıldızlarda parlayan, Denizlerin suskunluğuna bırak beni, Ve çek gökyüzümü üzerine, Dalıp git hayallerin sonsuzluğuna, Çocuklar çıkarsa karşına, Gülümse, uzat ellerini, Ceplerinden çıkarıp verirler sana, Tenimde gizlenen dudak izlerini, Şaşırma, Sabah olacak birazdan, Sor beni yağmurlarına, Sor sevdiğim Ve pencereden bak bakabildiğin kadar, Gördüğün son noktada, Seni seyretmekteyim... |
UNUTMAYACAĞIM
Vurabilirsen ayağını sertçe yere Haykırabilirsen beni sevmediğini herkese Gidebilirsen yüreğinin götürdüğü yere Sana söz seni unutacağım! Çözebilirsen kalbimin pranga kilidini Durdurabilirsen içimdeki gözyaşı selini Görebilirsen içi kan ağlarken gülenleri Sana söz kalbimi kapatacağım! Çizebilirsen hayalinde sevginin resmini Anlayabilirsen kelimelerin kifayetsizliğini Dokunup çıkarabilirsen içimdeki seni O zaman seni UNUTMAYACAĞIM. |
Gecedir;
Çalarsın kapıları açan olmaz. Gecedir; Hem de yıldızsız göz gözü görmez, Bir ses duyar irkilirsin, Sarar korkusu yalnızlığın. Rüzgâr eser savrulursun, Düşersin kucağına karanlığın. Gecedir; Ararsın yolların bulunmaz, Gecedir; Kalbinin gürültüsünden durulmaz, Üşürsün... Sevdiğini düşünür, ısınırsın. Gözleri gelir aklına... Bir çift yıldız gibi Asılır kalır karanlık göğe. Gecedir; An olur yenersin korkuyu, An olur canın çeker Oturursun bir köşeye Dinlersin geceyi, hissedersin... Gözlerini yumup susarsın, An olur, gece olursun. |
cok güzel bir eser
|
SEN YOKTUN...
Kar kesti yolu sen yoktun. Oturdum karşına dizüstü seyrettim yüzünü gözlerim kapalı. Gemiler geçmiyor uçaklar uçmuyor sen yoktun. Karşında duvara dayanmıştım konuştum konuştum konuştum ağzımı açmadım. Sen yoktun, ellerimle dokundum sana ellerim yüzümdeydi. |
Gökyüzü
Seni seviyorum demek, Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine, Sevip sevilmemişti bu yürek. Yüreğinde bana ve sevgime yer var mı? Yer var mı aşka ve umuda? O zaman yukarıya bak, Ben ordayım her zaman yanındayım. Gündüz güneşi'mle gece ay'ımla, Kimsenin kucaklayamayacağı kadar Kucakladım seni. Bazen bir umut olmalıyım yüreğinde Güzel yarınlarda gerçekleşmeyi bekleyen. Sonra bir hayal düşüncelerinde, Seni başka alemlere götüren. Karanlık düşüncelerindeki Son yaprak olmalıyım ben, Hiç solmayan bir yaprak. Seni yaşamalıyım duygularda, Seni hissetmeliyim her nefes alışında. Yağmur olup üstüne yağmalıyım, Her damla benim sana olan sevgimdir. Islanmalısın sevgi yağmurlarında. Aydınlığın olmalıyım sonra, Buğday sarısı güneşimle. Kar'a kartanesi'ne ne dersin Bembeyaz saf aşklar yaşamak için. Ben senin vazgeçemediğin Gökyüzün olmalıyım. Ne sen beni unutmalısın, Ne de ben sensiz evreni kucaklamalıyım. Seni seviyorum demek Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine Sevip sevilmemişti bu yürek. Şimdi ben o güzeli seninle yaşıyorum, Ve Seni çok seviyorum. |
Sitem Var...
Vefasız hasretin gözümde tüter
Vicdana gel artık! bu kadar yeter Dışımda neşe var, içimde keder Ağızlar konuşmaz dilde sitem var. Sensiz, kışa döndü baharlar yazlar Bülbülün garip hailne yüreğim sızlar Zevkler değişir oldu yastadır hazlar Bülbüller ötmüyor dalda sitem var. Güneş doğmuyorki bitsin geceler Dilim dönüp dolaşıp ismini heceler Yaylalar yeşermez karlıdır yüceler Çiçekler açmıyor gülde sitem var. Yüreğim sızlıyor benzimde solmuş Dizlerim tutmuyor mecal yok olmuş Hüzünden dostların yüzleri solmuş Mecalim yetmiyor halde sitem var. Sen olmazsan bu can ermezki yaza Azrail geldiği zaman bakmıyor naza Dedimki: duygularımı dökeyim saza Teller konuşmuyor sazda sitem var. |
Vefasız...
Gözlerim zamansız yaşlarla doldu
Bedenim artık yaşamaktan yoruldu Anılarım sarardı gençliğim soldu Bu bedeni benden eden o vefasız oldu Bu yüreğim acılardan sancı tutsada Beden sonunda toprak olsada Yakınlarım pusu kurup Düşmanlarım kurşun sıksada Bu canımı candan eden o vefasız oldu Bilir misin ahirette herkese hesap sorulur Canı tatlı gelsede sonu toprak olur Unutma olur mu mizanlar kurulur Dilerim Allahtan senin gibi vefasızların Sonu cehennem ateşi olur...... |
Hazan Yaprakları
Yine batıyor güneş, Nemli gözlerinin elasında. Gökkuşağı gibi bakışların, Batıyor Akdeniz'in ufkunda. Eylül sarısı saçların, Hazan yaprakları gibi, Eser kalmadı, Hazeran gülünden. Renk verir akşam güneşi, Bir zeytin ağacının başucundan. Çatlak dudaklarına nar çiçeği, Yüreğime gül kurusu hüzün düşer. Gülüşün yüreğimi ısıtsın, Bir dal kalmadı tutunacak, Sevdadan başka. Soğudu gülü tutan ellerim. |
Her Şey Sende Gizli
Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. |
MOR SALKIMLI SOKAKTA ELLERİMİ TUT
Seni düşündüm yine bu akşam üstü Gelmedin, mor salkımlar sana küstü Umutsuz bekledim sabaha kadar O çok sevdiğim yağmurlar sustu Seni düşündümde çıldırdım yine Kahrettim seni benden alan geceye Seni sordum yastığıma, seni sordum boş odama Hesap sordum yumrukladığım duvarlara Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım Bu akşam da sensizliği anılara sarıp içtim Kaybettikten sonra anlıyor insan, Meğerse hiç kimseyi senin kadar sevmemişim Bir dönsen, en güzel yerinde biten bu rüya yeniden yaşanır istesen Yıldızları sermez miyim ayaklarına,geldiğin yollara toz olmaz mıyım Yine şafak söküyor Uykuları unuttu gözlerim, yine tavanda Ne vardı diyorum Ah bir dönseydi son anda Şarjörüne hasret, işgalinde yüreğim Ve ben hala mor salkımlı o sokakta, bıraktığın yerdeyim Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım |
Ne dil yeter seni anlatmaya,
Ne göz kıyar sana bakmaya, Ne ellerim dayanır sana dokunmaya, Ne kollarım uzanır seni sarmaya Hiç ömür yeter mi? Bir sen daha bulmaya bitanesi... Bir nasihat: Kendine dikkat et. Bir rica: Sakın değisme! Bir Dilek : Beni unutma. Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum. Bir Gercek : Seni çok özlüyorum. Gecenin karanlığında, güneşin ışığında, Suyun damlasında, selin coşkusunda Kimi yanımdasın kimi rüyamda Ama hep aklımdasın sakın unutma...... Biliyorum bugün kulakların bir başka çınlayacak, anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi. Ellerin titreyecek, gözlerin yollarda kalacak, sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi! Bırakma beni sevdiğim gidişine dayanamam, Hasret gözyaşlarımla kendimi avutamam***8230; Dönerim dersin ama kadere inanamam, Bıraktığın anılarınla, ben sensiz yasayamam Bakışlar vardır insani ömür boyu ağlatan. Yollar vardır aşılması güç olan. Kalpler vardır acılarla parçalanan. Ve insanlar vardır hiç unutulmayan. Sanma beni sevipte bırakanlardan. Benim sevgim mezara kadar olandan Bu mesajı silersen benden hoşlanıyorsun, Silmezsen beni istiyorsun, Cevap verirsen beni seviyorsun, Vermezsen bensiz yapamıyorsun, Hadi bakalım ne yapacaksın? Senin kanadın olmak isterdim Ben olmadan uçma diye Senin baharın olmak isterdim Ben olmadan açma diye Benim için seni görmek suya benzer Seninle yasamak ise nefes almaya Susuz üç gün yaşarım ama nefes almadan asla Sana ne demeliyim bilmiyorum, Güneşim desem güneş batıyor, Hayatım desem hayat kısa, Gülüm desem oda soluyor, Sana canım demeliyim. Çünkü bu can seninle yaşıyor.. Sen bir pınarsın içilen ama kanılmayan, Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan, varlıgına doyulmayan, yokluğuna dayanılmayan.. Canımdaki her nefes nefesine eklensin, içimdeki her nefes hayalinle demlensin, bırak bu gönlüm varlığınla renklensin, sen benim gönlümde yaşadıkça özelsin! Sen güllere özenme güller sana özensin. Üzme tatli canini sen güllerdende güzelsin. Sevgi kadar özgür Özgürlük kadar özelsin. Bir gülsen dünyalara bedelsin. Bir umut vardır hiç tükenmeyecek, bir hasret vardır çekilmeyecek, birde ölüm vardır, bir gün elbet gelecek ama sana olan sevgim ne ölecek ne de bitecek Sevgilerin en güzeli seni sevmek Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatin tadı sabah kalktığında senin var olduğunu bilmek |
Helallik...
Tabutlar hazırlanıyorlar
şafakla tek tek dolduracaklar içini işte şimdi doğudan doğrudan kıyamet ha koptu ha kopacak sökemiyorlar çiviyle çiviyi neylesin zaman ısrarında suyunu çıkartmışlar hayatın dur durak bilmiyorlar ölüleri bile öldürüyorlar bekle demiyorum diyemiyorum ansızın gelirsem çıka gelirim kapıların kapalı olmasıda mesele değil ne geceler bitirdi yüreğimi ne mayın tarlalarında etrafa saçılan kollar bacaklar üstüste binince acılar sesimi sana duyuramıyorsa şiirlerim bir pınarın başında alnıma doğan ayın şavkıyla şehadet şerbetini de içebilirim ah be imansız nerelerdesin dilerim hasret çürütsün yüreğini bir helallik yeter onca zamana değer bekleme gelemeyebilirim |
Ne anlamı var?...
Gözlerden dökülen, inci mercanın
***8220;O***8221; için değilse ne anlamı var? Her türlü yanlışa hüküm katmanın ***8220;O***8221; için değilse ne anlamı var? Kokladığın gülde ***8220;o***8221; kokmuyorsa Gözlerin her daim ***8220;o***8221; bakmıyorsa Adını anınca kalp atmıyorsa ***8220;O***8221;nsuz heyecanın ne anlamı var? Baktığın her bir yön, ön-arka, sağ-sol İstikamet belli, akıp gönle dol Attığın adımda her bir türlü yol ***8220;O***8221; na gitmiyorsa ne anlamı var? Dünyada bulunan yoklar ve varlar ***8220;O***8221;nu arar daim ***8220;o***8221;nu sorgular Yüce dağ başında eriyen karlar ***8220;O***8221;na akmıyorsa ne anlamı var? İçinde kopacak büyük fırtına Bindirmiyor ise yükü sırtına Közleri bitmeyen gönül yurduna ***8220;O***8221;na yanmıyorsa, ne anlamı var? İsmini anınca Resulü anıp İçine gönülden Salavat katıp Dilin kendisine ***8220;o***8221;nu dolayıp ***8220;O***8221;nu anmıyorsa ne anlamı var? Resul-u Kibriya, Allah***8217;a habib Yaratılmışların gönlüne talib Onsuz kalan gönül, kalmaz mı garib ***8220;O***8221;nu aramazsa ne anlamı var? |
ANNEM
aç gözlerini annem ben geldim ben... bahar kokulu tenini sürme çekili gözünü gül kurusu benini bana can veren bedenini tabii ki en fazla seni seni ben çok özledim anne... hadi tut ellerimi anne. ellerin elleri ellerimi senin gibi tutamıyor senin gibi derdimi avutamıyor anne. kucakla, öp, okşa beni yine çocukluğumdaki gibi. hadi anne. tanımadın mı beni? .. haklısın; ben büyüdüm hem adamakıllı hem de; anamakıllı büyüdüm ben ellerim, gözlerim kocaman sevginle büyüyen yüreğim daha da bir kocaman. ne sevdalar sığdırdım içine ama bambaşka senin bendeki sevdan... ben hiç değişemedim ki yine o bildiğin küçüğünüm. gözlerini aç, bir bak sadece çoğalan saçlarımdaki ak. bilirsin karanlıklar korkutur beni. yalnızlığım büyür tutmazsan ellerimi. sarmazsan kollarınla üşürüm,ölürüm sar sarmala yine eskisi gibi.beni! . sesin, sesim oldu nefesin de nefesim. hep besledin canınla kanınla bir de kadınlık varlığınla dokuz ay taht kurduğum karnınla ilk anayurdumsun sen anne. anne ne diyeceğim sana babamı da çok özledim,çok. dün gece gördüm rüyamda 'sizleri özledim' diyordu başımı okşayıp bağrına basıyordu. o sıra sen geldin beyaz giysiler içinde. 'melek oldum ben de' diyordun ak güvercinler gibi kanat çırparak gülümsüyordun. sonra beni bırakıp ele ele tutuşarak süzülüp gözden kayboldunuz. bu nasıl bir rüya anne? bu nasıl rüya? .. aç gözlerini hadi uyan! uyan be annem hadi uyan! en sevdiğin yediveren güllerle kırmızı karanfiller getirdim sana alsana! .. anne lütfen anne. sahi oyuncaklarım nerede? oynayalım hadi seninle kuralım salıncağı yine salla beni göğün en zirvesine salla ki; kirpiklerimizde demlenen gözyaşlarımızın buğularıyla çile çile bulutlarla örülmüş o kara perdeyi yırtacağım. şimdi hayatımıza günlük güneşlik yeni bir sahne açacağım anne. hadi anne hadi kalk hadi şaka yapma. kalk! ..kalk! ..kalk! anne! .. yoksa...yoksa annee anne yaa annee anneeee! ... Bu şiirimi Anne özlemiyle yanan herkese armagan olsun ... |
sevmek; bakmak değil görmekse eğer,
sevmek; yanındayken başını omuzuna koyabilmekse eğer, sevmek; yanındayken yalnızlığı unutmaksa eğer, SENİ SEVİYORUM.... * * * * * sevmek; senle iken yere daha sağlam basabilmekse eğer, sevmek; yokluğunda seninleymiş gibi hissetmekse eğer, sevmek; hayallerine senide sokabilmekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; yatağa uzandığında, seni düşlemekse eğer sevmek;sen üşüdüğünde gölgemle seni ısıtmaksa eğer, sevmek; sevdiğini çıklık çığlığa söylemekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * sevmek; el ele tutuştuğunda kalbinde bişeylerin kopmasıysa eğer, sevmek; gözgöze geldiğin de hiç kıpırdamadan bakabilmekse eğer, sevmek; kalbini kalbinde hissetmekse eğer, SENİ SEVİYORUM * * * * * |
Kalır...
Bakarsın, durmuşsa kalbim ansızın,
Kahrın bana ağır gelmiş olacak... Ne çıkar, yürekte kalsa da sızın? Sevginin gülleri bir bir solacak... Kim sever ki seni, bu yürek kadar? Anlamadın gitti bu güne kadar. Duygularım buruk, gönlüm öyle dar, Diktiğim güller hep mahzun kalacak... Heves yurdu bildin, üstünü arzın, Yönelişin yanlış, değiştir tarzın, Yüzü cila yemiş, bu cılgın asrın Çıkar maskesini kendisi kalsın! Gençlik bir emanet, dökülür saçlar... Birer birer terkeder arkadaşlar, Ezer vicdanını biriken suçlar, Ömrün değişmeyen gerçeği tanır. Sanma bulduğunu, dostun bağını Aşmak öyle zor ki gönül dağını, Kendi ellerinle, kendi ağını, Örersin içinde bir mahkum kalır. Yolculuk anında eğilir başlar, O gün ne söylesen, ses vermez taşlar... Senin de gönlünde telaşın başlar, Benim de ardımda bir mezar kalır!... |
Ve Yar...
Gurbete uzanan, yollar gibisin,
Bencil, vefasız, hoyrat. Ben, hasretin yürek yarasını yaşadım, O kadar acımasız olma. Çekemeyecağim derde düşürdün beni.... Gözlerime baksan dindireceksin. Bir talihsiz garibim işte. Ana hasreti, sıla hasreti Ve Yar!... Yar, gönlümde öyle derin yara var. Yaban gülleri katmer katmer açar, Bizim illerde, Tıpkı, gözlerin gibi... Oranın insanları merhametli, Bakışları ılık... Gitsem, sen varsın buralarda... Sen!.. Tanıyıp bilmediğim hislerinle, Acemi duygularımı çaldın, Gitsem!... Gidemem ki... Orada sıla, Burada sen... En iyisi, Taş basarım kalbime, Mecnun gibi... Arayınca, Gerçek Leyla'yı bulurum, ya sen? Böylesine şefkat dolu sığınağı, Hiç düşündün mü? Ana şefkati zerre, o ummanda Yar sevdası, ne ki ?!!.. |
Ne Haldeyim
Acılar sırdaşım, çile yoldaşım
Kalbimin içine damlar gözyaşım Gördün mü halimi can arkadaşım Kimseler anlamaz ben ne haldeyim Alev alev yanar benliğim özüm Medine***8217;yi bir kez göreydi gözüm Günahım hayli çok karadır yüzüm Kimseler anlamaz ben ne haldeyim Mabetler huzurum aşkı ilacım Resuldür sultanim benim baş tacım Herkes gibi şefaate muhtacım Kimseler anlamaz ben ne haldeyim Çöller mekânımdır, gece sırdaşım Zaten dumanlıdır ağrıyan başım Gökte ucan kuşlar olur yoldaşım Kimseler anlamaz ben ne haldeyim Bir kervan gidiyor, ben de gideyim Herkes önde gider ben gerideyim Resulün aşkıyla feryat edeyim Kimseler anlamaz ben ne haldeyim |
Ey Gönül...
Gönlüm, bülbül gibi başla figana
Hâlini açıkla bütün cihana Aşk ile meşk gizli kalmaz cihanda Deliye dönmüştün hani ilk anda Doymayan bir hırsa açtın kucağı Ne yazık yıkıldı gönül ocağı Gönül, sana ne söylesem pek azdır Git aşk kitabına ismini yazdır Böyle hâlin yoktur dünyada eşi Gönül, yakmış seni, aşkın ateşi Yârin, dertlerine deva olmuyor Tabibin yarana neşter vurmuyor Hasret deryasına sokup boğdurdu Üstelik başına bela yağdırdı Yalvardın, yakardın, etmedi hiç kâr Gizli sırlarını etti aşikar Günlerce peşinden koşup yoruldun Hicran ateşiyle yanıp kavruldun Nasıl çile çektin gündüz ve gece Gel ey gönül, söyle n***8217;oldu netice? Her maceranı yaz kitaba tek tek Okunsun, dinlensin kıyamete dek Sevgi hazinesi gizli kalmasın Öyle yaz ki kimse kusur bulmasın İçinde çeşitli konu olmalı Okuyanlar bundan ibret almalı Mecazi bir aşktır, kapılma hisse Hakikat ehli de almalı hisse Herkes bundan alsın neyse nasibi Hayırla yâd etsin âşık garibi Ey gönül her sözün etkili olsun Okuyanın gözü yaş ile dolsun Sevgiyi bilmeyen aşka boyansın Gaflette olanlar bilip uyansın Aşkını işiten hayrette kalsın Tefekküre dalsın, payını alsın Ayrılık derdine duçar olanlar Bunu hep okusun naçar kalanlar Oğlu kızı ölen bir baba-ana Teselli bulsunlar bununla cana İrfan ehli olmak bakmıyor yaşa Ancak bunu ehli eder temaşa |
Ey Gönlüme Değen Gözyaşım...
Ey gönlüme değen gözyaşım!
Zamanın tenhalığında eğrilen gönlünü sakla gerçek aşklar için! Yangın bitmesede gözlerinde,damlaların hiç durmadan aksın o yar'in özüne... Kalp süvarisi değildin sen unutma! Sevmek,sevilmek ömründe tek sermayandi senin ey gönlüm! Damlalar içinde biriksin boşver! Yalın hayatların ıssızlığı çelimsizdir... Hazin olur sonsuzlukları... Sen gözlerinden düşürdüğün yaşları biriktir avucunda... Al yanaklı bebeklerin temizliğinde orucun olsun susuşun... Dökülsün dehnizime, akıntıma kapılsın günahlar... Geçmişime mübarek sayılsın gözlerimden dökülen bu yaşlar... Omuzlarında devleşen yükün ağırlığından feryad etmeye meylettiğinde yüreğin, sadece tut dilini... Kara zindanı andıran gözlerinde bir ışık haresi oluşsun... Bir kıvılcım,bir ateş,bir sus,bir can oluşsun... Ağlamaktan sakın korkma ey gönlüm! Matem tutmak değildir bu ve gidenin ardından yas tutmak hiç değil... Gelene sevinmek,acıyan yaralara tuz basmak değil... çölde susuz kalmış bir ceylanın çaresizliğine su bulmaktır... Kanadı kırk yerden kırılmış bir serçenin diline bir damla can dokundurmaktır... Ey göz yaşım! Sana ihanet etmekten korktum asırlar boyu... Diriliğimin suistimal edilmiş yanlarında biten yosunları suladım seninle***8230; Kerbela olmuş gönlüme akıtılan kanlara, yamalı elbisemden parçalar koparıp bastırdım***8230; Hiç oldum seni ağladım, sevda oldum seni sundum kadehler içinde***8230; ömrümün şifası yalnız sendin ey gözyaşım! Bir niğmet seni bilmişim,bir lütuf seni demlemişim gözlerimde***8230; Kisra saraylarında doğan bir bebek ağlayışındaydı varlığım***8230; Saylar geçti üzerimden saylar***8230; Gelip geçtiğim yollardan bir siluet eklenirdi kimliğime***8230; En son ***8220;Gözyaşına kurban edilen küçük bir can***8221; diye eklendi satır aralarına***8230; Ben sana ihanet etmedim ey gözyaşım! Yerlere düşürmekten bile korktum seni***8230; Bir dokunuşta binlerce damlanı hiç acımadan içime akıtandın***8230; Güzergahına giren acıların yangınına usulca dokunandın***8230; Sen bende bitmeyecek bir nehir,ben sende boğulmayı göze alacak bir can***8217;dım***8230; çölde aşkıyla dolanan Kays oldum kimi zaman***8230; Kimseler görmedi gök kubbeye gönderdiğim feryadımla süslü dualarımı***8230; Yitirdiğim aşk olmadı***8230; Daha çok arttı, daha çok olgunlaştı***8230; Himayesi kalbimdi nede olsa***8230; Tezahürünü gösterdiğinde bir Leyla esintisi ilişirdi gözlerime***8230; O an dolardı gözlerim kanlı yaşlarla***8230; Bir fidan bulup o çöl yakıcılığında ve o kanlı gözyaşlarımla kırmızı güller yetiştirmek isterdim; her yanı aşk kokan***8230; Bizim kokumuza bürünen vahalar, bizim kokumuzla kavuşan sevdalılar bulmak isterdim***8230; Yetmiş bin melek şahid olsundu bu kavuşma anına***8230; Semada bayram havasında Efendiler Efendisine haberler uçursundu her biri***8230; ***8220;Ey Nebi!Bak bir aşk daha doğdu Sen***8217;in aşkın gibi!Alemi saran bu can alıcı koku Sana hediye oldu!***8221; Gözyaşım sel, aşkım hicret eder o güzel Sevgiliye***8230; Dimağımda kalan bu bal tadı sanki ömrümü tutmuş ve bitmeyecektir***8230; Aşkla yandım Ey Sevgili! Gözyaşıma and içtim senin yolunda***8230;Ne ihanet ettim sana, ne de düşürdüm seni yerlere***8230; Akıttım seni gönlümün gümüş kadehlerine ve yaralandıkça gönül ellerimle bastırdım tuzlu yanlarını yaralarımın üzerine***8230; Bitmeyecek bir yoldu sana uzanan***8230; öyle bir sonsuzluk ki Yar! ölüm öldü de bu aşk sonsuzlukta ebedi yaşamak için gönlüme doğdu! Vasıf kazandım, Yar güldü yüzüme***8230; Söylesene ey gönlüm! Ben bu hayatta gözyaşımdan başka ne gördüm? Ve ben bu aşk***8217;ı büyütmek için Yar***8217;i ömrümce görmez oldum***8230; |
GeL Artık "Çünküler" Bitti..!
Boşluğuna sarılıyorum her gece...üşüyorum...yokluğun buz gibi vurmuş evime ve yürek odalarımın duvarlarına.duvarda asılı resmin bile bakmıyor gözlerime...her gece sensizliğime içiyorum buz kesen evde.
Kalbim hala beklemeli aslınd****eleceğinin ihtimaliyle beklemek esas duruslarda...yorgunluk veren bir şey bu."çık gel istersen."diyorum sensizliğimde,bana bakmayan resmine... Acılarla vuruşuyorum ve yalanci acılarla avuturcasına geçiştirmeye çalışıyorum kalbimi.her şeyi sadece senin için yapmaya çalışıyorum sevdiğim... Bu sana kaçıncı haykırışım sevdiğim....her birinde ayrı bir sensizlik ve ayrı bir sensizlik acısı var aslında.artık tükeniyorum her boşluguna sarılmalarda.ve ölüyorum her an üşümelerde... Hiç bir şey olmayışın kadar yıkıcı olmadı sevdiğim...kapılarım hala aralık ve yolu hala aydınlık.sen geleceksin ümidi ve ihtimaliyle yirmi dört saat beklemeliyim sevgili... Bir şey hala kopmadı içimde...en başta sen canım,en başta sen baş tacım...anlamsızlığa susmalar var içimde.sadece sana konusuyorum sevdiğim...sana yazıyorum tüm güzel kelimeleri... Vakti dolmadan ömrüm,gel sevgili...bilki ben çok acılar yaşadım sevdiğim...ama bu başka,sensizlik bir başka... Gel yürek odalarıma canım... Gel...çünkü beklemeliyim. Gel...çünkü boşluğuna sarılıyorum. Gel...çünküler bitti artık. ÜŞÜYORUM... |
klit vurulu elime ayağıma..gidişin bağladı beni ter****lmiş bir kuleye..zamanım dar ,soluğum sayılı ,yokluğun ebedi!!!nerdesin sevdiğim, can yoldaşımmm..
Karanlıklar zifiri..sönmüş her fener; gemim deniz ortasında sahibsiz ..acıdan sarhoşummm..sonsuz bir uçurumdan düşmekteyim.. Ey saçı sırmalım, elimin değdiği,gözümün kıyamadığı,yüreğimin sevgili sancısı, nur saçan yarim..gözlerinin baktığı maviye dönüşen kalbim.. Dibine vurdum dünyanın ellerim acıdan titrer; sen diye sarar dili sivri SENSİZ zamanı..yoksunn..iki satır cümlem kalmadı ..sensizlik çürüttü içimi.. Varlığında cennete dönüşen dünyam cehennemi aratır oldu..bir ben mi böle sevdim..hiç mi görmedi gözü yüreğinin..hiç mi cız etmedi için; elin kapıyı ardından çekerken..yırtıp atarken fotoğrafları binbir parçaya böldün yüzümü,hüznümü.. Dolapta bulduğum boş askılar idam ipi gibi boynumda.. Yar,sevdiğim, gönüldaşım, baharım, beyazım.. elini kaldır koy yüreğine !!hiçmi uğramadı ***65533;ben ***65533; o yüreğinin sokaklarına..hiç mi ayak izi yokk ruhunda!!ya teninde? hiç mi dokunmadı elim sevgine!! Sevdiğim !!terk ettiğinden beri sancı doluyum,hüznüm simsiyah.yokluğun tek isyanım.. Bıraktığın anılar bile sensizken siyah beyaz!! yetinemem yetemem sensizliğe.. Nerdesin çık gell!!bırakma beni sensizlikle..kırılmasın senden kalan bin bir parçam daha fazla.. Elim kalbimde, gözüm yolda ,canım yolunda..nerdesinnn çık gel artık!! |
Eylül
Memleket havalarından bir haber ver, Eylül yağmuru nasıl düşer toprağa? Kemah***8217;ın kapalı dar yollarında Hangi kuş hatıra çizdi dal uçlarına? Yanıp sönen mavi ışıklarla kaybolan Yusuf Geri döndü mü yurduna? Ya Viranşehirli Yakup, Çaykaralı Musa? Onlarda döndü mü yurduna? ... Hani sen; Aşkı bir üveyikten satın almıştın Sadri. Ne oldu ona? Bıçak kesmez oldu ağzını... Susar oldun, yazmaz oldun daha... Oysa yüreğimizi koymuştuk ortaya. Hani, taşırdı be usta! Bak yine bir Eylül havası var Sadri, İkibin***8217;e doğru 97 Mart***8217;ında. O gün doğan İsmail bugün delikanlı çağında İlkbaharda sonbahar, bu nedir usta? Maltepe cigarasının adı mı var bugün? Üç bardak çayın hatırımı kaldı? Tornacının yanında çıraktı dayın, O günlerden yüzünde eser mi kaldı? Gel yine bir gurbet türküsü uçuralım. Munzur***8217;dan İstanbul***8217;a Fırat***8217;ın suyundan bulgur aşına Serin göze başından Eylül ayına. Üç gurbet türküsü tutturalım Dostluk adına... Bilirsin sende de bende de Eylül***8217;ün acı bir tadı vardı. Şiire Eylül dediysek Elbet; Bir maksadı vardı. Elbet |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:16 . |